• Alesicek

    V čem jezdíte, když je venku zima? Doporučujete soft-shell, nebo spíš něco jiného?

    Docela se mi zalíbíla tahle bunda http://eshop.kalas.cz/default.asp?… , nevíte, kde by se dala osobně vyzkoušet v Praze?

    0 0
    • MlokCZ  

      Já jsem s tou Kalas bundou, co máš v odkazu spokojený. Jen počítej s tím, že je dost teplá a rozhodně se nedá použít v tom rozsahu teplot, co tam píšou a to ani kdybys odepnul rukávy.

      Když pod ní vezmu pouze progress micro dlouhý rukáv (což není nijak extra tlustá vrstva), tak v 10st. bych se v té bundě uvařil. Vozím ji tak od 7–8st., příjemná teplota s tou jedinou vrstvou funčního prádla je pro mě tak 5st. a do 2–3st. ještě v pohodě. Do větší zimy stačí přidat ještě jednu vrstvu.

      Pokud bys to chtěl i do trošku teplejšího počasí kolem 10st., tak na to je ta tenčí od Kalasu. Tahle je výrazně tenčí.

      0 0
    • kolečko  

      Nemá někdo zkušenost s Progress Velo Jacket ?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud chceš jezdit v zimě, nesmí ti být zima nikde na těle. Z tohoto hlediska jsou nejdůležitější tretry, pak rukavice a něco na kolena. U mně pak poslední dobou ještě kyčle. Když ochráníš tohle, pak na zbytek těla ti stačí nějaký zateplený neprofuk, nejlépe jen zepředu, pod který se dá vrstvit už cokoliv. Na hlavu stačí slabá čepice přes uši a ve velkém mrazu ještě kukla. Když je k –15°C a méně, přes všechno ještě oblíknu gore-tex.

      Začátečniká chyba velí zaměřit se drahou bundu a mrznout na nohy, které jsou pro délku a pohodu vyjížďky vždy limitní.

      0 0
      • Lister  

        Začátečniká chyba velí zaměřit se drahou bundu a mrznout na nohy, které jsou pro délku a pohodu vyjížďky vždy limitní.

        tak nějak bych předpokládal, že když chce někdo řešit budnu, tak tohle už má nějak ošéfovaný :-)

        Ale jinak máš samozřejmě pravdu – pro mě jsou limitní chodidla, kolena a hlava, když mám tohle v suchu a teple, tak jsem spokojený.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Udělej si průzkum a budeš se divit. Bundama za x až xx tisíc se to tady bude hemžit, ale pořádné zimní tretry má jen někdo, kdo „OPRAVDU ZAŽIL“, co je to zima na kole :-)

          0 0
          • Lister  

            Já se přiznám, že přímo zimní tretry taky nemám, ale mám to ošéfovaný tak že mi na kole zima není. Ale je pravda žo nevyjíždím do opravdové kosy, teplota tak minus 5 až minus 10 je pro mě asi stopem – spíš podlahou v tomto případě :-)

            Letos mám na kolo nachystané nové celokožené tretry do kterých narvu opravdu velmi silnou ponožku. Pokud to nebude stačit, tak ty zimní asi budou, protože vozit návleky je celkem opruz – na silničce se ještě dá, tam to provozuju, ale v terénu nepoužitelné.

            0 0
          • mastihuba  

            sem si prohlížel zimní tretry od SIDI a nějak mi nejde do hlavy jak mají ošéfovanou podrážku a kufr, protože ta mi přišla stejná jako u letních. Na zimu mám namontovaný platformy a jezdim v normálních kotníkovejch pohorách. Tlačit kolo ve sněhu v jakejchkoliv tretrách je vopruz. Neoprenový návleky jsou dobrý tak akorát na silničku a stejně je to tak +/- na 2hoďky, pak je zima od kufru.

            0 0
            • Lister  

              do jakýhkoliv treter na zimu doporučuju zateplenou vložku, která je zespodu potáhnutá ALU folií – jsem nevěřil jaký to může být rozdíl. Já jsem dva takové páry sehnal v lidlu za nějakých 60kč – tedy zadarmo :-)

              0 0
            • TheIF  

              SIDI má podrážky ošefované tak, že očekavájí asi nákup tohoto :-) SIDI Heated Insoles

              Možná by to vyřešilo můj problém s mrznoucima prstama ale ta cena je hodně mimo (aspoň na mé možnosti…)

              0 0
              • pepek  

                Pěkný, pěkný – šlapat přímo po Li-Pol baterce, aspoň to asi není těžký, jak to topítko, co prodávali loni v Tchibu. Ale ta cena…

                0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Já jsem teda zažil, co je to ZIMA na kole (na zpáteční cestě z vyjížďky jsem musel zastavovat a masírovat si chodidla a ruce, abych tu bolest přežil), ale na pořádný oblečení (teplý tretry nebo rukavice) zkrátka nemám :( Ale rozhodně souhlasím s tím, že nejdůležitější je chránit si kolena, lokty, chodidla a hlavu. O statní tolik nepromrzne (a když jo, tak už je stejně pozdě ;-)

            0 0
          • chupas  

            … opravdove zimni tretry ma ten, kdo rozmrazoval pul hodiny nohy ve studene vode, ktera byla „jak z papinaku“

            0 0
      • pepek  

        Přesně tak, tenký neprofuk a pod to něco operativně podle potřeby-dá se to během dne měnit, takže pak není ráno zima a odpoledne horko. Když už je kór zima, tak pod neprofuk strčím mikinu za: 300,–. Zatím to vždy stačilo až do:-10–15 st. Základ jsou zimní boty a gatě s neprofukem.

        0 0
      • drtyc  

        goretexovy ponozky jsou fajn alternativa ke kvalitnim tretram.

        0 0
    • Lister  

      Jezdím obyčejný Windstopper. V dešti plánovaně nevyjíždím a tohle mi bohatě stačí a dá se v tom i nějaká ta přeháňka přežit, protože i když to promokne, tak dokud to nepustí chladný vzduch, tak ti zima nebude i když jseš mokrej.

      Soft-schell zatím nevozím, protože jsem na něj zatím nenašel peníze a navíc mi nenabídne o mnoho více funknčosti vzhledek k horší skladnosti.

      0 0
    • Alesicek  

      Je fakt, že když si dám moirový tričko nebo dres a na to větrovku od Columbie s membránou proti vodě, tak je to pohoda, nepromoknu a vítr to taky nepustí. Ale do zimy to moc není.

       

      Kalhoty  zateplené mám od Sensoru a tretry mám normální, takže to budu řešit asi tlustýma ponožkama a tou zimní vložkou… popř. návlekama, když to bude málo.

      Díky za tipy :)

      0 0
      • Tom New  

        Chce to nepodcenit! Jsem vcera vyjel bez vetrovky a dnes mne boli ofoukaná záda, resp. krční páteř :((

        0 0
      • drtyc  

        tak pod to dej jeste suprex – v hitecu v olympii to v lete davali skoro zadarmo.

        0 0
    • destr  

      Já vozím jenom šustku od nike, a pod to podle teploty bud jenom dlouhy funkčni triko a nebo ještě zateplenej coolmaxovej dres. No a když už fakt je dost pod nulou, a třeba se jenom někam přesunuju, tak beru softshelovou bundu, ale v té se vždycky strašně zapařím.

      0 0
    • frhon  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Smazaný účet  

      něco takovýho si kup: http://www.overstockfurs.com/…rad6C0CC.jpg jen by to chtělo model s kapsama vzadu :-)

      0 0
    • RedAce  

      Nevíte, kde by se dala vyzkoušet NoWind bunda od Sýkory? Nejlíp v Praze…

       

      P.S.: NE BRNO :-D

      0 0
    • jan 2  

      Máte někdo zkušenosti s oblečením od firmy GORE. Ptám se proto, že spousta hader do chladu, kolem 0 mne osobně zklamala. Potřebuju něco co vzdrží záhul na horu kdy se fest spotím a následný sjezd dolů, tak abych totálně neprochladl. Právě GORE tvrdí, že na tohle je stavěná, nebo existuje něco jiného lepšího ?

      0 0
      • Lister  

        Používají značkové materiály, takže v tomhle je to celkem jistota, ale taky záleží na střihu apod. Moje WS bunda je z matroše, který se používal na šití těhdle bund, něco ze zásilky do němec zbylo, tak mi to kamarádka spíchla a funguje to moc dobře.

        0 0
      • Smazaný účet  

        v zimě nezávodím. a když jsem na vyjížďce, tak si do velkýho kopce vrchní vrstvu sundám a strčím jí pod gumu na kejmlu, před sjezdem si jí zas vezmu…zkus to taky! ;-)

        0 0
      • drtyc  

        kdyz v tech goreckach nevyzdimas ten spodni fleece pod membranou, tak te ani ten gore moc nezachrani, kdyz poletis dolu co to pujde (stejne jako nahoru)

        0 0
        • drtyc  

          no na behani okolo 4C … ja sem teda horkorevny… staci:

          postupne od tela

          extremlight (triko) transport vody ven

          suprex(triko)tran­sport vody ven +  ohrev

          power dry(triko tlusty) sani + izolacni vrstvy

          pre-dry fit 3vrstva (limeckova bunda) sani + izolacni vrstvy

          bavlna (obycejna bavlnena tenka kapucovka) odsavani vody z funkcnich vrstev

          ale tohle je testovano tak na 3 hodky, ale rikam si misto toho power-dry nebo nad nej dat neprofuk a navrch misto bavlny  na sjezdy a speedovani goretexku, tak je to mozna i do mrazu na kolo…

          ale zaklad jsou stejne nohy v suchu a teple.

          0 0
          • MARIN  

            v tom co pises bych se pi behani uvaril po 10minutach

            ja beru pri teplotach 0–10° jen Moiru Duo a na to neprofuk od Craftu (matr.Hypervent), na nohy silnejsi Moira ponozky a capaky (material Roubaix). Kdyz je pod 0° tak pridavam jeste Moira Ultralight

            0 0
          • kámen úrazu1  

            Horkokrevnost si řpedstavuju jinak. :-) Tohle nevozím an na klo při teplotách pod nulu. Na běhání lehce nad nulou: triko s dlouhým rukávem Coolmax, teplej dres. A to neběhám intenzity. Teplý rukavice při běhání nad nulou nesnesu, tak jen letní dlouhoprsťáky. Dolejšek můžu mít nabalenej jak na kolo, ale bez neprofuku (ten ostatně moc nevozím ani na kole, to musí být už pár stupňů pod mrazem, abych si vzala neprofuk. Nebo mrholit nad nulou).

            0 0
            • drtyc  

              No tohle jsem tahal, kdyz jsem se vratil po pul roce ve statech a vypadal jak hamburgr odpotil jsem se i v –4 v tricku, ale celkove me byla zima, protoze dieta a je to do psiho pocasi i do deste  a mirnyho vetricku na behani tak akorat aby clovek zustal kolem aerobniho prahu kde se dvakrat moc nezahreje a neprochladl a kdyz to cely nasakne potem a destem tak ze jsou po tobe louzicky na podlaze kde se zastavis, tak aby to jeste porad nepromrzlo. Kdyz se do toho radne slapne, tak samo sebou je toho prilis.

              0 0
      • obda  

        Zkušenosti mám s různými membránami a garantuju ti jedno – žádná membrána neudýchá chůzi do prudkého kopce, pro méně potivé s báglem. Zrovna klasický Gore-Tex má prodyšnost 13000g/m2/24 hodin, což je ve srovnání s jinými membránami poměrně málo. Jinak membránových materiálů  je na trhu povícero, některé fungují na jiném principu než mikroporézní PTFE membrána u Gore. BTW pokud vím, firma Gore nevyrábí oblečení, ale materiály.

        0 0
        • scret  

          to jsi prosimte vzal kde ze GTX ma 13tis.prodysnos­t ???:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          teď si nejsem jistý, ale podle mě je to daleko víc. Buď 25 000 nebo 40 000.

          Jinak samozřejmě nikde se člověk nedozví kolik toho vypotím při intenzivní zátěži. V tom máš pravdu. A klidně by to mohlo být i 200 000g/m2 :)

          0 0
          • drtyc  

            Zalezi na kvalite toho materialu. Goretex da znacku na cokoliv co vyrobi a ma to podle ceny parametry. Kdyz to za louzi stoji na nase 6 tisic a u nas se to pro cenovou nedostupnost temer neprodava tak to ma i cislo pres 50tis.

            0 0
            • scret  

              budu rejpal:) myslels urcite firmu Gore, goretex je matros…

              0 0
    • dancing dog  

      Já osobně mám skvělou zkušenost z http://www.cycloschein.cz/index.php?…

      dost dobrej poměr cena/užitek, jak ostatně vše od cycloscheinu…

      0 0
      • Lister  

        Upřímně pochybuju že jde opravdu o Soft Shell. Většina lidí totiž toto označení používá pro určitou skupinu materiálů, přitom se ale jedná o obchodní značku firmy Gore. V diskuzi si toto zjednodušení člověk dovolit může, ale obchodníci by to dělat neměli.

        Pokud jde opravdu o ten materiál tak se firmě omlouvám, ale opravdu tomu při té ceně nevěřím.

        0 0
        • dancing dog  

          čau, přiznávám, že toto neřeším, ani nevím, co to přesně znamená, sotva jsem existenci toho termínu zaregistroval..ale ta bunda je fajn, zrovna dneska se mi v horách s teplotou dopoledne ipod 10oC osvědšila- líp než minulá, co byla dražší.. nevim jak v mrazu, to ale stejně nejezdim..

          btw: že se na to v tom Jesníku nevy.ereš..když se službama nedáš dvactku za půl měsíce…

          0 0
          • Lister  

            Nic proti funkci té bundy, vypadá hodně dobře, akorát to označení mi neleze do hlavy – třeba se něco změnilo, ale Soft Shell byla na začátku opravdu ochranná známka pro materiál od jedné firmy.

            Pokud jde o tu druhou část – peníze jsou to poslední co bych chtěl v životě řešit – já se mám moc dobře a to je hlavní :-)

            0 0
            • dancing dog  

              Jo, to chápu a takovej pohled na život a svět je fajn- taky se mám dobře a sem spokojenej  a asi proto nejsem ještě někde v cizině…

              ale tedka sem si trocha polepšil omezenim úvazku a osvč na sebe/ plastika/ a nevěřil bych, jak je pravdou, že prachy osvobuzujou…hlavně se mi začíná plnit současně i cíl- nemít jen prachy, ale taky i víc volnýho času, tj. mohl bych mít víc, ale raději sem vtáhl do kšeftu kolegu, ať je víc volna.....

              ale je prostě fajn, koupit si něco hned, na co člověk musel šetřit dřív měsíce… ale jak píše apotol Pavel: „Kořenem všeho zla je touha po penězích“, můj výklad- nesmí ti kůli nim začít hrabat..

               

              poslední věc- mě by hlavně děsně sr.lo to vykořisťování, to je útok na důstojnost člověka ( ten plat tam ..)

              hezký den, všem, kdo by toto četl krom Listera, sorry za OT…

              0 0
              • jan 2  

                :))

                0 0
              • Lister  

                napsal bych ti mail, ale nemáš ho v profilu, tak jestli máš zájem tak písni, tady to nemá cenu řešit, velmi pravděpodobně to nikoho nezajímá.....

                0 0
                • jan 2  

                  Co kecáš, to je zajímavé :)

                  0 0
                • dancing dog  

                  Jasně, já se omlouvám, nepatří to sem…jen sem se nechal unést- pořízení bundy je právě to, co sem myslel- dřív bych na to musel šetřit..fakt off topic, sorry. Email tammám, ale nějak se nechce zobrazit..

                  budu rád, když napíšeš, co a jak se ted máš, hlavně v práci..už jsme si kdysi něco psali…

                   

                  dancing_dog@centrum.cz

                   

                  měj se fajn, všichni se mějte fajn…

                  0 0
                  • dancing dog  

                    není to vidět: dancing_dog.....

                    0 0
                    • Lister  

                      zobrazení emailu si velmi jednoduše nastavíš v nastavení profilu.

                      Vím že už jsem si psali, ale ten email jsem nějak nenašel.....

                      0 0
                      • dancing dog  

                        To já samozřejmě vím, taky ho tam mám, ale v profilu se nezobrazí..du to zkusit tedka doma na notebooku .-)

                        0 0
        • o.1  

          soft shell je prave ta skupina materialov. obchodna znacka softchellu od firmy Gore je goretex windstoper (membrana)

          0 0
          • Lister  

            Windstoper je membrána, která se liaminuje na různé materiály a nemusí to být soft shell – zrovna já mám budnu které je WS, ale neni SS

            0 0
            • RBweb  

              Firma Gore vyrába laminátové materiály, ktoré sa potom použijú ako vrstvy v oblečení, preto to zjednodušenie, ako som napísal vyššie. Ale samozrejme niekto môže urobiť aj oblečenie, ktoré má membránu Windstopper, ktorá sa používa aj ako súčasť soft-shell oblečenia, ale nepoužije ostatné vrstvy pre soft-shell, tak to potom nie je soft-shell oblečenie.

              0 0
          • vlk  

            Máš i nemáš pravdu. Nicméně Co jsem zkoušel bundu Tilak Latok(materiál-windstoper softshell od gore), tak mi v ní bylo docela vedro. Asi se každý jinak potíme, ale já takovédle materiály až když je pod –10. Jinak nejraději zateplený dres s rukávy, podle teploty 2 dres nebo něco jako rolák-materiál jako u moiry duo, a na to klasickou podzimní neprofuk bundu. Axon biker I, a mám bundu vyřešenu-s tím, že pokud jedu, tak mi je dobře.-stejnou sestavu i na běžky.

            Nechápu, že se v těch softsehlech a windstoperech či nowindech když v zimě makáte neuvaříte.

            Kalhoty, boty, rukavice čepice-to už je složitější a nákladnější řešení.

            0 0
            • Lister  

              Mě je třeba taky dost vedro, ale WS jsem si oblíbil – třeba od teploty 12 st a níže beru Doubleface a přes to komplet WS bundu a pohoda – platí to teda na silnici, na bajku používám nefuk mnohem méně – většinou jen vestu a pod to kombinuju různé profuk věci.

              0 0
              • vlk  

                Aha tak to já jezdím právě v lese na biku. Windstper na kolo mám, rukavice, čepku,čapáky, ale bundu beru neprofuk podzimní a pod to vrstvy. Winstoper bundu si beru jen když člověk leze po horách.

                0 0
            • RBweb  

              Každý to má rozdielne, ale keď píšeš o tom „vedre“, tak u mňa to funguje tak, že soft-shell mám na sebe, kým sa nezahrejem, potom ide do ruksaku a zasa ho dávam pri dlhších zjazdoch, platí to podobne ako keď chodím na skialpy, v zime mám dosť podobnú výbavu na skialp aj na bike a tie požiadavky na tepelný komfort sú dosť podobné. Napríklad u bežiek je to iné, tam dlhé zjazdy neriešim a preto tam mám slabšie oblečenie.  Takto sa  slabší soft-shell  „uživí“ už od tých +5 až +8 (bunda DI Glider,kde je tento materiál na pleciach a hrudníku), pod 0 už ide DI FitzRoy, kde je SS všade.

              0 0
        • RBweb  

          dovolím si ťa opraviť v tvrdení, že soft-shell je ochranná známka firmy Gore. Soft-shell je označenie pre skupinu textílií, preto nie je ani patentovaný, s väčšou priedušnosťou, pružnosťou, ale menšou vodo- a vetruvzdornosťou oproti hard-shell materiálom, kde patrí aj Gore-tex, viac tento link.

          0 0
    • heretik  

      Já pokukuju po týhle bundě: http://www.bartsport.cz/…sonic-panska

      tenká, lehká, přitom na omak vypadá, že by vydržela i lecjaký déšť.

      0 0
      •  

        Přesně tuhle mám, včera jsem jí měl poprvé (teplota 8 stupnů a foukalo) a velká spokojenost,dobrej střih,neprofou­kne,moc se v ní nepotím, ale je celkem tenká s samozřejmě nehřeje. Na teploty kolem nuly by to chtělo něco teplejšího.

        0 0
        • Lister  

          tam se mi taky líbí, navíc na sensor můžu mít dobrou cenu. Jak je to se skladností – do se třeba nacpat do batohu typu Mule. Nižší teploty jsou v pohodě, to se člověk přiobleče, ale dalo by se v ní vydržet s lehkou základovou vrstvou třeba už kolem těch 10–12 st ??

          0 0
          •  

            Se skladností nevidím větší problém,ten matroš je opravdu dost tenkej a složíš to do malýho balíčku,ještě Ti v Mule zbyde dost místa. 10–12 stupnů a pod ní tenký funkční triko s dlouhým rukávem úplně v pohodě. Ta bunda je fakt pěkná a zpracování na velmi dobrý úrovni.

            0 0
            • Lister  

              ..tak to zní opravdu dobře. Jen je škoda že ja taková moc tmavá, já radši výraznější věci.

              0 0
              • TheIF  

                He he to mě se na ní zrovna líbí a začínám o ní uvažovat… Většina bund je strašně kanárkových a černou aby člověk pohledal. Jo bezpečnost je super, ale kdybych jezdil v noci tak si koupím reflex vestu.

                0 0
            • pavelr  

              Čemu se podobá tenhle materiál? Je to spíš plyš nebo šusťák? Jak hodně to profoukne? Mám zimní kalaš no wind a ten pusou neprofouknu bůbec, ale zase je to na teď hodně teplý. Takže by se hodilo něco, co tolik nehřeje, může nepatrně profouknout a bude dobře dejchat. Záda asi nejsou prodloužený? Jak je to vzadu s kapsama? Dík.

              0 0
              •  

                Plyš ani šusÁK TO NENÍ,NEVÍM JAKÝMU MATROŠI TO PŘIROVNAT,NEŠUS­TÍ,NEMAČKÁ SE TO,je to příjemný na omak a vevnitř je taková dírovaná příjemná podšívka.Záda jsou maličko prodloužený a kapsu to má jednu na levým rukávu a jednu větší na spodní pravý strane zad.Bunda neprofoukne ale ani nehřeje,pocitově ten chlad venku cejtíš.

                0 0
                •  

                  ten materiál vypadá dost bytelně oproti otěru a asi ani žádný vytahávání nití či zadírání nehrozí

                  0 0
                  • Lister  

                    čím dál tím lepší :-) odpoledne se jdu na ni hned podívat do shopu – dnešní počasí mě nakoplo.

                    0 0
                  • Kubiczech  

                    Tyhle pocity jsem mel z kazdeho kousku od Sensoru, pul roku uzivani ukaze…

                    0 0
      • lamzor  

        ahojte, planujem kupit tuto bundu(sensor supersonic). mate nejake nove skusenosti?

        dakujem.

        0 0
    • RedAce  

      Mně se líbí tahle http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?…

      0 0
    • rf  

      Bundu od Kalaše mohu velmi doporučit, mám několik let starší model NoWind (černožlutá), která se ale stále vyrábí.

      Lehké šusťákové bundy se mi neosvědčily, protože nestačí odvádět vlhkost ven a ve finále jsem pod takovou bundou mokrý. Je dobré sledovat na materiálu bundy parametr prodyšnost a vodní sloupec (nepromokavost). Např. NoWind (jakási obdoba Windstoperu), který používá na bundy Kalaš, má prodyšnost 15.000g/m2/24 hod. Pro porovnání bunda Vagabund (poměrně kvalitní šustka od Pearl Izumi) má při stejné nepromokavosti prodyšnost jen něco málo přes 7 tisíc (tedy poloviční).

      Osobně bych tedy skutečně doporučil něco na ten způsob co nabízí Kalaš, z materiálů typu NoWind, Windstoper a podobně. Cenově Kalaš vychází poměrně dobře standartní bunda za normální cenu.

      Výhodně lze tento typ bundy koupit např. od Sýkory-

      http://cyklodresy.cz/…o-wind-zimni

      ale nezkoušel jsem jí, ani jsem ji  osobně neviděl, někomu nemusí vyhovat design.

      0 0
      • Lister  

        přesně tuhle od sykory má sportovní_bajker a co vím, tak je moc spokojenej.

        0 0
      • nobody  

        já mám tuhle od Sýkory a dá se s ní jezdit od 20 st. až do 0st. s dobře vrstveným prádlem. Je dost větruodolná a i odolá mrholení. Tu NoWind bundu nemám, ale myslím, že bude až moc teplá.

        0 0
        • Ruprecht  

          Já zas mám tu s Nowindu a je požitelná tak od 10 stupňů níže. Jinak je v ní moc teplo…Ale od –10 do +10 spokojenost maximální…

          0 0
      • obda  

        Lehké šusťákové bundy se mi neosvědčily, protože nestačí odvádět vlhkost ven

        Hmm, tak to zkus nějaký lepší šusťák. Látka bez membrány má vždy větší prodyšnost než látka s nalaminovanou membránou. Čísla prodyšnosti např. k Pertexu se nedají jednoduše sehnat, ale určitě větrovka z Pertex Quantum uudýchá víc než ten Kalaš :)

        0 0
    • RBweb  

      od 8–10 do 0°C zateplené dlhé cyklonohavice, do tretier teplejšie ponožky, vrch termotričko a softshell bunda Direct Alpine Glider, od 5 do 0 doplnené o návleky na kolená a hore medzivrstvu nejaký microfleece. Keď už mrzne (celodenne) a nie je dosť snehu na bežky, tak prechádzam na platform.pedále a topánky typu Garmont Nagevi, pod ne teplé ponožky s vlnou, nohavice RVC s rozopínateľný­mi bokmi okolo kolien a stehna (regulácia podľa teploty), pod to termospodky, pod –10 ešte jedny, vrch softshell Direct Alpine FitzRoy s rozopínateľnou časťou v podpazuší, pod tým microfleece a 1–2 vrstvy temotrička s dlhým rukávom. Na hlavu fleece čiapka, pod –10 doplnená Windstopper. čelenkou. Rukavice zimné fleece/Windstopper ako na bežky. Od –20 už nebicyklujem. V mraze len kratšie trasy do 20km.

      0 0
    • alex33  

      Já jsem dneska kůpil v Intersparu za 1290 bratru,nějaká značka everton neoprén ve vnitř s chlupem,zatím testováno jen venku kosa v ní asi nebude,není vyloženě cyklo,ale zase se dá využít i k jiným aktivitám.

      0 0
      • Lister  

        Jestli je to opravdový neoprén, tak to upřímnou soustrast.

        0 0
        • alex33  

          Píší na tom softshell,94%po­lyester,6%span­dex.Oblezl jse všechny cykoshopy ve městě a jediný rozdíl mi připadal v ceně a to celkem zásadní

          0 0
        • kubad  

          mrkni tady – ty ceny sou zajímavé a materiál je to bezkonkurenční.

          mám od nich bundu z WINDSTOPPERu® dřív děleli i spešl na kolo 

          a max spokojenost, jen ceny byly dřív asi 2× vyšší :-(

          0 0
          • Lister  

            hmmm – zajímavý. Warmpeace pro mě vždy znamenalo moc hezký, ale nechutně drahý. Ale tohle vypadá opravdu hodně lákavě.

            0 0
            • Lister  

              akorát ať hledám, jak hledám, nenašel jsem tabulku velikostí :-(

              0 0
              • stanin  

                Tabulka velikostí je tady. Ta nabídka je fakt zajímavá, obzvlášť když na warmpeace.cz je úplně stejnej web jen v jiných barvách a s jinýma cenama…

                0 0
                • mountaineer  

                  Mate nekdo zkusenosti s velikostma u Warmpeace?Mam 179cm a podle tabulky mam mit XL,to na svoji vysku vidim poprvy:o)Kdyz sem videl ty ceny zacal sem premejslet na bundou Beagle,za litr mi to prijde jako dobrej nakup.

                  0 0
                  • Log1ck  

                    Já mam od Warmpeacu akorát Powestretch rolák a na svých 177cm mám zas Mko, L, který u hadrů obvykle mívám mi bylo docela veliký. Takže jestli to pude, tak doporučuju vyzkoušet někde :-)

                    0 0
                  • scret  

                    mam sofshellu s kapuci od WP a mam Lko, mertim cca 182, 74kg, hubenejsi postava…ale chce to prubnout, jina bunda na tom muze byt diky strihu jinak…

                    0 0
          • Lister  

            Ještě jednou díky za tip – neodolal jsem a hned jsem si jednu bundičku objednal – 50% z cenu dolů to se skoro neodmítá :-). Doufám že ještě nějaká zbyla. Na barvě mi nesejde, tak by to snad mělo vyjít.

            0 0
            • kubad  

              ať slouží

              0 0
              • Lister  

                díky, já myslím že bude – WS soft Shell je nejlepší matroš z této skupiny – líbí se mi že má nejelepší skladnost a přitom netrpí ostatní vlastnosti. Teď jen aby seděla velikost – co jsem jejich věci zkoušel, tak byly uplejší, ale do toho XL se snad narvu i já.

                0 0
            • RedAce  

              Ten model RIM?

              0 0
              • Lister  

                Ano tenhle model. Jediné čeho se trošku bojím je kombinace toho silného límce s kapucí + batoh + přilba, ale třeba to projde :-)

                Zase se ta kapuce bude hodit při běžném nošení. Sice je ten matroš jen vodoodpudivý, ale asi nějakou tu přeháňku snese.

                0 0
                • RedAce  

                  muzu se zeptat jakou si bral velikost a kolik měříš?

                  0 0
                  • Lister  

                    176cm, klasická velikost 52. Zvolil jsem velikost XL – s přihlédnutím k užšímu střihu bundy a širšímu střihu mé postavy :-)

                    0 0
                    • kubad  

                      snese dost mám od nich bundu z toho materiálu asi 4 sezony a pořád v perfektním stavu,

                      mnohokrát otestována, snese i lehký deštík

                      0 0
                    • fík  

                      XL asi už nebude

                      0 0
                      • Lister  

                        tak to by bylo nemilé, včera ještě šlo vybírat ze všech velikostí – asi nekorespondují stránky s aktuálním skladem :-(

                        Podle tabulky velikostí bude asi velikost L už moc malá – ač od jiných výrobců ji běžně vozím – na délku by neměl být problém, ale nevím jestli bych do ní naskládal svých 85 kg??

                        0 0
                        • mountaineer  

                          Dneksa sem si odtamtud objednaval bundu Beagle(diky kubadovi za odkaz:o) a byla mi na 180cm/75kg doporucena vel L.I ten prodejce co to se mnou resil psal ze nosi nekdy L a nekdy XL a ma 188cm.Az mi prijde muzu napsat jakou ma rezervu do sirky.

                          0 0
                          • Lister  

                            nemohl bys mi prosím sem nebo na email hodit kontakt kam si volal, protože já jsem zkoušel prodejnu, kterů údajně s e-shopem nemá nic společného a jiný kontakt jsem zatím nenašel.

                            0 0
                          • Madrid  

                            Práve jsem udělal to samý, za tu cenu… Na svých 190 jsem vzal XL. Sice pdle tabulky velikostí bych na svoji výšku měl mít spíš XXl, ale ta už je hrozně široká v pase atd. V nejhorším, když mi budou rukávy moc krátký, ustřihnu je a budu mít za litr vestu Beagle, která jinak stojí 1500… :-) Díky kubade za tip!

                            0 0
                            • ufonek  

                              A tu tabulku velikostí jsi našel kde? Nějak nejsem schopný dohledat, ať klikám, jak klikám.

                              0 0
                              • ufonek  

                                Tak už jsem našel.

                                0 0
                                • ufonek  

                                  Tak jsem si dneska poplakal, páč jsem chtěl černou v XXLku a dnes mi volali že v této velikosti mají už pouze červenou. Ještě mi nabízeli modrou v XXXL. Vypadá to že jste jim pánové pěkně provětrali sklad. :)

                                  0 0
                                  • scret  

                                    pec na barvu, za ty prachy neni co resit!!! ta bunda normalne stoji tusim ctyrku…

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      pokud jde o bundu RIM, tak ta ofic dokonce přes 5 tis

                                      0 0
                                      • scret  

                                        jo, tak jsem si to myslel spravne:) psal jsem 4ku ale myslel jsem 5:)) ikdyz moje Butterfly byla za 4,5 lepsi… a az doslouzi, budu zvazovat a somrovat u WP aby mi udelali novou, na zakazku…:)

                                        0 0
                                      • ufonek  

                                        Ne ne pánové, jde o tu bundičku BEAGLE za cca litr. Koukám že už ty dostupné velikosti opravili. Měl jsem nutkání vzít XLko, ale vzhledem k tomu že dle těch jejich tabulek mám ve stejné velikosti jako jejich XLko Moiru a trička mám fest uplý, bundičku jen díky tomu že je extrémně pružná tak akorát, tak jsem to neriskoval a beru XXL. Já raději volnější věci.

                                        btw. Jo tu RIM bych si nechal líbit ale nejsou love ;(. Sice je to OT ale dneska jsem si v Maxcursoru poslintal nad rukavicema, páč tohle je poslední co mi akutně chybí. Vyslechl jsem si něco o Spešlech, zkoukl to co tam měli (Zerotherm nebo tak nějak) a pak se odplazil do bezpečí. Zítra jdu koupit něco levného uvažuju vzhledem k financím o něčem takovém

                                        http://www.cyklo-slachta.cz/…e-optimum-1/

                                        http://www.cyklo-slachta.cz/…ke-ws-zimni/

                                        http://www.cyklo-slachta.cz/…-x-shield-1/

                                        doufám že nedělám chybu. Nějaké zkušenosti s těmito značkami?

                                        Papírově se mi nejvíce líbily tyhle od Chiby http://www.rukavice-chiba.cz/…r-cerna.html

                                        jenomže právě se mi začaly po cca 300km úplně rozpadat BIOXCELL bezprsťáky, takže k téhle firmě nemám zrovna důvěru.

                                         
                                        0 0
                                        • RedAce  

                                          U spešlu bych se nebál připlati…

                                          0 0
                                          • ufonek  

                                            No já taky ne, ale počasí překvapilo ;(, zrovna teď si to dovolit nemůžu a výplata je až za měsíc.

                                            0 0
                                            • ufonek  

                                              Tak už mám tu BEAGLE bundičku doma a spokojenost. Velikost XXL jsem na svou výšku 190cm a šířku v pase cca 100cm krásně trefil, rukávy jsou tak akorát. Škoda té červené barvy ale to už je detail. Teď už jen zbývá vyzkoušet.

                                              0 0
                                              • pepe19  

                                                právě jsem jim poslal objednávku,tak jsem zvědav.taky xxl,červenou

                                                0 0
            • teepeex  

              ty vole, ja tem tvejm kecum taky neodolal:)

              pambu zaplat, alespon nebude takova kosa

               
              0 0
          • RedAce  

            měl bys dostat nějakou provizi, taky jednu beru. dík

            0 0
          • stanin  

            Díky za tip, právě přišla (model RIM). Je naprosto super, jediný dvě věci co by se daly vytknout: je vidět že není přímo na kolo (není moc dlouhá vzadu) a na mě bych snesl trochu užší střih (ale já su jak z koncentráku). Za tuhle cenu perfektní univerzální lehká bunda, jsem spokojenej.

            0 0
            • Lister  

              sakra já už ji chci mít taky doma :-)

              Jaký je ten límec – jestli není moc hrubý a jak vypadá ta kapuce – jestli podle pohledu něco snese.....

              0 0
              • stanin  

                Límec je na normální nošení tak akorát, jestli nebude vadit na kole zatím neposoudím – musel bych to vyzkoušet s helmou. Trochu tužším ho dělá akorát ta složená kapuce. Ta vypadá že déšť vydrží v pohodě, to už spíš promokne zbytek. Má trošku vyztušený „kšilt“, takže do ksichtu taky snad pršet nebude.

                Jo a všechny zipy jsou YKK což je super, zipy jiných značek vždycky za chvilku zničím.

                0 0
                • RedAce  

                  jakou mas barvu? ja modrou :-D

                   
                  0 0
                  • Lister  

                    já mám zelenou – tedy budu mít zelenou, zatím mám všechny věci červený, tak bude změna :-)

                    0 0
                    • stanin  

                      Taky zelenou – původně jsem chtěl modrou, ale pak jsem si řekl že modrých věcí už mám dost a vezmu něco živějšího :-).

                      0 0
            • Rychlej turista  

              Jestli je ta bunda krátká, tak je v mrazu prakticky nepoužitelná, bez ohledu na materiál a její vlastnosti. Límec by vadit neměl, spíš naopak. Když ji pověsíš, tak by ji rukávy měly přesahovat jen maličko, jinak budeš řešit podobný problém jako s letníma tretrama v mrazu. Zmrzlé nohy tě ale donutí z toho kola slézt, takže tohle je nebezpečnější a poznáš to, až bude pozdě.

              0 0
              • Lister  

                Zase tak krátká není – není sice až pod zadek, ale celkem se to dá. Střih tak široký, že se do toho vlezu i já. Jsem sice zvyklý na delší a trošku méně uplé bundy, ale když už větší nebyla, tak se s tímhle spokojím – délka mě netrápí a šířka snad při větším tréningu taky nebude časem problém :-) Materiál je velmi příjemný, celková skladnost na softshelku s kapucí super, kapuce je dobře ušitá a je dokonce z Paclitu, což jsem teda netušil a tím se stává asi nejlepší částí celé bundy. V podpaží jsou větrací klíny – uvidím jak se to bude chovat na kole. Dále se dá pohodlně větrat i kapsami. Rukávy zakončený „rukavičkou“ s dírou na palec – to so rozhodně hodí.

                Celkově jsem spokojený, za ty peníze bych nic lepšího nekoupil (brácha mi hodil nabídku na bundu z paclitu za 3–3,5 tis od Tilaku, tak tu bych možná mohl ještě pořídit do zálohy)

                 
                0 0
                • Lister  

                  Ještě kdyby někoho zajímala skladnost takové bundy. Obrázek dvou bund stejné velikosti. Modrá ja klasický windstopper – jednoduchá bunda bez kapes. Zelená Windstopper Softshell. To černé ja kapuce a úmyslně je daná mimo, protože ta modrá kapuci nemá. Rozdíl je jasně patrný, ale stále se jedná o poměrně slušně skladný kousek. Velikost jako takovou můžete srovnat s Mulem – myslím že do něj tu zelenou budnu taky nacpu ( s modrou nemám problém)

                  0 0
                  • mountaineer  

                    Ahoj prosim te nemohl bys nafotit jeste detaily tech rukavicek-idealne na ruce a fotku ty kapuce.Uvazuju ze bych si ji koupil taky,Beagle je super tak ji poridit nahradu.Diky Vitek 

                    0 0
                • FCB  

                  Tak co, už jsi ji pořádně otestoval na kole?? Dá se vozit i při teplotě cca 10C, neni v ní vedro? A co ta délka, je to aspoň opravdu v zadu prodloužené jak píšou. Dík za poznatky

                  0 0
    • black.horse  

      no, já mám dost potíže s atypickou postavou… mám úzká ramena a dost dlouhé ruce, takže bundy jsou mi buď velké přes tělo a sedí rukávy nebo rukávy krátké a sedí přes tělo… po několika marných pokusech, jsem si nechal bundu ušít u Volrába v Plzni na míru, cena kolem dvojky, kapsy, barva, rozměry, vše dle domluvy, čekačka asi 2týdny i s odesláním na dobírku a maximální spokojenost:-) ale dost jsem zhubnul, takže mi letos bude trošku volná, možná objednám letos další, uvidíme… každopádně vřele doporučuji…

      0 0
    • Glob  

      A co říkáte na tuhle:

      http://www.dodeste.cz/…ni_light.htm

      Nemáte to někdo? Zajímalo by mě jestli by to bylo vhodné proti větru a na každodenní nošení. Sice jejich reklama tvrdí, že ano, ale rád bych slyšel nějaké praktické zkušenosti …

      Mám od nich pláštěnkovou variantu a s tou jsem docela spokojen. Prodyšnost dostačující a vodu to dovnitř fakticky nepustí…

      0 0
      • cukerko  

        to je normalna bunda pod ktoru ide kratke tricko alebo len nejaka plastenka pod ktoru este treba ohrievaciu vrstvu?

        0 0
    • Háčin  

      Odzkoušel jsem softsheel cyklo Silvini bundu z Halfords za 1499,–  docela za tu cenu spokojenost.

      0 0
    • black.horse  

      normálně, dělám co mě baví, jezdím na kole:-) a že mě to baví hodně, tak hodně jezdím:-)

      0 0
    • RomanH  

      Presne tuhle mam. vrele doporuci, ale max. do teploty 10stupnu. Jak je tepleji, uvaris se.

      0 0
    • drtyc  

      softshelku od M.H. Alchemy Jacket s Windsotperem ta neni na kolo, ale na ledovce a na skalu. Pokud hodim ruce podel tela nebo na riditka, tak to neni uplne idealni, protoze jsem schopnej se potit i v Ice Baru v tricku v –4C… Takze leda tak do mesta na pomaly cupitani, protoze i kdyz to ma propustnost nejakych 50tis tak to zapotim docela rychle pod zatezi a pak uz to neni uplne to pravy orechovy. Jeste to zvazuju, ze to zkusim na ranni jezdeni do prace tech par klikau z velmi mirneho kopce, kdyz slapu akorat na rozjezdech v krizovatce…

      0 0
    • jan 2  

      Máte někdo zkušenost s oblečením od Nord Blanc – http://www.nordblanc.com/…4x4-stretch1

      0 0
      • Lister  

        Nord Blanc používá poměrně silný materiál typu soft shell, takže ty jejich bundy z toho matroše jsou dost nesklané – né že by na tom většína výrobců byla lépe. 10tis propustnost není nic moc (je tak poloviční oproti standartům v podobě WS a NW), ale je to zase lepší než nic. Za tu cenu to jsou ale celkem odpovídající parametry. Celkvoě by to mohlo být Ok na turistiku a lehčí námahu, běžky nebo MTB si v tom moc představit nedokážu.

        Akorát je zvláštňí že udávají i vodní sloupec, protože tyhle materiály nebývají vodotěsné, pouze voděodolné, takže tohle číslo bych moc vážně nebral.

        0 0
      • Symetric  

        Od Nord Blancu mám jednu bundu z materialu TERATEX8000, kterou používám na pěší turistiku jako teplejší nepromokavou větrovku na jaro a podzim. Moc nevětrá (s tím jsem počítal) a navíc není ani extra odolná dešti, ačkoli má podlepené švy (s tím jsem nepočítal). Trochu na mně ta značka dělá dojem typu Alpine Pro a jim podobných. V podstatě jde spíš o oblečení do města se sportovním designem. Příště si raději připlatím za něco funkčnějšího a budu vybírat pečlivěji.

        0 0
        • Lister  

          tady bych úplně nesouhlasil. Spíš jde o to žes od toho matroše chtěl asi moc. Ono 8 tis není zrovna mnoho a na budnu se moc nehodí, ale já z toho matroše mám lyžařské kalhoty /sjezdové) a tam si nemůžu stěžovat. Oproti výrobkům jiných firem se v nih potím výrazně méně a s odolností nemám problém – hodinový odpočinek na svahu by asi nevydrželi, ale při normální zátěži mi nepropouští.

          0 0
          • Symetric  

            Mně nešlo primárně o to, aby ta bunda byla co se větrání týká na nějaké špičkové úrovni (za tu cenu ani být nemůže), ale trochu jsem očekával, že by mohla vydržet déšť. Teď jsem byl nedávno na výletě, kde dva dny skoro pořád pršelo a hlavně rukávy pouštěly vodu docela hodně. Přítulka má materiál s tím samým logem, ale trošku hrubší jinou strukturou z o rok starší kolekce (jakoby trochu tvrdší) a ta její bunda byla OK. Třeba mám zrovna špatný model nebo konkrétní kus.

            0 0
    • RedAce  

      Váhám jestli koupit NoWind bundu s, nebo bez odepínacích rukávů. neni možný, aby tamtudy nějak foukalo?

      Bunda od Sykory.

      0 0
    • Bucho  

      Ja jsem si dnes pořídil bundu od Hannah http://www.hannah.cz/…-tour-t.html lehka, nemela by profouknout s vodoodpudivou upravou, o vikendu ji zkusim na kole. Ve slevě za necelych 800Kč

      0 0
    • cukerko  

      Ludia neviete o nejakej bunde, ktora je s kapucnou a je dobra ako windstopper, ma vodny stlpec aspon 10k a priepustnost aspon 15–20k? nejaka dobra cena by bodla:) Posledne dni po nete a obchodoch hladam ako blazon, ale stale len nejaky softshell ktory nieje do dazda alebo to nema kapucnu. Budem vam vdacny

      0 0
      • scret  

        co je dobra cena?:) a sofshell nema vodni sloupec, resp. se neuvadi protoze 90% ss nema podlepeny svy, takze voda potece svama… zbylych 1¡% ss ma i podlepeny svy, viz. treba Hannah a jeste nejaky jiny znacky, nemluvim schvalne o GTX softshellu, 10tis. za bundu asi vyplaznout nechces vid?:) bohuzel ani ten Hannah neni nejlevnejsi…

        takze dam ti radu, nekoukej moc po sofshellu kde uvadej i vodni sloupec, vetsinou to delaj firmy ktery vedi o outdooru a softshellu jako koza o petrzeli:))

        0 0
        • cukerko  

          :) no jo.. uz som si kupil bundu RIM od warmpeace, do dazda si kupim este nieco specialne.. napr na nohy od firmy O2 rainwear, vyborne nohavice, asi si kupim aj taku bundu ked budem chciet ist do dazda.

          0 0
          • scret  

            pokud to chces na kolo, tak si ymslim ze ss bohate staci… pokud i na hory, tak staci vzit na chcavec treba GTX paclite – lehkou membranovku…

            0 0
    • Dijck  

      Mam podobny problem a vo vybere su zatial->

      Craft Double Action – http://www.craft.cz/…t/190582.jpg super cena – bunda za cenu rukavic, otazna je dostupnost..

      Royal Transformer Jacket – http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?… fine looks… ziadna informacia o velkostiach.

      Gore Bike Wear Alp X Zip Off- http://www.wiggle.co.uk/…/5360033300/ – pekna, celkom draha..

      Gore Bike Wear Function II Windstopper Jacket – http://www.wiggle.co.uk/…/5360033304/ design nic moc, cena relativne ok na gore..

      Rady, skusenosti, doplnenia, postrehy?

      0 0
      • Endurix  

        Dneska jsem objednal tu Gore_Alp_X_Zip_Of­f_Windproof_Jac­ket, tak snad dorazí

        http://www.evanscycles.com/…ket-ec011173

        Zatim sem jí zkoušel v progessu a je to jedna z mála bund, která má dostatečně dlouhý rukávy na ty moje opičí ruce :-)

        Až ji testnu dám vědět jak fachčí.

        0 0
        • Endurix  

          Tak bunda dorazila za 4 dny. Absolutně bez problémů.

          Sedí dobře. Rukávy jsou dostatečně dlouhý i na mě (měřim 195cm), windstoper opravdu neprofoukně a i deštovou přeháňku v pohodě přežila. Větrání v podpaží hodně pomáhá bundě dýchat. Zatím sem spokojen, tak snad bude chvíly sloužit.

          0 0
    • black.horse  

      Já se tady schválně zkusím zeptat: mám úzká ramená, ale hodně dlouhé ruce… při výšce 190–192cm mám takový opičácký dlouhý ruce, nedělá někdo cyklohadry s dlouhým rukávem? Mám s tím celkem potíže a chtěl bych sehnat dres s dlouhým rukávem a nějakou větrovku… zatím marně…

      0 0
      • Ricci  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • bagr84  

      dnes si jedu zkusit stejnou bundu, snad budu spokojenej :)

      0 0
      • siskin  

        tak jaký máš z té bundy dojmy, jak je teplá apod?(předpokládám že jsi byl zkoušet tu nalini..

        0 0
    • endex.luke  

      Sháním bundu od těch +15 do 0°C, stačí koupit „větrovku“ např. od pellsu a nebo se mám dívat po bundách „no wind“ a podobně? Zajímá mě jestli je klasická větrovka dost teplá na to aby mě uchránila do nuly před mrazem…mám peníze jenom na jednu bundu,takže si musím vybrat mezi teplou nebo lehčí…

      0 0
      • Lister  

        Klasická větrovka je samozřejmě sama proti mrazu neochrání, ale samozřejmě v kombinaci s odpovídající teplejší spodní vrstvou není problém v ní absolvovat i vyjíždku hluboko pod bodem mrazu.

        Memránové materiály typu Nowind a WS jsou super, ale tyhle budny jsou většinou koncipované i jako lehce zateplené – tedy pokud se budem bavit o softshelkách. Takže teplota kolem 15st už v nich je celkem nepříjemná.

        Takže moje rada – raději lehkou větrovku a materiál zvolit dle financí a nároků na větruodolnost, nepromokavost a prodyšnost. Jestli nemusí být nepromokavá tak třeba už výše psaný Pertex (maximální skladnost, nic moc lehčího se nedá sehnat) Pokud bys chtěl i nepromokavý matroš, tak tam to už bude s cenou někde kolem 5tis a materiál typu nejlehčí Gelantos (nevzpomenu si přesně na označení) nebo Gore Paclite

        0 0
        • endex.luke  

          Děkuju za radu, tohle jsem potřeboval vědět. Přemýšlel jsem podobně, jsem rád že jsi mě v tom utvrdil. Asi se v pondělí stavím do pellsu pro x-race bundu z materiálu gamex.

          0 0
          • Lister  

            Pokud bys chtěl něco ultralehkého a velmi dobře skladného, tak bych možná zkusil tuhle akci v Humi

            Mě se celkem zalíbily jejich celorozepínací kalhoty taky z Pertexu – primární využití jako ochranná vrstva přes čapáky do sjezdů nebo když začně lehce pršet, na to by mohly být super. Obrovskou výhodou by bylo, že se nemusí sundávat tretry případně v horším případě i návleky.

            0 0
    • Kubiczech  

      Nemate nekdo zkusenost s bundou Sensor Cyclone?

      0 0
    • lpr  

      Zdravím nemáte někdo zkušenost s výrobky od fy. Salewa?

      0 0
      • MARIN  

        Mam od nich tuhle v zelene barve. Puvodne koupenou na lyze,bezky a turistiku. Nakonec ji pouzivam i na kolo. Ma odvetrani v podpazi a jde odvetravat i prednima kapsama. Kapuca se sklada do limce. V zime davam kapucu misto cepice pod prilbu jak na kole tak na sjezdovkach. Pri teplotach nad 5° kdy vozim na kole pod prilbu jen satek mi ale kapuca v limci trochu prekazi pri zakloneni hlavy (dochazi ke kontaktu s prilbou – ten limec je pak prece jenom trosku vetsi) ale neni to nic hrozneho

        0 0
    • nobody  

      může někdo porovnat tyhle 2 bundy od Axonu?

      Biker I a

      Wind I

      Biker by měla být nepromokavá a Wind jen větrovka.

      Jak to bude u těhle bund s prodyšností a do jakých teplot by šly použít?

      dík

      0 0
      • ripal  

        mate nekdo bundu Sensor cyclone? http://www.velohanak.cz/zbozi.aspx?…

        0 0
      • Paja  

        V podstate sis odpovedel sam, biker je nepromokava bunda se zaterem (a pravdepodobne velmi omezenou prodysnosti) wind je lehka prodysna promokava vetrovka. Nekolik let mam wind I - muzu jenom doporucit, vyborne sedi, lehka, prodysna, zabere pul kapsy dresu, pouzivam ji s ruznymi podvrstvami cca od +12 dolu, bohuzel ted delaji jen cervenou a modrou a ne zlutou, ktera je nejlip videt…

        0 0
    • dada  

      ultimátní řešení-ultimátní softshell:

      http://www.directalpine.cz/…etail_LS.asp?…

      ale na kolo je jí škoda protože si člověk zasere, pak ji musí prát a to není dobře…

      0 0
      • mountaineer  

        Otazka nejenom na tebe-jak co nejsetrnejs prat softshell?

        0 0
        • MARIN  

          osobne ho jenom premachnu teda pokud jsem se v nem hodne spotil nebo je od blata a 1–2× za rok NIKWAX Tech Wash nebo SoftShell Proof 

          0 0
          • dada  

            mam to stejny – akorat ze byto nemelo byt techwash nebo softshell proof ale techwash + softshell proof. osobne teda impregnuji asi pri kazdem druhem prani.....

            ale je to teda taky strasnejch penez za ty pripravky.....podle vune a konzistence techwashe mam pocit ze jde o rozpustene mydlo s jelenem tak snad na tom by se dalo usetrit…

            0 0
            • qwerty  

              Můj milý Dr. Watsone,

              Váš čich Vás vede správným směrem. My doma pereme vše slizem. Na membrány je třeba dát méně sody, my na ně speciální sliz nevyrávíme, máme dobrou vodu, sody dáváme málo vždy. Ekologické a i proti „běžnému pracímu prostředku“ zadarmo. Natož proti Tech Washi!

              0 0
              • dada  

                OMFG!!!!!!! :))))))))))))­)))))))))))

                0 0
                • qwerty  

                  Jen pro jistotu: to nebyl fórek. Fakt pere, voní, neškodí (přírodě, membránám…), nestojí skoro nic. Na měsíc praní nám vyjde jedna Lanza Marsiglia za 25 Kč a krystalická soda za 8 Kč. Na bílé přidáváme sůl na skvrny DMka za 1 až 3 Kč na praní. Pračka se u nás prakticky nezastaví (3 děti, bílá kimona, látkové pleny, bahnitý DH…). Do your math!

                  0 0
                  • dada  

                    to né já ti věřim…ale celkově je to prostě taková šíleně reálná scifi…stránky emimino.cz a tak…je to skoro jak bojovat proti matrixu voe!

                    0 0
                    • qwerty  

                      To máš pravdu, hledal jsem jiné stránky, ale nenašel. Asi se nakonec budeme muset smířit s tím, že na světě je s námi dost jiných biologických entit než „chlapi sobě“ :)

                      0 0
            • scret  

              no techwash smrdi slusne:) ikdyz ostatni impregnace od Nikwaxu taky zrovna nevonej:) ty mi smrdej zas jak ocet nebo podobne:)

              0 0
    • nessman  

      tahle je taky dobrá outdoor-bunda-snowolf-professional-m3400

      0 0
      • 4xMM  

        Ahoj, tak já se taky přidám s dotazem ohl. bundy, abych zbytečně nezakládala nové vlákno… Tak tedy:

        Potřebuji cyklo bundu na chladnější období (ale ne vyloženě do mrazu, to na kole nejezdím), která by se v zimě dala taky použít i na běžky. Do teď jsem jezdila na kole v různě obměňovaných vrstvách trik (moira + obyčejné), dresu, mikiny… atd., ale to už ted fakt nejde, bundu potřebuji, nejspíš nějaký ten Windstopper, aby to neprofouklo. Ale neměla by být moc drahá, a zároveň pokud možno univerzální – např. použitelná na ty běžky apod. POradíte mi prosím?

        Třeba dlouhé i krátké cyklo gatě mám od Cycloscheina a jsem celkem spokojená; ty dlouhé jsou právě i na běžky. Trochu uvažuji i o jejich bundě, zde http://www.cycloschein.cz/index.php?… (BTW jak to děláte, že tam nemáte celý ten odkaz, ale např. jen slovo „zde“ nebo „tuto bundu“ a je to klikací???). Co na ni říkáte? Mají i softshellovou (http://www.cycloschein.cz/index.php?…), ale ta se mi tak nelíbí a taky se bojím neprodyšnosti (kdysi jsem na kolo měla membránovou bundu HiTec a na kole jsem se v ní vždy zapařila  :-(, tak už v jejich propustnost moc neveřím…)

        Nebo tuhle? http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… (Nevím zda je ta akce ještě aktuální?)

        Taky jsem v obchodě koukala na jednu bundu od Etape, myslím že se jmenovala Lady Active, byla prý na kolo i bežky, taková černo-bílá z materiálu něco jako zateplený Windstopper, nemůžu ji teď na webu najít…

        Díky předem za info a rady (hlavně těm z Vás, co taky musí řešit napjatější rozpočet a potřebuji mít sportovní oblečení trochu univerzálnější)…

        0 0
        • nobody  

          pokud nechceš bundu do mrazu, tak je ideální (kvůli rozpočtu) použít lehkou větrovku typu Pertex (já mám od sykory) a pod to vrstvit další věci. Já s tou větrovku vydržím do 0st. a možná i víc, ale to už nejezdím. Větrovka je dost větru odolná a přitom větrá (jezdím v ní od cca 15st.). Důležitější mi připadají teplé čapáky s membránou (od 10st. níž).

          0 0
      • scret  

        proc myslis? vlastni zkusenost nebo vidina „slusnych“ parametru?

        0 0
    • triton  

      ja nosim bundu od rogelli a som spokojny

      http://www.rogelli.sk/…no-seda.html

      0 0
      • jan 2  

        Tak tuhle mám taky tak dva měsíce. Nejnižší teplota ve které jsem v ní jel byla 0. pod ní byla Moira plyš a na tělo Double face od Sensor = spokojenost.

         
        0 0
    • chupas  

      tak ja uz treti zimu jezdim softshellovou widstoperku od tilaka a kdyz je opravdova zima (-10 vitr) je to k nezaplaceni. a nemusim se extra obalovat vrstvama. vetsinou staci coolmax triko a kdyz tuhne nejaky ted thermo/doubleface. realne se ta bunda da vozit tak do +10 a to diky dobrymu reseni vetrani. reseni kapes-genialni. v desti vydrzi s impregnaci taky nejakou tu hodinku, dve. takze dobry. kapuca je lehka goretexovka, funguje v extramrazech jako kukla. jinak ji nosim jako civilni bundu klidne na zacatku podzimu +15.

      rozhodne si u zimni bundy pohlidej at to ma nejakej ten neprofuk, hodne! vetracich zipu/kapes, prodlouzeny zada, stahovani zad a u krku (nejlepe jednorucni) a zip at jde rozepinat z obou stran. bude to lepsi investice. kdyz treba rano vyjedu v +5 a domu se vracim v +20, tak jen rozepnu vsechno a je to.

      0 0
      • drtyc  

        Cim min zipu a kapes tim min do toho tece

        0 0
        • Smazaný účet  

          hm to mě teď trochu mrzí že jsem si koupil goretex paclite bundu, která nemá větrání v podpaží

          0 0
      • lacco  

        Nie je tá bunda príliš univerzálna na taký rozdiel teplôt +5 po +20? Nie je to v sofshelli už na uvarenie? Teploty nižšie, napr, –5 až +10 sa mi zdajú vhodnejšie pre takúto bundu.

         
        0 0
    • bobule  

      A co takovouhle bundu http://shop.rajobleceni.cz/…-panska.html Budete pěkně vidět.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.