• Kinetic

    Zdravím, do kola můžu dát tak něco okolo 30tis., podmínkou je TUHÝ nekroutící se rám na postavu 196cm a 90kg. Původně jsem chtěl něco, na čem nebudu nataženej jak na skřipci a budu na tom moct vydržet i tak 80km (do teďka 21" s horní rámovou efektivní délkou 610mm). Jinak ale nejezdim žádný závody, byť kolo nešetřím. Ale jak tak koukám, mám pocit, že rám, co pode mnou hned nepraskne (jako ten Cr-Mo – byť po 4letech) bez závodní geometrie neseženu. Nebo jo? Vážně pokukuju po www.canyon.com/…uipment.html?… Přijde mi, že je velmi slušně vybaven za těch 999euro, dříve jsem koukal po RB CRX (ale je drahé stejně jako Spyder), Scale 50 od Skotta je moc nataženej, merida je údajně kroutící se plechovka,.. Teď jsem četl recenzi na GT Avelanche Expert, geometrie „pro mne“ , ale jaká konkrétně, to jsem nikde nezjistil. A tuhost rámu v porovnání s Canyonem si vůbec netroufám odhadnout. Vy ano?

    Máte někdo nějaké zkušenosti s rámy od Canyonu (F6 – nějak podezřele lehké! – GC6 11,1kg) nebo od GT? Doporučte, díky.

    Anketa: Věříte v kvalitu a tuhost rámů od Canyonu?

    0 0
    • TheIF  

      Zkus sehnat časopis BIKE, třeba se tam ohledně tuhosti dozvíš více, dostal hodnocení “VERY GOOD” www.canyon.com/…treport.html?… Jinak samotný rám važí 1.480 g slušná gramařina

      0 0
    • Tomcat_1  

      Mrkni na Cube Elite ;-)

      0 0
    • Fak  

      Taky asi pujdu do tohoto Canyona (Grand Canyon 6.0), akorat se rozmyslim jakou velikost – mam 178cm, vaha kolem 75kg. Zvolil bych L, ale nejsem si jisty. Jak je to vubec s tim S,M,L, vite nekdo jake jsou ty hodnoty v palcích? Pripadne nasel by se nekdo na Olomoucku nebo Valassku, u koho bych si mohl sednout na kolo a vyzkouset si jak mi sedne velikost? Diky moc.

      0 0
      • Fak  

        Fakt nikdo? (jen vytahuju tenhle thread vys, nes zmizí)

        0 0
        • Bully  

          Co ti brani v tom si ty ciselny udaje tykajici se geometrie najit na jejich webu? www.canyon.com mas to tam vsechno v mm, pokud to chces mermomoci v palcich, vydel to 25,4.

          0 0
          • Fak  

            Dik. Canyon.com studuju jak o zivot a i kdyz angl. nijak zvlast dobre neumim, jde to… ale tohle jsem tam fakt jeste nenasel. Spis mi slo o to zda je na bike-foru nekdo, u koho by se dala odzkouset ta velikost.

            0 0
            • myki  

              Tady nikoho s Canyonem GC neseženeš, pokoušel jsem se o to celkem dlouho, na fóru ani na závodech jsem nikoho zatím nenašel. Chci koupit GC 9 a řeším podobný problém s velikostí. Váhám mezi M a L, měřím 181 cm a ten jejich systém mě hézí přesně mezi M a L. Asi se vydám přímo do Koblenze, kolo vyzkoušet.

              0 0
              • Fak  

                Ja mam 178cm, tak vezmu vel. M a risknu to. (kdyztak je neco jako povinnost ze zakona pro prodejce vzit zbozi koupene prez internet zpet v pripade nevhodne velikosti, ale nevim jiste zda by to i v pripade nemecka fungovalo, ale snad jo…) Jinak jak to myslis – vydam se do Koblenze? Jsem se tu docetl, ze prave kamenny obchod neexistuje, vsecko jen prez e-shop, tak nevim jestli by bylo kde vyzkouset.

                0 0
                • TheIF  

                  Ne mají prodejnu – teda možná spíše ukázkovkový shop. Myslím, že kacacka psala, že si tam pro něj byla a zkoušela si nějaký kola na dvoře, ale když si ho budeš chtít odvezt tak ho budeš muset mít nejspíš objednaný alespoň tak to mají napsaný ve FAQ

                  Loni měli tu jejich prodejnu vyfocenou na jejich www teď sem našel jen foto z 2005 happym­tb.org/forum/re­ad.php/1/343671

                  0 0
                  • myki  

                    Je tak nějak podobně, musíš ho mít objednaný a zaplacený. Tzn. objednanou konkrétní velikost a to pak postrádá smysl jezdit tam ho vyzkoušet. Jedině nejdřív vyzkoušet, pak jet domů, ale bez kola, doma objednat co ti sedlo nejlíp a pak ti to jednoduše doručej až do domu. V Koblenzi maj testcentrum, od každýho kola kus, takže není problém tam jet a vyzkoušet. Ale prý je dobrý si tam předem zavolat a dohodnout se s nima, aby se nestalo, že zrovna ten tvůj kus bude někde na předváděčce. Jinak já bych neriskoval a nejdřív vyzkoušel. Počkej až ho tady u nás bude někdo mít.

                    0 0
                    • Fak  

                      jj, pockat, ale co kdyz se nedockam? Uz s koupi kola cekam od podzimu, nejdriv chybely finance, ted uz skoro vse nasporeno mam a zas moc prace do skoly, same zkousky, … Planuju ho objednat zhruba za mesic, positam ze dalsi mesic nez dojde, takze si stejne jeste 2 mesice pockam. Jinak jak jsem psal vyse, mam 178cm, vyslo mi teda ze bych mel mit M (18,5") Kdez jsem chtel brat Meridu, co dela jen 18" a 20" kola, na moji vysku mi lidi doporucovali tu 18", takze kdyz ted vezmu Canyona M 18,5", snad to bude OK. Kratsi ram bude aspon obratnejsi v terenu, kdyztak bude hodne vytazena sedlovka… V tom uplne nejhorsim pripade, kdyby to fakt neslo, tak snad nebude problem napsat jim maila a vymenit velikost. (co o tom soudite?)

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Soudim, že napsat jim můžeše, ale dost pochybuju, že ti něco vymění. Jinak na tvých 178cm bych bral to Mko.

                        0 0
                        • Fak  

                          no byla by to uplne krajni moznost s tou vymenou. Myslis ze to tak nefunguje? Aspon v CR neco takoveho je uzakoneno (videl jsem na to v tv upoutavku , ze si typek na netu koupil malou kosili a ma teda pravo ji vymenit za spravnou velikost – takova ptakovina ta reklama, ale je to pravda, aspon spotrebitel zna sva prava, ted jde o to jestli to funguje i v zahranici…

                          0 0
                          • dieegoo  

                            Tu povinost mají, jen si myslim, že pokud si necháš „vyrobit“ něco konkrétně pro sebe na zakázku, tak s tím asi neobstojíš.

                            0 0
                            • Fak  

                              tim vyrobit mas na mysli co? vzdyt prece kupuju seriovku. Asi neco jineho by bylo kdybych si tam nechal preskladat komponenty, (ale to snad ani u Canyonu nejde?)

                              0 0
                              • dieegoo  

                                Nefunguje canyon tak, že objednáš a až na základě objednávky ti kolo poskládají?

                                0 0
                                • Fak  

                                  Aha, tak to netusim, v tomhle znalec nejsem, osobne si myslim ze to tak neni, ze jde jen o to, ze velmi efektivne prodavaji systemem „vyrobim tolik, kolik je poptavka“, tusim ze se tomu rika „just in time“.

                                  0 0
                                  • dieegoo  

                                    No nejjedodušší bude, když jim napíšeš mail a zeptáš se přímo jich, aspoň budeš vědět co a jak ;ú

                                    0 0
                                    • Fak  

                                      jj, a nebo to risknout :D Vsak jeste to ma mesic cas, ted se musim soustredit na zkousku z Bezobratlých, humus, humus.. aspon budu pak vedet, jaky hmyz mne obtezuje na kole :))

                                      0 0
                                      • dieegoo  

                                        Vybírat bike ve zkouškovým je hrůza.. místo u učení pak sedíš u netu a vybíráš a vybíráš… já takhle strávil zkouškový v zimním semestru :) Objednej ho co nejdřív, aby se ti pak nestalo, že už nebude a ať můžeš hned začít jezdit ;)

                                        0 0
                                        • Fak  

                                          objednal bych, ale jeste mi chybi cca 6000 kc :( Jinak jak pises, cely den misto uceni sedim u BF atd., hruza :)

                                          0 0
                                          • dieegoo  

                                            Tak tak, taky mě to pořád „nutí“ reloadovat a koukat co je novýho… ty studijní materiály na kompu sou hrozná věc :/

                                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.