• Revolt06

    mate nekdo tento batoh uvazuji o jeho koupi diky za rady

    0 0
    • siafu  

      jo mám ještě starší verzi, no a někdy – možná letos – plánuju nákup novější, má totiž už líp řešený záda…

      Je to malý batoh, takže na převážení oblečení či digitální zrcadlovky není, jinak v něm vozím nějakou duši, jídlo, pouzdro s nářadím, krabičku s lepením, nýtovačku, mobil, pumpičku atd. Další bude tedy opět Lobo, velikostně mi vyhovuje

      0 0
    • Skater  

      Mám, podle mě ideální velikost na maratony – 2,5 l pití, 2× duše (29´´:-), lepení, multiklíč, mobil, peněženka, pumpička. Moc hadrů se tam nevejde, ale s trochou snahy se tam větrovka a návleky na kolena narvat dají. Pokud chceš na pohodový celodenní výlety, bral bych větší, MULE nebo něco od Deutera. Já mám Deuter Hydroexp ten větší (asi 12l), ale nějak mi přijde, že  na zádech až tak dobře nesedí (když to srovnám s trans alpinem, nebo tím lobem) Možná srovnávám nesrovnatelné, ale dnes bych místo něj volil MULE.

      0 0
      • Revolt06  

        myslim ze mi bude velikostne stacit nikdy jsem moc veci nevozil jen nejdulezitejsi veci

        0 0
    • MlokCZ  

      Lobo bych nazval camelem téměř výhradně pro pití, tedy camel do stabilního počasí. Já ho vozím třeba v zimě, když je stabilní teplota i večer a nepotřebuju žádný hadry.

      Na přechod jaro/léto a léto/podzim, kdy večer bývá výrazně chladněji než odpoledne je zcela nevhodný (tedy pokud nejezdíš jen třeba na dvě hodiny od 14 do 16, apod.

      Na léto se dá, ale né do hor.

      Mně to vychází zhruba tak, že z 80% vozím Blowfish a z 20% Lobo.

      0 0
      • Revolt06  

        Tak jsem si objednal labo no uvidime nikdy jsem s sebou obleceni nevozil je navleky a triko s dlouhym rukavevem to mi tam vleze dusi s vercajkem vozim pod sedlem a nejaka ta lehci svacinka mi tam vleze taky . Nedokazu si predstavit ze by na zadech mel 12 litrovy batoh to ba mi asi vadilo, i kdyz kamosi jezdi i na 3 denni vylety to by se mi urcite hodil ten vetsi ,ale to je jednou- dvakrat do roka  asi je nejlepsi mit dva no snad casem, neni to totiz nejlevnejsi                                                             

        0 0
      • lindas  

        Ten Blowfish – o kolik návleků, bund a tatranek je větší než Lobo? Přiznám se, že jsem sám uvažoval o Lobu, ale takhle asi nee. Nemám rád velké podsedlovky ani megabidony, ale nechci na zádech vláčet krosnu:)

        0 0
        • MlokCZ  

          To jsou neporovatelné velikosti. Do Lobo se nevejde v podstatě vůbec nic. Dlouhý tenký dres, který nezabere nijak moc místa, tak ten se tam ani samotný nevejde, vestička + návleky a je to narvaené.

          Blowfish je pak výrazně větší než MULE. Do složeného Blowfishe (v podstatě nikdy jsem ho nemusel zvětšovat, on taky zvětšený už nedrží tak pěkný tvar, to je spíš pro nouzovku, kdyby náhodou bylo tam narvat něco většího) když dám 2,5l do vaku, tak oblečení tam narvu cokoliv. Na horách když vozím třeba návleky na ruce a nohy, vestičku, dlouhý dres a ještě někdy i pláštěnku, tak v pohodě a není přecpaný. Nebo jsem někdy vozil i teplou memránovou bundu a taky v pohodě. K tomu pak kapsa na drobnosti jako mobil, peníze, tyčinka, …

          Lobo vozím pouze tehdy, když neberu oblečení.

          0 0
          • lindas  

            To jsem chtěl slyšet. Díky!

            0 0
            • lindas  

              Ale přesto ještě, pro klid duše: rozdíl Blowfish vs M.U.L.E.? Ví někdo? Dokáže někdo porovnat?

              0 0
              • Revolt06  

                na co voziz tolik obleceni vzdy jsem si vystacil s tim cim jsem vyjel a nikdy mi zima nebyla pokud neni pekne tak na cely den nejezdim

                0 0
              • Revolt06  

                batoh určenýn především jezdcům na horských kolech objemný rezervoár a dostatečný úložný prostor umožní strávit v sedle více času rezervoár Omega HydroTanium zapínání na přezku pro snadnější manipulaci prodyšné síťované popruhy a odvětrávání zad přehledně dělený prostor vnější kapsy hrudní a odnímatelný bederní pás reflexní prvky pro zvýšení bezpečnosti

                0 0
              • MlokCZ  

                MULE jsem měl před Blowfishem a pár let ho vozil. Je o trošku menší než složený Blowfish. Do MULE jsem také vždy vše narval, takže to popisované se tam vejde. Ale v tu chvíli je zcela přecpaný a na zádech nesedí tak dobře. Blowfish je o cca 1,5–2cm širší a podobně i delší, takže sedí na zádech znatelně lépe (i když je méně věcí), ale přitom ještě nepatří k větším camelům, takže nezabírá zdaleka ještě tak velkou část zad jako některé větší a tedy pocení je pořád velmi přijatelné.

                0 0
                • scret  

                  Praveze mam cca uz 8 let MULE, vlastne jeden z prvnich… a ted chci neco vetsiho, precijenom do MULU nicmoc clovek nenacpe, ikdyz je skoro nafukovaci, stejne je to do hor kolikrat malo… Bunda, svaca, neco na nohy atd. atd.

                  Dost premyslim mezi Blowfish, HAWG anebo jsem videl na chainu nejake nove kejmly, ktery dokonce ani v CR nejsou, byly docela zajimavy…

                  Anebo to poresit treba malym Deuterem a koupit Camel vak…

                  0 0
          • Revolt06  

            jestli chces prodam ti krosnu 60 litu muzes vozit i nahradni boty nebo gumaky

            0 0
            • lindas  

              Krosnu mám, tu vozím na silničce:)

              0 0
            • MlokCZ  

              A to si myslíš jako že je vtipné? Možná to můžeš vysvětlit těm z BF, co v horách vozí výrazně větší camelbaky než já a že takových tu je spousta.

              0 0
            • scret  

              ty asi nemas zkusenost s jezdenim bud na jare, podzim nebo v horach vid? Jinak bys takovou blbost nemohl napsat…

              Anebo mas tak skvelou termoregulaci, kterou ti fakt zavidim:)

              0 0
      • Revolt06  

        v lete muzu do hor i bez batohu byl jsem na lyse .visalaje ,bily kriz.atd a bez batohu

        0 0
        • MlokCZ  

          To víš, když je někdo hazardér nebo jezdí pouze za superpěkného počasí a nejezdí na celý den, jeho věc.

          Já ovšem tohle provozovat nehodlám a změny typu z 25 na 10st. a opačně jsou v horách zcela běžné (nebo třeba teď na první svátky v květnu na Šumavě, dopoledne 7st., odpoledne místy až ke 20ti), kdybys tam trošku víc jezdil, tak to ale určitě dobře víš.

          Mimo léto není třeba ani do hor, koncem jara začáktem podzimu, když se vyjede přes týden po práci je třeba přes 20 a dojíždí se klidně pod 10st.

          0 0
          • Revolt06  

            koncem jara ? takove  teplotni rozdily  to uz je prece leto ne?

            0 0
            • MlokCZ  

              Léto začíná 21. června. Ale jestli to je začátkem jara, koncem nebo někdy jindy je úplně jedno, jde pouze o ten rozdíl.

              A to může být i mnohem větší, pokud někdo jezdí na celodení výlety z brzdkým startem. To také v 8 hodin může být třeba klidně i nula a odpoledne 20. A opět to ani nemusí být v horách.

              0 0
              • Revolt06  

                pokud je rano 8 a odpoledne 20 tak si vemu prece dlouhy rukav a dlouhe nohavice ne ? rano mi zima nebude a odpo mi horko v tom urcite taky nebude popripade sundam navleky a ty mi do laba vejdou ale pri 20 je neni za potrebi sundavat

                0 0
                • scret  

                  to mi chces rict ze oproti 20st. a 8 st. ti staci si vzait na sebe jenom navleky na ruce a nohy??? hmm, pan je otuzilec…

                  0 0
          • Revolt06  

            A pokud vyjedu zacetkem podzimu po praci tj. kolem 15 hod. na kole tak si vemu dlouhy rukav a dlouhe nohavice a je to uplne v poho a nemusim sebou tahat batoh s vecma

            0 0
            • MlokCZ  

              Tahle debata nemá žádný smysl, prostě nechápeš, že jiní jezdí i v jiných podmínkách než ty, já tě o tom přesvědčovat nehodlám a je mi úplně jedno co vozíš nebo budeš vozit.

              Já vozím to co vozit potřebuju a to oblečení nevozím jen tak pro sradnu, ale opravdu dost často použiju. Navíc to oblečení skoro nic neváží a stejně vozím vždy pití ve vaku, takže kolik vezu oblečení nemá žádný vliv na to, zda vezu camel nebo ne.

              A poslední jedna příhoda z praxe, která ukazuje, že jsem byl nedostatečně vybavený i při tom co vozím: Vezl jsem v camelu teplé návleky na ruce i nohy, dlouhý dres, větrovko/pláštěnku. Ráno se vyjíždělo v 9 hodin při sluníčku 23st. v krátkých (pod dresem jsem měl moiru). A byla to nejhorší moje vyjížďka v životě jak jsem mrznul. Bylo to v horách, jelo se na Sv. Jure (což výškově není až tak vysoko, ani celých 2tis. metrů). 2 hodiny závěrečného stoupání se jelo v dešti, na vrcholu byly 2st. a hustý déšť. Nahoru se to dalo, i když už směrem nahoru jsem si obléknul úplně vše. Horor byl ale hodinový sjezd dolů, kritické byly ruce, kdy jsem v půlce sjezdu je měl tak zrzlé, že jsem nemohl udržet prsty na brzdových pákách.

              A taková situace je v horách hned.

              0 0
              • Honza z H  

                Ale zapomínáš, že Valaši sú na to vybavení a po 5-té halúzkovici majú stálú teplotu :-)

                0 0
            • Honza z H  

              Zbytečně to řešíš. Camel má dobrý vak i náustek, v tom je velmi dobrý, na zádech sedí, když je plný trošku hůře díky málo pevným zádům, ale to bývá mnohdy daň za hmotnost, po odpití si sedne. A objem toho Loba je akorát na ty nejnutnější věci.

              Jestli jezdíš nalehko, stačí, návleky a bunda se při pěkném počasí dají přidělat zvenku pod ten zapínací hořejšek. Jeho výhodou je, že se dá použít i na závod, ale Hruška a spol ho nikdy na hrb nevezmou :-)

              Ten kdo jezdí natěžko a chce brát třeba i zrcadlovku se s ním nespokojí.

              0 0
              • Revolt06  

                A co doporucejes ty?

                0 0
                • Honza z H  

                  Když sis ho už objednal, tak to dál neřeš. Já ho bral ve výprodeji, jinak je ta cena přemrštěná.

                  Na půlden vystačím se 2 flaškama v rámu. Na celý den by se hodil asi spíše ten mule nebo něco ještě většího.

                  Ten Lobo mi vyhovuje i v zimě když vytáhnu vak tak do něj hodím termosku s čajem, do té kapsičky vzadu vejde akorát pleskačka slivovice… Ještě to chce párkrát spadnout, aby ta termoska chytla anatomický tvar :-)

                  Co je u všech camelů nevýhoda, to je čištění, zvlášť pokud leží delší dobu nevyužité. Nejlepší prevence po použití je dát dovnitř vodu+ocet. Pak stačí jen před použitím vypláchnout a naplnit.

                  0 0
                  • scret  

                    nesmysl, pokud po kazdy vyjizdce kejml vyplachnes, tak je to v poho, pokud ale tam nechas zbytek stat, pak to zacne kvict… Holt kdyz je nekdo prase… Znam to moc dobre ze svy praxe… Prvnich treba 5let diky peclivymu vymyvani jsem vak mel cisty ale jak jsem na to zacal kaslat, cerna a cerna…

                    0 0
      • Barak  

        Nevím co vozíš třeba teď v květnu tzn. přechod jaro/léto, ale mě stačej návleky na ruce, max. skladná větrovka, víc není potřeba.

        0 0
    • jmanek  

      Reinkarnace.

      Mám letošní verzi (2011), která vypadá jinak než ty předchozí a jsem opravdu spokojen. Je to ale opravdu pro ty, co nejsou zvyklí tahat sebou moc věcí. Já si ho pořizoval, protože se mi na lehčí vyjížďky zdál Boll Touareg (viz odkaz níže) už příliš velký. Do dvou předních kapsiček jsem schopný dát návleky na nohy a ruce, mobila, klíče a nějaký maličký foťák a tím to končí – další věci už se dají dávat jen do prostoru ke camelbagu na jeho úkor. Je prostě na kratší vyjížďky po práci nebo i celodenní ale v počasí, kde člověk nepředpokládá, že by se nějak oblékal/vysvlékal a potřeboval proto kapacitu batohu.

      Na zádech o něm člověk skoro neví, sedí fajn.

      Touareg:

      http://www.batohyshop.cz/…-1721029.htm

      Lobo:

      http://www.mojekolo.cz/…amelbak-lobo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.