• gobike

    Zdravim vsechny, pod stromek si chci koupit ram, ale furt nevim kterej, chtel jsem Supa, ale bohuzel se dela jen velikost 16,5", 19" a 21,1. Ovsem ja potrebuju 18" takze z toho nic nebude. Limit kolik chce Jezisek utratit je cca 5500,– Ram by mel byt dostatecne lehkej, ne moc barevnej a i na vecka. Zatim se mi zamlouva Merida Matts Pro za 5500,– Co by jste mi doporucili v teto cene? Budu vdecny za vsechny rady.

    0 0
    • Meesha  

      max bura a lehkej… no to nemas moc na vyber. Prihlod litr a pak asi Spydera www.ideas-creative.cz/spyder/?… barvu si vyberes. Nebo Apache – nalepky nejsou pod lakem, takze kdyz se nebudou libit… www.kupkolo.cz/…uct_info.php?… nechapu proc Meridu…

      0 0
    • gobike  

      Joa taky jsem premyslel nad Pellsem, ale tomu nak neverim a taky Rock Machine, hlavne teda Explosiona, ale samotnej ram jsem na netu nevidel…

      0 0
      • kesu  

        maj ten starsi zelenej za 3500kč na bikestoru.Ma to super geometrii akorat je ponekud tvrdsi.A za zbyly penize si muzes koupit kotouc dozadu jelikoz to nema navarky:)

        0 0
      • OCG  

        Mno, tak to teda nevim proc jim neveris. Co ja vim, tak do vyvoje samostatnejch ramu investujou docela dost penez. Jejich ramu bych se nebal, to uz spis te Meridy. Bych rekl, ze Pells je jedna z nejinovativ­nejsich firem na trhu. Akorat ty ramy nejsou nejlevnejsi…

        0 0
    • Řechty  

      Já bych na té 18'' zas tak nelpěl a klidně bych zkusil tu 19'' jak píšeš, s kratším představcem, pokuď ten rám chceš. Vem si do ruky metr a zkus si to porovnat se svým stávajícím rámem a uvidíš. Já měřím 175cm mám rám 19'' Apache a 110mm představec a maximální spokojenost.

      0 0
      • gobike  

        Premeroval jsem muj ram, je to 20" a sedlova trubka je skoro o tri cm delsi nez u SUpa, ale zato sup ma o 3 cm delsi horni ramovou trubku, tak nevim jestli na tom budu moc natahlej… Co si myslite? Mam brat tu 19"?

        0 0
        • mitch  

          Jo v pohode…

          0 0
        • mechanik  

          Určitě né. Kámoš má 195cm a má 19" plná spokojenost :-) Vem SUPA TEAM SC dělá se v 17" i 18" Já mám 172cm a 16,5"

          0 0
          • gobike  

            No ten Team Racing je jenom na kotouce, tak to nevyjde. Jo a ted jezdim 20" a pripadne mi to v pohode, ten sup je celkove mensi, akorat ma delsi horni ramovou trubku, ja si myslim, ze mi sedne.

            0 0
            • mechanik  

              To je těžko… já mám rád víc vytažené sedlovky a kratší vrchní rámovou trubku. No a SUP je typický dlouhý závoďák. Můj kámoš měl při výšce kolem těch 195cm tu samou meridu co ty a pak přešel na SUPA 19" a je spokojen. SUP proti M sice menší, ale podstatně delší a klidnější. (jezdí hodně marathony) Záleží taky hodně na poměru délky nohou a trupu.(to ten kámoš má nohy hodně dlouhé) Musíš fakt porovnat geometrii SUPA a konkrétně tvé Meridy.

              0 0
              • sportovni_biker  

                To nechápu, jak se může 195 cm člověk poskládat na 19" rám. Já mám 22" Meridu a sedlovku mám cca 1 cm pod měrkou, takže nic moc a to měřím 192 cm.

                0 0
          • gobike  

            Ted mi to vrta hlavou. Takze myslis, ze bych si mel radsi vzit 16,5"?

            0 0
            • MlokCZ  

              To přeci musíš vědět ty, jak chceš dlouhý rám. Si ujasni, jestli chceš stejně dlouhý jako máš (nebo delší/kratší) a porovnej. A po té co zvolíš správnou délku jen zkontroluj, jestli případně vystačí rozumně dlouhá sedlovka.

              0 0
        • Řechty  

          Nejlepší by bylo pro zachování stejného posedu změřit vzdálenost sedlo – řídítka, ale to v tvým případě půjde asi dost těžko, leda, že by sis ten rám překresli včetně sedlovky a představce 1:1 v AutoCadu, ale to už asi plácám…:)) Každopádně bych si ješte porovnal rozměr horní rámové trubky horizontálně (vodorovně se zemí). Ta délka horní rámové trubky (po trubce)je dost ovlivněna slopingem. A řídit se heslem dvakrát měř a jednou řež:)

          0 0
          • MlokCZ  

            Když se u biku porovnává délka, tak jedině pomocí virtuální horní rámové trubky (tedy té vodorovně se zemí). A pokud ta sedí, tak už ostatní parametry délku téměř neovlivní. Pokud je jiný úhel sedlové trubky, tak na těch pár centimetrech co kouká sedlová trubka nad tu virtuální horní rámovou trubku se délka změní maximálně o jednotky mm, což je už zanedbatelný.

            No a délku virtuální horní rámové trbuky udává každý slušný výrobce, takže je to porovnání vlastně hrozně jednoduché.

            0 0
            • Řechty  

              Tak to značka Twister nepatří mezi solidní výrobce:) A ještě k tomu tam měří velikost rámu, jen po horní hranu rámové trubky. www.twister-bike.com/geometrie.php

              0 0
              • náčelník  

                Na tom přece není nic špatného. Takto udával velikosti např. DiamondBack. A vzhledem k tomu, že každý výrobce má jinak vysoký „komínek“ nad horní rámovou trubkou, tak mi to připadá i lepší.

                0 0
                • Řechty  

                  To by ale zase znamenalo, větší sloping = menší rám což není vždycky pravda. Ale určitě by to značení mělo být jednotný, pak vznikají zmatky :-(

                  0 0
      • Sidney  

        Já mám 180 cm a 19 je mi velká…souhlasím – vem do ruky metr a změř si délku rámu od vršku středu hlavové trubky po vršek středu sedlové na své stávající 18" a na novém rámu od středu hlavové trubky po fiktivní střed sedlové (odměř místo, kde je to od středu klik 18"). Pokud je rozdíl do 2 cm, tak to spravíš představcem. Úhly geometrie bývají stejný. Teď jsem to řešil u sebe.

        0 0
    • Pebe  

      www.kolokram.cz/…uct_info.php?… ale o geometrii si asi budeš muset napsat :-)

      0 0
    • gobike  

      No furt nevim, vypada to, ze zitra zajdu do mistniho shopu kde maji superiory a prokonzultuju to s prodavacem. Uvidim co rekne.

      0 0
      • Jane  

        No on ten Sup v 16,5 má HTE docela dost dlouhou (605 mm), takže na tvou výšku 173 cm by délka kola měla bejt dostačující. Kdyžtak pro srovnání mrkni na geošku Duratecu Sonix (www.duratec.cz/…eometrie.pdf) – tam to maj rozepsaný dle výšky postavy – je to sice jen orientační, ale lepší než nic. Na tvou výšku by se dle Duratecu HTE měla pohybovat od 590–600 mm, což odpovídá 18 respektive 19 palcovému rámu. Takže ten Sup i v nejmenší vel. je dost dlouhej… Já na svých 164 cm mám HTE 570 mm, představec 110 mm a vel. 16 :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Dobrej natahovací skřipec ten SUP :-) Já mám na 18 rámu HTE 583mm + představec 105mm + málo zahnuté užší vlajdy, k tomu měřím 182cm a je mi kolo přesně akorát. Ale jak už jsem tu párkrát psal, já jsem extrém v poměrech délek rukou/nohou/tru­pu/krku a potřebuji hodně krátký rámy.

          A třeba Merida, která má pořád rámy větších velikostí hodně krátké má 605mm dokonce pro 20-ku a 624mm pro 24-ku.

          Takže ať to především porovná se svojim rámem a jestli chce delší/kratší/stej­ný. Je to fakt hrozně individuální.

          0 0
        • Řechty  

          máš tam někde odkaz na tu geometrii? Se mi nechce věřit, že by ten rám při té velikosti 16,5'' byl tak dlouhej, ono tou sedlovkou se taky nedá dohnat všechno:) A když to vezmeš z té druhé strany, tak na tu výšku 173 odpovídá zas velikost 18'' res. 19'' palců. dle té tabulky od Duratecu. A teď babo raď :)))

          0 0
          • MlokCZ  

            Stačí se podívat na stránky Superioru. Jsem kliknul na první model co mi přišel pod ruky, tak jsem nekontroloval, jestli mají všechny stejnou geo. www.superior.cz/…tb/bike.html?…

            A opravdu tak dlouhý je.

            0 0
          • MlokCZ  

            Na tabulku nekoukej a porovnávej s kolem, které jsi jezdil.

            Já kdybych třeba chtěl na tom SUPu jezdit, tak bych byl úplně v … Musel bych pořídit 16,5. Dát 8cm představec, hodně zvednutý vlajdy (má hodně krátkou hlavovku) a k tomu šíleně dlouhou sedlovku. A pak by se mi nelíbil kráktý rozvor kol 16,5. Takže opravdu nic pro mě.

            0 0
            • Jimmy137  

              Ja vozím 17 authora a max mi vyhovuje… mam 174 cm… a 9cm predstavec… viz profil… a ten kratkej rozvor je bomba :) doplnil jsem o 100mm vidli a vse je OK :)

              0 0
    • kolda  

      já mám SUP XP920 – viz profil, ve velikosti 19". předtím jsem měl Meridu Mission 18".

      měřím 175 cm.

      kdyby byl v nabídce 18" SUP, tak bych ho bral, to by byl ideál. ale ani na té 19" se mi jezdí dobře.

      chce to vyzkoušet. když nebudeš mít moc vytaženou sedlovku, tak by ti to mohlo sednout.

      0 0
    • Hejdik  

      Tu Meridu ti vřele doporučuji!Tchán na tomto rámu jezdí a je spokojenej jak želva.Takže za ty prachy dobrá volba.

      0 0
      • delfyn  

        vem amuleta myslím že by se dal sehnat něco málo přes 4000 při váze 1400g± je to skvělý, měl jsem ho i v ruce a moc to neváží:)

        0 0
    • Hejdik  

      Podívej,já bych u rámu do 6000,zas takovej důraz na váhu nekladl,to by sis musel kupovat rám alespoň za 15000.Radši se zaměř na správnou geometrii velikost atd.Pokud nekoupíš něco ze železa,jestli se vůbec ještě něco takovýho vyrábí,tak v tom zas tak zásadní rozdíly nebudou.A kolo do schodů uneseš tak jako tak:-))

      0 0
    • gobike  

      No takze pomeril jsem s meridou a hlavovka je asi o 4 cm u supa kratsi, sedlova trubka je o cca. 3 cm u supa kratsi, zato Sup ma o 3 cm delsi horni ramovou trubku. Navic jsem to konzultoval s prodavacem a rikal, ze ta 16,5 je fakt hodne mala ze bych si mel vzit 19". Na to, ze merida je 20" tak mi docela vyhovuje, chtel jsem mensi ram, kterej bude lehci, bude mit navarky na kotouc a vsechno to 920 v 19" splnuje, tak ho asi vemu.

      0 0
    • sportovni_biker  

      Já jsem si hodně oblíbil nové Ravo Team.

      0 0
    • Lone1  

      Zkus se podívat na rám MXM.Na tvoji výšku je 19" Jsem s ním moc spokojený.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.