• bergdoktor

Rád bych se zeptal místních odborníků, co si myslí o nejlevnější řadě 29ek od canyonu?

Mám v plánu si letos koupit nové kolo, jelikož jsem začátečník, tak spíše kolo do 20 tis. Po přečtění místních diskuzí jsem se rozhodl pro značku Canyon. Nicméně stále se rozmýšlím, zda v cenové hladině do 20 tis. raději nekoupit ve výprodeji třeba nějakého scotta nebo cube?

0 0
    • vojta1616  

hoď linky, takhle nikdo nic hledat nebude …

0 0
    • jarda84  

Ještě by se hodilo přidat víc info o tobe,resp tvých proporcich a stylu ježdění

0 0
    • Bretek  

Verze 2013 byla velmi kladně hodnocena v testech. Takže si myslím, že verzí 2014 neuděláš chybu. Taky jsem o něm dříve uvažoval, ale nakonec jsem si připlatil za Grand Canyon AL 6.9 a jsem naprosto spokojený. Možná se podívej ještě na Grand Canyon AL 5.9 je tam rozdíl 2k. Určitě ti místní znalci poradí, jestli radši nepřiplatit ty 2k za vyšší model.

0 0
      • bergdoktor  

Taky uvažuju, si připlatit, jen jestli jsem se dobře díval u canyonu yelowstone a grand canyon je stejna geometrie. Nevím, jestli bych jako amatér ocenil lepší vybavení.

Druhá věc je to, že pokud by mě ježdění „chytlo“ ještě víc zainvestoval bych do dvou let už do kola se sportovnější geometrií a lepší výbavou.

Teď jsem jen zahlcený informacema a potřebuju si je nějak utřídit.

0 0
        • sharkeeCZ  

jeste doporucuji se podivat na vyprodje Focusu, ktere se daji i otestovat v ceskych shopech a slevy jsou 30% i vice

0 0
        • tonik666  

Grand Canyon a Yellowstone jsou různé rámy. Ač je třeba geo stejná (nedíval jsem se), tak Grand Canyon je víc „opracovaný“, má lépe zpracované detaily a bude pravděpodobně i lehčí.

0 0
      • bergdoktor  

na jakém kole jsi zkoušel, zda ti sedne geometrie ? měl jsi ho někde půjčený nebo jsi projel kolo s podobnou geometrií?

0 0
        • Bretek  

Měl jsem pučené na projížďku od jednoho majitele Grand Canyon 6.9. Takže to co jsem nakonec objednal.

0 0
          • ramzey  

Ahoj,

jak si s kolem spokojený? Plánuju si pořídit AL 5.9 ve velikosti L, pro svojí výšku 184cm. Tenhle model by měl být dostupný za měsíc, pokud si ho objednám, což by bylo ideální. Jen sem s tím nákupem trochu nejistej, protože sem na tom kole prostě neseděl, takže sháním nějáký informace :) Díky za odpověď.

0 0
            • Bretek  

Jsem naprosto spokojený. Kolo super. Oproti jiným co sem na nich seděl super.

0 0
    • ememem1  

pozri do historie, bolo to tu uz asi 100 krat preberane.

najvacsi problem bikov v tejto cenovej kategorii je vidla – v principe je to iba nefunkcne tazitko bez ohladu na znacku a model. cize bud dosetrit alebo vyskladat.

0 0
      • Člověk a jeho svět  

No a taky samozřejmě kola. Ostatní by fungovat mělo.

0 0
      • bergdoktor  

Díky za odpovědi. Co se týče těch vidlí, tak mi bylo řečeno nejen v obchodě, že pokud nejsem profík, tak rozdíl mezi vzduchovou vidlí a pružinovou ani nepoznám.

0 0
        • Člověk a jeho svět  

Podle toho, jakou sračku ti v obchodě řekli, tak profící nejsou spíš oni.

0 0
        • oddie  

No, když budeš mít opravdu dobrou pružinovou vidlici s pružinou odpovídající tvé váze, tak asi nepoznáš. Ale takové pružinové vidlice se na levná kola opravdu nemontují (pokud se nějaké dobré pružinové vidlice v 29" vůbec dělají).

0 0
        • Pajas04  

V obchodě jsou asi pěkní ňoumové.

Rozdíl bys nepoznal (nebo se ti pružinovka mohla zdát dokonce lepší), pokud bys měl opravdu kvalitní pružinovou vidlici a v ní tvé váze odpovídající pružinu, což se ale na těchto kolech téměř nikdy nestává (typickým příkladem jsou ta první 4 kola co jsi sem vložil). V téhle cenové hladině proto jedině vzduch.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.