• bzencan79

    Ahojte,

    v jinem vlakne jsem popsal sve zdrav. problemy s kolenem. Nebudu se teda zde moc rozepisovat. Jen kratce: 2017 nezdarena ACL rekonstrukce ve FN Olomouc. Od te doby chronic. zanet v koleni, problem s extenzi, zniceni chrupavky (pri opravne atroskopii doslo k vylevu krve do kloubu). Nyni jsem ve stavu, kdy si nedojdu do obchodu na nakup a mam denodenni bolesti. Kolo (zhruba 30 km ve velmi mirnem tempu, 25km hodina) jezdim pro rehabilitaci. V tomto pomalem tempu mi to dela dobre, jakmile do pedalu slapnu, pro koleno to problem je.

    Nyni bych chtel najit nejake dobre suplementy, ktere pro Vase klouby fungovaly. Muzet neco doporucit? (+ jake denni davky berete).

    Diky.

    P.S. U mne jde opravdu jiz o zdravotni problem.

    V literature se bezne mluvi o:

    1. Glucosamine sulfat
    2. Chronoditin (ten ale nechci zkouset, problem s rak. prostatou)
    3. MSM
    4. Boswellia (tu beru, doporceno mi bylo Arthr.boswell tbl.180 )
    5. Kolagen 2
    6. ASU
    7. kyselina hyaluronová (ta mi byla aplikovana do kloubu nyni doktorem])
    0 0
    • zdenal8  

      Tvl. Čekal jsem, že to téma založil Onuce a ono ne.

      0 0
    • Pikaču  

      Jake problémy popisujes tak to vidim na právníka a žalobu :)). A z tech suplementu ti podle me nic nepomůže ale znovu otevřít ale tentokrát u odborníků!

      0 0
      • bzencan79  

        uz je to v jednani. je to tak, jenze to neni se soudy a cesk. zdravotnictvim lehke-jsou schopni ti znicit zdravi a stejne s tim moc nejde delat.

        btw. ad odbornici. Delal mi to Spicka ve FN Olomouci-pry odbornik na sport ortopedii. Toliko k tomuto.

        0 0
        • Pikaču  

          Jen pro info. Chodil jsem k zubaři ktery byl top zubař ve městě ( krajske město). Nyni uz pred duchodem. Pak rekl hele jdu do duchodu brzo poohlednete se po novem zubaři.

          Tak jsem sel za kamosem zubarem, rikam si uz mu je 40, neco se snad uz naucil:)))

          A hele co vse zku**il a podelal zkusenej zubar jsem se ani nestačil divit a kolik me to stalo pak penez a casu to dat u mladých kluku do poradku.

          Proste na to sr*l ten starej top klasa zubar a byl uz unavený byt pečlivý a nesledoval nove metody.

          0 0
          • mirorek2  

            mě řekla jedna moje přechodná zubařka, že na to CT (které jsem si zaplatil a donesl ji na DVD) nemá komp, že se na to dívat nebude a nepotřebuje a tak jsem šel jinam

            0 0
          • Barak  

            Můj šéf to samé. Léta chodil k zubaři, o kterém si myslel, jak je dobrej. Zubař odešel do důchodu, tak si našel nového, který mu hned udělal rentgen a pak mu dával hubu měsíc dohromady, protože tam měl zaděláno na slušnej *******.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To jsou kecy,každý další řemeslník vždy hatí toho předchozího.

              0 0
              • Mikikuba  

                Ale doktor by neměl…To nepůsobí dobře…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Asi neměl ale děje se to,zubař je sice doktor ale vpodstatě taky řemeslník.

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    Pro mě to pokud takto kritizuje kolegu by byl vykřičník. Jinak plno věcí řeší různí doktoři různě a obě cesty jsou dobře.Prostě tohle nemám ráda.Taky mi jeden zkazil operaci kolena ale ten co napravoval se vyjádřil velice korektně…

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • Mikikuba  

                        Nebudu polemizovat a nedramatizuju…Jen jsem konstatovala fakta nic víc nic míň. A moje zkušenosti. Jak to bylo u Tebe nevím a nekomentuju a co je pravda u tebe nevím. Takže klíííd. Pro mě je prostě tento přístup nějakého druhého doktora na zpozornění.

                        0 0
                        • Krov  

                          Doktoři by neměli kritizovat svého předchůdce, zpravidla to nedělají a máš pravdu, že pokud ano, tak by měl člověk zpozornět. Ale myslím, že speciálně u zubařů je to něco trochu jiného – je tam generační výměna s novými technologiemi, ale také s novým přístupem k pacientovi, kterému teď nabízejí resp. spíš nutí nové materiály, ale za řádově vyšší ceny. Jako argument pak používají kritiku předchozích zásahů – nebývá to namířeno na osobu, ale na staré postupy a technologie a cílem je „prodat“ nové „výrobky“.

                          0 0
              • Pikaču  

                Tak videl jsem to sam. Ukazal na rentgenu jak vyplnil kanalky a pta se me- mas to citlivé? Rikam jo. Tak me poslal k jinemu co opravuje kanalky pod mikroskopem a jenom tahle oprava kanalku byla za 10 tacu ( plus jeste overlay korunka) a 3hod s otevřenou drzkou. Pak dalsi 2 kazy na RTG pac vyhlášený zubař šetří s rentgenem. Už jenom pak ten pristup tech zubaru je vidět. U stareho 5–15 min u nového piplacka na skoro 40–60 min pri návštěvách ( kdyz porovnam podobne úkony).

                Takze to ze hati předchozího je sice jedna vec ale nejsme asi blby ze to nevidime nebo nepozname…

                0 0
      • onuce  

        Myslím, že právník koleno nespraví.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • bzencan79  

        Diky. O kurkuminu jsem slysel. co se tyce drepu, to u mne nehrozi…koleno to neda.

        no je mi jasne, ze to nejaky suplement nespravi, ale snazim se aspon za sebe udelat co muzu. Toto je jedna z veci, co muzu.

        0 0
        • doubleingram  

          To je placebo, zkus ledovou vodu, na zanety dobry. Ale nic neresi pricinu. Nechal bych udelat rekonstrukci/u­mely kloub.

          0 0
          • bzencan79  

            revize se bude delat. Jenom tam mam furt ten zanet a do toho ti lekari nechteji zasahovat, protoze do zanet. loziska to pry neni optimalni. Problem je, ze ten zanet tam je kvuli tem mechan. problemum. Tzn. hlava 22.

            Co se tyce umel. kloubu..k tomu asi prijde v budoucnosti, ale pochopil jsem, ze maji zivotnost 10–20 let a nechteji je davat mladym lidem. Mne je teprve 41.

            0 0
            • Krov  

              Umělý kloub určitě není žádoucí uspěchat, dokud můžeš fungovat s vlastním, ale ta životnost je už dneska plánována delší, u necementovaných cca 30 let. Ale jak už tu psali ostatní – uvedené suplementy ti v tvém klinickém stavu moc nepomůžou, ani ta nejoptimističtější důvěryhodná studie neslibuje zlepšení stavu o víc než nějakých 20%.

              0 0
              • bzencan79  

                Chapu. Zaroven uplne nevim, co jeste muzu zkouset. Cviceni mi posiluje VMO (ten je ted dost atrofovany, protoze v podstate nechodim a nemam moznost propnout koleno, tzn. pravidelne jej zapinat jako normalni clovek…extenze je u mne problem). Cviceni (jako napr. vcera, uplne jednoducha 30km jizda na kole) mi zlepsuje svaly, ale zhorsuje ten zanet uvnitr kolena..resp. nekdy se citim super, jindy to druhy den citim, nejsem schopen koleno propnout vubec. Tzn. irituje to koleno. Pokud ale necvicim, tak mi to zase tuhne..a svaly dale atrofuji.

                Operace se presouva,kvuli trvajicimu zanetu. Ale zanet tam je, protoze tam je biomechanicky neco spatne v tom koleni.

                Tzn. at cvicim ci jsem v klidovem stavu, at leduji ci ne, nenachazim reseni. Ty suplementy jsou to posledni, co jeste muzu delat. Kazdopadne jsem realista.

                0 0
                • Krov  

                  Suplementy SYSADOA (glukosamin, chondroitin, kys. hyaluronová) působí i trochu protizánětlivě, ale až s cca měsíčním zpožděním a není to nic silného. Rychleji a lépe proti zánětům v kloubech působí nesteroidní antirevmatika (ibuprofen, diklofenac…), ale ty zase mají při dlouhodobějším užívání vedlejší účinky (žaludek, kardiovaskulární systém, kůže). Ale spíš by ti měl říct doktor, jak ten zánět potlačit.

                  0 0
                  • knihomol  

                    Ještě by šel použít přípravek Piascledine (na recept – s částečnou úhradou pojišťovny od ortopeda/revma­tologa, od ostatních lékařů bez úhrady pojišťovny), to má taky celkem slušné výsledky. A známý ortoped si ho dost chválil. A na dlouhodobé užívání protizánětlivých léčiv by šel třeba meloxikam (na recept). Ano, bez nežádoucích účinků nebude nic. Ale sám o sobě podle mě ten zánět nezmizí.

                    0 0
                    • Krov  

                      Piascledine tam má v úvodním seznamu pod názvem ASU

                      0 0
                  • bzencan79  

                    Ano, NSDAID by melo asi byt lepsi. V mem pripade se tomu snazim vyhybat..mam, mimo to koleno, bohuzel jeste urcitou onko. historii a narval jsem do sebe za poslednich par let fakt hodne prasku – nechtene, jinak to neslo. Ibuprofen mi dela zle na zaludek, diklofenac je jeste silenjsi zalezitost. Proto hledam neco, co by mohlo ten zanet resit a nebylo by to uplne s temi vedlejsimi ucinky.

                    jeste k doktorovi: nechapu to, ptal jsem se jej jak na ten zanet: nerekl mi, co mam delat.

                    Mam jej tam jak klinicky (tzn. citim bolesti a vim presne, kdy a jak se to projevi…) + v rozboru krvi.

                    0 0
                • doubleingram  

                  Tak kdyz ti kortikoidama zastavi zanet a pak operuji, tak si dobrej, ne?

                  0 0
                  • bzencan79  

                    Kortikoidy jsem uz mel, na tri dny to zabralo. Zanet byl ale pote hned zpet. Nevim, nakolik to tedy pusobi. Co se tyce te operace..ja doufam, ze jo. Doktor ale v posledni dobe mlzi, takze si zacinam myslet, ze se tam deje jeste neco mimo blbe zasazeny vaz.

                    0 0
                    • onuce  

                      A prosím, co Vám chtějí ještě operovat, když píšete, že máte zničenou chrupavku?

                      0 0
                    • doubleingram  

                      Tak jasne, ale ty 3 dny prave muzou vyuzit na operaci, logicky.

                      0 0
    • krabak  

      SARMs

      0 0
    • Polopol  

      Grznár by ti řekl, že růstový hormon.

      0 0
    • AussigBiker  

      Kolega z prace mi poradil na artrozu konopny seminko. Lepsi pry podrtit a zalejt treba vlaznou, teplou vodou a nechat trochu nasaknout. Googloval jsem a mozna to mirne pomaha. Ale jeste jsem to nezkousel. Na tvuj stav asi bude tezky neco poradit, vlakno budu peclive sledovat.

      0 0
      • doubleingram  

        Tak tam jsou max omega 3, to mas tuny komercnich suplementuy za hubicku, nez se ***** se seminkem.

        0 0
        • AussigBiker  

          OK, dik za info. Kolega je trochu takovej ten proti chemii, akorat furt ji Manu :)

          0 0
    • onuce  

      A jak se Vám projevuje ten zánět? Respektive je to poznat i z vnějšku? Myslím otok, rudé zbarvení, vyšší teplota lokálně… Děkuji.

      0 0
    • Kacko  

      Užívám MSM a doporučuju všem. Už po pár týdnech bylo znát zlepšení.

      0 0
    • Tomkac  

      Hele, nejsem doktor, jen hodně běhám po horách a občas cvičím, ale nejlepší je asi Alavis pro koně.. Měl jsem dost často z běhu zničené nohy takovým způsobem, že jsem si myslel, že mi občas vyletí stehenní kost z kolenního kloubu. Cítil jsem různé nepříjemné tlaky a podobně.. S tímhle je to o 90% lepší a regenerace rychlejší…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.