Canyon AL SLX 7.9-správná velikost, někdo kdo by mě nechal svézt?

19 nepřečtených
  • Sergas

    Ahoj bikeři,

    vybírám momentálně nové kolo, původní plán byl, že si udělám radost příští rok, ale všechno to urychlilo prasknutí rámu na stávajícím kole. Do užšího výběru se mi dostali dvě kola. Oproti původnímu kolu Pells, jsem vycházel z toho, že chci kratší geometrii, prostě spíše pohodlnější posez.

    CUBE LTD 29 SL

    CANYON AL SLX 7.9

    Canyon je mi sympatický a prostě k němu, tak nějak tíhnu více. Cube je spíše druhá volba. U Canyonu si, ale nejsem úplně jistý velikostí.

    Moje míry jsou: výška 176cm, váha 76kg, délka rozkroku: 87,5cm, trup: 61cm, ramena: 43cm, délka paží: 61cm.

    Na svojí výšku mám docela dlouhé nohy a podle konfigurátoru je délka rozkroku zhruba hraniční mezi velikostí M a L. Doma jsem si na počítači nakreslil přesně geometrii, abych měl nějakou lepší představu a srovnával to jak z Cube, tak z původním Pellsem, přesto si nejsem úplně jistý.

    Proto bych chtěl touto cestou poprosit, jestli by se našel někdo, kdo by byl ochotný mě nechat na kole se stejným rámem alespoň chvilku svézt. Chtěl bych vyzkoušet jak velikost „M“ tak i „L“.

    Jsem z Jižních Čech, přesněji Tábor. Jsem ochotný dojet kamkoliv v jižních Čechách, ale i třeba střední i západní Čechy.

    Pokud by se někdo našel, samozřejmě počítám s nějakým všimným, třeba nějakou lahvinkou kvalitního moku, apod :)

    Předem díky za jakoukoliv reakci.

    Případně přikládám email. sergas@seznam.cz

    0 0
    • triss  

      Ahoj pisu z mobilu tak to nebude nic dlouheho.Ja resil to same ale mam nizsi rozkrok vyska 181 cm a rozkrok myslim 84 cm a nevedel jsem jestli M nebo L tak jsem si stale pridaval na tom konfiguratoru a proste jsem se nakonec rozhodl pro M.Psal jsem i primo mechanikum z Canyonu a ty mi napsali ze standover me sedi presne na M a ze nemusim mit strach ze kdyby to nesedlo tak kolo vymeni gratis coz me mile prekvapilo.Kolo prislo ja to poskladal a koule jsem mel pomalu na trubce snad 1 cm rezerva takze pro me M ideal.Do te doby jsem mel Meridu ve velikosti L.

      0 0
      • Sergas  

        Díky za info. Jestli jsem kouknul správně do tvého profilu, tak máš GRAND CANYON AL 5.9. U 5.9 a 6.9 je ta geometrie maličko jiná, má zhruba o 1cm větší standover oproti 7.9. Já mám svým způsobem docela obavu z toho, že sedlovku budu mít na M už docela vysunutou- protože délka sedlový trubky je u „M“ nějakých 440mm, což je skoro taková nějaká 17,5. Ten konfigurátor mi právě při zadání výšky rozkroku 88cm hodí velikost L. Navíc těch 87,5cm mám bez treter. Takže když obuji tretry, můžu připočítat ještě cca. 1cm navíc a jsem na nějakých ± 89cm, a standover L je 83cm- takže koule by snad měli ještě nějakou malou rezervu:).

        Docela jsi mě překvapil tím, že Ti řekli, že kdyžtak kolo gratis vymění. To zkusím zítra u Tomáše z Canyonu ověřit.

        0 0
        • triss  

          Takový dodatek.Kdybych neměl v tom konfigurátoru takovou velkou rezervu do velikosti L a byl by to třeba 1–2 cm tak bych do té velikosti býval šel, ale já tam měl rozdíl snad 4 cm, tak proto nakonec velikost M. Mít tvé rozměry, tak bych šel zřejmě do L a to podle mě napíšou i technici z Canyonu. Jinak zde kousek z mailu co mi od nich přišel..

          Canyon:

          Mohly byste mi prosím napsat vaši výšku rozkroku abych mohl zjistit zda můžete mít případně velikost L.

          Co se týká případné výměny velikosti kola, tak ta je zdarma. Všechny náklady na přepravu hradíme my.

          0 0
    • Frýbik  

      Mám ho v L. (Canyon) ale bohužel jsem z Liberce.

      0 0
      • Sergas  

        Ahoj, ono kdyby se nenašel někdo blíže z okolí, a ty by jsi byl ochotný mě nechat svézt, tak bych si klidně udělal výlet z Tábora do Liberce. Já navíc v termínu 8.-15.8 jedu s přítelkyní do Rokytnice nad Jizerou na dovolenou, což je od Liberce kousek..Takže kdyby to klaplo třeba na tenhle termín, tak by to pro mě vlastně nebyla ani žádná zajížďka.

        0 0
        • Frýbik  

          Tak když se nikdo jinej neozve tak by to asi neměl být problém se domluvit. Vtom termínu bych tu měl být.

          0 0
          • Sergas  

            Ahoj, tak bohužel se zatím nikdo jiný neozývá. Jestli teda platí pořád to, že by jsi neměl problém mě nechal svézt, tak bych tě kdyžtak poprosil, jestli by jsi mi do mailu nehodil na tebe kontakt (jméno a tel), aby jsem se potom s tebou mohl spojit na přímo.

            Můj email: sergas@seznam.cz

            Díky.

            0 0
    • Dag  

      Ahoj, mám ho v Mku a při mojí výšce 180cm je to tak na hraně. Dle tvých parametrů bych Ti doporučil Mko. Jinak se chystám kolo prodávat. Chci zkusit carbon. Kdybys měl zájem tak pisni.

      0 0
      •  

        Ahoj, ten samý problém mám já, výška asi 179 cm, ale dlouhé ruce. Podle Canyon konfigurátoru jsem koupil nakonec M, ale je na mě trochu krátké (L by zase nejspíš bylo příliš vysoké). Zkusím to vyřešit sedlovkou s velkým offsetem.

        0 0
        • BB  

          no to ti tady experti na posed dají co proto, řešit délku posedu offsetem :-)

          0 0
        • kubad  

          poloha sedla je dané – dohledej si jak se nastavuje,

          pokud chceš delší posez tak dej delší představec nebo širší řídítka

          0 0
          •  

            Pokud myslíte to s tou olovničkou, tak vím. Co ale dělat, když sedlo už výš dát nejde /s bídou se dotknu špíčkama nohou země/ ale koleno je pořád pár centimetrů před osičkou pedálu? Obávám se, že tady nic jiného než offset nepomůže.

            0 0
            • MlokCZ  

              s bídou se dotknu špíčkama nohou země

              No a? Nastavení výšky sedla limitovat tím, abys dosáhnul na zem, to se snad používá jen u malých dětí, když se učí jezdit na prvním kole…

              Pokud máš sedlo správně vysoko (pro šlapání a ne jestli dosáhneš na zem) a koleno je moc vepředu, tak máš delší stehenní kosti a sedlovku s offsetem opravud potřebuješ. Když má někdo opravdu hodně dlouhé stehenní kosti, tak může potřebovat i sedlovku s větším offsetem. Celé to ale vždy záleží na konkrétním rámu jaký má sedlový úhel.

              V extrému (hodně atypické proporce jezdce) se může i stát, že na konkrétním rámu nelze dosáhnout vhodné předozadní polohy sedla. Takoví jedinci pak musí hodně hlídat při výběru rámu sedlový úhel, aby byl pro ně vhodný.

              0 0
              •  

                No, ještě zbývají 2 cm do rysky sedlovky. Sedlo je stejně tak 2 cm pod úrovní řídítek. V dolní úvrati klik nohu napnutou nemám, při pootočení o 1/8 otáčky dopředu už ano. Nová sedlovka má offset 2,5 cm, sedlo je posunuté dozadu na krajní limit (dle stupnice na lyžinách). A olovnička je při měření pořád centimetr před klikou. Asi bych mohl ty zbývající 2 cm sedlovky využít, pak by to bylo přesně, ale asi bych se trápil při nasedání/sesedání.

                0 0
                •  

                  Zítra to kolo vyfotím a dám na profil …

                  0 0
            • tonik666  

              Koncept s kolenem nad osou pedalu je maximalne orientacni, precti si o tom na strankach sheldona browna. Taky mám koleno vic vzadu a vubec mě to netrápí.

              0 0
              •  

                Jenže já ho mám víc vepředu …

                0 0
      • Sergas  

        Ahoj, díky za nabídku, ale chci kupovat nové a v černé barvě :).

        Můžu Ti říct, že nad tou volbou správné velikosti jsem strávil už tolik času… Jeden den jsem rozhodlej pro „Mko“. Druhý den se probudím, začnu nad tím přemýšlet z jiného úhlu a zase mi vychází, že bych měl vzít spíš „Lko“ :). Prostě už jsem z toho pošahanej :).

        Právě proto mi jako nejsmysluplnější nakonec přijde, když se mi povede někoho ochotného sehnat, a na to kolo se posadím a projedu.

        Jinak o víkendu jsem si byl projet i ten Cube, kterej je ve variantě 29" typická „19“ a to mi prostě sedlo úplně parádně. Zkoušel jsem potom i variantu na 27.5" kolech ve velikosti „18“ a tam už mi to přišlo kratší a měl jsem tendenci si poposedávat kousek za sedlo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.