• Buf

    Pro všechny příznivce Beskydského etapáku a beskydského horského bikování zakládám toto info, kde můžeme diskutovat o novinkách nejen Beskidy MTB Trophy. Uvítám jakékoliv náměty a připomínky, které budu případně tlumočit pořadatelům do Polska. Kdo chce může sledovat i oficiální stránky včetně diskusního fóra, ale to je převážně v polštině. http://www.mtbtrophy.com

    LEGENDA MUSÍ POKRAČOVAT

    V roce 2013 se pojede již 7. ročník

    BESKIDY MTB TROPHY 2013 – Istebna (POL) UCI Class S2-XCS

    Termín 30.05.- 02.06.2013

    0 0
    • Buf  

      Etapák na pomezí Polska-Čech -Slovenska se stal pojmem, letos zde startovali závodníci z 20 zemí a Istebná tak nasadila laťku etapákům vysoko. Pořadatelé tak stojí před obtížným úkolem jak dál ? Jak píše Grzegorz Legenda musi przetrwaæ !

      Beskidy MTB Trophy 2013 jsou v kalendáři UCI zařazeny jako etapový závod Class S2 -XCS. Závod se tak zařadil k takovým kultovkám jako Absa Cape Epic, Alpentour Trophy,Andalucia Bike Race, Brazil Ride,…

      Očekává se tak účast elity MTB , ale to neznamená, že tradiční účastníci si nepřijdou na své. Již nyní chystáme zcela nové tratě i koncepci závodu. Co je jisté, základna bude tradičně v Istebné (POL).

      0 0
      • zdeněkŠ  

        Ahoj Bobe!

        Jsem rád, že Trophy takhle povýšilo. Takže tam bude plno profi mechaniků a nám odpadne náš amatérský servis. A termín

        je těsně před Trilogy(pokud tedy Trilogy bude). To je protitah od G.G. nebo jsou v Polsku svátky?

        0 0
        • zdeněkŠ  

          Chyba! Pěkně jsem to zvojtil! Termín je o měsíc dřív než Trilogy.

          0 0
          • Buf  

            Doufám že Trilogy bude na Cyrila a Metoděje a to je začátek července. Beskydy jsou letos hodně brzy, uvidíme co zima, může být ještě sníh, což by bylo atraktivní . A i fotky s Tatrama a Fatrama v pozadáí by mohly být hezké.

            Jinak servisáci v Beskydech budou mít práce vždycky dost, záleží na GG, ale české ručičky mají velké renomé. A taky nepřijede 500 eliťáků se svám mechanikem, maserém, fyzioterapeutem a nosičem bidönů. Normálně budou občerstvovačky jako každý rok.

            0 0
    • Buf  

      Zařazení Beskidy MTB Trophy 2013 potvrzeno v kalendáři UCI

      http://www.uci.ch/…3/layout.asp?…

      0 0
    • Zerocool  

      Asi se příští rok objevím, i když mám na trophy deštivé a blátivé vzpomínky tak je supr akce, aspoň mám motivaci začít zase trénovat…

      0 0
      • Buf  

        Já mám taky motivaci, aby trasy byly na úrovni. Najíždím varianty a to co jsem připravil na první etapu bude zajímavé. Zase zcela nová trasa a do oblasti kde se ještě nejelo a nejezdí žádný závod, až na úplný konec Těšínských Beskyd na začátek polských rovin.

        Řešíme i další etapy, chceme více Slovenska, uvidíme.

        Inspiroval jsem se na Trilogy a Véna je velká konkurence a jeho trasy výzva. Ale chci to mít více na jízdu bez brzd než s brzdami ( mám na mysli zadkem o zadní gumu).

        0 0
        • Zerocool  

          Véna je prase a to se ví! Co nejmíň chození udělejte…

          0 0
          • Buf  

            Včera jsem zase hledal. Někdo tam hledal houby a já cestičky. Dařilo se všem.

            Ja teda téměř vše vyjel. Chystám českou etapu v Těšínských Beskydech. Trasa bude mimo CHKO Beskydy, nepojede se přes osady Jablunkovska a tak se to vše snažím namotat v oblasti Čantorek a Stožků. Tím se chceme vyhnout i silnicím, pokud to půjde. Podařilo se mi najít propojení Čech a Polska za Bahencem přímo do údolí Bystrého potoka na nově opravenou lesní cestu k mostu přes Olzu. Tak teď jen aby nám to povolili a byla zima bez větších kalamit. Například oblast hřebene Velkého a Malého Polomu, kde jsme jeli v roce 2011, je stále „zarůbaná“.

            Wiesek jezdil včera kolem Romanky a tvoří z toho nějaké GPS a video trasy, uvidíme. Jisté je, že to bude Královská etapa Rysianka – Lipowski Wierch. Jedná se také se Slovenskem a pokud to dopadne, bude i ryze Slovenská etapa. Kdo jel Uphill v Rakové tak ví.

            0 0
            • pekoss  

              to zni zajimave ty slezske beskydy :)

              0 0
              • Buf  

                Jo je to zajímavá oblast a je zde i dost zajimavostí. Třeba Megoňky ( kulovitá odlučnost pískovců) nebo tvrz Šance, je to vidět i na fotomapách , takové hvězdicové hradby a příkopy ,, kousek od Jablunkovského tunelu. No jezdím a vymýšlím, doufám , že se to bude líbit.

                0 0
                • Buf  

                  Ještě pár fotek z víkendu

                  0 0
                  • Treeper  

                    ty stezky vypadaj pěkne, je to nějaká značená tur. trasa?

                    0 0
                    • Buf  

                      Kdyby byla značená tak to nehledám společně s houbaři. Je to mezi Polskem a Čechama a tak je problém najít něco co je propojené. Tady je to nějaká jelení stezka, kolem posedu a pak se to napojí do chodníčku po těžbě a skončí brodem. Ale jetelným a na druhé straně za patníky teď dělají poláci všude lesní dálnice… přikládám foto z hraničním potokem Bystrý.

                      Vše chce vývoj, před asi pěti lety jsem chtěl iniciovat vyznačení turistické treasy pro všechny ( pěší, kolo, lyže,…)z hřebene Kiczor na červenou turistickou značku Bahenec- Groniček. Vyřídil jsem povolení od místních obcí i krajského úřadu, ale proti se postavily Lesy ČR. Teď už je tam značení KČT. Takže jsem rád, že naše prvotní iniciativa našla ty správné lobisty a turistické značení tam již je. Problém byl v tom , že lesní cesta vede po hranici rezervace Plenisko. Možná i tato lesní stezka se stane časem značenou trasou …

                      0 0
                • zdeněkŠ  

                  Na tvrzi Šance jsme jednu noc bivakovali, při toulání na bajkách. Hraniční stezka přes Polomy, Bílý kříž,Konečnou,…byla úžasná.

                  Občerstvovačku by jsi měl udělat v Dolný Lomný u cukrárny, jejich koláče jsou nezapomenutelný.

                  0 0
                  • pekoss  

                    jojo, tvarohove jsou nejlepsi, ikdyz me z nich pekne pali zaha, tak vzdycky kdyz jedu kolem (min 1× za tyden :) tak si dam..

                    0 0
                    • zdeněkŠ  

                      A na Bílém kříži jedny z nejlepších brynzových halušek, co jsem, kdy jedl. I když mě řízná paní hostinská, pěkně sjela, že kolo si umývám a řiť mám špinavou(snažil jsem se tam trochu opláchnout převody). Následující sjezd okrajovkama neměl chybu.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Kudma sjidis z BK?

                        0 0
                        • zdeněkŠ  

                          Směrem na Konečnou,asi červená TZ, nevím to přesně, bylo to před pěti roky.

                          0 0
                          • Buf  

                            Jo je to vrchol Súåov a červená turistická značka. Je to po kořenech na okrajových skalách, kde se dá i lézt, ale moc se tam neleze. Nějaká rezivá skobička se dá najít. V roce 2011 jsme tady jeli v česko – slovenské etapě. Bohužel úseky na Velkém Polomu na červené značce i v úseku Muřínkův vrch Burkov vrch je spousta polomů od zimy. Takže nevíme zda tady půjde udělat trasu. Chtěli by jsme, ale pokud to lesáci nepořežou, tak nemá cenu tam nic dělat.

                            0 0
                      • Buf  

                        Hřeben přes Velký a Malý Polom je super, bohužel nyní je slovenská strana od těžby po zimní kalamitě totálně zničená, včetně těch super singlíků po hranici a cestě přes Uhorskou taky. Kde neni vytěženo tak leží popadané stromy a když do toho vlítne kůrovec tak bude po beskydských lesích definitivně. V Polsku se jim to takto téměř povedlo a díky novým lesním cestám zlikvidovali původní lesní stezky . Je stále větší problém udělat pořádnou trasu na MTB.

                        Podle posledních informací ještě v létě super sjízdná trasa Malý Polom od laviček, které jsme vloni opravili před Trophy směrem na Bílý Kříž Slováci těží a je to zcela zničené a plno bahna…asi tam příští rok nepojedeme ?!?

                        0 0
                        • zdeněkŠ  

                          A bude to GG vadit, že se nejede po singlech? Už vloni si např.Dáni stěžovali,že přijeli na tech. sjezdy, singly a spíš se jezdilo po širokých cestách. Trošku mi připadá, že GG ustupuje z náročnosti a jde jednodušší cestou. Nemyslím tím sklon kopce. Možná, že to vidím zkresleně, přece jen lelkuju na bufetě a skutečnost je jiná.

                          0 0
                          • Buf  

                            GG až tak moc trasy neovlivňuje. Vždy jen do toho vstoupí, že by se mělo někde něco zkrátit a navrhne vypustit vždy logicky ty nejtechničtější pasáže, protože mu to na mapě přijde jako zbytečně nakličkované. On ty trasy vůbec nezná a nikdy si je neprojížděl na kole předem. Však Véna ví, byli jsme na vyjížďce s GG jen jednou na Rysiance, a když se kolo neslo víc jak 100 metrů tak se mu to nelíbilo. Trasy Beskidy MTB Trophy v Polsku chystá Wiesek a ty jeho trasy jsou často po lesních svážnicích. Snažím se do toho mluvit, ale můj hlas je jen poradní. Českou etapu si ošéfuju většinou sám a taky ji i chystám na závod, což kolegové v Polsku zatím moc neřeší. Myslím, že loňská etapa se singly kolem Kozubové, hřebenovkou přes Javorový a třemi sjezdy na Ostrém a Javorovém už lepší být nemůže. Prostě najít dostupné technické pasáže a pospojovat je do zajímavé trasy je stále větší problém. V Beskydech nastolili trend přeznačovaní turistických tras na lesní svážnice a pokud nedojde k dohodě s vlastníky , že lze závod trasovat po starých stezkách , tak nebude brzy kde jezdit. Zaniknou, zarostou, prohrnou se buldozerem nebo se oplotí jako Privat.

                            0 0
    • Buf  

      Přišlo nám info o etapáku na Sardinii, kde jsme již 2 x byli a potěšitelné je, že v roce 2013 nedochází k termínové kolizi s Beskidy MTB Trophy. Rally di Sardegna Bike 2013 se koná v termínu 09.-15.06.2013.

      Heslo „Od hor k moři“. Doporučujeme všem bikerům co rádi etapáky a nejen těm. Sardinie s místními domorodci je tou nejlepší volbou i pro turisty. Jede se to způsobem rychlostních zkoušek a tak to lze zvládnou i na pohodu.

      Podrobnosti o šestém ročníku na webu pořadatele

      http://www.rallydisardegnabike.it/

      Základní cena 450 Euro do konce října 2012 !!! Pak je to hodně drahé.

      0 0
      • Buf  

        Tak přišla nam info o 8. ročníku TransSchwarzwald http://www.trans-schwarzwald.com a potvrzuje se trend, který my ctíme již dlouho. V kurzu jsou kratší etapáky a pouze pro kategorie jednotlivců. Tvorbu dvojic tak opustil další etapák a zkrátil se na 5 dní. Je to logický vývoj stále většího počtu etapových závodů a týdenní a delší akce jsou obtížně zařaditelné do programu elitních jezdců, ale i hobby bikerů, kteří tak „kratší“ etapáček zkusí nebo jich v rámcí dovolených a svátků absolvují více. I Beskidy MTB Trophy jsou v polsku úspěšné díky využitým dnům volna.

        0 0
        • zdeněkŠ  

          I paní správcová si dala zkrátit vlasy, vše se zkracuje!

          Kratší etapáky jsou pěkné, ale chybí mi tam ta pohoda, setkávání, neumím to pořádně popsat. Na Trophy, Trilogy se všichni rozjedou po penzionech, odzávoděj si to a je klid.

          Např. na BCH lidi posedí u pivka, pokecají s soupeři. Na konci etapáku to je už bandička lidí, kteří si to závodění užívají. Samodřejmě záleží na počasí.

          0 0
          • Buf  

            Jo Sudety MTB Challenge maji něco do sebe, ale taky jsou již kratší než bývaly. A v Istebné mi chyběla ta škola kde bylo stravování, depo i nocleh. Ale lidi jsou stale pohodlnější a eliťáci stále více profi. Tak ty ubytka v hotelech a privátech nebo campery místo stanu, jsou přirozený vývoj. Na službách neprofituje pořadatel , ale region a místní lidi. Ztrácí to ten původní rozměr, ale co naděláš ve spacáku ve stanu spí pár posledních old-skůl bikerů a bez vlastního servisáka a nosiče vody se už nevyhrává nikde.A je jedno jestli Cape Epic, Trilogy, Beskidy, IronBike…

            No a stojí to i více peněz a taky musíš mít na to čas i čas natrénovat. Prostě zkracování frčí …

            0 0
    • Buf  

      Přidávám odkaz na Slovenský etapák Horal Tour, který se taky chystá inovovat a vypadá to zajímavě. Nebude už jen Kráåova Hoåa , ale i Vysoké Tatry se Štrbským Plesem. Bude to vysokohorský etapák.

      https://www.facebook.com/media/set/…

      0 0
        • Buf  

          No nějak se mi nedaří ten odkaz, tak se na Horala koukněte na facebuke nebo do diskuse na slovenském webu mtbiker.sk

          Myslím že bude, co se etapáků týče, z čeho vybírat a jak jsem psal ten trend prodloužených víkendů je jasný. Fyzicky se nezrušíš na měsíc a dá se to sladit s práci nebo školou a vyplatí se koupit dalniční známky a jet z čech na slovensko a naopak nebo do rakouska, německa, polska. Myslím že jezdit na jednodenní bikemarathony pokud si z toho neuděláte turistický výlet na více dní je již finančně mimo. Krátké etapáky i díky atmosféře považuji za nejvíce bikerské a proto frčí. Není to přijet odzávodit a nadávat na dlouhé čekání na tombolu nebo případně bednu.

          0 0
    • Buf  

      Tak konkurence v Německu jde tvrdě na náš model. Ruší národnostní název a končí jako Trans Germany. Nahrazuje jej obecným názvem Bike Four Peaks www.bike-fourpeaks.de

      Rovněž zcela přešli na závod jednotlivců a závod dvojic je minulostí.

      Zkrátili závod na 4 dni

      Takže rozjezdit se v Beskydech a od středy 5.června do soboty 8.června 2013 lze pokračovat v Alpách. Tratě nejsou známy, ale pořadatelé se nechtějí vázat jen na německo. Tak trošinku mi to připomíná naše Trojmezí…ale v podání A-D-CH

      Beskidy MTB Trophy 2013

      1– závod jednotlivců

      2– UCI Class S2 – XCS

      3– tři státy POL – CZE -SVK

      4– čtyři dni bikování

      0 0
      • Buf  

        Rakouský Alpentour Trophy UCI XCS Class S1 se jede ve stejném termínu jako Beskidy, 30.05.-02.06.2013 a registrace probíhá již od 15.10.2012. Zá­kladní Cena startovného 278 Eur. Lze tak volit Alpy s centrem v Schladmingu nebo Beskidy s centrem v Istebné. Poláci i Rakušáci mají státní svátek na Boží tělo a tak se s tím nedá nic dělat. Taky by nám mohli přidat nějaký církevní svátek když jsme ty církve podpořili.

        0 0
    • Buf  

      O víkendu začíná registrace i na Beskidy MTB Trophy 2013. Od neděle 11.11.2012 se lze přihlásit. Časomíru bude dělat asi zase český sportchallege s Vénou a Ptákem,na jejich webu je již kalendář závodů včetně 8 polských bikemaratónů Grzegorze Golonka a prázdninového týdenního etapáku Sudety MTB Challenge s oblíbenými trasami Vény v kopcích kolem Klodzské kotliny.

      0 0
    • Buf  

      O víkendu jsme najížděli etapu na Rysianku a bylo super počasí, jen sluníčko brzy zapadlo. Prostě letní listopad.

      Našli jsme varianty sjezdu a výjezdu na Pruszów a podjezd pod novým mostem hlavní silnice a železnice mezi Milówkou a Cisiec. Cesta na hřeben Rysianky do výšky 1300 metrů s jedinečnými výhledy na Pilsko , Tatry a Fatry je připravena.

      0 0
    • Buf  

      Tak registrace za základní cenu se rozběhla a je již přes 70 zájemců o start na Beskidy MTB Trophy 2013. Nejnižší cena je do konce roku 2012, pak to jde nahoru .

      0 0
    • Buf  

      Tak je tady další info z Itálie. 20 ročník etapáku IRON BIKE se jede 20.-28.07.2013 z Limone Piemonte do Sauze ´D Oulx.

      Více na www.ironbike.it

      0 0
    • Buf  

      Etapy Beskidy MTB Trophy 2013

      1. Čantoryje
      2. Rysianka
      3. Velká Rača
      4. Rownica nebo Klimczok
      0 0
    • Buf  

      Tak jsme měli pořadatelskou poradu v Istebne a zázemi bude opět zpátky v amfiteatru a gymnáziu. Registrace běží a potěšitelné je , že děvčata z Dánska přijedou. Posledně si stěžovaly na moc lehké trasy a málo technických sjezdů.

      Doufám, že budou letos uspokojené…nebo , alespoň spokojené.

      0 0
    • Buf  

      Novinkou ročníku 2013 bude i to , že definitivně budou 4 plnohodnotné etapy. Všechny se startem dopoledne. Končí tak éra prologů a úvodních etap. Došlo ke změně a Grzegorz prohlásil Beskidy jsou závod UCI XCS S2, nemůžou být lehké.

      Ta první plnotučná etapa bude „Česká“ a zavede účastníky do Těšínských Beskyd a to co nejblíže až k Těšínu. Trasa ještě čeká na schválení řadou institucí a na jaře na definitivní GPS proměření. Předpoklad je cca 75 km a 2500 – 3000 m ( uvidíme kam nás pustí ???)Máme projetou řadu variant a řadu vychytávek.

      0 0
    • Buf  

      Tak už i první český etapák MTB TRilogy aktualizoval termín 3.-6.7.2013 a registraci mají v plánu spustit na nový rok.

      Takže tradiční Trilogy na Jana Husa, Cyrila a Metoděje.

      Je to po MS v Kirchbergu Kitz Alp Bike, takže i maratonští borci budou mít po sezoně. Tak uvidíme kdo se objeví.

      0 0
    • Buf  

      Konec světa se nekonal, ale konec roku je za dveřmi a končí základní výše startovného na Beskidy MTB Trophy 2013. Je již 250 zájemců a 50 jich již zaplatilo. Více infa na bikechallenge.

      0 0
    • Buf  

      Tak a máme již téměř stovku zaregistrovaných. Přehled národů vedou Poláci

      POL: 49, DNK: 11, SVK: 8, RUS: 7, LVA: 7, GER: 5, BLR: 3, NLD: 2, BEL: 1

      Češi zatím vyčkávají na to až se zveřejní etapy. Zatím také absolutní klid mezi eliťáky. Uvidíme kdo se rozhodne vyjet body UCI. Slíbený nový vzhled webu s aktualizovanými trasami stále není. Nová podoba je zatím jen u Sudety MTB Challenge a Triatlonu, kterému se GG od sezony 2013 bude také věnovat a to rovnou soutěží o automobil volvo.

      0 0
      • mireks  

        Nevím jestli ostatní vyčkávají, spíš předpokládám zádrhel někde v kontrole plateb na účet u ČSOB. Já jsem platil někdy v půlce prosince, v rámci stejné banky, a od té doby proběhlo několik aktualizací na sportchallenge.cz a nic. Zatím čekám a neplaším, č.ú. a VS jsem zpětně kontroloval, navíc banka mi ve výpisu k číslu účtu sama přiřadila Grzegorzovo jméno, tak snad to časem někdo prošťouchne.

        Jak jsi tuhle psal o zázemí opět v Gymnáziu, to bude včetně ubytování jako v předchozích letech ? Nebo jenom kancelář závodu ?

        Jinak nějaké předběžné informace o trasách sem tam proběhnou na FB.

        0 0
        • Buf  

          Jak je to s učtem by měl vědět Véna, ale tuším že je od Grzegorze a je otázka jak často si předávají info o platbách.A teď byly svátky. Trasy jsou zhruba nastíněny , ale Grzegorz tradičně do toho vstupuje z Waršavy a dělá úpravy. Konkrétně je to stejně jedno, protože se uvidí kam nás pustí lesáci. Problémy dělají už i ti v Polsku a jako u nás jedno polesí je OK a druhé úplní trotli. Takže uvidíme. Vše má GG a čekám až aktualizuje web a pak začneme s Wieskem běhat po úřadech. Na jaře pak projedeme schválené trasy GPS , ale bude to asi těsně před závodem. Bude záležet na tom kde bude těžba dřeva a kolik nasype sněhu.

          0 0
        • mireks  

          Tak už to někdo prošťouchl, zatím je nás 6.

          Jo a na http://mtbtrophy.com už je nová verze stránek, včetně informací o trasách 2013.

          A podle všeho bude v Gymnáziu všechno při starém, tzn. včetně ubytování a jídla.

          0 0
          • Buf  

            Ledy povolily, je obleva. Ono i ty banky na silvestra moc nefungují. Možnost objednat jídlo a ubytovaní ve škole Standard ** za příplatek. Ceny v korunách tam zatím nejsou, snad to Pttak a Vena pořeší. Stránky jen Polsky a Anglicky.

            0 0
    • Buf  

      Tak registrace běží, ale zatím je zahaleno tajemstvím kdo bude patřit k favoritům prvního UCI etapového závodu MTB ve střední Evropě(a zemích bývalého sovětského bloku).

      Podle informácí z Polska tak elitní tým JBG-2 po honbě za body v XCO před olympiadou vyhlasil přeorientování zájmu na bikemaratonskou světovou serii a lze tak očekávat i jejich účast na Beskidy MTB Trophy. Zatím to ale nepotvrdili na startovce ani na svém webu. Uvidíme zda někdo z českých elite jezdců zkusí start na tak náročném závodě jakým Beskidy MTB Trophy jsou , je to sice UCI XCS class 2, ale asi většina dá přednost méně naročnému Alpen touru v Schladmingu ( navíc více bodovanému UCI XCS class 1)

      0 0
      • Zerocool  

        méně náročnému alpen touru? si děláš srandu? terénem možná…

        0 0
        • Buf  

          Parametry pro srovnání čistě statisticky, charakter terénu v Alpách a Beskydech je těžko srovnávat.

          Termín stejný 4 dni :

          Alpentour 215 km / 8800 m

          Beskidy MTB Trophy 290 km / 11500 m

          A časově tak půl hodiny až hodina delší čas jízdy vítěze na etapu v Beskydech než Alpách. To je realita …

          Chtěl jsem v příspěvku výše naznačit, že kategorie etapáku dle UCI není totožná s náročností závodu, a v tomto případě je tomu spíše naopak. Minimálně je to srovnatelné.

          Jinak každý závod je náročný tak jak je natrasován tak jak vyjde počasí a taky podle toho kdo ten závod jede. To je snad jasné.

          0 0
          • orm  

            Když uvádíte náročnost měl byste u toho uvést konrétní parametry čeho se ta náročnost týká. Vy očividně mluvíte o technické náročnosti trati, km, převýšení, technika jízdy, což je vpořádku, to nikdo rozporovat nebude, ale co v pořádku není, je to, že kladete rovnítko mezi technickou náročností trati a náročností závodu. Náročnost závodu určují závodníci, proto kategorie etapaku podle UCI urcuje narocnost zavodu (da se predpokladat, ze na vyse bodovany zavod prijedou lepsi zavodnici, tj. byt lepsi v zavode bude narocnejsi), ale neurcuje narocnost trati.

            ps: Muj nazor, nechci zakladat flame :-).

            0 0
            • Buf  

              Ok, ale to tam přeci píšu, že záleží na tom kdo ten závod jede.

              A srovnání není problém např jezdci Milka Superior ( bart Brentjens) jeli polský Sudety MTB Challenge i Alpentour. Takže jako etalon to můžeš vzít . A sami poláci označují Beskidy za náročnější než Sudety. Takže z toho vychází moje přirovnání.

              Ironbike je v etapácích asi nejvíc, a taky si to dají do názvu na titulní stranu webu, a mají asi pravdu… tam jede elita etapu i 8 hodin, my jsme tak na půlce se 4 hodinami . Takže snad můžu říct že Iron je těžší než Beskidy…a 3 hodinové etapy na alpenturu jsou kratší, aby jsem se lépe vyjádřil…

              0 0
          • karliner  

            Čistě statisticky – poláci ještě týden před závodem nebudou tušit, kudy závod povede :-)))

            0 0
            • Cryzyy  

              A jak asi maji dopredu vedet ktere cesty budou nejvic rozjezdene od lesaku, bude na nich nejvic bahna a nejhlubsi kaluze ? to se proste dopredu naplanovat neda ! :)

              0 0
              • karliner  

                Já ty důvody chápu. Jen jsem chtěl dokreslit zbytečnost porovnávání údajů Alpentouru a Beskyd, nemluvě o tom, že kdo Beskydy jel, tak ví, že i údaje před startem (na startu) se výrazně liší od reality v cíli :-).

                0 0
          • Zerocool  

            delěí čas je ale způsoben tlačením na beskidi trophy, na alpentouru netlačíš a všimni si kratší vzdálenosti alpentouru, taky tempo je trochu vyšší řekl bych díky lepší sjízdnosti na AT…

            0 0
            • Buf  

              Myslim , že moc tlačení v Beskydech není. Tak třeba na loňské etapě Javorový Ostrý co jsem dělal, tak bylo toho jen pár desítek metrů co se nedalo vyjet. Bylo to na modré značce k chatě na Kozinci. Někteří to kritizovali, ale je to moc hezký chodník přes louky a pak lesem. Jinudy to vyjet nejde pokud nepočítám cestu po silnici k chatě. Navíc je to proložené pozvolnějšími pasážemi, takže až tak to zase rychlost a výsledný čas neovlivní. Dál od Kozince se dalo jet na velkou, totéž stoupání z Tyry po lesních cestách.

              I letos budou pasáže kde to všichni nevyjedou. Budou to ale zase jen desítky metrů. Volíme vždy směr jízdy tak, že nám jde především o zajímavé sjezdové úseky. Výjezdy se pak řeší kompromisem lesních cest i zpevněných lesních asfaltek, když tam není jiný sjízdný terén.

              Důležité je i to, aby jsme ukázali vždy něco nového. Vloni třeba mnohem zajímavější sjezd z Kozubové po starých lesních chodníčcích, místo stupidní strmé kamenité cyklotrasy ve směru na Kamenitý. Nebo stará žlutá značka z Ostrého a neznačené cesty do Hrádku. Myslím si, že to nezná ani moc místních bikerů. Důvodem je i vyhnout se turistům, což u zmíněných úseků částečně platilo.

              0 0
    • Buf  

      Tak celkem již 333 zájemců ( stále bez eliťáků, ti se probudí až sleze sníh) a již 150 lidí na startovce

      POL: 74, DNK: 26, RUS: 11, GER: 9, SVK: 8, LVA: 7, CZE: 6, BLR: 3, NLD: 3, BEL: 2, CHE: 1

      Jinak z náročností tratí strach mít nemusíte , Enduro to nebude.

      0 0
    • Buf  

      Tak se nám blíží další cenový termín registrace a na počtu zaplacených to je znát. Na startovce je již 207 bikerů.

      Bohužel se ukazuje, že náročné závody jsou v československu zcela na okraji zájmu. Potvrzuje to i to, že nový web pořadatele je již jen v polštině a angličtině, protože pro necelou desítku Čechů a stejné množství Slováků to nestojí za to překládat do češtiny a slovenštiny.

      Zajímavé je i to, že etapáky jsou oblíbené pro jezdce „old school“. No dech mi ale vyrazil Švýcar co chce přijet. Ročník narození 1944.

      0 0
      • Buf  

        Termín registrace za nižší cenu je prodloužený do 04.02.2013

        0 0
    • Buf  

      Tak přináším svůj Blog o novinkách v MTB 2013.

      Tak se nám letos trošinku roztrhnul pytel s etapovými závody, což je pěkné protože roste nabídka. Na druhé straně je to i kontraproduk­tivní, protože potenciálních zájemců co etapák přežijí a jsou ochotni tomu věnovat čas a úsilí není mnoho. Pokud pořadatelé nebudou dostatečně finančně zabezpečeni tak to asi moc masovky nebudou a každá akce je nekompromisně svázana platnými pravidly ekonomiky. Navíc se nám nahrly čtyři akce do jednoho regionu a ještě k tomu jsou v termínové kolizi. Máme tak na hromádce tyto etapáky Sudety MTB Challenge, Bike Adventure , MTB TRilogy a Mouflon Tracks . Do etapáku pak vstoupilo enduro, all mountain nebo něco na okraji freeride ježdění. Hodně názvů, ale zatím je to nevyhraněné odvětví. Vše musí nějak začít. Zajímavé je , že svěťák endura se trhnul od UCI.

      Tak už to vypadalo, že závodům dvojic zvoní hrana, ale UCI posvětilo zcela nepochopitelnou strukturu MTB etapáku v Bavorsku, MTB Champions Trophy Bayrischzell kde se jedou závody tříčlenných týmů a jsou etapy jako časovka družstev apod. No to snad pojedou jen němci. Kde se u nás najdou tři bikeři z týmu , co by jeli spolu etapák. Je to zajímavý pokus udělat MTB závod jako silniční Tour. No nevím, socialismus už byl , MTB je podle mne individuální sport .

      Tak co se tedy v ČR a okolí jede :

      Beskidy MTB Trophy 30.05.-02.06.2013

      Alpentour Trophy 30.05.-02.06.2013

      Bike Four Peaks ( Trans Germany) 05.-08.2013

      MAD East Challenge 500 22.-23.06.2013

      Bike Adventure 04.-07.07.2013

      MTB TRilogy 03.-06.07.2013

      Transalp 13.-20.07.2013

      Sudety MTB Challenge 28.07. –02.08.2013

      Horal Tour 09.-11.08.2013

      Trans Schwarzwald 14.-18.08.2013

      Mouflon Tracks 29.08.-01.09.2013

      0 0
    • Buf  

      Tak dnes s Wieskem jednání na Lesy ČR a trasa až na malé vyjímky v okolí NPR schválena. Pozitivní informace v roce 2014 se pojede opět do CHKO Beskydy, kterou letos vynecháváme, aby si příroda odpočinula od závodníků…

      0 0
      • Buf  

        Takže etapak trojic v Bavorsku byl odpískán a zmizel z kalendáře UCI , stejně jako vloni hogo fogo pořadatele etapaku Grischa ve Svýcarsku. Není to lehké dnes začít z nuly pořádat etapák a oslovit bikery. Trend nastolený na našem etapáku tak je zatím funkční a startovka se blíží číslu „300“

        Takto vypadá pořadí národů POL: 132, DNK: 64, RUS: 20, GER: 15, CZE: 14, LVA: 13, SVK: 10, BLR: 10, BEL: 5, UKR: 4, NLD: 3, SUI: 2, ITA: 1, RSA: 1

        Doufám, že ti dánové nejedou za levným pivem jako do Prahy …

        0 0
        • Smazaný účet  

          pekne sa to zaplnilo, však Dáni sú tam stále tí istí :) ešte sa rozrastie česká enkláva a 500-vka bude naplnená :)

          0 0
          • Buf  

            No myslim , že limit je už dnes prakticky vyčerpaný. Jak píšeš, základní obsada Beskidy Trophy jsou " Beskydští srdcaři" , to je základ a záruka dobré atmosféry. Potkají se staří známí, i o tom to je… Pokud se většina zajemcu přesune do zaplacených a přidá se elita, která se tradičně hlásí na poslední chvíli (protože jede podle aktuální formy a zdravotního stavu).

            Z favoritů tam zatím nikdo není, ale uvidíme, ozývají se Grzegorzovi zajímavá jména, ale zatím start nikdo nepotvrdil.No a je to v kalendáři UCI jako XCS S2, takže počet závodníků s licencí bude asi vyšší, než v minulosti.

            Do startu je čas ( 100 dní):

            http://www.facebook.com/photo.php…

            0 0
    • Buf  

      Na etapáku Andalucia startují i dva polské týmy JBG-2 Race.

      Hoši z beskydského Ustroně jedou dobře , dnes bratři Brzoszkové dojeli na 4. místě v druhé etapě.

      Podle toho, že startují na etapáku ve Špaňelsku, tak lze usuzovat na to, že se letos více zaměří na etapáky a bikemaratony a asi budou tak startovat i na Beskidy MTB Trophy 2013. Pokud to tak bude, tak to budou velcí favorité na vítězství.

      0 0
    • Buf  

      Tak na startovce Beskidy MTB Trophy 2013 bylo dosaženo čísla 300 a takto vypadá pořadí národů a složení kategorií

      POL: 132, DNK: 68, RUS: 21, GER: 15, CZE: 14, LVA: 13, SVK: 10, BLR: 10, BEL: 5, UKR: 4, NLD: 3, SUI: 2, RSA: 1, ITA: 1, HUN: 1

      Standard:M3: 139, M4: 68, M2: 54, M5: 13, K2: 12, K3: 8, K4: 6

      0 0
      • Zerocool  

        ty jo to nízké procento čechů mě děsí, si pamatuju, že nás tam muselo být v 2008 mnohem více…

        0 0
        • Buf  

          No od roku 2008 se hodně změnilo, na Beskidy jezdí nejvíce Dánové a taky Rusové (spočítám li bývalý Sov. sojuz – Rusko, Ukrajina,Bělorusko, Pobaltské republiky). Domácí Polsko je jasné, tam je to i tím, že mají státní svátky Božího těla. Letos je i hodně Slováků. V Čechách je dnes možnost startovat na domácím etapáku MTB Trilogy, který má podobnou logistiku hvězdicových etap z jednoho centra, tak to nějaké zájemce o etapák sebere. Když, ale srovnám účast na Beskidy MTB Trophy, MTB Trilogy a Sudety Bike Challenge, tak zase to tak zlé není a Beskidy jsou zatím TOP, co se účasti týče. Taky je ještě řada nerozhodnutých co jsou i nejsou na listině očekávaných a zejména díky statutu UCI XCS S-2 přibude hodně eliťáků, kteří se zajímají, ale zatím nejsou zaregistrovaní. Takže to tak vidím že 20– 30 Čechů by mohlo být. Bohužel je kolize s tím etapákaem AlpenTour a to jsme tady již přetřásali. Z Beskidy MTB TRophy se podařilo udělat skutečně mezinárodním závodem. Jako český ho ani v Čechách nikdo moc nebere, jezdí se to sice i v ČR , ale někde ve Slezsku nebo v lepším případě na Moravě.

          0 0
          • Zerocool  

            danu bylo vzdycky dost, cim si to vysvetlujes?

            0 0
            • Buf  

              Je to vše o týmech. Stačí když na akci přijede jeden větší tým a hned to statistikou zamíchá. I z Čech jak tady byl jeden rok manšaft Rybaříků z Jistebnice, tak najednou bylo 2 x tolik Čechů. A Dánové jsou týmy a početné. Proto je zde i vysoké procento holek, cca 7 – 10 % startujících, což na tak náročný závod je solidní a to je o těch týmech. Dánové si to užívají, jsou to jejich nejbližší kopce a pak je tu levné Pivo. Když čtu jak jezdí nyní zájezdy náctiletých do Prahy chlastat a jsou na to spešl dánské cestovky. Tak se GG podařilo jednu takovou skupinu nasměřovat na Beskydy. Zajímavé je , že na Sudety MTB Challenge je zcela jiné složení a přitom stejný pořadatel…

              0 0
    • Buf  

      Tak se ukazuje, že etapáky dvojic jsou problém. Sladit výkonnost dvojice a spolehlivost techniky je problematické a ubírá to na zajímavosti závodu. Kdyby se na andalusii jeli jednotlivci tak je otázkou jake by bylo pořadí, tak při pádech a defektech a prošití na to doplácí druhý z dvojice a i kdyby na to měl tak ma smůlu. Na diskusích jsou pak nejapné poznámky na výkonnost Cinkova parťáka, což mi přijde zcela mimo mísu. Dnes to asi zazdil tým JBG-2 Race 1 bratři Brozskové, zatím nejsou v cíli. Vyhrála Merida 2 s naším Cinkem, ale celkově vede Ergon. Takže na Andalucii je to zatím velká defektová loterie.

      0 0
      • Buf  

        Tak dnes Španělé vyměkli a zapíchli 5. etapu – Počasí. No nevím , nejsem tam, ale v Beskydech by se asi nikdy nic nejelo, pokud by jsme koukali na to jestli sprchne…

        0 0
        • Cryzyy  

          Asi maji Spanelsi poradatele dostatek rozumu.

          0 0
          • Buf  

            No my mame taky rozum a máme připravené kratší varianty pro případ total hnus počasí. Ale úplně vypustit etapu, zas takova pohroma teď nikde v Evropě nepanuje. Jsou to prostě jižani…

            0 0
    • Buf  

      Tak máme za sebou další velký (asi největší etapák) Cap Epic v Jižní Africe. Opět se potvrdilo, to že závody dvojic jsou víc na škodu, než k zvýšení popularity MTB. Dvojice se vzájemně omezují výkonností a technickými problémy a taky je o polovinu menší startovní pole… Nemůžu si pomoct, ale MTB je individuální sport a dvojice jsou takový kočkopes, mezi týmy jak je známe na silnici a skutečným MTB individualit jak je známe z XCO, DH,…

      No a taky již máme zaregistrovanou první hvězdu na Beskidy MTB Trophy. Start potvrdil vítěz Crocodile Trophy 2012 Ivan Rybařík. Startovka se plní a koncem března je další limit registrace.

      V Beskydech je zatím super prašan a tak trasy jsou zatím u ledu. Nicméně intenzivně se jedná na úřadech a vypadá to nadějně. Česká etapa má pracovní název Těšínská a jak se již stalo zvykem doufáme, že zase překvapíme i domorodce novými bikovými trasami.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no po víkendovej nádielke to vyzerá tak, že sa na prieskum terénu dostanete tak začiatkom mája…:(

        0 0
        • Buf  

          Zima ještě nekončí, celý apríl bude chladný a po prvním máji se uvidí co a jak. Trasy máme najeté na podzim, teď jde jen o případné následky zimy, aby to bylo sjízdné. Žádná kalamita naštěstí v kopcích nebyla a půl metru prašanu není problém. Letos asi zatím nejlepší víkend na lyže. Trophy je letos velice brzy, což souvisí s církevními svátky velikonoc a božího těla a navíc zima se protahuje. Doufám, že budou pěkné fotogenické scenérie s bílými Tatrami a Fatrami a v severech se asi i koncem května najde nějaká sněhová závěj na trase. Pokud bude sněžit i v květnu , tak asi budeme trasy upravovat do nižších poloh. Česká etapa je pod 1000 metrů, tam problém nebude. Nejvíce sněhu očekávám na Rysiance a Velké Rači.

          0 0
          • Smazaný účet  

            minulý týždeň to na Rači vyzeralo takto a teraz ešte pripadlo takých 40 centi…bude to veselé :)

            0 0
            • Buf  

              Zima pomalu končí a sníh začne tát. Zatímco polské bikemarathony se přesunuly na květen, tak Beskidy MTB TRophy ma termín pevný a zatím nezměněný. Osobně si myslím, že pokud bude někde po zimě a sněhu problém tak změníme trasu.

              Statistika národů k dubnu je takováto :

              POL: 176, DNK: 75, CZE: 26, RUS: 24, GER: 18, LVA: 13, SVK: 12, BLR: 10, UKR: 8, BEL: 5, HUN: 4, NLD: 3, SUI: 2, AUT: 2, CAN: 1, RSA: 1, FRA: 1, ITA: 1

              Standard: M3: 166, M4: 90, M2: 74, M5: 17, K2: 16, K3: 10, K4: 9

              Mezinárodní závod UCI XCS Class S2 …

              0 0
    • Buf  

      Aktualní sněhové podmínky na Lysé hoře v Beskydech pro představu jak to vypadá se sněhem..http://ly­sahora.cz/public/ka­pitola.phtml?ka­pitola=135816

      0 0
      • Zerocool  

        zdar, dres vypadá letos moc pěkně, kde se dá objednat?? nebo pujdou koupit na místě?

        0 0
        • Buf  

          Tak jsem se zeptal…

          zamówienie koszulki do 17.05.2013

          przez e-mail

          Pozdrawiam

          Grzegorz Golonko

          0 0
          • Buf  

            Ještě upřesnění, ale zájemci moc času nemají. Bude to skutečně vzácná edice dresů…pokud objednávky končí dnes.

            Official Cycling Jersey Beskidy MTB Trophy 2013 se dá objednat a zaplatit i v ČR jak mne informoval Grzegorz Golonko a to do 17.05 2013

            objednávky zasilat na info@mtbtrophy.com

            platba do 17.05.2013 na ucet v ČSOB – 900 CZK

            cislo uctu na http://www.sportchallenge.cz

            0 0
            • Zerocool  

              budou na místě ne?? dneska už to nestihnu a chtěl bych ho prubnout…jedno elko mi tam pohlidej:)

              0 0
              • Buf  

                Kdo to chce určitě tak ať pošle ten email, že má vážný zájem, asi bude mít GG něco vyrobeno navíc a velikosti půjde doladit, ale logicky chce mít maximum závazných objednávek, aby věděl, kolik a jakých velikostí vyrobit. Je to dosti pozdě, na výrobu má jen 2 týdny.

                Nabídku měl i v propozicích jako dodatkovou položku, ale to zase nebylo známo jak to bude vypadat a tak to byl takový zajíc v pytli, který si asi moc lidí neobjednalo.

                0 0
    • Buf  

      Tak minulý týden projeta " česká " etapa pracovně nazvaná Těšínská a je to celkem po zimě v dobrém stavu. Poslední zbytky sněhu jen v severech jinak OK.

      Na několika místech se těží dřevo, uvidíme za 3 týdny jak to bude vypadat. Jediná katastrofa je polom mezi Filipkou a Zimným na červeném traverzu, byl to takový pěkný singláč. Asi je definitivně po něm, dřevo se asi vytahá, ale ty vývraty tam asi zůstanou. Musí se po hřebeni po cyklotrase Radegast.

      0 0
      • Flinker  

        Ma niekto zaujem o ucast?

        Ja sa nemozem zucastnit, a viem prepisat startovne (dohodnute s organizatorom).

        Ozvite sa na mail.

        Zlava z original startovneho (160 eur) je samozrejma

        0 0
        • micu  

          Je to jeste aktualni ?

          0 0
          • Flinker  

            Ee, podarilo sa odstranit prekazky a idem. Deadline bola aj tak do 15.05 lebo tak mi urcil organizator

            0 0
    • Smazaný účet  

      včera sme si prešli časť hrebeňa V.Rače na Przegibek a dole do Rycierovej, krásne suchúčko, keby to tak ostalo aj na Trophy :)

      0 0
      • Buf  

        O víkendu se má ochladit a na kopcích má sněžit, ale na Beskidy se má již oteplovat a přelom květen – červen slibují solidní počasí. Ale to je stále jen výhled, nikoli předpověď.

        0 0
    • Buf  

      INFO pro bikery kteří pojedou do Istebné z České strany.

      V úseku silnice Nebory – Třinec je omezen provoz do poloviny června do jednoho jízdního pruhu a řízen světelnou signalizací. Tvoří se kolony, kamiony nemají objízdnou trasu.

      Doporučená trasa po dálnici (rychlostní silnici) jet směr Český Těšín a odbočit sjezdem na Třinec a dále na Třinec Konská ( kolem železáren ), pak na kruhovce vpravo do města a na světlech doleva přes město až na výjezd z Třince směr Jablunkov. ( je to stále podél železnice)

      Druhá možnost pokračovat do Polska přes Český Těšín a přes Ustroň a Wislu do sedla Kubalonka a dolů do Istebne.

      Až do Ustroně je čtyřproudá silnice…

      0 0
      • Zerocool  

        bufe neřeš dopravu, ale hlavně zajisti počasí, zaplavy a bahenní lázně už nechci zažit…

        0 0
      • Zerocool  

        sněží?:)

        0 0
      • Zerocool  

        proc nejsou v mapach vyznaceny občerstvovaci stanice?

        0 0
        • Smazaný účet  

          tie budú vyznačené až na mieste na veľkých tlačených mapách…

          0 0
          • Zerocool  

            jo pokud tech map bude dostatek se budou predavat pri prezentaci?? v roce 2008 2009 to tak nebylo

            0 0
            • Smazaný účet  

              žiadne mapy sa nikdy nerozdávali, veľká mapa bude vždy ráno nalepená na stene a na nej budú vyznačené bufety, to si hádam zapamätáš tie 4 čísla…myslím, že aj malé nálepky s profilmi etáp na predstavec či rám budú k dispozícii…

              0 0
              • Buf  

                Mapy na stránkách Beskidy MTB Trophy nejsou aktualizované, bude řada změn podle aktuální situace na tratích. Co se týká 1. etapy tak se nepojede přes Kempaland a Bukovec, protože se zde není dokončená výstavby cyklo – inlain stezky po které se mělo jet podél silnice. Také se vynechává Malá Čantoryje a otočil se proto i směr okruhu u Třince, který byl na mapě nakreslen zcela jinak než se pojede. Nachystali jsme pro Vás zcela nové pasáže po Těšínských vápencích, což je taková beskydská geologická a přírodní třešnička na okraji Beskyd jinak tvořených vrstvami flyše ( což jsou vrstvy pískovců ,slepenců, jílovců , a jílovitých břidlic ). Včera celý okruh pod Čantoryjí dočistěn a prořezán ( padlé stromy odstraněny nebo opraven přejezd – přeskok, houští prořezáno a klacky na singlech uklizeny. Terén zatím ve výborném stavu , ideál, není bláto a ani se nepráší ( žádný hrách …), i sjezd na hlíně u vrchu Tul byl suchý. Bláto je jen v místech potůčků a to je tam vždy…, Jinak se jede hřebenem Velký Stožek – Sošov a odbočí se pod Velkou Čantoryjí na traverz do české strany. To by mělo být taky ok , vše je na hřebeni po kamenitých cestách a šotole. Jediný problém je co vymyslí Wiesek pro trasu výjezdu z Istebné na Velký Stožek. To ale nevím pro kterou variantu se rozhodnul. Psal že je v Beskydech plno bláta. No když ho někdo hledá tak ho najde. Já trasy vybíral tak aby se minimálně jelo tam kde se těží a jezdí lokotoše…

                Počasí se předpovědět nedá , stále trvá meteorologická anomálie s nestandartním rozložením tlakových polí a Beskydy se nyní nachází v oblasti mezi níží nad britskými ostrovy a Polskem. Pokud to tak zůstane tak zde okludují frontální systémy a můžou se vyskytovat lokální přeháňky a bouřky.Sněžit nebude , studený vzduch jde více západně a proniká přes Alpy až do Itálie ( sníh na Giru…) Místo od místa se můžou výrazně lišit a tak někde může být sucho a vedle bláto. Zítra má být teplo a slunečno, tak to bude suché před startem. Co bude pak zatím nikdo neví. Předpovědi se aktualizují každou hodinu a protože modely na tuto anamálii neexistují tak se to mění od Šumavy k Tatrám…od tropických teplot po návrat zimy. Více na www.3Bmeteo.com , www.meteoblue.ch , český hydrometeorologický ústav ( stránky www.lysáhora.cz)

                0 0
                • Zerocool  

                  bufe prosim te, to ze nejsou mapy 3 dny pred zacatkem akce je smutne, pokud ma nekdo support, tak potrebuje vytistene mapy, jak to tedy bude zabezpeceno??? pro zachovani profesionality organizace silne doporucuju vytisknout mapy vsech etap a rozdavat pri prezentaci, takove naklady to nejsou…diky

                  0 0
                  • Buf  

                    O víkendu byl bikemaraton v Krynici a dnes by již měli být všichni v Istebné a budou se již plně věnovat Beskiody MTB Trophy. Předpokládám i aktualizace webových stránek včetně tras a startovky. Takže zkuste vydržet, možná ještě dnes budeme mít poradu v Istebne , tak pak by jsem dal aktualni info. Před chvíli jsme ladili rozmístění bufetů na 1. etapě, možná ti to přijde divné, ale když jsme před 2 týdny projížděli trasu s GPS tak se pod Velkou Čantoryjí těžilo, byly tam lanovky na tahání dřeva atd. Teď jsou tam dvě zcela nové závory čerstvě bílo – červeně natřené. Takže je to těžké , buď to bude aktuální a na poslední chvíli nebo brzy a budou pak stejně změny. I tak se může pořadatel rozhodnout upravit trasy i podle počasí a jiných problémů co se vyskytnou.

                    Jinak nevím jak mapky, ale bývaly samolepky s profilem a bufety, ty jsou více praktické, myslím že značení je dobré (dělá to tým Vény Hornycha a domorodci) a orienťák to není aby se jezdilo podle vytištěné mapy.

                    0 0
                  • mireks  

                    GG slibuje mapy dneska vecer… viz http://www.mtbforum.pl/showthread.php…

                    0 0
                    • Buf  

                      Takže už tam ty mápy máme i s profily. Jsou aktualizované a Véna už začal značit.

                      Teď už jen namasírovat lýtka a namazat řetěz…

                      0 0
    • Buf  

      Tak jak koukám jak dopadnul s počasím Český pohár XCE + XCO ve vytopené Praze a zasněžený Alpentour Trophy v Schladmingu, kde taky krátili etapy jako na Beskidy MTB Trophy, a poslední odpískali, tak ty Beskydy dopadly nejlépe. Začínalo se do suchého, pak vylezlo občas i slunce a lilo hlavně přes noc. Na závěr zase byla trochu díra v mracích. Takže, možná máte bláta ještě plné zuby, ale můžete se utěšovat že jinde bylo hůř…

      Co další etapáky jak bude ???

      Jede někdo na bývalý Trans Germany, start za pár dní…

      v česko – slovensku ( včetně nynějšího Polska )se letos ještě jede :

      pak MAD East Challenge a na svátky cyrila – metoda – a husa TRILOGY a o prázdninách Sudety MTB Challenge a Horal Tour a enduro novinka Muflon

      0 0
    • Buf  

      Tak sotva skončil letošní ročník, jsou tady úvahy o tom příštím a pořadatelé zvažují znova variantu která se řewšila před pár lety a to prázdninový termín. Uvažuje se o konci srpna ????

      Jinak Muflon se údajně posunul termínově na polovinu září, uvidíme jak se Enduro uchytí, ale v této oblasti je přeetapováno…

      0 0
      • orm  

        Za mě by byl konec srpna super, to bych se tam konečně mohl i přihlásit :-). Na jaře, začátkem léta je těch pěkných závodů hodně. V srpnu, září je to z mého pohledu již slabší.

        0 0
        • Buf  

          Už jednou se to řešilo, ale pořadatelem je GG a ten musí posoudit i jiné aspekty. Pokud bude zázemí v gymnásiu ( což je myslím ideální), tak musí být ve škole prázdniny. Což je v případě svátků Božího těla v Polsku splněno. Další aspekt je zda přijede v době dovolených více, stejně nebo méně lidí.4 denní akce vyhovuje jako prodloužený víkend a má asi i proto vysokou oblibu. Jarní termín je také ( i když nepochopitelně pro mnohé cyklisty nejpopulárnější – je to pomatené jako věechny sporty v dnešní době- v zimě se jezdí trénovat na kolo do tepla a v létě trénovat lyžovat na ledovce ????). Statisticky v Beskydech je optimum konec srpna, je již chladněji, méně bouřek, je již sice kratší den, ale ještě nehrozí sněžení a mrazíky. Září je už stejná loterie jako květen a červen. Červenec je asi nejvíce srážkový. Více na o klimatu v Beskydech http://www.lysahora.cz/…jekty1.phtml?…

          JInak na jaře je těch etapáků hodně Alpentour Trophy ( stejný termín) pak koliduje často Rally di Sardegna, 4 Peak ( Trans Germany letos navazoval ), Mad East Challenge je teď o víkendu, Na naše svátky Hus a Cyril s Metodem je Trilogy,…vše jsou to většinou prodloužené víkendovky. O prázdninách pak jsou týdenní etapáky jako Trans Alp, Iron Bike, Sudety MTB Challenge, Trans Schwarzwald,…

          Takže uvidíme, rozhodování není jednoduché…

          0 0
    • Smazaný účet  

      nejaké moje postrehy z Trophy :)

      http://www.mtbiker.sk/…hy-2013.html

      0 0
    • Buf  

      Oficiální video od GG http://vimeo.com/68515082

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.