Canyon Roadlite WMN AL SL 8.0 2XS pro přítelkyni?

1 nepřečtený
  • hroudislav

    Zdravím,

    chtěl bych požádat zkušenější jezdce o radu s výběrem rámu pro přítelkyni, jezdíme na HT XC lehčí terény a chceme si každej koupit ještě nějakou pseudo silnici na ježdění po Praze a prostě jako změnu, nájezd cca 2000 km za rok. Narazili jsme na Canyon Roadlite WMN AL SL 8.0 ve výběhu ve velikosti 2XS. Poslední dobou si dost načítám termíny a projíždím diskuse nejen tady na fóru a snažím se pochytit co nejvíc, ale co se geometrie rámů týče, jsem sice technického zaměření, ale jak to funguje v reálu, to nemám páru. Přítelkyně je vysoká 159 cm a délku vnitřní nohy má 70 cm, hmotnost 55 kg. Jediné srovnání, co mám k dispozici, je aktuální kolo Specialized Jett Comp 29 vel. S, které jí až na šířku řidítek vyhovuje, akorát sedlo má na max vepředu, ruce má spíš kratší. Udělal jsem tabulku (přikládám v příloze) s porovnáním všech geometrických rozměrů a mým laickým pohledem mi přijde, že to celkem pasuje, v tabulce jsou uvedeny i parametry velikosti XS, kterou web doporučuje jako vhodnou.

    Měl bych ještě jednu otázku, a to jestli by se na tom daly trochu povolit převody? Testovali jsem to v terénu a kopce, který jsme zvyklý absolvovat, přítelkyně na převodový poměr 1 nedává, potřebovala by aspoň 0,8. Co jsem googlil, tak jestli jsem to dobře pochopil, tak lehčí kazeta, která by se jenom prohodila, není, takže by se asi musel ladit předek, na kolik by se tam dalo z těch 50/34 dostat?

    Klidně si necháme doporučit i jiný podobný kolo do třeba 35 tisíc, ideálně neutrální barva, nejlíp tmavě šedá až černá, žádný křiklavosti, rovný řidítka bez beranů, rohů nebo jak se tomu všemu říká, kdyby tam šly 35 pláště, byla by to výhoda, což do toho canyonu ofiko nejdou, ale prakticky by třeba šly, blatníky ani nosiče nepoužíváme.

    Díky všem za reakce

    P.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.