• PatrikKalista

    Ahoj,

    jak je na tom s kvalitou tento kufřík?

    https://www.decathlon.cz/…8381080.html

    Je tam vše, co člověk potřebuje k servisu kol? Jasně hlavu a pravé a šikovné ruce k tomu nedávají.

    Patrik

    0 0
    • jenda95  

      bych mel trochu pochybnosti jak s tim treba sundam kazetu – je tam orech, ale cim ho otocim? tim plechovym klicem? nebo imbusem s redukci? ani jedno mi neprijde uplne robustni. Ale nevim :)

      0 0
    • mr.antik  

      Záleží na konkrétním kole takže to přesně říct nejde, já spíše dokupoval vždy co jsem potřeboval. Např ty dva klíče na středy jsou ti k ničemu když máš pressfit. Nijak extravýhodné mi to nepřijde.

      Z Decathlonu mám jedinou zkušenost, ten centrovací klíč je děsnej, ale funguje.

      0 0
      • jenda95  

        jo jo, veci jako TL-FC16 na HII matici tam nejsou

        0 0
        • mr.antik  

          na Sram taky nepotřebuju..... Vpravo nahoře je to asi nějaký stahovák na čtyřhran, taky na lepší kola už zbytečnost.

          Z běžných věcí by se tam hodily nějaký kleště na lanka a kleště na řetěz, odzvušňovací sada na brzdy.

          0 0
    • LM  

      Kvalitu netuším, ale „vše, co člověk potřebuje k servisu kol“ tam rozhodně není a naopak tam jsou věci, které na svých kolech nevyužiju.

      0 0
    • INSP.TRACHTA  

      mám menší sadu (řada 500) cca rok. Na běžnou údržbu s frekvencí 1× za 1–2 měsíce a občasné upgrady výbavy plně postačuje. Vyhovuje, že je vše podstatné uklizeno v jednom kufříku.

      0 0
      • INSP.TRACHTA  

        a koukám, že pěkně podražilo … já kupoval za 949,–, nyní 1 299,–

        0 0
        • jenda95  

          vazny dotaz bez ironie – jak se tim sundava kazeta? bic je jasny, vidim orech, ale cim ho drzim? Tou patnactkou na konusy nebo imbusem?

          0 0
          • LM  

            Vzhledem k tomu, že kazeta bývá utažená na 40 Nm, tak jsem rád že to sundávám ořechem na ráčně s 24 cm dlouhou rukojetí (občas by se hodila i delší:-)).

            0 0
            • xtonda  

              Předpokládám tím 8 inbusem s modrou rukojetí, podobně to je v sadě Super-B co mám. Je to pěkně naprd. Koupil sem stahovák Cyclus co se dá zafixovat ruchloupínákem a nastavitelný klíč. A i tak sem se sundáním co prasklo pár drátu a já musel kazetu párkrát sundat sem se naučil utahovat jí s citem :-)

              0 0
          • INSP.TRACHTA  

            Používám golu z jiného kufříku :-) ale i tím plechovým by to slo

            0 0
            • INSP.TRACHTA  

              Kurník… Odpovídám s tatarakem v jedné ruce a půllitrem v druhé. Teď když na to koukám, tak myslím že ten klíč na to nepasuje … Já vždy používal golu, možná ten inbus by fungoval, ale to bych musel sebehnout do garaze. Já bral tu menší sadu, protože na standardní osazení lowcost až průměr – viz můj profil – to staci. Hlavně mě štvalo furt hledat ty dílčí nástroje různě po poličkách a krabičkách. Ale za aktuální cenu bych asi váhal s nákupem…

              0 0
          • az8  

            Imbus 8 s modrým poťahom + redukcia (pri centrovacom kluci) + stahovak

            0 0
    • Vrci  

      Já bych si s tím u svého kola nevystačil. Není tam dlouhý inbus na ultratorq kliky, není tam campa stahovák na kazetu, není tam centrklič na vnitřní nyple.

      0 0
    • RadimCep  

      Z mého pohledu bylo lepší vytvořit si kufr s nářádím přesně podle toho, co potřebuju na svoje kola. Bylo to asi dražší (vlastně určitě), ale určo kvalitnější a vše potřebné.

      0 0
      • LM  

        A zabere to i víc místa :-)

        0 0
        • RadimCep  

          Tak to už pak záleží jak moc se člověk rozvášní :D

          Ale mám kufřík na nářadí běžné velikosti, kde mám vše nejpotřebnější a který vozím sebou třeba na dovolenou a pod.

          0 0
        • gerrard  

          Tak klasicky toolbox nezabere o tolik vic mista nez toto a jako bonus tam muzes mit sochtlicky na picicandy jako koncovky na lanka apod. Jen to naradi nebude vyskladane v kufriku, ale volne lozene. A v tom naradi nevidim kleste na lanka. Ono k takovemu naradi stejne potrebujes dalsi kufr nebo krabici na zakladni nahradni dily.

          0 0
          • LM  

            No třeba montážní stojan a rovnač patek jsou poněkud neskladné :-)

            Když k tomu přidáš různé odvzdušňovací sady (brzdy, charger, reverb), maziva (řetěz, vidlice, tlumič, ložiska), montážní pasty (karbon, kov), různé kleště (na rychlospojku, na ségrovky, na bowdeny a lanka, na hydraulické hadice, malé špičaté na závlačky), inbusy, torxy a různé píčovinky (plastový šperhák na těsnění, roztahovač pístků, rovnač kotoučů) plus vytahováky a lisy na ložiska, momentový klíč, gumová palička a velká gola sada – tak mi to zabírá dva velké šuplíky a něco mám nastrkáno ješte pod postelí…

            0 0
            • MatS  

              A ty si to vsechno beres nekam sebou, treba na dovcu?

              0 0
              • LM  

                To naštěstí ne. Původní dotaz je na „vše, co člověk potřebuje k servisu kol“, ne na servisní kufřík na dovolenou.

                Před dovčou kolo zkontroluju, doleju tmel a beru jenom pár drobností do batohu (pumpičku, trochu mlíka, knoty, lepení, multiklíč, rychlospojku, občas i náhradní patku).

                0 0
                • MatS  

                  V pohode. Ja jsem chtel naznacit, ze je blahove si myslet, ze jeden kufrik naradi nahradi celou dilnu. Ani na zakladni ukony to proste nestaci. Naradi a veci na kolo uz tak 3× prevysuji naradi normalni. I kdyz ono se to tak nejak uz slilo do jednoho :-)

                  0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      To zalezi na tom co mas za kolo a jake komponenty a od ktereho vyrobce. Hodne veci je tam uplne zbytecnych tak ze kdyz to vyndas tak zjistis ze toho moc nemas. Kup is naradi ktery opravdu potrebujes na opravy kus po kusu. Park Tools jsou nejlesi. Drahy ale mas to konce zivota. Jestli mas treba Shimano komponenty tak na jejich web strance jsou podrobne navody jak opravit cokoliv. Na prvnich stranach navodu maji seznam naradi ktere budes potrebovat. Najdi co bys zvladnul opravit a kup si na to naradi. Postupne zjistis ze toho moc nepotrebujes. Ja mam rada platenou brasnu.

      https://si.shimano.com/

      0 0
    • PatrikKalista  

      Dobře a co tedy nějaká alternativa, když je to drahé. Jak na tom byl s kvalitou Lidl. Jde mi o to, abych si nekoupil nejake bláto. Vidím to u nas na dílně. Vysoká cena jesze neni záruka kvality.

      0 0
      • bodlak2  

        Na kazetu třeba tohle

        https://www.koloshop.cz/…Shimano.html

        https://www.koloshop.cz/…-kazety.html

        Nemohu říci křivého slova.

        0 0
      • gerrard  

        Poskladej si to sam. Koupis jen to co potrebujes a ne to co bys mohl potrebovat.

        0 0
        • pepek  

          No ale nářadí, naházené v papundeklové krabici, nemá ten efekt, jako když otevřeš takový super kufřík. To je podobné, jak 4 inbusy a nýtovačka, omotané gumičkou v sáčku, proti 1000Kč značkovému multiklíči.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Wow efekt musí být jinak nejsi dost cool :D

            Tool box z výprodeje v Kaufu za stovku s přihrádkama na drobnosti, s naházeným jen potřebným nářadím a utěsněný hadrou aby něštěrkal je sice praktický ale wow efekt opravdu nevytvoří :D

            0 0
            • krabica  

              Ono je fajn si koupit pořádné nářadí podle sebe, člověku to vydrží celý život a může to pak používat i jinde v domácnosti…

              0 0
            • MatS  

              Mam dva male boxy Festool a v nich naradi a dulezite nahradni dily. Vypada to profesionalne a boxy jdou spojovat, takze muzu vzit dva nebo jeden a kdyz uz nebudou stacit, prikoupim dalsi.

              0 0
          • gerrard  

            :) Tak pokud je to na efekt a na na pracu, tak naprosty souhlas.

            0 0
          • bodlak2  

            Tak krabice může být o něco lepší než papundekl :-) Nějaký uni kufřík nebo box, do toho sehnat pěnu, do které si vyřežeš potřebné díry na vercajk.

            Hotové sady mají nevýhodu, plno věcí chybí, plno přebývá, a když si něco dokoupíš, není na to není místo.

            0 0
      • LM  

        Hlavně si nekupuj bity „značky“ Reikel z Tesca. Při odvzdušňování reverba zvládnul Torx10 bit z této sady povolit jen jeden šroubek utažený na 2 Nm. Při povolování druhého šroubku, který měl být také utažený na 2 Nm, se bit strhnul a víkendové ježdění v řiti. V pondělí jsem pak koupil malý Torx10 šroubováček a úplně v klidu to šlo povolit i utáhnout.

        0 0
        • MatS  

          Kupovat naradi v potravinach normalni clovek udela pouze v pripade absolutni nouze nebo zoufalstvi. Ja v Tescu koupil skrabku na snih do auta a pri prvnim pouziti se rozlomila vejpul.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Známý tu sadu má a nic moc.

      0 0
    • PatrikKalista  

      A není lepší počkat na ten Lidl a nebo vzít třeba tohle:

      https://www.kupkolo.cz/…-500_z98994/

      0 0
      • gerrard  

        To nikdo krome tebe nevi, protoze nikdo nevi co potrebujes za naradi. Ja bych si nikdy takovy kufr nekoupil, ale to neznamena, ze nekomu nemuze vyhovovat.

        0 0
    • pocestny  

      Nelíbí se mi tam ty prohnuté montpáky, debilní centrklíč, ty stahováky kazety a středové osy vypadají podle bílého pozinku jako ty nejlevnější nekalené šmejdy. Není kam odložit náhradní koncovky, lanka, bowdeny, šroubky, všelijaké redukce a zbytkový materiál. Není to dostatečná sada, skutečný základ, a přitom tam není prostor na žádné rozšíření. Stačí že něco rozbiješ, koupíš jiný typ nářadí, a už to tam do té formy taky nedáš. Fakt bych to nechtěl za 1800Kč. Člověk běžně už něco z toho doma má (imbusy, kleště, kladívko, montpáky), takže si myslím, že bohatě stačí dokoupit pár klíčů na kolo, a bude to fungovat daleko líp, a pod 1800 Kč. Některé nářadí je navíc dostupné v rozumné kvalitě i na Aliexpressu, kdo chce šetřit.

      Prostě nesmysl.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.