Dlouhé čapáky se zateplenými koleny

33 nepřečtených
  • pavelr

    Sháním na jaro a podzim dlouhé čapáky se šlemi, zateplenými koleny a vložkou. Materiál roubaix nebo něco podobnýho. Nechci neprofuk ani nic tenkýho letního. Dlouhý zimní čapáky s nowindem mám, mám i tříčtvrťáky. Ze zdravotních důvodů hledám něco mezi. Díky za tipy.

    0 0
    • mastihuba  

      ja mam od atexu a na tohle počasí super.

      0 0
    • MirosPikos  

      Zkus Kalaše

      Doporučuju Isowind 07 nebo 08. Nic lepšího za takovou cenu neseženeš. Kolena jsou zesílena – tudíž zateplena. Jezdil jsem s nimi v –12°C jen s vrstvou doubleface sensoru.

      0 0
      • gargamel  

        +1 pro Kalas, taky je vozím, spokojenost

        0 0
        • drbo  

          ja je mel s jenou kopkou v laponsku a zrovna ochrana kolen bidna pro celodenni jezdeni.

          Jena jeste pod capaky vozi nejaky vlneny navleky na kolena.

          0 0
          • gargamel  

            A měls ty dvojitý kolena? Já je měl taky v laponsku a pohoda :)

            0 0
            • drbo  

              jo mel, nicmene u me bida :-(. mel sem jeste sebou normalni teplejsi navleky na kolena, to ale nebylo ono.

              0 0
              • gargamel  

                Já měl sebou ještě taky návleky, ale myslím, že jsem je snad ani moc nepoužil. Návleky mám takový s vyteplenym, jakoby vystlanym kolenem. Od tý doby, co jsem je koupil (cca 10let) jsem je nikde v obchodě neviděl.

                0 0
                • drbo  

                  navleky mam taky od kalase :-). nicmene pro priste, tedy dlouhodobe jezdeni v mrazu, bych pod capaky urcite volil zmenu – neco vlneneho plus asi i ty hrejive naplasti

                  0 0
      • jama  

        Díky za tip, čapáky se mi hodí, hned jsem využil toho odkazu. Jen doufám, že jsem trefil velikost, tohle je vždycky lepší vyzkoušet předem. Ale za ty prachy…

        0 0
        • MirosPikos  

          Ti můžu říct jakou mam velikost na mojí postavu já jestli budeš chtít. 186cm/90kg a mám XXL. Možná bych snesl XL. Bral jsem větší abych pod ně na zimu dal pohodlně další vrstv(y)u.

          0 0
    • Lister  

      Možná by ti po domluvě mohli vložky všít do těchto

      0 0
    • tonik666  

      Přemýšlel jsi nad vrstvením? Já vozím krátké elasťáky, návleky na kolena CRaft 3D, podkolenky, na to dlouhé běžecké elasťáky a šortky Endura Singletrack.

      V tomhle se dá jezdit až k pár stupním nad nulou (jsou to fakticky dvě vrstvy).

      Jinak zateplněná kolena přímo v čapácích jsou vzácná, takže vozím vždycky pod návleky na kolena.

      0 0
      • pavelr  

        Kvůli trombóze žil se snažím návlekům a jejich gumičkám vyhnout. Jinak samozřejmě návleky na kolena používám od podzima až do jara. Jenom ty podkolenky nenosím.

        0 0
      • pavelr  

        Kvůli trombóze žil se snažím návlekům a jejich gumičkám vyhnout. Jinak samozřejmě návleky na kolena používám od podzimu až do jara. Jenom ty podkolenky nenosím.

        0 0
        • tonik666  

          Rozumím. Lyžařské podkolenky jsou fajn, bývají silné a dlouhé a když se přes ně natáhnou dlouhé elasťáky, tak se neshrnují.

          0 0
        • antt  

          taky jsem háklivý, jak na kolena, tak na žíly. Já používám na kolena rozstřihlý moira kulich, takže jeden kulich na dvě kolena a ten dávám pod čapáky. Drží na místě, ze zadu nic neškrtí a kolena mám v teple :) Jinak na žádné vhodné čapáky jsem zatím nenarazil, mám jedny s vložkou a bez zateplených kolen a druhé s membránou vepředu, bez vložky a zateplených kolen a bez použití zminěného kulichu na půl jsou pro mě nepoužitelné. Zkoušel jsem i vyjet s těmi s vložkou a přes ně ty s membránou, ale v –3 jsem to po deseti kilometrech otočil a jel domů. Pak jsem si vymysel ten kulich a paráda od deseti do -deseti. Zkus si nějaký kulich dát přes koleno, tvar hlavy je podobný jak pokrčené koleno :)

          Pokud bys na nějaké vyhovující čapáky narazil, tak napiš, taky mě to zajímá

          0 0
    • Jirka_J1  

      ahoj mam dobrou zkusenost s capaky force http://www.kupkolo.cz/…-9044_z3766/ uz je mam ctvrty rok a sou porad paradni vozim je cca od 5–13 stupnu, v oblasti kolen je latka dvojita takze jsou chraneny jezdil sem v nich aji v teplotach pod nulu ale to uz byla celkem kosa :)

      0 0
      • Jirka_J1  

        az ted sem si vsiml ze chces s vlozkou tak nic :) ale sprintery pod capakakama nejsou na obtiz jezdim tak odjakziva

        0 0
        • MirosPikos  

          Vložka se dá pořídit v Lidlu za 200,– nebo za kolik tam maj (ty trenky s vložkou). Tak to řeším já a spokojenost.

          0 0
    • Paja  

      Mam uz leta tyto bez vlozky, ktera je podle me v takovych gatich neprakticka, musis je zbytecne casto prat…

      0 0
      • pavelr  

        Na tyto jsem koukal. Dělají se i s vložkou. Jen mi nic neříká teflonový materiál. Z cykloscheinu mi odpověděli, že jsou pro teploty 0 až 5 °C. Já bych potřeboval tak pro 5 až 10 °C. Mám strach, že se v nich při 10 °C upeču. Můžeš mi teflonový materiál přiblížit, čemu se více blíží, jestli roubaix nebo nowind. V jakých teplotách s nimi jezdíš? Jinak v cykloscheinu jsou ochotní mi kalhoty upravit, např. došít na kolena další vrstvu. Díky.

        0 0
        • borda  

          tefloj je spis k nowindu, nezk roubaix. je to takovej „sustak“ :-).

          Nemyslim, ze by ses v nich v 10stupnich upekl. to se da v pohode jezdit jeste v normalnich zimnich

          0 0
    • Jakobo  

      Znate neco jako navleky pro zatepleni kolen? Na cesty do prace v zime na kole. Doma rano oblecu kalhoty a v tech jedu. Je to asi 13 km, preslekat kvuli tem par km se mi nehce, do prace jedu prevazne z kopce a nepotim se. Ted uz je chladno, zasto mrzne a chtel bych prece jen trochu lepe chranit kolena, tady vznika nejvetsi problem. Bezne kalhoty profouknou a je zima, zateplene nebo spodni vrstva jsou zase neprijemne v kanclu.

      Spis nez oblekat spodni vrstvu a pak se v praci slozite preslekat bych ocenil nejake navleky. Muzu samozrejme ustrihnout stare ponozky, to zase musim vyzouvat boty. Premyslim spis o necem, co lze sundat bez nutnosti se vyzouvat. Muze to mit zip, knofliky, druky a jednoduse se rozepne. A nahore a dole snuru nebo gumu. Nic podobneho neznam, jen klasice gamase na lyze nebo pohory jsou tomuto podobne. Ocenim jakoukoliv radu, ale spis ne reakci, abych se preslekal a rovnou si daval sprchu az v praci po prijezdu atp.

      0 0
      • DePaX  

        Cyklokrosaři mívaj před startem nějaký kalhoty se zipama na boku pro rychlé svlečení, myslím, že to míval Kalaš nebo Sýkora…

        0 0
        • Jakobo  

          Cele kalhoty ani nechci. Ja to stejne vidim tak, ze si ty navleky necham nekde usit. To je natolik jednoduche, ze to zvladne kdokoliv se sicim strojem. Nakonec lze k tomu pouzit i nohavice ze starsich kalhot, co uz maji nejakou diru. Spis mam obavu, aby se neposunovaly pri slapani, proto jsem spis chtel neco uz osvedceneho.

          0 0
          • DePaX  

            Si kup pracovní návleky na klečení a budeš to mít i s chrániči :)

            0 0
      • bara2  

        Kup větší návleky s neprofukem, rozpárej bok a dej tam zip. Já je navlíkám, ale to nejde přes boty.

        1 0
      • Dan205  

        Já bych teda na návlecích zapínání nechtěl. Kolem kolen se materiál pořád natahuje a smršťuje a může se stát, že ti to bude vadit. Lepší je varianta, kterou jsi zmínil, části nohavic širších kalhot, na oba konce gumy, z vnitřních stran konců pruh nějaké protiskluzové pás­ky.

        Jinak já bych nevydržel celý den sedět v tom, v čem jsem ráno přijel, včetně bot, pokud ani ty si nemůžeš zout.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.