Bolest zápěstí a prstů v terénu

32 nepřečtených
  • SCOTTer

    Ahoj, chtěl bych se poradit. Při jízdě v jakémkoliv terénu mě bolí prsty na rukách, zápěstí, dlaně. Je to od toho jak to drncá, stačí jen obyčejná lesní cesta a začne to bolet už po pár metrech. Při delším sjezdu musím pak pod kopce protahovat prsty abych v nich měl nějakou sílu, protože přes tu bolest se těžko řadí a brzdí. Bolí to z toho jak dostávám rány od řídítek. Co si tak pamatuju tak jsem s tím nikdy problém neměl, začalo to po zimní pauze a myslel jsem, že si zvyknu, ale už jsem najel hodně kilometrů a žádné zlepšení není. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

    Mám vidlici Suntour XCR with Lockout 100mm travel – čistě teoreticky – mohlo by pomoct, že ji dám do servisu ať ji změkčí? Jde to vůbec? Kolik by to asi stálo?

    0 0
    • Richi  

      Vidlicí to asi nebude. Dřív odpružené vidle nebyly a mnozí je nejezdí ani dnes a problém nemají.

      Možná špatný posed nebo nějaký zdravotní problém. Při zdravotním problému by ale nejspíš nezačaly bolet ruce obě a takhle najednou.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Bolí to jen na kole?

      0 0
    • borda  

      To se teda pridam. Uz tyden mam lehce necitlivou levou ruku, hlavne od malicku k zapesti. Mravenci me v ni. Porad. Na kole obcas lehka jakoby krec. Muze mi nekdo udelat diagnozu? :-)

      Dik!

      0 0
      • Markony  

        Osobně ze vlastní zkušenosti bych tipnul karpaly operace a tak dlale ,osobně mi tež pomohlo výměna brzd za hydrauliku .

        0 0
      • cvalda69  

        Nech si u doktora nabrat Lymeskou boreliozu.

        0 0
    • kopečák1  

      Vyzkoušel bych jinou kombinaci gripy/rukavice, zalaboroval s natočením pák na řidítkách, případně zkusil jinak úhlovaná řidítka…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky mne ve sjezdu docela dost bolivaly prsty…kup si gumovy krouzek a zapracuj na svalstvu…docela to pomaha:)

      0 0
      • gazman  

        Tak tak, slabé pracky to budou bych tipnul, ne vidle, ne rukavice, ne gripy.

        0 0
    • Roman11  

      Já bych zkusil gripy Ergon. Moje problémy to odstranilo. Ale u Tebe přišly problémy mnohem rychleji a intenzivněji než u mě, já začínal mít bolesti zápěstí a mravenčení až tak po hodině jízdy. Ale alespoň částečné zlepšení by to přinést mohlo.

      0 0
    • kolojan  

      Měl jsem tenhle problém před dvěma lety. Pořád jsem laboroval čím to může být a pak zjistil, že rukavicemi. Špatně se mi prokrvovali dlaně a to způsobilo brnění až ostrou bolest.

      0 0
    • SCOTTer  

      Ještě bych to upřesnil. Ono když jedu třeba po asfaltu tak žádný problém nemám. Teprve až když terén začne drncat tak to začne. A není to žádné umrtvení nebo mravenčení. Nevím jak to popsat, ale pod kopcem pak musím prosty protahovat od řídítka abych je vůbec natáhl, po chvíli klidu už je to zase OK… ach jo :(

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jo…proste to prstyy/svaly nedavaji…jak jedes dolu, tka se drzis v kresi a dole to boli…kup si gumovy kolecko a posiluj…az kdyz to nepomuze, tak res ostatni vyse jmenovane…btw. tohle je nejlacnejsi a velice rozumne reseni;)

        0 0
        • Elwing  

          A pomáhá to i na předloktí a zápěstí? Prsty mě nebolí od té doby, co to nedržím v takové křeči a mám dobré brzdy, na kterých nemusím viset furt. Ale předloktí mám často dost dodělaný, nijak ho neposiluju, spoléhám na to, že se to posiluje pokaždé když vezmu do ruky činku nebo řidítka.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kdzy zatinas, tak ti pracuje cele predlokti…tam jsou prese svaly, ktere tahaji provazkama za prsty…

            Mylsim zes nekde psala, ze chodis i lozit, takze svaly bys mela mit OK…jinak teda kdyz ne kolecko, tak stipani krouzku na dratenou kosili a jeji pleteni je taky dobra posilovna:)

            0 0
            • Elwing  

              bacha na záněty :) Lozit už nechodím, jsem na to moc těžká :)

              0 0
            • ZuzicK  

              Mě pomohl na zpevnění zápěstí i dost na předloktí kajak :) Kolečko ale chce zmáčknout a držet, prý nemačkat, to je o šlachy.

              0 0
          • mr.antik  

            na předloktí a zápěstí zkus tohle

            http://www.youtube.com/watch…

            ale jestli to taky z nějakého blbého úchopu

            0 0
            • Elwing  

              Jo tohle je šílenost. Čím víc jezdím, tím je to lepší. A trochu jsem poštelovala brzdy po tom co mě to hodně bolelo. Nicméně teď mě začaly brnět prsty na xcčku a to vůbec nevím čím by mohlo být.

              0 0
        • SCOTTer  

          Zkusím mačkat to kolečko. Nemáš nějaký postup jak často, kolik atd? Za jak dlouho by se dal vysledovat nějaký výsledek?

          0 0
          • Smazaný účet  

            postup je takovy, ze zmacknes a pustis:)…pro zacatek treba pet serii po dvaceti opakovani…stridat leva-prava…druhy den uvidis zda to bylo moc (nechytnes ani tuzku), nebo cajk a muzes tak pokracovat treba tyden, dva a pak klidne pridat…netreba to hrotit…

            vysledek se casem ukaze, uz po mesici bys mohl neco citit…hlavne pak nikomu silne nemackej ruku rpi pozdravu:)

            0 0
      • Rychlej turista  

        A bolí to jenom na kole?

        0 0
        • SCOTTer  

          Ano, jenom při drncání na kole, jindy jsem se s tím nesetkal.

          0 0
          • Mig_all  

            vyměň gripy, a rukavice, mě to dělalo taky…

            0 0
            • nic-nechci  

              Tak tak, pokud nejsou peníze na lépe fungující vidlici, tak jednoznačně vyměnit gripy a rukavice. Specialized má produkty Body Geometry, kam spadají i rukavice a gripy, které podobné problémy eliminují. Zkus mrknout http://www.specializedsvorada.cz/…try-produkty případně rovnou na ty věci od nich. Prakticky cokoliv co má v názvu „BG“ by ti mělo/mohlo pomoci.

              0 0
              • ZuzicK  

                No mě naopak škrtily přítok do prstů. Já jedu bez gelů a polštářků, ale to už chce mít poštelovaný úhel řidítek. Pak člověk může mít i poněkud tvrdší gripy.

                0 0
    • -ONDRA-1  

      Může to být úplně vším, co ti tady už všichni napsali. Zkusil bych jiný průměr gripů. Pokud máš ruce jak lopaty, tak logicky větší průměr gripů ti bude sedět a naopak. Taky bych doporučil spíš tvrdší materiál. Rukavice ti mají akorát pomáhat od mozolů a zlepšit úchop, pokud máš spocené ruce. Vycpávky do rukavic nepatří. Klidně taky můžeš mít zánět šlachových pouzder. Taky jsem měl a přesně jako ty, když jsem nedržel řidítka, tak v poho a jakmile jsem je chytil, tak už jsme je nemohl pustit :o). Odjel jsem s tím 12× trenink DH v Koutech. Držet řidítka šly, ale potom z nich sundat ruce už ne :o) Pomohlo to jedině doléčit tzn. 3–4 týdny rukám klid.

      Takže pokud můžeš vyloučit, že to opravdu není zdravotní problém, tak se zaměř na techniku jízdy. Držet váhu spíš na nohách a ne na rukách s tím souvisí i ergonomie (úhel, náklon, šířka a výška řidítek, gripy, umístění sedla u XC…). Jinak pro zajímavost… mě se ten zánět šlach rozjel po zánětu zubu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.