• Kynio

    Zdravím. Řeším teď takovej menší problém. Momentálně mám fulla(viz foto), vzadu tlumič fox float R 07, to zase není tak důležitý, vpředu mám Rock Shox Recon 351 08 což je pružinovka. Mám možnost mít novou Foxku Float RL32 z roku 07 za celkem přijatelnou cenu 8000kč. Teď ale nevím jak je na tom tahle foxka s citlivostí. Jezdím teď tak 2 měsíce na té RS, kde se mi zdá ,že pěkně tlumí i jemnej terén. Jezdím hodně lesní cesty, taky po asfaltu, prostě různý stezky, pak kam se zrovna jede atd. Žádnej DH nebo větší skoky. Má cenu přecházet na foxku? co se citlivosti týče budu asi spíš zklamanej nebo bude lepší než u RS? díky

    0 0
    • MlokCZ  

      To ti nikdo nepoví, protože Recon (jak pružinový, tak vzduchový) se liší dost kus od kusu a nikdo neví jak na tom ten tvůj je. A pak je otázka, da RL verze Floatu 07 už byla omezena kompresí (a tedy horší citlivost), Talas 07 byl.

      Změř odtrh toho Reconu a hned to bude jasnější.

      0 0
      • Kynio  

        můžeš prosím upřesnit slovo „odtrh“ ? =)) nvm co myslíš

        0 0
        • MlokCZ  

          V historii to tu bylo už mnokrát, ale tak ještě jednou odkaz třeba na měření celého průběhu vidlice. Odtrh je pak pouze hodnota při které se vidlice pohne do zdvihu, tedy počátek toho celého průběhu. Za 30s změřeno.

          0 0
          • Kynio  

            Tak jo..dal sem stahovací pásek, směřil hodnotu stlačení tlumiče při lehkým nasednutí na kole (15mm) položil sem kolo na váhu…stlačil tak aby se zamáčklo těch 15mm a pak zatlačil silou 10kg a hodnota se zvětšila o 10mm…při každých zhruba 10kg se přidá něco málo přes 10mm…takže mám asi zrovna tu vidlu která ne na prd co =D

            0 0
            • MlokCZ  

              No ono hlavně si měřil něco úplně jiného. Odtrh se měří z klidu. Tedy jen vidlici postav bez předního kola na váhu a pak postupně zvyšuj sílu na řídítka až se poprvé pohne do zdvihu. Ty jsi začal měřit už průběh, ale odtrh si přeskočil.

              Stahovací pásku na samotný odtrh nepotřebuješ vůbec (tu až na průběh), to uvidíš okem že se vidlice pohne.

              0 0
              • Kynio  

                vidlice se pohne už při sebemenším tlaku..na začátku je děsně moc měkká..stačí prostě o 0,5kg míň a už se zamáčkne o něco

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jak to myslíš 0,5kg? Už jen samotné kolo má váhu kolem 5–6kg (a ta se samozřejmě do měření počítá), kterou působí na vidlici. Pokud se vidlice nepohne samovolně jen opatrným položením kola na váhu, tak má vždy odtrh větší než je ta váha kola samotného.

                  0 0
                  • Kynio  

                    při položení se zasune asi 1mm, váha je 7kg…při zatížení na 17kg se zasune o 0,6cm..při zatížení na 27kg se pohne na 1,5cm..je tohle ono?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Pokud se při opatrném položení kola vidlicí na váhu už takhle nepatrně pohne do zdvihu, tak odtrh je právě někde na hranici té váhy kola (kdyby byl znatelně nižší než je váha kola, tak by se to pohlo výrazněji), tedy máš odtrh někde kolem těch 7kg, což je velmi slušný výsledek. Samozřejmě ten 1mm ale musí být už skutečný pohyb vidlice, tedy pokud nepatrně začneš zvětšovat sílu, tak vidlice jde stále plynule do zdvihu (to jen aby ten pohyb nebyl zaměněný třeba za vakl pokud ho vidlice má nebo jiný důvod proč se zdá, že se hla).

                      To další už měříš průběh (a ten je pro pružinovou vidlici jasný).

                      Pokud ten Float už má navýšenou kompresi jako 08 modely (což myslím má, ale nemám to ověřené pro všechny modely Foxek 07), tak bude s citlivostí určitě o trošku horší.

                      Tedy citlivostí si nejspíš pohoršíš. Zásadní rozdíl bude v průběhu vzduchu x pružina a tady záleží co preferuješ. A z toho co píšeš, tak větší progresivitu Floatu taky neoceníš, jedinou výhodou Float bude high speed expanze, kterou Recon nemá.

                      0 0
                      • Kynio  

                        ok tak díky za pomoc…teď sem se byl trochu zase projet a prostě se mi tahle vidle líbí. Pruží pěkně měkce, při šlapání ve stoje sice hodně pruží ale to mi neva pže nejezdím žádný závody takže při šlapání dycky sedím. Odpruží jakejkoliv bordel na cestě takže pohoda. Vyhovuje mi tak nemá cenu jít do foxky. A jak řikáš je tam riziko to že bude trochu tužší v citlivosti. takže tak =)

                        0 0
              • Kynio  

                sry o 0,5kg VÍC

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.