• o_three

    chtel bych se zeptat na Vase zkusenosti s brasnama na kolo. Zatim sem na netu nasel docela hezke brasny od SportArsenalu (typy art 312 nebo art 508). Nemate je nekdo? Budu vdecny i za nejaky tipy na brasny od jinych firem. Diky

    0 0
    • jecnak  

      Oboje brasny jsou dobry, kazdopadne hlavne zalezi kolek do toho chces investoveat a jak se ti libi u tech 312 to zavirani, ktery neni moc pohotovy. Mysli, ze se proti tem 508 neda nic rict, naopak do takvoych tech trojbrasen bych uz nikdy nesel, protoze to baleni do nich je za trest. Do 508 mas krasne pristup a navis se daji lehce oddelat a dat na noc do stanu pod hlavu. I ty 508 jsou docela odolny proti strikajici vode. Jen bych rekl, ze je dobry dooupit si nejaky bocni kapsi na ruzny drobnosti. Brasny jeste dela www.globalnet.cz/vape/ www.vella.cz/startczech.htm pak jeste nekdo ,ale zaboha si nevzpomenu kdo.

      0 0
    • Dub  

      Mam 4 brasny art 508. Jejich vyhoda je, ze se daj dat dopredu i dozadu. Doporucuju jeste dokoupit art 508.2 a art 508.3 – je to prakticky na drobnosti a na lahev. Naopak art 508.1 na doklay je uplne k nicemu. Hrozne se plete, kdyz chces neco ve velky brasne..... Odolnost proti vode je celkem OK. Samozrejme, pokud pojedes dyl v prudkym desti, tak promoknou. Ja vzdycky radeji zastavim. Daj se koupit i ty neptromokavy navleky, ale s tim nemam zkusenosti. Taky nedoporucuju jakykoliv brasny na zip. Casem zjistis, ze at je brasna libovolne velka, tak je stejne mala :o)) a zacnes ji pechovat. U tech se zipem hrozi, ze to zip nevydrzi.

      0 0
      • jecnak  

        Tak me napadlo ty 508.2 a 3 – vejde se tam jak velka lahev? S tema zipama naprostej souhlad – pokazdy co jsem neco takovyho na zip mel, tak zip bylo to prvni co slo do haje.

        0 0
        • borda  

          Vejde se tam 1,5 litru minerálka. Takze normální flaška na kolo bez problémů. Jinak máme s přítelkyní 508 a jsme velice spokojení.

          0 0
      • Kolík  

        Záleží na jaký zip ty brašny jsou, já mám široký kovový zip na kapsách a zatím vydržel. A že na Ukrajinu jsem měl brašny nacpaný k prasknutí! Ty umělohmotný zipy jsou na prd!

        0 0
      • borda  

        naprosto souhlasím se vším výše řečeným. 508 máme 8 a jsme s nima nad míru spokojení. Jako vrchní používáme ja tu nepromokavou (rolovací) tak tu určenou k 508 a opět naprostá spokojenost, užijeme obě. teda já a přítelkyně. teď jsou už i mnohem hezčí než před cca 4 lety kdy jsme si je pořizovali.

        0 0
    • vdch  

      pouzivame sport arsenal na predek 312 maji vyhodu ze pri detsi neprolejou hnedka ale pri vetsich destich doporucuju zabalit stejne do igelitu. jezdime s nima po asii ale nejdlepsi brasny jsou www.orlieb.com nemecke. jsou ale dost drahe tazke zvaz cenu/kvalitu. jinak sportarsenal 508 jsou mokry za 5minut !!! vdch

      0 0
      • HoralFanda  

        Souhlas, 508-čky jsou mokré hned. A ty návleky na ně také žádná sláva. Příště bych si raději koupil 312.

        0 0
    • jihra  

      Nemáte náhodou někdo samonosné plastové brašny na kolo, výrobce Vella? Jmenuje se to PLASTOVÁ SAMONOSNÁ BRAŠNA PICNIC a najdete to na http://vella.cz.windows2.ignum.cz/shop/ Uvažoval jsem o nich, ale sháním někoho, kdo je má. Takže jestli je někdo máte, tak nám sdělte své zkušenosti. Dík.

      0 0
      • náčelník  

        Zkušenosti nemám, ale mám tip na „náhradu“. Zahlédl jsem motorku, která měla na bocích místo obvyklých plastových kufrů připevněny prachobyčejné oválné plastové piksly od Primalexu. Určitě to lze aplikovat i na kolo.

        0 0
        • Lance  

          kdes toto vyhrabal?:)

          0 0
          • náčelník  

            Na vlastní oči jsem to viděl. Byla to Africa Twin. Může se to zdát poněkud směšné, ale protože se furt někde maluje, tak je to řešení, které nic nestojí.

            0 0
    • Cyril  

      Mám Sport Arsenal 508 a maximální spokojenost. Vodotěsnost řeší igelitový pytel na odpadky.

      0 0
    • Chuck  

      žádný :o)

      0 0
    • jihra  

      Tak jsem si koupil ty samonosné brašny PICNIC od shop.vella.cz­.windows9.ignum­.cz/shop/index­.asp. jsem s nimi (v září) trasu Ostrava – jižní Čechy a zpět a brašny se osvědšily. Akorát by mohly být trošku větší, musel jsem se dost uskrovnit, abych tam narval všechny věci, které jsem na cestu potřeboval.

      0 0
    • vojtechp  

      Mám dotaz, co byste mi doporučili za brašny na zadní nosič? Chceme s kámošem objet čr, tak si chci pořídit nějaké brašny. Určitě je i do budoucna využiji, příští rok bych rád jel na kole do zahraničí. Požaduji tedy aby se nerozpadly hned po cestě kolem čr, aby měly velký objem, budu v nich vozit spacák, stan, karimatku, věci na sebe apod. Co jsem se dočetl zde, tak mě zatím nejvíc zaujalo buď SA Art.312 v kombinaci s Art.313 nebo SA Art.508 v kombinaci s Art.599. Jak ale čtu příspěvky, tak ty brašny jsou na trhu snad už 8 let, proto se chci zeptat, jestli za tu dobu nepopošel vývoj o kus dál a jestli nejsou na trhu lepší. Budu vděčný za každý návrh.

      0 0
      • jecnak  

        Brasny porad mam a funguji stale dobre. Na to co popisujes bych o 508 neuvazoval a sel bych do 4× 312 (na predni a zadni nosic) a k tomu stejnou spacakovou dozadu nahoru.

        0 0
        • vojtechp  

          Na přední vidli si zatím asi pořizovat nebudu, zas tolik toho snad brát nebudu a stan se spacákem a karimatkou chci narvat dozadu nahoru, leda že byste mě někdo přesvědčili :-D Změní se hodně jízdní vlastnosti, když dám na vidli brašny?

          0 0
      • bikekralik  

        Jestli si chceš vandr maximálně užít, tak maximálně odlehči bagáž např. http://www.nalehko.com/node/29

        Také jsem jezdil s nosičem a brašnama, ale „nalehko“ je to mnohem lepší. Pár tipů: první obrázek je můj :)

        0 0
        • vojtechp  

          No vypadá to hezky ale přeci jen bych si s sebou nějaké věci chtěl vzít :-D

          0 0
          • bikekralik  

            A jaké věci? :D

            Mám skoro všechny věci jak má Monty Springs v odkazu výše, sice ne tak drahé, spíše lidlovské a homemade alternativy, ale i tak je „maximální komfort“ zaručen. Nikdy jsem nepocítil takovou radost z cestování a silných zážitků.. Více je snad už jen cestování s rukama v kapsách a s kreditkou.

            0 0
            • vojtechp  

              Tak aspoň něco na převlečení, boty na přezutí, ručník a higienu… A už to by se mi tam nevešlo :-) a chci si vzít s sebou ještě nějaké instantní jídlo a vařic na propan butan

              0 0
    • Menhir  

      Po zkušenostech s několika brašnama, z nichž jedny mi dokonce šly do výpletu a hodil sem parádní tlamu, sem zainvestoval do ORTLIEB a nemožu si je vynachválit. Perfektně se s nima manipuluje, za vteřinu nahozené aj shozené, žádný zip, nemusíš nic balit do igeliťáků, všecko uvnitř v suchu. Toš tak :)

      0 0
      • Pavel  

        Akorát ti celkem slušně provětrají peněženku…

        0 0
      • vojtechp  

        A to jsi měl brašny od SA? Já slyšel, že brašny od SA jsou celkem dobré za tu cenu… Kolik stojí ty brašny od ortlieb, co máš a jaký mají objem?

        0 0
        • Pavel  

          Odkaz např. zde: http://www.azub.cz/…sny-ortlieb/

          0 0
          • vojtechp  

            Hmm docela drahý… Ale zase pokud mě to přežije, tak by se to vyplatilo :-)

            0 0
        • Menhir  

          Neměl sem SA, ty má kámoš, nejsou uplně špatné, ale promoknou, toš se motá s igeliťákama, manipulace je nesrovnatelně jednodušší s Ortlieb. Mám Back roller classic, stály neco přes 2,5k

          Už to raději nevim :D Zkušenosti sem měl s brašnama od authora a pak ještě nějaké dvoje od lokálních sportovních firem, co stály pětikilo a hned se jim rozpáraly zipy… Jakmile sem zjistil, že existuje ortlieb, toš sem si na to našetřil a funguje to přesně podle očekávání. Možeš v klidu jet v dešti, nechat kolo před hospodou když prší. Mají objem 2×20 litrů, vleze se tam vše co potřebuješ, aj spacák a samunafukovací karimatka. Stan vozim na nosiču mezi těma brašnama.

          0 0
      • vojtechp  

        Nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi brašnami ORTLIEB Back-Roller Classic a ORTLIEB Back-Roller City? Ty classic jsou o 900Kč dražší a na pohled jsou víceméně stejné

        0 0
    • jeffi  

      Mám RackPack od známé batohářské firmy Deuter, u nás se běžně neprodávají, ale dají se objednat v Hudy sportu. Nejsou vodotěsné (vozím v nich igelit pytel), kvalita provedení je výborná, nasazují se pohodlně a nejsou zdaleka tak drahé jako Ortlieb, kvalitou se jim přibližují. Výhodou je , že mají vělký objem a snadný přístup k věcem.

      0 0
    • skorpion  

      Mam Sport Arsenal: 2× 508 a 1× 499. Objemovo vyhovuju, mnozstvo oddeleni, dazd nevydrzia – dalo sa cakat. Co ma vsak najviac sklamalo bola kvalita spracovania, hlavne svy. Na 508-icke som urval polovicu obvodu horneho stahovania hned pri prvom baleni. Na 509-ine vydrzali svy hornej sietky o par dni dlhsie. Na to, ze to je uvedene ako brasny na narocnu turistiku, cakal by som, ze to vydrzi trochu drsnejsie zaobchadzanie. A ako bonus na zaver, ked som to napisal ako koment na stranku SA, tak mi to zmazali bez nejakeho vysvetlenie. Takze pre mna SA trochu sklamanie, na druhej strane, existuje nejaka rozumna cenova alterntiva…?

      0 0
    • king-bike  

      brasny na kolo nebrat!!

      0 0
    • Jirina  

      Zdravim. dovolim si navazat. zrovna resim koupi brasen na zadni nosic. bocni i spacakovou. uvazoval jsem prave o Arsenalu 312 ci 508 v kombinaci s 599. Ale kdyz tak ctu prispevky (hlavne jinde), tak se dozvidam, ze nic nevydrzi a hlavne spatne drzi na nosici. vzhledem k tomu, ze je chci vyuzivat i v nejakem tom horsim terenu, bude to asi problem.

      opravdu tak spatne drzi?

      je nejaka adekvatni cenova nahrada? dobre by bylo, kdyby ta nahrada byla nepromokava v objemu celkem cca 50–60 l.

      0 0
      • xshreck  

        Do horšího terénu s brašnama??

        To je na plánování delší trasy, nebo ježdění přes den po okolí domova? Jestli druhá možnost – potkat takového člověka, klepu si na čelo.

        Druhá možnost – bál bych se o zdraví, s těžšíma brašnama vzadu je docela peklo jet. Kolo má strašný vlastnosti.

        0 0
        • Jirina  

          horsim terenem jsem myslel nejakou tu polni ci sirsi lesni cestu. proste povrch, kde se muzou (a vyskytuji) nerovnosti. horske sjezdy jsem zrovna nemyslel.

          chci to na delsi cesty.

          obcas ale jezdim i nejake vicedenni horske hrebenovky po turisticky znacenych trasach (Javorniky) a tady celkem tapu. chapu, ze brasny na to nejsou vubec vhodne, ale s krosnou me zas boli zada a sedlo si s ni taky nerozumi.

          holt clovek, pokud chce takhle jezdit, musi vypadat smesne:)

          0 0
          • xshreck  

            Já taky tak jezdím, neboj :) když jedu někam na delší dobu a nechce se mi to cpát do báglu, mám na to 465ky.

            Ale ovladatelnost kola příšerná. Zadní kolo na šutrech bude pěkně trpět. A jede to hůř, jak s krosnou (ale aspoň nebolí záda!) tak ale s výběrem neporadím no, chce to zkoušet a obhlídnout osobně uchycení a taky jakej je nosič

            0 0
            • Jirina  

              ty brasny kupuji hlavne kvuli pritelkyni na nejake sjizdnejsi trasy, ale rozhodne tim nemyslim ve velkem silnice. ideal: podhuri Sumavy, Vysocina – louky, lesy, cyklostezky vice ci mene zpevnene.. proste pryc od civilizace.

              snad najdu nejakou vhodnou variantu brasen. nerad bych neustale zastavoval a sbiral je nekde po zemi

              0 0
    • jaiii  

      ahoj ja mam 2× 508 a k tomu 313 na spacak a stan – presiel som s nimi minuly rok asi 10 dni po slovensku a CR a uplna spokojnost – zmesti sa toho celkom dost (stan, spacak, karimatka, nahradne obl;ecenie, VAR2 + mala bomba, zrkadlovka,…)

      za mna mozem doporucit

      hlavne ze reagujem na 9 rokov stary dotaz :)

      0 0
      • Jirina  

        v pohode.muj je stary jen par hodin:) jak tato brasna drzi na nosici?

        0 0
        • jecnak  

          Velmi dobre, nemel jsem uchycenim problemy ani v lehcim terenu – siroke lesni a polni cesty. kazdopadne pokud jedes na dyl doporucuju spis expedicni variantu obojiho kvuli nepromokavosti.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Máme brašny asi ze všech řad SA, 508 jsou do křoví a do pěkného počasí (přestože k nim mám i orig. igelitové vnitřní futrály), na víc dní jednoznačně expediční 312. Osvědčilo se mi je k nosiči chytit ještě gumicukem cca v polovině výšky brašny, pak se o ně v podstatě nemusím starat ani na hodně drncavé necestě.

            K předešlým postům: není nad přední nosič, kdy váha je na kole daleko lépe rozložena. Nacpat na zadní kolo svou maličkost a celou bagáž, nic moc. Navíc se kolo začíná občas stavět na zadní, ani pěší manipulace s naloženým soumarem není bůhvíjaká.

            0 0
      • misko  

        v ktorom vaku nosis tu zrkadlovku? Ma niekto iny skusenosti s zrkadlovkou v postrannej brasne, pripadne v tej vrchnej casti na nosici? Mam z toho celkom strach a rozmyslam ze zoberiem batoh cisto kvoli fotaku.

        0 0
        • skorpion  

          mal som v hornej na nosici – objektiv sa po par desiatkach km rozpadol – drncanim sa odskrutkovali nejake krytky a nejak povypadavlo vnutro – par rokov dozadu, uz neviem presne. Nastastie siel zlozit, ale zrkadlovku uz len do batohu!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.