• Buf

    Informace o pátém ročníku mezinárodního etapového závodu Beskidy MTB Trophy 2011

    • Termín závodu 23.- 26.06.2011
    • 4 etapy, asi 260 km a 9.500 m převýšení
    • Limit maximálně 500 lidí na startu
    • Startovní balíčky začínají na ceně od 2500 Kč
    • 30.10.2010 začne registrace na pátý ročník závodu.
    0 0
    • Buf  

      Připravujeme opět nové trasy. Největší novinkou bude ryze Česko- Slovenská etapa se startem a cílem v nejvýchodnější obci České republiky Bukovci. Návštěvníci tak budou mít možnost poprvé srovnat úroveň polských a českých hospod.

      0 0
    • tom_777  

      Mám to do Beskyd dál než do Alp, ale rád bych se zůčastnil:)

      i když na plánování příští sezony je ještě dost času…

      0 0
      • Buf  

        Na plánování je nejvyšší čas, pokud k závodění přistupuješ cílevědomě. Tréninkový cyklus je potřeba si nastavit tak aby větší akce jako etapáky pak byly na pohodu a ne trápením.

        Navíc včasná registrace je většinou i finančně výhodná. My se již také registrujeme na etapák na Sardinii http://www.rallydisardegnabike.it/

        0 0
        • tom_777  

          já vím, ale je maraton na kterej jezdím od tý doby co jsem začal závodit(festival cyklistiky v Úpici – mám tam taky babičku a další příbuzný který navštěvuju) a je tam pravděpodobně stejnej termín

          já to plánuju až když se začnou termíny objevovat na mtbs.cz a to bude po novým roce

          0 0
          • Buf  

            Spousta termínů je známa již teď. Například termín světového poháru byl zveřejněn už v létě. Mnoho tradičních akcí má pevný termín, takže není problém si již nyní udělat termínovku na příští sezónu. Beskidy MTB Trophy mají tzv. plovoucí termín a proto se snažíme o termínu vždy včas informovat. Termín je vázaný na církevní svátky a tím i prázdnou budovu gymnasia v Istebné, kde má závod zázemí. Jindy to prostě nejde. Navíc poláci mají více dnů volna a tvoří tam 2/3 účastníků. Je škoda , že systém Beskidy MTB Trophy začali kopírovat němci a rakušáci a co vím tak MAD East v Krušných horách, který je taky prima akcička bude opět v termínové kolizi. Termíny Trans Germany , Alpentour zatím neznám, letos ale také byly ve stejném termínu.

            0 0
            • McBlacky  

              MAD East je podle mě nesrovnatelný s MTB Trophy. to bych jako velkou kolizi neviděl.

              0 0
              • Buf  

                MAD East byla naše oblíbená akce a myslím že tam jezdilo dříve více lidí co jezdí nebo pořádají Beskidy. Třeba takový Véna Hornych by mi dal za pravdu. Myslím si že u 2 a 1/2 denní akce podobné jako Chorvatská Parenzana a OL Istria Tour, kdy se jede pátek večer a pak víkend je zbytečné zazdit termín svátků a prodlouženého víkendu. Beskidy Trophy jsou dnes již tradičně 4 plnotučné etapy.

                Takže z mého pohledu je to zbytečná termínová kolize.

                0 0
      • tom_777  

        přes 500km v autě – ale fakt vo tom přemejšlim

        0 0
    • Hynas  

      Uvažuju, že pojedu…peníze jsou našetřeny a příští rok se míním vyhnout všem zažitým závodům, které jezdím každý rok (tedy ovšem kromě silesie a sudet). Takže se tam možná uvidíme. Hip hip Brušperk!

      0 0
    • venabch  

      Co Pilsko ? Bendze juz konecne ? :-D

      A ten bozi sjazd jak sme ho spolu jeli :-D

      0 0
      • Buf  

        To by se musel přidat 5 den, no ještě zkusim ukecat Wieslawa, že by se vypustila Velká Rača. Já jsem včera tak na 90 % dořešil česko – slovenskou etapu. Nepojede se na avizovaný Javorový, ten se odkládá min. o rok, než se dobuduje železniční koridor a obchvat mezi Jablunkovem a Hrádkem ve Slezsku. Pak by mělo jít lépe přejet přes osídlenou Jablunkovskou brázdu. Navíc lesáci na hřebeni těží , tak to chce nechat vyhnít. Start a cíl bude v Bukovci v areálu Kempalandu.Chybí zajistit už jen české pivo do cíle. Doufám , že najdeme pochopení na CHKO a Lesy ČR a naše záměry schválí.

        0 0
        • Palo TT  

          Budu zase take useky, ako tento rok v tretej etape stupanie za Zwardonom na Beskid Graniczny? Nechapem zmysel takychto dlhych „kolmych“ stupani, vsak tam aj najlepsi musia tlacit. Ostatni maju dost tlacenia aj inde.

          Pripada mi to ako zbytocne nahananie vyskovych metrov do statistiky.

          0 0
          • Buf  

            Etapa na Velkou Raču se bude chystat asi až na jaře. Někdy je to prostě potřeba vzít na ramena a vynést. Momentálně již druhým rokem se snažím udělat etapu do oblasti Pilska, kde se musí kolo tlačit a vynést, vyjet to nejde. Ale ten kilometr stojí zato. Ten hřeben a následný sjezd je to proč se tam s bikem musíš potrápit. Grzegor Golonko se toho ale bojí a zatím to nechce směřovat tímto směrem. Světový trend ale takový je, biky se nosído kopce na Ironbiku,Dolo­mitenmannovi,Tran­sRockies, Cape Epicu, …

            Když to ale jde tak se snažíme aby to vedlo tam kde to jde vyjet. Konkrétně v etapě kterou chystám objíždím traverzem i některé nesmyslně strmé cyklotrasy… objíždím singletrackem i nesmyslné a nebezpečné sjezdy cyklotras vedoucí po široké lesní šotolce.

            0 0
            • McBlacky  

              na Dolomitenmanovi, když změnili trasu, že se nosilo v půlce tak 15 minut + tradiční závěr pro kamery tak byli stížnosti a už se zase jezdí celé v sedle až pod závěr.

              0 0
        • Tosa  

          Velká Rača je nejvíc, kdyby vypadla bylo by mi jí líto, i když svůj sen přejet ji v závodě za pěkného počasí jsem si už splnil. Pokud se ale Vénovi líbí Pilsko, věřím, že je přinejmenším plnohodnotnou náhradou rád bych ho zkusil. MTBTrophy není KPŽ a tak se musí občas tlačit nebo nosit. Těším se, že vzhledem k pozdějšímu termínu MTBTrophy 2011 je větší pravděpodobnost hezčího počasí.

          0 0
          • Buf  

            Garantuju že by to byl mnohem větší zážitek než Velká Rača, i když ta když vyjde počasí jako letos je super. Pilsko je teoreticky výška přes 1500 metrů ( vrchol se nedá asi vyjet, ale sjet dolů to jde), a i ta hřebenovka v 1300 metrech je paráda, navíc ještě více na dohled Malá Fatra a Tatry. Když vyjde počasí je to absolutní trasa. A jak píšeš tak Raču jsi si užil letos. V čechách se letos také nejelo za Jablunkovskou brázdu a pro rok 2011 bude zcela nová trasa a poprvé v historii bude start a cíl v čechách.

            0 0
            • Buf  

              Tady je par fotek z oblasti Pilska …mi se tam líbí…

              0 0
              • Buf  

                Tak to vypadá, že to Pilsko v roce 2011 nakonec bude, hlavní pořadatel mi dnes potvrdil souhlas s návrhem mojí trasy a bude to něco ve stylu Grand Ride Cristalp. Start bude jinde než cíl a z cíle v Istebne zajistime odvoz autobusy zpět na start. Představa je taková, aby to bylo co nejlevnější , že se zajistí parkoviště v místě startu a autobusy z cíle převezou závodníky (bude stačit asi jen řidiče)zpět na start pro auta.

                Jubilejní 5. ročník tak bude asi ve znamení čísla 5. Výška Pilska je 1556 m.n.m. a úvodní etapa závod dostane do nadmořské výšky kde dosud v Polsku žádná GG akce nejela.

                A sjezd z Rysianky na Halu Boracz bude perlou 5. ročníku Beskidy MTB Trophy. Jděte do posilovny a posilujte přez zimu ruce…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no kukol som do mapy a vyzerá to tam parádne…len tie autobusy, to bude veselé…čakať na tých posledných asi nebude zábava i keď verím, že sa bude odchádzať priebežne…kaž­dopádne sa už teraz teším na nové terény :-)

                  0 0
                  • Buf  

                    Nové terény určitě budou. Zatím je asi na 90% jistá zcela nová etapa „ryze“ československá. Start a cíl bude v nedalekém Bukovci, kde místní obec má malé , ale pěkné středisko sportu Kempaland. Z Istebné je to asi 5 km kolem řeky Olzy , takže přesun na start a po dojezdu po vlastní ose , ale již bez časomíry, jinými slovy na rozjetí a na vyjetí pro závodníky. Pohodáři to neřeší a prostě bude to o 10 kiláků delší výlet.

                    Pojedeme divoký terén na Bílý Kříž a zpět. Konkrétní trasa se bude ještě dolaďovat s CHKO a Lesy.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no super, samé dobré správy ;)

                      0 0
                      • Buf  

                        Ve středu bylo v Beskydech ještě super počasí a Wiesek byl najíždět novou variantu trasy na Velkou Raču. Jak mi sdělil hlavní pořadatel chce aby Rača byla v každém ročníku. Takže Velká Rača bude etapa č.3. První den se pravděpodobně pojede nová trasa přes Velkou Čantoryji ( ale hlavně i zatím málo bikersky ježděnou a velmi pěknou Malou Čantoryji) přejezd přes stroň a hřebenem z Rownice zpět na Istebnou. Myslím , že to bude dobrý úvod…

                        foto z přípravy 2. CZE-SVK etapy Bukovec – Bílý Kříž – Bukovec

                        0 0
                        • Buf  

                          Projekty tras jsou již na strankach pořadatele v sekci forum

                          http://www.mtbforum.pl/index.php…

                          Letos již s přípravou tras končíme, začalo sněžit a uvidíme co se semele v Beskydech do jara.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ajaj Bufe, 2. etapa a zjazd po zelenej do Vrchpredmiera a odtiaľ na Biely kríž…Hitlerstras­se…to bude drncačka :-)

                            0 0
                            • Buf  

                              Dal jsem to na pevném RB CRX, celkem bezblátivá trasa, lepší než s gumáky přes Malý Polom, kde jsem v bezedném blátě přišel o tretru NW.

                              0 0
                              • Andrzej  

                                :)) to se ti stalo nekdy ted? zas mam dalsi vymluvu pro ty, co se mi smejou, kdyz i mene hluboke bahno prenasim :)

                                0 0
                                • Buf  

                                  Někdy v říjnu, ale načnul jsem ji kolem Velkého Polomu, pak mi upadla podrážka. V těch bažinách odpadnul zbytek i s vnitřní vložkou a na visalaje jsem dojel naboso jen v ponožce a tretru jsem si otočil sucháčema na SPD jako sandál , aby to tolik netlačilo… jel jsem takovým tím indiánským stylem " nejedu neběžím – koloběžím"

                                  Jo kdyby chtěl někdo jednu botu NW, zak mám…

                                  0 0
                  • Buf  

                    Takže je potvrzeno, že oblast Pilska v Beskidy MTB Trophy 2011 nebude. Touto oblastí povede etapový závod Carpathia MTB Venture. Tento etapák rovněž organizuje Grzegorz Golonko. Bude to etapák s mapou. Takže pro koho jsou hory tím hlavním tak se můžete těšit. Pojedou se karpaty podél polsko – slovenské hranice od východu na západ.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no to je škoda, ale na tú Rysianku sa určite pôjdem v budúcom roku pozrieť :-)

                      0 0
                      • Buf  

                        Tady máš odkaz na 6. etapu Carpathia MTB Venture

                        http://mtb.webworld.pl/…ia_etap6.jpg

                        poslední etapa bude dosti mazec, včetně nejkrásnějšího sjezdu z Rysianky po zelené na Halu Boracza.

                        To co je více na východ znám jen okrajově v Biesczadech jsem byl tak před 30 lety… to už budou nové stromy…

                        Carpathia je především výzva pro bikery pro které je trasa – cíl. Pro eliťáky to asi moc nebude. Všude se ale nemusíme dívat na záda JBG…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          dik moc, inak ani tie ostatne etapy nevyzerajú zle, ale to už je aj pre mňa trochu od ruky…každopádne aspoň časť z tejto 6tej si prejdem…

                          0 0
    • Buf  

      10.11.2010 byla spuštěna registrace na Beskidy MTB Trophy 2011. Zároveň se i aktualizují všechny weby GG Promotion a je možno se registrovat na bikemarathony i Sudety MTB Challenge. Přístup na registraci je možný i přímo přes české stranky časomíry www.sportchallenge.cz

      0 0
    • capis  

      BeskYdy, člověče!!!

      0 0
    • Buf  

      Polský serial bikemarathónů a etapové závody pořádané Grzegorzem Golonkem v roce 2011. Vedle tradičních závodů se pojede i nový etapák Carpathia MTB.

      Maratony:

      10.04 – Murowana Goœlina

      17.04 – Dolsk

      30.04 lub 01.05 – Z³oty Stok

      14.05 – Zabierzów k/Krakowa

      28.05 – Krynica Zdrój

      11.06 – Karpacz

      09.07 – Miêdzygórze

      31.07 – G³uszyca

      28.08 – Kraków

      10.09 – Rabka Zdrój

      24.09 – Istebna

      Etapáky:

      23–26.06 – Beskidy MTB Trophy (4 etapy)

      24–29.07 – Sudety MTB Challenge (prolog + 5 etap)

      14–19.08 – Carpathia MTB … (6 etap)

      02–04.09 – Beskidy ROAD Trophy (silniční, 3 etapy)

      0 0
    • Buf  

      Beskydy zatím u ledu, tedy lépe řečeno pod sněhem… ale jsou lépe vidět tatry a fatry…

      0 0
    • Buf  

      Tak byly zveřejněny návrhy etap letošního ročníku. Bude hodně nových pasáží zejména v Čechách a na Slovensku. Trasy jsou alternativně připravovany na sucho a na mokro. 2.etapa celá v CZE a SVK + neměřený příjezd na start podél řeky OLzy. Centrum v Kempalandu v nejvýchodnější obci ČR.

      0 0
    • Aksak  

      Ahojte,

      Je tu mozno nekdo s Prahy kto pojde na marathon v Zlotym Stoku? Planujem sa zucastnit no zatial mam vybaveny iba odvoz jednym smerom s Varsavy (kde stravim sviatky) na marathon. Hladam totiz odvoz s maratonu spat do Prahy, bez bicykla.

      Jesli nekto vaha o maratone – odporucam :), jedna z krajsich trati, organizuje Grzegorz Golonko co znamena urcitou uroven…

      Lech

      0 0
    • Honzas  

      tak co, jak se tesite? a jaky cekate pocasi?

      0 0
      • Buf  

        Včera jsem čistil po těžbě trasu 2. etapy v oblasti polomů a pršelo, je to kluzké, vezměte si pořádné pláště. Ale zase tak moc mokro není. Uvidíme co ohlášené večerní bouřky. Trasa zatím jen místy poničená lesáky , takže kořenové a kamenité chodníčky na 2. československé etapě se snad budou líbit. Opravené lávky pod Malým Polomem jsou také v dobrém stavu a tak bláto je jen v místech potůčků a bažin kolem Velkého Polomu. Vyplatí se tyto místa seskočit a přenést.

        Zítra to začíná tak ciao v Istebné nebo někde na trati, já budu asi v oblasti bílého Kříže.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tešíme, tešíme :)

          0 0
          • Buf  

            Rosničky strašily, ale podle počtu Finisherů " nejsuchší" ročník nebo „nejlehčí“.Nebo se všichni lepšíte.

            Tak jak se vám líbilo a nelíbilo ?

            Moje postřehy :

            Dánky z rovin od Baltu si stěžovaly na málo technické sjezdy.

            Grzegorz konečně vyhlásil absolutní pořadí a rozdával švýcary (hodinky).

            Konečně dostavěn obchvat Hrádku a cesta do Istebne je luxus ze všech světových stran.

            Libila se mi zahraniční účast, mnozí si mohli oživit ruštinu, to jinde není.

            Kde jste se ztratili bratři Slováci ? Jelo se v historii Beskidy MTB Trophy nejvíce po Slovensku a účast byla ze Slovenska malá.

            0 0
            • Honzas  

              moje postrehy:

              tezky, ale fajn – vzhledem k prachbidne kondici jsem to prezil nad ocekavani snadno (coz neznamena, ze to nebolelo).

              trasa hezka, ale technicke sjezdy mi take chybely – furt jenom prudce rychle dolu z kopce kolmo na vrstevnice po sutrech.

              strasidelny obcerstvovacky – proc tam probuh nemuze bejt aspon neco slanyho (ovoce je fajn, ale na hlad nepomuze a ze susenek palila zaha uz jenom od pohledu) a pivo.

              v cili mi docela chybela ta hospoda, co tam driv bejvala. pivo a klobasa by mi asi sedly vic nez to modry jaderny palivo a instantni nudle.

              jidlo ve skole dobry.

              cil v Bukovci byl dobrej napad, nebylo nad to si dat v cili cesky pivo.

              lehci to oproti mym predchozim ucastem (2007 a 2008) asi bylo, nejvic asi tim, ze nebylo blato a bylo mozna vic asfaltu (a kdyz uz se po nem jelo, byl jsem za nej zatracene rad;-)

              proc musi skola zavirat uz v deset? jsme se v sobotu trochu zapomneli a pak museli lezt oknem:-(

              ucast za rok budu jeste hodne zvazovat…

              0 0
            • Smazaný účet  

              tak za mňa musím povedať, že tento ročník bol asi najťažší, čo sa týka dåžky a prevýšenia, taký rozbitý som ešte po Trophy nebol, Bufa musím pochváliť za tú 2. etapu, aj keď to poznám, bola to jednoducho fantázia ;)…navyše počasie asi ani lepšie nemohlo byť…na margo slovenskej účasti len toľko, že každý sa tu u nás oháňa rečami „chceme jazdiť single bla bla bla“, ale keď majú prísť na poriadny maratón, kde by sa im z tých singlov až hlava zatočila, tak sú všetci „pokakaní“, lebo čo keď bude pršať a bude blato a toto a tamto…

              0 0
              • Buf  

                Doufam, že 2.etapa byla OK, posunuli jsme ostry start do Bukovce, ale i tak je každý rok problém dotáhnout to z Polska na zajímavá místa, tak aby se nepřesáhla magická 100 km a 3000 m. Buď je v cestě Velký Stožek nebo Gírová a výjezd na Polomy, jinde je to problém přejet, pokud nechceme po silnici přes Jablunkov. Řešíme to již 5. let ale stále se nedaří udělat čechy tak aby o tom nebyla diskuse a povyk. GG to chce vždy zkrátit a nakonec to je delší, protože nechce jinou organizaci přesunu přes Jabblunkovský průsmyk. Jsem rád , že tam byl ten Súåov a singly na Ježánky. Na druhou stranu jsem mohl protáhnout všechny bažinami pod Malým Polomem a trasa by byla krátká a s malým převýšením.

                Jo a ten výšlap na Skalku po červené z Mostů u Jablunkova byl způsoben chybou značkařů, no alespoň se potrénovalo na další rok…omlouváme se.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  keď tak pozerám tú best of galériu na Sportografe, tak niektorí sí to pekne dávali okolo toho zosuvu za Girovou :D

                  http://www.sportograf.com/…3/index.html

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ešte som zabudol, aby ste nemuseli dlho hľadať, väčšina fotiek je tu – http://mtbforum.pl/showthread.php…

                    0 0
                    • Buf  

                      Pěkné fotečky a ta hrana nad sesuvem taky pěkná, však to dalo práce než se ten svah urval, aby byly akční fotky…

                      stále nejsou fotky od poláků, vozil je véna a byli i na Súåove na tom skalním hřebenu a tam jsou taky fotogenická místa.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        inak mám pocit, že tam chlapci trošku zle odbočili, išlo sa po novej značke a tá ide viac vľavo teraz :)

                        0 0
                        • Buf  

                          zvědavci vychodili a vyjezdili chodník po hraně odtrhu, a jsou tam tak dvě varianty. Jedna zcela po hraně odtrhu s těmi akčními fotkami a druhá několik metrů vedle.

                          0 0
            • Eilyn  

              Tak teda pro mě to byl určitě nádherný zážitek. Organizace super, počasí taky přálo. Osobně mi přišla ta druhá etapa náročnější, než ta třetí královská. Jak už zde bylo zmíněno, na občerstvovačkách by mohlo být i něco slaného. Pokud to vyjde, tak pojedu i příští rok. :o))

              0 0
    • Buf  

      Vaše připomínky předávám polským kolegům. Díky a už máme uklizeno a začínáme chystat rok 2012

      0 0
      • Smazaný účet  

        inak prvý raz som bol osobne svedkom toho ako niekto predo mnou zahodil obal z gelu (a to už som bol teda na nejednom maratóne) a vôbec ho to netrápilo…bol to postarší Poliačik niečo cez 40, aj som mu povedal svoje, ale nereagoval… :(

        0 0
        • Buf  

          Nejvíce odpadků bylo od firmy Hi5, asi nějaký dobrý tým… ale jezdí za ně hovada co neumí přečíst propozice, že ať už v CHKO Beskydy nebo mimo se odpadky neodhazují do lesa a do polí. Byli i borci co si vzali na bufetu PET powerade a pak ho někde v lese vyhodili…

          0 0
    • Buf  

      Kolegové ze Slovenska sepsali své dojmy a tak po infu Tomáše Gladiše na českých webech, si můžete přečíst něco o Beskidy MTB Trophy 2011 v sloven­štině. www.mtbiker.sk

      0 0
    • Buf  

      Odkaz na video z Beskidy MTB Trophy 2011

      http://vimeo.com/26101837

      0 0
    • Buf  

      Zveřejněn termín Beskidy MTB Trophy 2012.

      7.-10.červen 2012

      Připravujeme zcela nové trasy a neměla by chybět česká etapa, využijeme přejezd v okolí Hrádku, kde je teď menší provoz automobilů po otevření rychlostní komunikace.

      Zveme všechny bikery na zakončení sezóny do nedaleké polské Ustroňe. Zde se v sobotu 22.10.2011 pojede JBG-2 MTB RACE XCO kategorie UCI 2.

      http://jbg2-team.pl/index.php…

      Startovné zdarma, závody pro všechny i hobíky a mládež. Start a cíl u dolní stanice lanovky na Čantoryji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.