• zirecek

    Můj letitý, vícekrát opravovaný batoh Camelbak MULE v základní „malé“ verzi si říká o náhradu za batoh nový.

    Hledám batoh s vakem s objemem batohu cca 10–15–17 litrů. Objem 20 a více litrů nepotřebuji, mám pak batohy Deuter v různé verzi/velikosti, které mi splňují účel na větší výlety s více oblečením a jídlem.

    Nejraději mám celodenní toulání v přírodě, na českých kopcích/horách za vlídného počasí. Nejsem bajkparkový ohelmenec s 120 mm zdvihy ani módní gravelista, jsem normální HT jezdec. Tedy nepotřebuji vozit více oblečení na převlékání, stačí mít prostor na vestu, nákolenky, delší Moiru, plavky, apod. K tomu nářadí, vak, krabičku s jídlem, blikačka, nůž, drobnosti, apod.

    CAMELBAK Mule LR 15 se mi líbí (úložný prostor akorát, magnetická hadička, kapsa na nářadí, kapsička na popruhu, pláštěnka). Jsem zvyklý na údržbu a používání vaku Camelbak. Avšak trochu mne odrazuje ta spodní chlopeň okolo batohu, což mi připadá na první pohled jako trochu systém navíc – více popruhů a zařízení. Nejsem vnitřně ztotožněn s tím, že je super mít těžiště v batohu tak nízko pro MTB.

    Na svém kole jsem si oblíbil výrobky Ergon, takže pokukuji také po batozích Ergon. Zaujala mne tam možnost výškového nastavení – jsem 2 m vysoký a batohy pro dlouhány jsou super (mám Deuter ve verzi pro dlouhány), lépe odpovídají větší délce zad dlouhánů. Zaujal mne například Ergon BA2 nebo Ergon BA3

    Zaujaly mne také batohy Osprey, ale konkrétní typ nevím.

    Posílat do zadele nebo do vyhledávání nemusíte, budu raději za rady a zkušenosti.

    Finance nejsou rozhodující.

    Anketa: Který lépe vyhovuje mým požadavkům?

    4x
    40%
    1x
    10%
    1x
    10%
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.