Bolest kloubů na ruce při jízdě

9 nepřečtených
  • terkad

    Řešili jste prosím někdo problém s bolestí kloubů prstů (těch hned u dlaně) při jízdě na kole? Nemyslím po nějaké dlouhé zátěži, ale klidně už po pár kilometrech.

    Mně konkrétně teda bolí ty na ukazováčku a prostředníčku, a to tak, že dost, jako bych přes ně dostala dřevěnou tyčí.

    Nikdy dřív mi to nedělalo, kolo mám pořád stejné, snad jen gripy a rukavice jsem vyměnila, ale prakticky za ty samé, tvrdší jsou fakt o fous, že to myslím nemůže mít vliv.

    Jo a nebolí to jen při sjezdu, ale (i když méně) i při rovinkách a kopcem nahoru.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Hoj, jak vidíš, asi to vliv má:)

      0 0
    • terkad  

      Porovnávala jsem staré gripy s novými a rozdíl je maximálně 1mm stejně tvrdé gumy. Rukavice jsem zkoušela vytáhnout ty staré a nepomohlo to. Navíc mám pocit, že jsem s novými gripy jezdila už nějaký ten měsíc před tím, než bolesti začaly. A hlavně bolí jen pravá ruka, levá nic. Proto si myslím, že tím to nebude.

      0 0
    • novas752  

      Měl jsem úplně to samé a začalo se to stávat najednou bez nějaké změny komponentů nebo posedu. Po 20–25km terénem nesnesitelná bolest toho kloubu a přilehlého článku na prsteníčku a i na malíčku.

      Pomohla mi celková přestavba kokpitu = širší řídítka víc přihnutá k jezdci (u mě z 600 na 720mm :) ), o 2cm kratší představec (ze 100 na 80) + pořádný tlustý měkký gripy (Bontrager Race Lite Plus). Rukavice vozím dlouhoprstý bez dlaňové vycpávky. Od té doby nic podobného, mám klid.

      0 0
      • terkad  

        Širší kokpit mi fakt nehrozí, nejsem žádná útloramenná křehotinka, ale řídítka jsem si kdysi naopak zužovala, protože vlaštovky (620 myslím) mi byly šíleně široké a krajní 1,5 cm z každé strany jsem vůbec nechytala.

        Vyšší a kratší představec a stejně tak trochu víc nahoru vytočené vlaštovky už mám za sebou hned v prvním roce s tehdy novým kolem, protože jsem pořídila trochu moc dlouhej rám a strašně jsem tím natažením na tom trpěla.

        Takže tobě se to stalo z ničeho nic? Ty měkký gripy bych asi zkusit mohla, horší už ti nebude. Dneska jsem měla po dvou hodinách problém udržet pivo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To si příště budeš muset vyžádat brčko :)

          0 0
        • novas752  

          Já mám 178, ale delší nohy, v ramenou taky nejsem moc širokej, teď mám na novym kole řídítka 780 a pohoda. :) Ale asi to hodně bude ovlivněné tou délkou rámu. Jak dlouhý máš představec?

          Všechno jsem to vyměnil najednou, takže fakt nevím jak moc to ovlivnily konkrétně řídítka, ale když se na to podívám, tak s užšíma řídítkama (a zvlášť vlaštovkama, které jsou dost přihnuté) je podle mě vnější strana dlaně víc zatížená (a taky v zápěstí zahnutá ven, jak máš při jízdě ruce pokrčené od sebe) než s širšíma. Btw. když už jsme u toho zápěstí, zkontroluj si, jestli nemáš řadící a brzdový páky naklopený moc dolu nebo naopak nahoru, rameno, loket, zápěstí a brzdový páky by při normálnim posedu měly být v jedný rovině.

          Já jsem dával představec naopak nižší. Starý měl sklon asi 10° nahoru, nový je rovný – 0° a ještě jsem jednu 5mm podložku ubral, takže řídítka mohly jít odhadem o 1–1,5cm níž.

          Už si přesně nepamatuju jak mi to začalo, myslim, že se to pomalu zhoršovalo během několika měsíců, což mě kromě chtíče lepší ovladatelnosti dokopalo k výměně těch dílů, ale přesně si pamatuju jak to skončilo – od první vyjížďky s novym kokpitem nic. :)

          Ta toušťka gripů bude taky docela významná – na novém kole jsem teď měl užší a při dlouhých vyjížďkách (typu 60km náročnějšim terénem + přesuny po asfaltu) tam ke konci takový lehký náznak bolesti byl. Ale měnil jsem je hlavně kvůli lepší jistotě ovládání. Ale asi budeš mít menší ruku než já, tak aby to zase nebylo moc tlustý. Jinak měl jsem možnost zkusit spoustu pěnových i gumových, nalepovací Lizzard Skins a ty silikonový ESI a tyhle Bontragery mi přišly nejlepší.

          0 0
        • Kouba_2005  

          Lepší neudržet pivo než .....

          Mě zase po chvíli prsty brněly a pomohly pěnový gripy. Konkrétně ESI Chunky.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.