Canyon strive - nechal by mě někdo svézt?

28 nepřečtených
  • marcus.ss

    Nenašel by se nějaký dobrák, který by mě nechal sednout si na Striva, krátce se projet na vyzkoušení velikosti a geometrie? Ideálně Praha a okolí. Moje velikost 184 – M/L ?? Předem děkuji

    Vlákno potom smažu.

    0 0
    • Franta  

      Jedno zrovna objednavam v M Race, az dojde, necham te sednout ;)

      0 0
    • Doktorzet  

      Kdyby to nedopadlo, tak cca v breznu bývá test fest. ( vím je to dlouhá doba)Tam si ho můžeš otestovat.

      0 0
      • marcus.ss  

        To už je bohužel pozdě, řeším nyní ještě doprodej modelů 2015, které jsou za lepší ceny a přitom se změnilo vůči roku 2016 tak 5 % věcí.

        0 0
        • Franta  

          S 184 pokud se NEbavime o Race geometrii, bych bral Lko. Mko je nesmysl, je to male a kratke na tuhle vysku. Sam mam cca 174, beru Race M.

          0 0
          • marcus.ss  

            No já chci určitě Race, nicméně je v geometrii uvedeno horizontální délka horní trubky 648, tak nevím jestli to špatně čtu, protože moje one-twenty měla 605 a bylo to na dýlku uplně ok. Tedka jsem jezdil GT Force x Pro v M, to bylo malý, potřeboval bych L, nicméně v porovnání se strivem je to pořád malý vůči jejich L.

            0 0
            • Franta  

              Myslim ze Race L je to prave. Proste delsi Lko… bude to o zvyk. To Mko, at normal nebo Race je male, neposkladas se na to…

              0 0
              • marcus.ss  

                díky za tip, no kdyby měl někdo na sednutí bylo by ideál. Odměním se :-)

                0 0
                • Franta  

                  Jak uvedl kolega dole – ma Race M, a nebo normlani Lko. To co ma Race geometrie „navrch“, se mu zdalo prave moc. Otazkou je, zda pak teda chces Race… myslim ze je to o zvyk, na jedno svezeni ti to nemusi sednout, ale po tydnu ci mesici to muze byt jina…

                  0 0
    • frela  

      Mám Race M a měřím 184cm. L v Race by asi byl už moc dlouhý. Srovnával jsem to s předchozím Spectralem L.

      Nepřijde mě že bych měl problém s velikosti.

      0 0
      • Franta  

        No jde o to zes nepochopil k cemu je Race geometrie. To ze mas Race M, je prave stejny jako kdybys mel normalni L a tudiz ti to furt padne. To Race ma proste svoje vyhody a pokud clovek chce presne to, mel to kvuli tomu koupit. To do tebe nerejpu :) Jen chci poukazat na to, ze ta Race geometrie ma nejake opodstatneni a nema smysl si ji kupovat a jit o velikost dolu, kdyz si muzes koupit nerace… teda snad jen pokud clovek vylozene nechce „Race“ komponenty

        0 0
    • frela  

      Uplně s tebou souhlasit nemohu. Race je o chloupek jinej než klasická verze. Porovnej si geometrie a uvidíš v čem se to liší. Na L Race by se ztratila ta hravost o kterou jsem nechtěl přijít :-D je to přesně mezi kozy :-D ale jinak řešíme mm max cm.

      0 0
      • marcus.ss  

        No zkoušel jsem kalkulátor a v něm to vychází pro L, mám 184, když zadám 182 tak už je tam M. Dost mě ale odrazuje porovnání s ostatníma kolama co jsem jezdil. Merida měla 605 a byla dlouhá už dost.

        Torque frx mám v M ku, když jsem ho kupoval tak to bylo v pohodě ale teď už jsem se posunul někam dál ve větší rychlosti už by se šiklo něco delšího.

        0 0
        • MlokCZ  

          Kalkulátor počítá jen s délkou nohou, takže nic moc neřeší.

          Při porovnání délek jsi to porovnával včetně délky představce a šířky řídítek? Race verze má posed úplně stejně dlouhý jako neRace verze. O co je delší rám, o to je osazena kratším představcem a to už opravdu hodně krátkým:

          • Race verze má 40mm pro S a M, 50mm pro L.
          • neRace verze má 60mm pro S a M, 70mm pro L a XL

          Meridu jsi asi nejezdil se 40mm představcem?

          0 0
          • marcus.ss  

            Ne to ne, já už měl pak AM Meridu takovou přeprasenou na enduro, vidle 140, představec tak 6–7 cm. Např. jsem jezdil Stumpjumpera 2015 v L a velikost vyhovovala a ten je v L 620 a v XL 651 ale je fakt že je tam zase 6 cm představec takže ve výsledku je to 680 vs 688 u C. což už je relativně nepatrný rozdíl.

            0 0
    • marcus.ss  

      Nikdo nic? :-)

      0 0
      • Franta  

        Aby tam vubec neco na tebe zustalo… koukal jsem ze to zmizelo ted hodne rychle :)

        0 0
        • marcus.ss  

          No tot otázka, už mam objednáno nicméně maj bordel ve skladech takže otázka zda ještě je nebo neni.

          0 0
          • Franta  

            A co jsi nakonec bral? Nejake to CF?

            0 0
            • marcus.ss  

              No je opravdu otázka zda bral, protože jsem napoprvé objednal, poslali že jim došel a že nemaj. Pak nebyl a pak tam hodili znovu status že je. Tak jsem objednal znova. (dle info canyonu se stavy pořád mění). Nyní bez odpovědi, čili otázka zda je.

              Objednával jsem Strive CF 8.0 Race za cca 90 tis.

              0 0
              • Franta  

                Jo to je ten co jsem tak dlouho vahal az nebyl :) Ale jak koukam, obcas naskakuji kola, co uz nebyla, tak treba jeste bude… Ono teoreticky ten ram je totozny jako 2016, takze jim dojizdi vyroba / komponenty a mohou to porad skladat jako 2015.

                Ja ted vaham zda zacnu jist jen rohliky a nekoupim rovnou 2016 na Foxu :) No mozna misto rohliku budu jist jen kameni…

                0 0
                • marcus.ss  

                  jaký na foxu? Tak já např. v CF 8 nevidím vůbec žádný rozdíl, krom vidle která se píše u 2015 solo air a u 2016 to tam neni ale nevim co je v tom za rozdíl. Jinak mam ještě nabídku na Gt force carbon pro za podobnou cenu, nicméně i s takovou slevou se mi to zdá pořád horší než C.

                  0 0
                  • Franta  

                    Na Foxu je 9 Race. Nad nim je apk jeste team, ktery je zas na Rock Shoxu… Ve vyprodeji je sice taky na Foxu, ale ma to Mavic kola a to bych moc nemusel, navic cenovy rozdil je pak uz maly…

                    0 0
                    • marcus.ss  

                      Pro mě radši RS, lepší, levnější servis. Na 34 moc dobrý recenze nejsou apod. Navíc těch 90 je pro mě strop, co mi přijde ještě ,,normální´´ dát za kolo.

                      0 0
                      • Franta  

                        Asi totalne souhlas ve vsem. RS me udela kamarad v servise a pripadne clovek to udela i sam, je to skladacka. Fox ne. Uplne si nejsem jist zda je tam 34, ona je tam totiz prave spis 36. Ale to bych kecal. Ja 36 mam a nedam na ni dopustit, ale vim ze Fox mel dobre a blbe roky :)

                        No a s penezma souhlas taky. Jeste pomrkavam po 9ce Race 2015, ac pres sto, jeste to je nekde u stropu. Skoda ze me utekla ta osma :(

                        Moc se me nechce zas do hliniku… z fleku bych vzal 2016 nejvyssi hlinu, ale proste furt je to hlinik…

                        0 0
                        • marcus.ss  

                          Tak po včerejším projetí si nejsem jist zda ho budu brát, tudíž kdybych si to ještě rozmyslel asi by se dalo ti ten můj 8 CF předat, ale upozorňuji, že ještě nechci rozhodně slibovat. Jinak Pro mě jednoznačně L. Nijak extra velký to ani tak neni.

                          0 0
    • podvlada  

      A někdo v Plzni? :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.