• Buf

    Letošní 4.ročník etapového závodu jednotlivců Beskidy MTB Trophy 2010 se koná 03.-06.června 2010. Centrum závodu je obec Istebná. Jsou připraveny čtyři nové etapy Velký Stožek, Klimczok, Veåká Rača a Skrzyczne. Trasy více v terénu a méně přejezdů po asfaltkách. Více informací na novém webu www.MTBtrophy.webworld.pl, kde najdete i fotogalerie a filmy. Informace doporučujeme nejen pro účastníky, ale i pro ostatní bikery, kteří zamíří do Beskyd za bikováním. Odkazy na ubytování, trasy etapáku v mapách atd.

    Naše heslo Bikeři bikerům.

    0 0
    • venabch  

      Ja chci Velkou Racu ta je super :-)

      0 0
      • Buf  

        Velká Rača tam bude, mapy jsou již zveřejněny na http://www.bikebrother.com/ Když to do třetice na Velké Rači nevyšlo ( 1.rok – bouřka a kroupy, 2. rok celý propršený a tuny bláta, 3. rok na hřebenech taky sprchlo a le už se to lepší!!!! , tak tam jedeme dočtveřice. Snad to bude konečně za sucha. I ten směr co Wiesek otočil by měl být OK. Nahoru po zásobovací cestě k chatě a dolů hřebenem a singly na Zwardoň.

        0 0
        • ememem  

          pocuj nie ze bych to chcel nejak spochybnovat ale fakt na 263 km 11740 m vyskovych? to je asi tolko vyskovych ako pri pomaly dvojnasobnej dlzke nejakeho transalpu. a etapa 73 km a 3250 m vyskovych to predsa beskydskym terenom snad ani nemoze byt zjazdne. je to urcite dobre ?

          0 0
          • Buf  

            Kdo jel vloni tak se přesvědčil, že to možné je. Beskydy nejsou vysoké jako Alpy, ale převýšení je tady taky solidní, až 1000 metrů na jeden kopec a na rozdíl od Trans Alpu jsou zdejší etapy mnohem více v terénu, méně kilometrů, nižší průměrná rychlost, ale většinou sjízdné na biku. Když jsem protáhl Vénu a hlavního pořadatele na pořádný Beskydský kopec, kde se muselo kolo nějaký kilák tlačit a nést tak to zavrhli. Zatím. No není všem ročníkům konec…MTB ve svém názvu má hory a o tom to je, cyklistika ???

            0 0
            • Tosa  

              Trať na který musím tlačit já mi nevadí, ale pokud by tam měl tlačit, nebo nedej bože nosit, i Véna, tak bych to nepokládal za vhodně zvolenou trasu pro bika.

              0 0
              • karliner  

                já byl na prvním ročníku a víc než bikový závod mi to připomínalo závod v tlačení a nesení kol bahnem :-)

                ale krásný výhledy ;-), někdy v budoucnu tam zase pojedu

                0 0
              • Buf  

                Když se porovnáme se světovými etapáky, které si nejen my bereme za vzor,chodí se v Beskydech málo a nenosí se téměř nikde. Beskidy MTB Trophy jsou z 99 % sjízdné na kole. Pokud ale počasí nepřeje může se to změnit, to ale můžeme ovlivnit jen částečně. každý dobrý sjezd je vykoupený výjezdem – výstupem. Jo a Véna toho vyjel o něco víc než já…

                0 0
                • Beeda  

                  jj, 3 roky zpatky to bylo v poho UP i DOWN temer vsude..ale ruku na srdce a cisteho vina – je to v horach:-DD

                  jo Babia hora nesla zaradit?:-)

                  http://www.treking.cz/…bia_hora.htm

                  0 0
                  • Buf  

                    Měl to být druhý v pořadí nej vrchol Beskyd ( Pilsko), ten se dá sjet DH, vyjet moc nejde pokud neholduješ trialu podobnému stylu jízdy. Jenže okruhování z Istebné již bylo nereálné a koncept s částečným transferem nebo posunem na jiné místo, byl i s ohledem na " krizi", která zakonitě dopadla i na řadu bikerů zavrhnuta. Zvýšilo by to náklady a komplikovalo organizaci a asi zcela by zanikla pointa POL – CZE – SVK závodu. Byl by to výrazný posun na východ. Uvidíme co se vymyslí na rok 2011, letos neprošla i díky Vénovi( což mne překvapilo, ale až Véna odjede Ironbike tak pochopí o čom sú etapáky, na takový Chaberton to tlačí a nese alespoň kousek každý a je to to nej z nej a proto se tam jezdí) zkrácená varianta. Budu na tom pracovat dál, a klidně i za cenu toho, že se posuneme dál od Čech. Navíc v CHKO Beskydy nás zatím stejně nepustí tam kde by jsme chtěli.

                    0 0
                • Zerocool  

                  no 2. ročník byl o tlačení tak ze 40%:(

                  0 0
                  • Buf  

                    No druhý ročník měl taky nejhorší počasí. Loni to bylo mnohem lepší a poslední etapa byla naprosto luxusní. Ani horko, ani zima, ani bláto ani prach…Nedaří se snad jen na té Velké Rači, tam máme smůlu a je vždy bláto…

                    0 0
    • Buf  

      K novému roku je již registrováno přes 100 bikerů z 16 států. Web zatím běží duplicitně i na starých neaktualizovaných stránkách. Přihlašky by měly přejít postupně na web sportchallenge, ale musí se doladit přenos dat mezi Polskem a ČR, aneb mezi starými a novými webovými stránkami. To jen na upřesnění , pokud by to někoho spletlo. Platba je v ČR možná na účet v ČR v korunách jako v minulém roce.

      0 0
    • Buf  

      Podle posledních informací na polském diskusním fóru je prodlouženo o měsíc ( do konce ledna ) základní startovné pro domorodce. Jinými slovy pro bikery ze tří zemí kudy závod vede a které se podílí na organizaci, jsou to : Polsko, Slovensko a Česká republika.

      0 0
    • Buf  

      Nový web zprovozněn i v češtině na http://cz.mtbtrophy.webworld.pl/

      Na stránky vás přesměruje i původní adresa www.mtbtrophy.com

      0 0
    • Buf  

      Prodloužená registrace za základní výši startovného končí koncem ledna, tak kdo chce začít s přípravou na etapáček tak ať neváhá. Platba zavčasu je stále nejlevnější, last minute nebude!!!Již nyní přes 150 zaregistro­vaných účastníku.A pro zájemce o vítězství je vypsáno Prize money v absolutním pořadí 1000 Euro.

      0 0
    • Buf  

      Přihlášeno již 216 bikerů a závod slibuje opět souboj českých a polských elitních bikemaratonců, účast potvrdili Horák, Trunschka, Šíbl, Brzoska, Kaiser… Tradičně početné týmy se hlásí z Dánska a Belgie a přibývá i mnoho bikerů z východu. K Pobaltským republikám se přidaly i Ukrajina a Bělorusko a již dříve zmiňovaný borec z Číny.

      0 0
    • Hanzz  

      Chlapi jak to tam je s ubytovani kdyz vezmu v uvahu startovne standard* bez ubytovani. Je mozne prespavat nekde v prostoru ve stanech? Je to urceno i pro hobby zavodnika,jak jsem cetl zahranicni ucast a profi jezdce tak nevim :-)

      0 0
      • karliner  

        Jestli tě baví tlačit kolo do kopce a potom snášet mezi obrovskými šutry dolů, tak tam jeď :-))).

        Ale vážně – vzpomínkový optimismus vše zlé přebije.

        Co se týče ubytování ve stanu – jistě ti odpoví Véna nebo Buf, ale stan bych nevolil, protože bude natuty pršet, je tam spousta pensionů za velmi příjemné ceny, já bydlel tady a super!

        0 0
        • Smazaný účet  

          ako píše karliner, penzionov je tam na mraky…ak chceš stanovať, dá sa napr. v zadnej časti gymnázia pekne na trávičke, ale imho to nebude asi to pravé…a z profíkov strach mať nemusíš…väčšina z účastníkov sú tak či tak hobíci…

          0 0
        • JSt  

          to prehanis. predloni bylo dolu jetelny vsecko. dokopca se obcas tlacit muselo. zejmena ve druhe etape :-))).

          0 0
          • karliner  

            Já byl na prvním ročníku, ale nevím, jestli to je předloni. Samo, že trochu přeháním, aby si Hanzz nemyslel, že to je zadarmo :-)

            0 0
            • Hanzz  

              Asi mate pravdu ze stan nebude to idealni po kazde etape :-) . Ten penzionek co mi doporucil Karliner tak vypada dobre. Jinak je mi jasne ze zadarmo tam nic nebude,je to takova vyzva pro me. Vrchol MTB sezony :-)

              0 0
              • karliner  

                Podívej, pension je fakt bomba, neskutečně milé servírky, jídlo fakt dobré, příjemné prostředí, na start kousek, schovají ti kolo do sklepa, na blátivé koule večer místo ranních vydesignovaných cyklistů jsou zvyklí…

                0 0
                • Zerocool  

                  a dobré pivo

                  0 0
                  • mireks  

                    Pozor, ne všechno uvedené úplatí… Hadamowka je super, ale už (při MTBT 2009) tam nejsou ty milé slečny (nově dvě postarší paní), ani pivo (teda mají lahváče, ale během víkendu jim postupně docházely jednotlivé značky). Taky jsem trošku narazil, že už se nedá domluvit anglicky a mojí špatnou česko-polštinu zvládala jenom jedna z nich :( Zase na druhou stranu už (oproti 2008) nebylo potřeba hlásit teplé jídlo na celý pobyt dopředu, ale každý večer jsme si mohli vybrat z několika jídel. Jinak všechna ostatní pozitiva zůstávají, letos tam budeme bydlet (doufám) zase. Takže Hadamowka je bezva, jenom je potřeba počítat s tím, že je to penzionek, ne hotel.

                    0 0
              • Buf  

                Jsou možné všechny zmíněné varianty. Pro romantiky a drsňáky lze postavit stan v okolí Gymnásia. Kdo si chce vařit sám nebo jíst po hospodách je v okolí Istebné spousta penzionů a hotelů, odkazy jsou na webu. Je tam i mnoho takových co mají certifikát cyklisté vítáni.

                Možná a určitě taky dobrá varianta je spát v gymnáziu a využít místní kuchyň. Záleží s kým jedeš a co upřednostníš. Pokud jsi sám a nejsi vlk samotář, doporučil by jsem ten standard ** s ubytováním a stravováním ve škole, tam si najdeš nějaké kámoše. I o tom jsou etapáky a na každou etapu máš celý den, takže nemusíš to hrotit s elitou. Většina lidí jsou bikeři – turisti.

                0 0
          • Eva  

            Jo vzpominkovej optimismus :-),i u me funguje,ale preci jen rec cisel neklame,druha etapa 70km pres 7h o necem svedci :-).Ale diky tomu jsem si hodne posunula hranice co hlava a telo jeste pobere :-).

            Jinak mam srovnani prvniho rocniku jako doprovod,rok 2007,druhy rocnik 2008 jsem jela a byl jeste horsi nez ten prvni,o lonskem 2009 rocniku se rika ze byl co se pocasi tyce zatim nejlepsi.

            Jnak za mne Hadamowka super :-), v tom pocasi si proste nedokazu predstavit stan :-)

            0 0
            • Zerocool  

              čus Evi, potvrzuju 2008 byl masakr a Hadamowku jsme si kvůli tomu moc neužili – málo vypitých piv bo nebyla energie na večerní vysedávání…

              0 0
    • Darkson  

      už loni jsem byl nahlodanej a i letos o tom vážně přemýšlím. roli v mém rozhodování hrají samozřejmě okolnosti výkonostní, rodinné i finanční:-/.

      btrw, nemáte někdo tip nebo zkušenost s nějakým bikefriendly ubytováním v ČR poblíž hranic?

      0 0
      • venabch  

        Ahoj

        Nejlepsi ubytovani je v ty skole i s jidlem ve finale to vyjde si nejlevnejc. Myslim ye jidlo bylo OK .Hlavne prijedes do cile , owapkujes kolo pak na nej skocic ujedes necelej kilak hodis ho do uschovny a hned des do sprchy . A pak hned v ty samy budove jidlo i ubytovani. Tak ze nemusis nikam prejizdet a neco shanet . Je to kousek na vyhlaseni a do bikeservisu (Opet cesky mcguver mekaniko team )

        0 0
        • karliner  

          To je sice pravda, ale komfort a soukromí = nula.

          0 0
          • Darkson  

            jj, to je důvod, proč chci nějaký ubytko. dobže si pamatuju zážitky z BCH – kudla do cíle, bez vyjetí rychle do fronty na wapku, pak do fronty na sprchu, postavit stan, do fronty na večeři a najednou 9 hodin večer a regenerace žádná:-)

            0 0
            • Buf  

              Jo a klidně lze kombinovat servis ve škole ( jídlo, úschova kola, sprchy apod.) a spaní v přírodě na čerstvém vzduchu pokud se ve třídě nevyspíš.

              Na některých mnohem fyzicky náročnějších akcích ( Iron bike) se spí ve stanu a nikdo nefňuká. Na Beskidy MTB Trophy si každý může dopřát takové zázemí na jaké je zvyklý a na jaké má peníze. I hotely jsou tady solidní, no ale nejlepší je ten mnohahvězdičkový " Hotel pod širákem"( pokud zrovna neleje a nesněží)

              0 0
          • JSt  

            tak zalezi jestli tam jedes sukat nebo jezdit na kole, ze ;-)

            0 0
            • venabch  

              No ono je to jiny nez na bch tady si odneses vsechny veci di tridy a pak uz je tam nechas. To usetri hodne casu.Ty fronty byli jen na navku kdyz si neprijel zavcas , jidlo je taky bez front. A jestli si bordelar tak si ve tride poszukas smusne nes cokoliv poszukas :-D

              0 0
              • JSt  

                byli jsme tam plna trida brnaku a vpohode. neplet szukat a sukat ;-)

                0 0
            • karliner  

              samo, že obojí, kvůli projížďce na kole bych se netrmácel přes půl evropy :-)

              0 0
              • venabch  

                tak to musis bejt slusnej nadsamec , jeslti se ti po etape bude chtit jeste tooooo.

                0 0
                • karliner  

                  mno, po etapě jsem vždy byl rád, že jsem se udržel na židli a dokázal objednat piwo ;-)

                  0 0
    • Buf  

      Tak tady máme další hromadu novinek. Istebná (POL) se stává „hlavním městem“ polské cyklistiky. K tradičnímu etapáku horských kol a silniční Petle Beskidu , přibude letos silniční etapák Beskidy ROAD Trophy http://road.webworld.pl/

      A když se k tomu přidá finálový závod Suzuki Powerade Bikemarathon, který uzavře i Inter Mountain Series, tak vznikne čtyřboj o Beskidy Man a Beskidy Woman.

      Uvidíme kolik všestranných cyklistů tento čtyřboj objede. Trasy budou určitě zajímavé, a silnice v okolí Istebné září novotou po rozsáhlých opravách s dotacemi z EU.

      0 0
    • Buf  

      Tak sníh v Beskydech již téměř zmizel a projíždíme trasy. Po zimě popadané stromy, něco se bude muset změnit. Zejména intenzívní těžba dřeva na několika úsecích trasy si vyžádá nové varianty. Trasy na webu pořadatele tak nelze považovat za definitivní.

      0 0
    • Buf  

      Minulý týden jsme projeli trasu 1.etapy a dojde k podstatným změnám. Nyní chystáme definitivní podklady ke schválení. Můžeme Vám již nyní slíbit, že to bude zase zcela nová originální trasa, kterou si o víkendu neužijete. Je totiž šitá na míru všednímu dni, kdy je v horách na stezkách minimum turistů a dají se tak využit pro závod jinak nepoužitelné singlíky na kterých již pracujeme. A po zimě je co uklízet. Charakter bude ryze horský a bude to Cross country typu point to point. Jinými slovy , zkráti li jsme to a přidali na technice.

      0 0
      • venabch  

        Hoj Bobe

        Moc to nezkracuj uz takhle je to kratky , to chce prodlouzit a techniky cim vic tim lip :-DDD

        0 0
      • venabch  

        Hoj Bobe

        Moc to nezkracuj uz takhle je to kratky , to chce prodlouzit a techniky cim vic tim lip :-DDD

        0 0
        • Buf  

          Méně je někdy více. Tak včera byl zprovozněn historický chodníček na Grůníček. Je to sice kousek, ale lepší než cyklotrasa Radegast co vede naokolo.

          Kdo byl na bikemarathonu v Karpaczi tak chápe o čem píšu jak vysokou laťku v Krkonoších nasadili.Možná nedáme dohromady takovou technickou trasu , ale zahanbit se nenecháme. Rozhodně to bylo velmi inspirativní. Kdo nebyl tak koukněte na fotky na http://www.mtbmarathon.com/…

          No i „Sudeťáci“ chodili z kopca pěšky. Ani já to nedal všechno na oči…

          No a kdo nevěří, tak o víkendu v Jeleni Goře XCO Maja Race to je taky paráda…

          0 0
          • kochese  

            Ahoj Bobe, kde presne by mel byt ten chodnicek? Z mapy to vypada, ze ze statni hranice se jede dolu po modre na Grunicek a pak se pokracuje po cervene TZ smer Zimny?

            0 0
            • Buf  

              Jo je to od rozcestniku přímo po červene. Bylo to už notně zarostle, KČT totiž děla značení a nikoli údržbu chodniku. Cely usek až na cestu je pročištěný a v místě pramene vody i odvodněn…

              0 0
    • Buf  

      Tak máme polovinu května a na kopcích nám sněží…více na www.lysahora.cz

      0 0
      • capik  

        Ahoj jak to teď potech deštích vypadá u vás a už se víte jak budou trasy.

        0 0
      • zdeněkŠ  

        Ahoj Bobe! Bude nějaký servis?

        0 0
        • Smazaný účet  

          servís je ako vždy zabezpečený, dokonca český :-) a chalaní dokážu naozaj zázraky občas ;)

          0 0
      • capik  

        Ahoj tak jak je to v Istebně s počasím a kolik je bahna.

        0 0
        • Buf  

          Tak mapy jsou aktualizovány, na webu mtbtrophy, nutno ale kliknout přes vyber etapu ( nebarevné pole na liště), pokud se divaš na mapy i GPS tak to hodí data všech 4 tras, ale neaktualizovaných. Správna mapa ma na mapě velký nápis s č. etapy s datem a popisem trasy v bílém rámečku. Výškové profily nejsou aktualizovány. Odkaz přímo na aktualni mapy najdeš i přes diskusi Forum ( polsko – anglicky pokec)

          Počasí je celkem OK, po deštích většinou vyplavené bláto a kamenité podloží rychte osýchá , nepráší se % ideál. Samo že tam kde jsou prameny, kříží se potůčky a jsou bezedné louže bude bláto vždy.

          Mají přijít další deště,nejhůře má být v úterý, ale od čtvrtka se to má lepšit.Sleduj Medard-online, meteoblue.ch,

          apod. Takže závodníci asi vpohodě , bude to dobrý ročník pokud předpověď vyjde. 4 dni bez deště letos nepamatuju !!!

          Jinak " Špatné počasí neexistuje, existuje jen špatné oblečení "

          0 0
          • Beeda  

            v beskydech vysycha uz pri 15mm uhrnech, vlhko je az od 40mm :-D

            0 0
            • Cryzyy  

              vlhko od 40mm a bahno se tvori az pri 80mm, do 80mm je to sucha voda :-D

              0 0
            • Buf  

              Jestli vyjde předpověď tak jo.

              I letos bude natáčet z Beskidy MTB Trophy dokument redakce sportu České Televize v Ostravě. Mají v plánu natočit 1 hodinu dokumentu !!!

              Takže vyleštit biky, nasadit úsměvy, a čisté dresy…

              0 0
              • pcejka  

                Bufe, trochu z jiného soudku, než-li je aktuální počasí, mám dotaz spíše ohledně stravování, mám zaplacenej základ. paket a tudíž bez jídla a hodlám stanovat v okolí gymplu, nyní by mě však zajímalo, i když to nepředpokládám, zda-li si lze na místě doplatit (v Eurech, zlotých, korunách?) jen to jídlo (snídaně a večeře), díky za odpověď.

                0 0
                • Buf  

                  Počítá se jen se dvěmi verzemi, kdo je ve škole tak to má i s jídlem. Kdo to má bez jídla tak spí a stravuje se jinde. Asi by to způsobilo organizační zmatek, pořadatele v zájmu účastníku hlídaji dosti poctivě přístup do školy atd.

                  Stejně teď už nejde nic zařídit, zkusíš na místě při registraci a prober to asi s Vénou Hornychem. Já budu někde značit trať, tak mne asi nezastihneš.

                  Jsou tam hospody a takovy menší supermarket, takže když přežiješ ve stanu tak to zvládneš i tak.

                  0 0
                • Chlupatej Bobr  

                  V restauraci na křižovatce pod školou dělají výborný kuřecí řízky s hranolkama :) a minulý rok jsme tam platili i v českých korunách.

                  0 0
              • Zerocool  

                myslím, že leštit není třeba:)

                0 0
                • Roman1492  

                  ale jo, vyleštíme, kvůli těm pár minutám na startu :D pak už to bude během chvilky stejný LOL

                  0 0
                  • Buf  

                    Na vyleštěném nedrží tak moc bláto…

                    Předpověď počasí je nadějná, vytrvalý déšť ma do čtvrtku skončit a na víkend se má oteplit. Voda a bláto ale po deštích bude a první dva dni bude i chladno. Takže pořádné oblečení…

                    0 0
          • Cryzyy  

            Nepsal jsi neco podobneho i v roce 2008 ? :)

            0 0
            • Eva  

              Teda je mi jich vazne letos lito,blato a zima,to bude urcite horsi nez 2008,to bylo jen blato :-)

              0 0
              • Buf  

                Naše rosničky slibují že začne léto. Pokud někdo zmokne tak značkaři ve středu. A víkend má být na krátký dres.

                0 0
              • Tosa  

                Dres ,,finisher" bude letos opět vydřený a pocit v cíli opojný. Teď ještě nevyměknout, nemít smůlu, nedělat velké chyby a v neděli odpoledne přijde odměna.

                0 0
    • capik  

      jestli se neutopíme v blátě

      0 0
    • Buf  

      Beskidy MTB Trophy 2010 dnes na ČT 4 Sport, hodinový záznam na kterém se jako vozič kamery podílel i Véna Hornych.

      Dívejte se co redakce ČT Ostrava natočila v 18.30

      Report má trvat hodinu !!!

      0 0
      • ananas  

        pekný report, letos jsem vynechal tak aspon takhle…

        0 0
      • Darkson  

        pěknej report, nebylo zdaleka tolik bahna(aspoň v TV), co jsem čekal.

        0 0
        • Buf  

          Kamery se nedostaly na ty nej místa, ty nádherné chodníčky a sjezdy tak zůstaly jen pro účastníky. To co je na filmu tak závod dosti zlehčuje. Ani Véna tam nemá moc záběrů z míst co dělají BMTBT tím čím jsou.

          Fotky jsou již i na webu sportograf

          0 0
    • Buf  

      Tak jsem před chvíli ukončil letošní ročník Beskidy MTB Trophy. Uklidil jsem českou stranu 1. etapy a zkontroloval stav chodníčků. Jsou úplně ve skvělém stavu a průjezd necelých čtyř stovek bikerů jim prospěl, jsou zpevněné a čisté. Bohužel na našem značení je logo sponzora SUZUKI a motorkáři začali jezdit po naší trase (asi si mysleli že to je pro motorkáře) než jsme to stačili uklidit a dělají tam binec, takže od tohoto poničení lesních stezek se distancujeme.

      0 0
      • Roman1492  

        díky za krásnej čtyřdenní pojezd, úžasný singly, nádherný výhledy, počasí taky vyšlo, takže luxus…AcerBikeTeam zdraví :)

        0 0
    • Buf  

      Na webu pořadatele www.mtbtrophy.com jsou fotky z prvních dvou etap ve fotogalerii ( multimedia)

      0 0
    • mireks  

      Na Vimeo je pověšené moc pěkné video z letoška. Oproti dokumentu na ČT4 (nic proti) to má trošku víc šťávy…

      0 0
      • Buf  

        jsou tam už i fotky ze všech 4 etap, taky pěkné.

        0 0
    • Buf  

      Další pěkné video z letošního Beskidy MTB Trophy . Mne potěšil hlavně ten historický chodníček neboli singlík se kterým jsme si dali práci . Výsledek můžete posoudit, na kameře to vypadá super. Celkově pěkné video z Beskyd, tak jak ho vidí účastníci…

      http://www.hybryda.tv/…ne,2,pl.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.