• Palba

    Na kole 1 (cannondale F600) me boli v dolni casti v oblasti vzprimovace patere. na kole 2 (superior 960) tyhle bolesti nemam i kdyz vzdalenost sedlo – riditka i vzdalenost sedlo – zem, riditka – zem je stejna. Co zkusit??

    0 0
    • Palba  

      obr vzprimovac patere

      0 0
    • DaveBury  

      No mozna tem predstavec bych ubral..

      Zkus kdyztak jeste vyfotit z boku toho supa ne porovnani

      0 0
    • Rychlej turista  

      Zkoušej, jakmile se ti změní jeden rozměr, zpravidla musíš udělat něco i s ostatními. A pozor na výšku sedla od země, může být odlišná výška středu od země a pak ten údaj porovnávat nemůžeš. Začni tím, že se projedeš na 2 kole a pak sedni na 1. Měl bys poznat, v čem je rozdíl. Třeba zjistíš, že se na jednom kole do kopce ve stoje můžeš držet za řídítka i za rohy, ale na druhém třeba jen za rohy. Nebo to můžeš tak mít při zalehnuté jízdě po rovině. Taky pokud máš rozdílná sedla, tak jejich nastavení může být rozdílné, zejména, pokud jsou rozdílné úhly sedlové roury. A u sedla jsou poznat už 2 mm změny i na výšku.

      0 0
    • Floydie  

      Ja bych zkusil KOSMODISK lol

      0 0
    • Mathaus  

      Za prve bych zacal poradne cvicit zada. To je vseobecmy problem. Spise to bude bolest kvuli ochablemu svalstvu, ktere se tezko udrzi v pozici. Pokud maz zadove svalstvo dost silne, nerozhzi 5cm sem, nebo tam.

      0 0
      • Palba  

        a muzes pls poradit co cvicit, co protahovat a jak? a taky jak casto?

        0 0
        • Luka  

          no, treba na tuhle cast zad je idealni gymball. pro ty vychytralejsi: kvalitni kancelarska zidle. nechci tu delat reklamu, ale spinalis vyresila moje bolesti zad uplne sama a bez namahy… jen prvni tri dny bylo peklo, a pak uz si pater zvykla. Ale… cena neni zrovna prijemna (10–15t), jenze sedim na tom 8–10hodin denne a diky bohu si nenicim plotynky na pevne zidli.

          0 0
            • Palba  

              dik za radu, zidle je fakt draha o) ale gymnastickej mic doma mam, zatim sem jen protahoval zada, ze sem na nej na minutku lehnul. skusim vyhodit zidli do sklepa a sedet jen na tomhle. Napada me otazka: muze na tom sedet clovek i v praci, treba 4 hodiny v kuse? jak se rika vseho moc skodi…

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Zidli nevyhazuj, chce to stridat. Ja si z uplne stejnyho duvodu jako ty poridil asi pred 2 mesici do prace mic a rek bych ze se to o neco zlepsilo.

                0 0
              • Luka  

                no von ten mic ma jednu nevyhodu: nedejcha… takze dlouhodobe v horku na nem sedet si tak akorat zadelas na vlka ci hemeroidy. tak bacha na to…jinac je to docela sranda. Kolegove mi to vycitaji dodnes (ale ja si pulku te zidle platila a pulku platil zamestnavatel)…hlav­ne nejlepsi je, kdyz si na to sedne nekdo, kdo to neceka… par skoropadu uz jsme tu meli, je to nestabilni, kdyz se jentak svalis. Ale uz jsem si udelala techniku, takze „valet“ se na zidli taky zvladam, dokonce i sedet s nohama v tureckym sedu nebo klecet :))) Ja su totiz neposeda

                0 0
              • zum  

                Nemusíš kupovat tak drahou židli.Já skoro nemohl chodit ani sedět a dost mi pomohl takový napůl vyfouklý gumový míč (nevím jak se jmenuje)který se dává na kanc.židli.Dá se to sehnat i po netu.Ovšem musíš mít aspoň štelování výšky posezu.Je teda pravda ,že zezačátku jsem si ho pod zadek dával jen na chvilku.Dost z toho bolí svaly které normálně nepoužíváš :-)))

                0 0
            • HoK  

              Dík za tip, už jsme ji objednal.

              0 0
              • Luka  

                urco to nejsou zahozene penize… ja ji mam rok a spokojenost. Je to hodne drahy, ale ani v posteli nestravim tolik casu co na tyhle zidli, takze je dobre mit neco, co je kvalitni a kdyz to jeste posiluje, to je parada… PS: nenech se odradit po prvnich trech dnech, nez si svaly zvyknou, budou te bolet jako psa, protoze to pro ne bude velika zmena, ale po tech trech dnech si zvyknou…

                0 0
            • Tom New  

              :))

              Našli moji rádcové: www.zdravotni-zidle.cz/…nalis-28.jpg

              0 0
          • Tom New  

            dobra reklama, a ten výběr … co třeba tenhle model?

            www.zdravotni-zidle.cz/…nalis-29.jpg

            0 0
    • Mathaus  

      Na zpevneni je dobre procvicovat i rotatory a to s nasadou od kostete za krkem. Rotace z leva do prava. Predklon na napnutych nohach s nasadou za krkem a imitace plavani, kdy se ruce povesene na tyci pohybuji v kruzich v predklonu. A velice snadne ale ucinne cviky pri lezeni na brcihu a zvedanui halvy, nohou, hlavy a nohou stridave atd. Cviku existuje hodne, staci se podivat. A jak uz bylo napsane, tak i gym ball, na kterem se da delat more cviku. Jako treba lehnout na nej zady, umistit jej nekde v miste krcni patere. Pokrcit nohy v kolenou 90stupnu. Takze to muze vypadat jako stul, opora mic a nohy a absolutne rovne torzo s vydrzi 30s a 15 vterin odpocinek. Opakovat parkrat. Kalenetika, pilates atd. Cviku je nezpocet zamerenych na tuto oblast…

      0 0
    • pavlik6022  

      Nejlíp uděláš když zajdeš na nějakou rehabilitaci a necháš se vyšetřit, jedině na základě kineziologického rozboru lze určit příčinu a případně odstranit bolest – určitě si nekupuj židli za 15 t. říkáš že tě bolí záda v oblasti erectorů lumbální páteře, ale nemusí se jednat pouze o bolest svalovou ale třeba o funkční poruchu ve smyslu blokády, případně o zřetězené reflexní změny způsobené úplně jiným problémem.Objednej se na RHB a uvidíš že ti pomůžou – nevím odkud jsi, jestli z Olomouce,tak to můžeš zkusit u nás na žel. poliklinice.Tak popřemýšlej…

      0 0
      • dav33  

        ty tam děláš? dá se něco domluvit? už jsem byl na nějaké kontrole a nic. v autě vozím polštář za zády, jinak nedokážu usedět víc dní po sobě. můžou to být i povolené břišní šikmé svaly.

        0 0
    • Oakey  

      zkus kratší zvedlej představec, popř. vyšší vlaštovky. Dál bych ti tady doporučil si najít cviky na posílení bederního korzetu a přes zimu na tom zapracovat, funguje to.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.