• Camba

    Dobrý den, prosím poraďte mi, jaké kolo vybrat pro dceru (3,5 roku, výška 106 cm). Chtěli bychom něco mezi 5–7 kg. S čím máte dobrou zkušenost? Díky

    0 0
    • novas752  

      Early Rider Belter 16 je docela lehký a celkem kvalitní (kvalitní střed, náboje na průmyslech, řemen a dobře udělaná zadní patka… Akorát neni úplně zadarmiko.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • romanholy  

      Taky zrovna vybírám pro dcerku první kolo a narazil jsem na Black Mountain Pinto a Skog. Líbí se mi jak se dají přestavět na dvě velikosti plus jako odrážedlo. Váha 5,7 / 6,1.

      0 0
    • oddie  

      Belter, jezdily ho obě mé děti, akorát se 106cm to je jen na sezónu a příští rok na jaře budete kupovat 20" :)

      0 0
    • Danula  

      Nejsem úplně expert, ale řeším teď kolo pro kluka asi ve velikosti 16 a zajímalo by mě, jestli má pro takovéto to motání se okolo domu a vyjížďky pár kilometrů po okolí přidávat výrazně více peněz za opravdovou kvalitu. Nechci brát to nejlevnější kolo na trhu, ale přijde mi zbytečné brát pro malého něco za spoustu peněz, když ho bude mít stejně na chvíli. Jaký je Váš názor?

      0 0
      • pocestny  

        Se rozhoduj s ohledem na vaše potřeby. Jestli se chceš držet cenově a s hmotností někde ve středu nabídky, tak zkuste FROG 48. Když něco podobného koupíš na bazaru za polovinu ceny, tak to možná za rok zase za stejné peníze prodáš, dítě to výrazně neopotřebuje a náklady se blíží 0.

        0 0
      • oddie  

        U nás opravdová kvalita rozhodla o tom, zda dítko to kolo vůbec zvládne či ne. Ač jezdit hodně chtěl, není pohybový talent a s otřesným těžkým krámem (16" Specialized) si prostě neporadil, po výměně za Beltera jezdil během hodinky sám. Takže asi tak… Měl ho pak asi 3 měsíce, dohromady na něm najel možná 30km, ale vzhledem k tomu, že se pak prodal za stejnou cenu jako se pořídil, je to úplně jedno.

        0 0
    • Danula  

      Děkuji za rady. Nakonec vezmu asi něco zánovního z inzerce a uvidím, jak se s tím malý popere. Kdyby se nám kolo nezdálo, tak příště pořídíme něco solidnějšího.

      0 0
    • KoVero  

      Ahoj, oživuji vlákno. Vybíráme pro syna 3,5r, 98cm, v rozkroku 38cm bez bot, lehké kolo (5–6,5kg). Má zkušenosti s odrážedlem yedoo s brzdou, ale nikdy na ničem nešlapal. Koukala jsem na zmíněného Beltera, ale zdá se mi na něj ještě velké, stejně tak woom 3, co myslíte? V době corony těžko někde vyzkoušet.

      Máte někdo zkušenosti s Kubikes nebo Beany? U Beany se mi moc nelíbí použitý řetěz, resp. by to byl krok do neznáma a za ty peníze se mi to úplně nechce zkoušet. Pokud máte ještě někdo nějaké typy na lehká dětská a dobře sehnatelná kola, sem s nimi :-)

      0 0
      • pocestny  

        My jsme s 16" kolem Frog 48 začínali až někdy kolem 105cm, myslim… přesně nevim. Těch 105cm píšou i u Woomu 3.

        Při 98cm to bude mít mírně velké, ideální by bylo něco jako Kubikes 16S, který je menší. Ale zas ti z toho pěkně rychle vyroste. A Kubikes 16L nebo Wooma nebo Froga bude mít okay řekněme až někdy od léta. S ohledem na to bych to koupil, jen když bych viděl nějakou opravdu výhodnou nabídku (např. Frog 48 koupila vloni kamarádka na bazaru za cca 4000 Kč). Najdi si ty geometrie, nebo pujč od známých, ať neděláš kroky do neznáma.

        0 0
        • KoVero  

          Kubikes vypadá dle popisu OK, na neobyčejně.cz mají pěkný srovnávače. Zajímala by mě taky praxe někoho, kdo Kubikes má.

          0 0
          • Jano12345  

            Naša malá začala v troch rokoch na kubike 14".V tri a pol roku a 100cm už jazdila na kubike16" a valí parádne. Tieto biky vydržia tak na rok, tak bazáru by som sa vôbec nebál. My mame už tretí kubike 1×14" a 2×16"a tento z bazáru bol ako nový.Tie staršie išli z domu do par hodín. Vymenil som na každom plášte za viac do terénu a pedále.

            0 0
            • KoVero  

              Vypadá vážně super. Rozhoduji se mezi kubikes a woom. U Kubikes mi chybí kryt řetězu, ale zase se mi líbí design kola (vypadá už fakt jako kolo) a možnost dát sedlo o 2cm níž než u woomu, protože budeme s 98 cm (s botama tak 39) honit asi každý kousek :-D

              0 0
              • Jano12345  

                Ani jedno z deciek nedalo ruku a ani žiadny úd do retiazky

                0 0
                • KoVero  

                  Můžu se ještě zeptat jaká je to barva kola? Malej by rád červenou, ale ta jejich červená mi přijde na fotkách spíš do růžova :-/

                  0 0
              • Johny_r  

                Kryt řetězu u Woomu je super až než ho chceš sundat. Jestli mi někdo poradí, jak to dát dolů jinak než po jednom článku, budu do konce života vděčnej!

                0 0
                • KoVero  

                  :-D to by mě nenapadlo

                  0 0
                  • Johny_r  

                    No, mě to taky nenapadlo, až do první mokrý jízdy, kdy jsem si řekl, že by asi bylo dobrý ten řetěz očistit a namazat. Sundal jsem ty plasty uprostřed a zůstal mi řetěz schovanej v těch plastovejch krytech. Loupal jsem to jak nadměrnou krevetu asi čtvrt hodiny a po očistě a namzání jsem to tam zase po jednom nasazoval. Pak jsem si řekl, že příště to budu mazat teprve až to začne vrzat :-D. Jako nakapat olej by tam samozřejmě šlo i s tím nasazeným krámem, ale otřít to už ne. Ale možná jsem jen něco nepochopil a řetěz z toho jde nějak vytáhnout aniž bych to rozebral na milión kousků. Každopádně intenzivně uvažuju o tom, že to sundám a syn bude prostě jezdit bez krytu.

                    0 0
                    • KoVero  

                      Když je ten řetěz tak dobře krytej, tak to možná nepotřebuje tak často mazat. Podle fotky to vypadá, že se tam ani tolik bordelu nedostane…

                      0 0
              • KoVero  
                • 99
                0 0
            • KoVero  

              Díky za tu fotku! Objednala jsem zeleného Kubíka, přijde ke konci dubna ;-) Kolo je srovnatelné s woomem, akorát vypadá už jako kolo – líbí se nám víc.

              0 0
      • Johny_r  

        Dcera dostala Woom 3 ke 4. narozeninám, kdy měla 102 cm. Kolo jí bylo akorát, ale nedalo se to říct o každé 16". To kolo můžu doporučit. Je lehké a pro dítě dobře ovladatelné. Teď má 113 cm a je jí to malé. Woom je hodně populární a má ho kde kdo (aspoň co tak vídám na ulicích). Možná by se dal najít někdo, kdo by ho nechal vyzkoušet (v Praze můžu nabídnout). Nicméně myslím, že 3,5 roku a 98 cm bude na 16" dost málo. Líp by asi seděla nějaká 14", ale těch je málo a bude to na chvilinku.

        0 0
        • KoVero  

          Do menšího se mi na jednu sezonu moc nechce. Respektive, já bych do nějakýho bazarovýho klidně šla, ale hlava rodiny bazarový nechce.

          0 0
          • Johny_r  

            No, to už si musíte vyřešit doma :-D. Já bych se teda bazaru nebál, u dětskýho kola dvojnásob. Slušný dětský kolo nemá dítě šanci zrasit. Možná kosmeticky, ale ne funkčně. Navíc ho má max rok, dva. Bazar je první místo, kde bych hledal dobrý kolo pro dítě, protože se dají koupit třeba rok starý kusy prakticky jako nový a za zajímavou cenu. A hlavně to za další rok bez ztráty zase prodáte. Ale jak kdo chce :)

            0 0
      • oddie  

        Mam pocit, že mladší dostal Beltera v 99cm, už si to nepamatuju přesně, ale měl ho úplně v pohodě.

        0 0
      • sorak  

        Ahoj, mám doma prakticky stejné parametry – mladší dcerka má aktuálně 97/98cm, 3roky bude mít v červnu, ještě řádí na yedoo odrážedle, ale občas se chce posadit na Woom 3, ze kterého teď odrostla starší dcerka.

        Takže k Woom 3 – standover je v pohodě, je schopná stát před sedlem i teď, ta rámová trubka je fakt nízko.. sedlo když se dá do nejnižší polohy, tak by to taky celkem šlo, možná by to chtělo ještě tak 2cm povyrůst ať je to optimální.. Řidítka jsou v pohodě – dají se naklopit směrem k jezdci a tak poštelovat vzdálenost sedlo-řidítka.

        Plánujeme, že v létě by pomalu mohla přejít z odrážedla na W3.

        Woom uvádí, že model W3 je od 101cm výšky, ale díky tomu standoveru se podle mě dá začít už někde na 95cm v závislosti na délce noh, děcka rostou rychle a woom je tak lehoučký, že bych zrovna ty 2–3cm tolik neřešil.

        Jinak zkušenosti s Woomem obecně – starší dcerka (za měsíc 6let) ho sedlala od 5ti let/103cm (porucha růstu a je mezi 10ti percentily nejmenších dětí :( tj. ani síla nebyla nic moc), tak se na něm naučila jezdit asi za 5min a koncem sezóny už dávala vyjížďky 20–25km s mixem asfalt/polní/lesní cesty.. kolo je super lehoučké a teď jak bylo pár teplejších dnů, tak s ním hopsala přes obrubníky a vyjížděla meze, řádila s tím jak s BMX :D

        Sice to jsou drahá kola, ale zas se velmi dobře dají prodat i po dětech a neztrácí moc na ceně.

        Můžu případně zkusit vyfotit mladší dcerku na tom W3 ať si uděláš představu.

        0 0
        • KoVero  

          Malej bude mít 4roky až v listopadu a tak jsem chtěla, aby přes léto už jezdil na kole, ale zase se mi nechce kupovat menší kolo když je fakt na chviličku. Za fotku budu ráda :-)

          0 0
          • KoVero  

            Rozhoduji se už jen mezi Kubikes a Woomem. Nahoře mám fotku Kubikes, tak počkám ještě na tu vaší bikerku a pak se rozhodnu :-)

            0 0
            • sorak  

              Omlouvam se za cekani na fotku, ale u nas fest nasnezilo a zamrzlo, tak nejak nebylo moc kdy.. takze nafoceno az dnes.. sedlo na Woom3 je dole nadoraz, riditka jdou nahnout k jezdci nebo od podle toho jak je potreba..

              Jak jsem uz psal – mala ma aktualne 98cm, 3 roky bude mit koncem cervna.

              0 0
    • kycis  

      Flaknu to treba do tohohle vlakna :-) :

      Shanim 2 veci:

      • zadni 16" kolo bez torpeda, nemate nekdo doma nebo tip kde koupit nove? Vsechno co vidim na eshopech je s torpedem.
      • pravou detskou packu na V, na eshopech vse vyprodane :-(

      Dikec

      H.

      0 0
      • TommyP3  

        jednodušší přeplést, dětské páčky bych asi měl, nevypadají bůhvíjak, ale taky za ně nic nechci, jen je to daleko

        0 0
    • TommyP3  

      Tak jen pro inspiraci. Do 16" sem se pustil jednou a nějak mě to neoslovilo, takže po malé jsem řešil kolo pro synatora jednoduše bazarem. Ale rozjezdil se parádně, takže dostal na jaro nové obutí…aspoň neco

      0 0
      • sorak  

        :D plaste super, ale ty gripy me tam nesedi.. ale je to celkove divocina :D

        0 0
    • wbiker  

      Mám doma přebytečné pláště Innova 16”x1,75 – stav viz foto. Pokud by je někdo z Brna upotřebil, nechám je za jedno balení lentilek pro původního majitele. ;)

      0 0
    • cubista  

      Potřebuji kolo pro malou (výška 103 cm, noha k rozkroku 46 cm, 3,5 roku). Bude to její první kolo, zatím jezdila jen na odrážedle. Našel jsem doprodejovou nabídku na Frog 48 16 palců (nové za cenu bazarových). Výrobce už ho nevyrábí, nabízejí Frog 44. Nikde nemůžu najít, zda byl lepší Frog 48 nebo teď Frog 44? Máte někdo osobní zkušenost s těmito dětskými koly?

      0 0
      • cubista  

        Ta výhodná nabídka je podvod. Pozor na https://fahrrad-handels.de/…zoll-diamant. Při objednání jsem vždy zvyklý si ověřovat konkrétní web a zjistil jsem, že se opravdové firmě byly ukradeny celé stránky a zneužity pro podvod. Dávám to sem, i když je to německý web, někdo je zvyklý objednávat i v zahraničí. Tím vypadá Frog 48 ze hry a můj dotaz je bezpředmětný.

        0 0
    • cubista  

      Tak přece mám ještě dotaz. Našel jsem dětské kolo 16 Serious Superlite, cena vypadá oproti Frog 44 nebo Kubikes lépe, ač jsou to kola parametry stejná. Znáte někdo tuhle značku?

      0 0
      • tompca  

        Prodává se v DE podobně jako Academy Grade (u nás Alza), Corratec apod. i na DE bazarech je jich poměrně dost a hodnocení mají příznivé. Jedině popis na e-shopech je dost minimalistický, nedozvíš se třeba délku klik a převody, velikostně to ukazuje na výšku dítěte 100cm a výše. Za těch 219€+nějaké poštovné (cca 5.5–6t) bych se toho nebál, vyjde o víc jak 2t levněji jak nové Beany Zero 16" a zas takový rozdíl to nebude.

        0 0
        • cubista  

          Díky. Objednal jsem to. Dokonce jsem dostal 5 Euro slevu na první nákup a dopravu zdarma, protože mi to pošlou na německou adresu. Tak za 214 Euro se mi to zdá super. Hmotnost má být 6,25 kg, což je v relaci s Frog, Kubikes, Beany a podobně. Až to vyzkoušíme, dám informaci.

          0 0
    • sorak  

      Davám aktuálně z domu Wooma 3 s 16" koly viz zde ,

      pro zajemce jsem schopny to priblizit po vetsi casti Moravy (dle planovanych cest)

      0 0
    • H88  

      Ožívím vlákno. Řeším vánoční dárek a tím spojené kolo pro mladého. Mladý 3roky – 101cm. Do teď na odrážedle. Předpokládám, že do jara vyroste. Holka má 16" Earlyridera a 112cm. Je reálné dát mladému tu 16 a holce vzít už 20? Nebo bude lepší nechat ještě holce 16 a mladému vzít 14? Ještě mám v záloze starou 12", s tím, že by se na tom mladej na jaře naučil, holka odjezdila 16" a změna velikostí by se řešila až příští zimu. Díky za rady.

      0 0
      • oddie  

        Oboje v pohodě, klukovi 16" a holce 20", akorát jim to na jaře bude.

        2 0
        • H88  

          Jsem si to říkal, ale jistota je jistota :D Díky :)

          0 0
        • H88  

          Ještě dotaz. Mám se bát u holky otočného řazení nebo se s tím rychle zžije? :) Přeci jen s tím zkušenost u dětí nemám :D

          0 0
          • Johny_r  

            Záleží na provedení. Některá jdou prý špatně a děti to neutáhnou. Nevím, dcera to zvládla okamžitě, ale já jsem jí to stejně okamžitě vyhodil a dal tam páčky, ať si rovnou zvykne. Navíc mám s páčkama pocit, že dítě líp pochopí, jak to funguje a o kolik musí cvaknout. S Gripshiftem s tím může točit jak s heftem na motorce bez jasný představy, jak moc toho přeřadí. Vzhledem k ceně řazení – pár stovek, bych to nepovažoval za rozhodující parametr při koupi a kdyžtak to vyměnil.

            0 0
            • H88  

              To určitě jako rozhodující nepovažuji. Spíš to dané kolo má, tak jestli to mám rovnou taky přehodit na páčky nebo to ze zkušenosti brát tak, že to holka dá :)

              0 0
              • Mamut  

                Tie mam odskusane https://vi.aliexpress.com/…9791054.html

                Vyhoda je, ze su len na palec, takze nie je problme, ze decko so slabymi prstami nedokaze/nedosiahne prehodit. Navyse som ku kratsej packe prilepil vyrezany kus dreav (a nalakoval nacierno) ako predlzovak, tak je podobne dlha ako velka packa decko to ma akurat. Ale na druhom (len sidliskovo-skolkovom) to ma bez upravy a funguje tiez dobre.

                1 0
      • Mamut  

        Moja dcera presla na 20" ked mala 107cm. Ale na Beany, takze mala 20", nieco ako Kubikes 20 S. Earlyridera je standardna 20", ale taktiez ma tvoja o 5cm navyse.

        0 0
        • H88  

          Jelikož máme toho Early Ridera, tak se chci držet něčeho podobného. Rascal, Early Rider nebo tebou zmiňovaný Kubikes. Zase úplně nemusím vyhodit 15tis za novotu a bazary se o moc neliší.

          0 0
          • Mamut  

            Ak mas prachy a nemas cas, tak ber Kubikes. Je na nom najmenej prace zo vsetkych, spravit z toho dobry bike pre 3–5 rocne decko. Na tom Beany som tolko veci povymienal, ze som mal radsej stavat od nuly. Ostali len ram, vidlica, hlavove, sedlo a kolesa (bez plastov). Ale srubovacie 7-kolo s malym rozsahom som aj tak menil na 8-kolo s vacsim a v plane je to este prekopat na kazetu. A s tym vsetkym by som sa mal dostat tesne pod 7kg.

            Takze ak mas cas, tak zozen ram, rafky a plaste a zvysok na Aliexpress. Je tam plno spickovo lahuckych veci, na ktore by som sa ja bal sadnut, ale pre decko, ktore ma 21kg… A so vsetkym sa dostanes na mensie peniaze ako hotovka a bude to vyrazne funkcnejsie a lahsie. Len ten cas, no.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.