• Suntour

    Jasne je to OUT brasna na ridtka…ale i tak. Batoh nechci. Na zadech mam uz camelbag…na fototechniku, obleceni pro fnukajici pritelkyni apod…jaka je dorba brasna na ridtka?…nebo dalsi alternativa…nosic s malou brasnicku (rakvickou) radeji?..dik T

    0 0
    • Smazaný účet  

      to si myslím že než ten nosič tak radši tu brašnu na řídítka. A nebo pod sedlo? Do rámu?

      0 0
    • o.1  

      Bezproblemove a jednoduche riesenie je dobre padnuci batoh. Ale aj ja som z tych co koli pocitu lahkosti bez batohu skusaju vsetko mozne a tot skusenosti(z MTB uhla pohladu):

      kapsa pod sedlo-v traslavych zjazdoch som za par dni znicil zipsy a urval rychloupinanie. Pripada do uvahy iba taka co sa prichytava omotanim popruhom. Nevyhoda je ze aj najvecsie su male a zle sa tam vkladaju veci. Idealne na nejake duse a drobnosti co len vozis a moc to nevytahujes.

      Kapsa do ramu (najvecsia a najsirsia aka sa vojde) – nevyhoda odiera ram, ale to sa da vyriesit olepenim priesvitnou paskou v mieste uchytov. Inac idealne z hladiska ovladatelnosti bicykla (je to lepsie ako batoh na chrbte)A ten pocit lahkosti!

      Normalny nosic a „rakvicka“- da sa s tym jazdit v pohode uplne vsetko a este ma clovek lepsi zaber do kopca. Ked je uz moc vysoko nabalena tazsimi vecami trochu citit zotrvacnost pri zmenach smeru a v extremne prudkych zjazdoch. Ale na celodenne vylety alebo ked ma clovek viac veci(niekedy nosim napr lezecky alebo nieco na kupanie)je to najlepsia moznost. Ja uz nosic ani nedavam dole, ked je prazdny alebo tam mas len nejaku drobnost, tak tak o nom vobec nevies a zaroven to plni funkciu blatnika.

      Taska na riditka- niekedy na dlhsie tury si dam mapnik, aj ked to vyzera srandovne, do sietky na nom dam fotak, mobil,bryle a p. veci co chce mat clovek poruke. Taketo drobne tasky co drzia zhora na riditkach su v pohode akurat tiez treba mysliet na odieranie na stycnych plochach a nevojde sa ti tam asi nic vecsie. Frajerka nosila taky batozok velkosti ladvinky uchyteny popruhmi, bolo to v pohode ale len na lahke objemnejsie veci.

      A nakoniec to co sa asi ty pytas, klasicka cykloturisticka predna kapsa uchytena plastovym drziakom zpredu na riaditkach- tak to si neviem predstavit ze by mi vydrzalo viac ako tyzden. Ale da sa pouzit, ak jazdis iba po asfalte a lepsich lesnych cestach, alebo setrne (pomaly).

      Takze aby som zhrnul tento siahodlhy prispevok: Ak chces normalne si uzivat jazdu v terene a nechces nosit batoh najlepsie mi vychadzaju dve moznosti:

      • menej veci: velka kapsa do ramu + pripadne nieco drobne zhora na riaditka prip. pod sedlo alebo na sedlovku + kapsy dresu a volnych kratasov
      • viac veci, celodenne tury: nosic a „rakvicka“
      0 0
      • romachain  

        Mám mnohaletou dobrou zkušenost s přední brašnou na řidítka Junk. Je s plastovým rychloupínacím držákem. Vozil jsem v ní i těžší náklad (okolo 5kg) a samozřejmě i rozbité lesní cesty plné kořenů apod a vždy bez problému. Drží tam kde má. Má to ale dvě nevýhody: odírá to řidítka (to je jen kosmetická vada, ale na nový řidítka už jsem si ji nedal:-)) a pak když člověk havaruje, tak je ta brašna dost na ráně. Jednou jsem zlomil plastovou podkovu která je na brašně a zacvakává se do držáku (spraveno s pomocí plechu) a jednou se roztrhl celý boční šev (v pohodě zašito). Závěr – doporučuju! Ale pozor, znám i jiné modely jiných značek a zdaleka né všechny mají tak vychytanej držák…

        0 0
      • Švihis  

        No já mám dobrou zkušenost s přední brašnou od sportarsenalu. Mám ji nějakejch pět let a nevozim ji jen na vyjížďky „natěžko“ , ale i když třeba jedu s foťákem, lovit nějaký kešky nebo do hospody. Řidítka mi to lanko zabraňující otočení tašky nopoškrábalo, možná je to tím, že prostě ten držák nikdy nesundávám. Je to nevzhledný, ale nejezdim, abych se někomu líbil, takže mě to nevadí. Jediná závady je roztrhnutá fólie mapníku z druhý strany než se zasouvá mapa, takže ta při deštíku, kdy nenasazuju nepromokavej obal trochu vlhne, ale roztrhla se až po čtyřech letech používání a jinak mapa normálně drží. Co se týče nosnosti, vydržela i naložená tak třema kilama sjezd z Bezdězu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.