• Salomon

    Rok se s rokem sešel a poté co jsem synátorovi opět zvedal sedlo na jeho 16" je jasné, že nákup nového stroje (20") je na spadnutí. prošel jsem toho hodně a mám předvybrané dva favority. SUP F.L.Y. a ORBEA MX20 TEAM.

    SUP je krásně lehkej a celkově je to taková „nižš´a delší“ 20". Na ORBEU jsem četl jenom chválu. Kolo bude pro syna 5let,120cm výška a 50cm vnitřní noha. SUPa můžu sehnat za 8000. Je reálné sehnat ORBEU za podobný peníz? prosím všechny zkušené o radu/doporučení. Pokud je podle někoho z Vás výběr špatně, prosím o návrh náhrady s patřičným argumentem.

    DÍKY

    0 0
    • Seky  

      Můžu ti nabídnout Frog 52 . Výhodou je váha 8,75 kg, mám převáženo, odpovídá kolo + pedály (nejsou v tom započítány blatníky). U výše jmenovaných jsem jí rychle na netu nenašel. Cena je 9550,– (ale dá se o ní jednat). Pokud jsi z okolí Benešov (Praha) tak není problém vyzkoušet, mám je na krámě. Jinak zasílám spedicí po celý republice. Pokud by ses netrefil do barvy co zrovna mám na krámě tak není problém operativně doobjednat z Anglie.

      0 0
    • Mysee  

      Jen viz Seky, hned první odkazy na googlu.

      Sup FLY jsem našel s 8.4 kg.

      Orbea MX20 TEAM jsem našel s 8.66 kg.

      Oboje teda za stejný prachy, u dětských ty rozdíly tolik nevidím, dal bych vybrat synátorovi, které se mu víc líbí, za mě určitě SUP a vychází tedy nejspíš nejlevněji pro tebe.

      0 0
      • Seky  

        Hledal jsem ty hmotnosti na ofiko stránkách. U Orbey jsem to tam nenašel a u sSupa jsem si toho nevšimnul. Hledal jsem tu váhu ve specifikacíh u konkrétního modelu a tam ji už neuvádí. A prolejzat net jestli to nemá zváženej ten nebo jinej prodejce se mi fakt nechtělo.

        0 0
    • Vrci  

      Ahoj,

      jsem v podobné fázi výběru jako ty. Zatím jsem každého kola klukovi něco měnil. Proto se mi líbí KUbikes s možností změnit vše rovnou u výrobce (páčky místo gripshiftu, plášť, možná kazeta). Druhou možností, kterou zvažuju kvůli váze, je Isla Beinn 20 – malá. Na Isle se mi líbí poměrně krátká zadní stavba, takže by kolo mělo být o něco obratnější. Jako jediné dětské kolo má trochu drop u středu. U všech ostatních kol, jsou zadní vzpěry rovnoběžné s podkladem.

      0 0
    • Vel  

      specialized hotrock 20. Má ho mladej, je to lehké a jezdí výborně…

      0 0
    • Salomon  

      Pánové, díky všem za dosavadní reakce. Věci jako Isla nebo Kubikes jsou sice hezké, ale budget je budget a cena cca 8000 je prostě daná. Frog vypadá dobře, ale vzhledem k tomu, že už teď jezdí kopce a ne jen zpevněný povrch vidím nutnost přezout pláště a taky si nejsem jistej 114mm klikama. Na 16" má 110mm. Takže další potenciální investice do náhrady.

      0 0
      • pocestny  

        Zkus se zeptat, jestli ti upraví ten holčičí Core nipper 20 ultralight (jestli ti zodpoví dotaz na délku klik, dovolí změnit barvu rámu a výměnu plášťů za něco s vzorkem). Jestli jo, vlezeš se do rozumné hmotnosti (cca 8,5kg odpovídá tomu Superioru i Orbeje) i ceny (cca 7000–7500?).

        Na Nipperovi i Superioru by ještě sralo, že to má šroubovací vícekolečko, typ řazení a pár dalších věcí, ale za nižší cenu se mi Nipper zdá OK. Orbea je na tom technicky líp, zas mě serou jiné věci, jako kolik to má špic, atp. Nevidím v těch dvou kolech tu hodnotu, co to stojí. To už radši nechat postavit něco, co tu hodnotu mít bude.

        0 0
      • oddie  

        Odkud jsi, jen tak mimochodem?

        0 0
        • Salomon  

          Praha

          0 0
          • oddie  

            Přemýšlím, že bych přenechal tohle koupené loni tady na fóru, leč dítko jezdí na Isle a tohle je nevyužité. Akorát není zrovna nejlehčí, vzhledem k té odpružené vidli, má to s ní skoro 11kg…

            0 0
      • Seky  

        Kliky jsou fakt vpohodě k výšce dítěte. Si to poměrově přepočítej, dospělej člověk má v průměru 175 cm a jezdí se kliky 175 mm. Co se týče pneu tak k Frogovi za tu cenu dostaneš, kromě kola, ještě zvonek, blatníky a druhou sadu plášťů s hrubým vzorkem.

        Na 8 tis. se sice nedostanu, ale zlevnit ta cena jde. Proti Supovi je Frog lepší taky v tom, že Sup má šroubovací 7 kolečko a Frog má 8 kazetu. Sup má revoshift a Frog je řazený páčkami a pár podobných rozdílů by se určitě ještě našlo.

        0 0
    • ladiki  

      Teď jsem prodal tohoto Feltíka 20" viz. http://www.bike-forum.cz/…tske-zacatky

      nebo tady http://www.bike-forum.cz/…olo-felt-q20

      Měl váhu 9,4kg a jako jeden z mála dětských kol má zadní kolečko 34zubů. Takže to dává převod 1:1 což je do kopců pro děcko super. Jo, a prodal jsem ho za 4000,–

      Ušetříš polovinu.......

      0 0
    • camlost  

      120 cm na 20" kolo… to má tak na rok, max. na dva, pokud poroste pomalu. U páček pozor na to, aby na ně dosáhl (zejména tedy řazení palcem může být problematické).

      0 0
      • l.bily  

        moja mala ma 119 a kupil som jej 24, ne ze by este rok na 20 neujezdila, ale 24 jede lepsi :)

        0 0
        • Salomon  

          No 12" měl rok, 16" měl rok a radši ať má rok i tu dvacítku se kterou se nebude prát a bude jezdit s jistotou než 24" se kterou nebude mít takovou jistotu a až bude seskakovat, tak si rozdrtí kule.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.