• dancing dog

    Ahoj, zdravím všechny, kteří taky takovej hezkej den nemůžou bejt z jakýhokoliv důvodu venku. potřeboval bych poradit v akutnější záležitosti. můj pracovní partner a zároveň i kamarád by chtěl své manželce koupit nové kolo, bajka. Mám možnost pro něj zařídit za dobrou cenu letošní Cube Acid, rám velikosti 18. Ta manželka má 168 cm, kolo si vyzkoušet nemůže, protože to má být překvapení, v tom je umíněnej i přes moje snahy mu to rozmluvit. Myslím, že ta velikost by mohla být správně, jestli Cube tedy dělá pořád kratší rámy jak dělal, ale přeci mám trochu strach, aby na ní nebylo 18 moc. Já mam 182 cm, mám Acida 20 a je mi pocitově akorát,spíše kratší jak to mám rád( zvyk z crossu).Geometrii jsem na cube-bikes nenašel, a stejně mi ty délky trubek moc neříkají, nikdy jsem je nezkoumal, vždy jsem pořizoval kola po vyzkoušení.

    Nemáte někdo přímou nebo z doslechu zkušenost- Cube HT 18 s výškou 165 – 170 cm? Dík.

    0 0
    • dancing dog  

      nakonec jsem našel na germánskejch stránkách tu geometrii- horní rám. trubka 545 mm a horizontálně 572mm, srovnal jsem to s geometrií author traction 17.5 ,tam je to 558 a 579 , takže asi výraznější sloping a nepatrně delší rám při menší „velikosti“ rámu, ale moc mi to asi celkově nepomohlo..

      0 0
    • TomasJ  

      Na 165–170cm tak ram 16". Maximalne 17" v pripade dlouhych nohou.

      0 0
    • siafu  

      mám 165 cm a rám 16" – standover 742 mm, ale dal by se i Scott Scale v 15.4", rám 16" je maximum. Myslím, že mám krátký nohy resp. nosím rifle délky 30 (rovný střih, kratší nejsou v nabídce) a i tak je musím ohrnovat :)

      No a délka rámu 572 mm není úplně málo… aktuální HTE mám 552 mm a k Meridě dlouhé 570 mm by se člověk už asi dobrovolně nevracel, protože nechci délku rámu kompenzovat krátkým představcem

      0 0
    • dancing dog  

      tak to zatím nevypadá moc dobře, co?

      0 0
    • dancing dog  

      sorry, ještě dotaz, jak se na toto vubec meri delka dolni koncetiny? Od rozkroku nebo trochanteru?

      0 0
    • dancing dog  

      jenom zkouším mimo víkend, nemá-li někdo konkrétní zkušenosti- tedy nejezdí-li nebo nejezdil-li tu někdo při výšce trochu pod 170 cm rám Cube 18…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.