• Danikklotz

    Ahoj,vím, že se toto téma řešilo již mnohokrát…

    Lowepro přichází na trh s novým fotobatohem pro sportovce…

    http://www.csfotoobchod.cz/…range-2.html

    Brali byste ho na jízdu? Nepřijde mi špatný, cena je ale adekvátní novince :(

    0 0
    • Danikklotz  

      Recenze batohu v červnovém čísle Československé fotografie.

      0 0
      • pepino  

        Co chudáci fotografové dělali doposud, než firma Loewepro přišla s touto převratnou novinkou – batoh na zrcadlovku na venkovní použití:)

        0 0
    • gazman  

      Další krám domů, stačí obyč bágl.

      0 0
    • t29  

      Líbí se mi kapsy, poutka, design atd. Vícekomorové uspořádání vnitřního prostoru je dobře vymyšlené, dokud tam nebudeš chtít cpát foťák s nasazeným gripem a/nebo nějakým větším objektivem. Hlavně se ale bojím měkké a málo odvětrané zádové konstrukce – skořepina by byla lepší.

      Protože foťák používám s gripem a nesnáším zpocené záda, tak zůstávám u Camelbaku Hawg NV.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Koupil jsem malou brašnu Lowepro Nova 140 AW a ta se, světe div se, celá vejde do batohu Camelbak Hawg NV :0) Ochrana myslím 100%.

      0 0
      • t29  

        do ní by se mi teda foťák nevešel :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak zatím mám jenom setovej objektiv, takže se vejde v klidu.

          0 0
          • t29  

            Pak to bude s každým objektivem chtít větší brašnu/batoh :)

            Mám Lowepro Inverse 200 AW (kurnik, taky chcu tu zelenou!) a dá se vozit i na kole, ale už si na ni musím dávat při jízdě pozor. Zatím se mi do ní vejde kompletní výbava, ale nevím co budu dělat, až pořídím teleobjektiv :)

            0 0
      • gazman  

        100% ochrana nebude v měkkém pouzdře nikdy.Rozepínat bágl, pak rozepínat, nebo před tím ještě vyndávat jakousi brašničku a až pak tasit foťák, to se mi zdá hodně těžkopádné.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Batoh v kombinaci s brasnickou na fotak je dost padny duvod tahat se cely den s fotakem a udelat jenom tri fotky. Pri ctvrte se ti uz proste nehce hazet kolo do skarpy, sundavat batoh, rozepinat batoh, vytahovat brasnicku, ******* batohem do bordelu, rozepnout brasnu, vytahnout fotak(povesit spolu s brasnou na krk), ****** fotku, vsechno zabalit, uspinit se od batohu a sprintovat za ostatnima…

          Vlastni zkusenost:D

          Na nejake chozeni po horach se mi dost osvedcila brasna pripnuta zepredu na bedernim pasu baglu. Bohuzel na retezech take prekazi.

          edit: aha, mrtvola…

          0 0
    • prozac  

      S batohem neporadím, ale sám vozím ledvinku LowePro Inverse 100 AW. Vejde se tam zrcadlovka se základním objektivem (vozím Nikon D90+ 18–105)+nějaký menší objektiv nebo blesk. Výhoda proti batohu je, že se nemusí sundávat, jen se přetáhne ze zad na břicho. Nevýhodou je menší obsah. Ale peněženka, mobil+ pár drobností se vejde.

      Už jsem s ní absolvoval i pár pádů (i když ne na záda) a zatím vše drží.

      0 0
    • wong  

      Batoh jsem si koupil a i přes nekřesťanský peníze koupě nelituju. Popruhy jsou perfektní, vyztužení zad taktéž a ani při jízdě terénem neposkakuje po zádech. Nevadil mně na zádech ani po celým dni ježdění. Přístup k foťáku je velmi rychlej ani není nutné batoh pokládat někam na zem.

      Do foto části se vejde Canon 30D (bohužel bez gripu) + Tokina 12–24. K tomu Tamron 55–200 (myslím, že i Canon 70–200/4 by se vešel) nebo případně blesk a 50/1.8.

      0 0
    • black.horse  

      Ahoj, tak po roce tahám tohle vlákno zpět. Zajímalo by mě, zda existuje odolný proti vodě a nárazu fotobatoh, kam uložím DSLR + 2–3skla + malý stativ (není úplně nutný, ale hodilo by se ho připnout popruhama). Fotobatoh mám (a spokojeně užívám), ale jsou to jen samé „měkké“ verze. Což neřeší pád z kola a nebo silný déšť (integrovaným pláštěnkám moc nevěřím). Nejblíže tomu co hledám jsem našel Lowepro Dryzone (ehm, cena není zrovna lidová)

      a hlavně BubliBubli

      0 0
      • Deckard  

        Zkombinovat tyhle dvě věci je dost těžký. Ty „profi“ Lowepro batohy maj jen komoru na foťáky a objektivy, jsou drahý jak sviň (předražený je správný slovo) a obecně na kolo nejsou moc vhodný, protože jsou to takový balíky, který na ohnutejch zádech nesedí. Navíc tam kromě foťáku a příslušenství už nic nedáš. Ani camel ani další věci .. tedy pokud nechceš mít nacpaný zpocený věci a nářadí mezi objektivama.

        Vozím zrcadlovku v normálním batohu Osprey Manta s Hydrapakem a objektivovou část foťáku mám strčenou v normálním dlouhým polstrovaným ochranným pouzdu na objektiv, co se prodává za pár stovek jako doplňek k Lowepro pistolovejm pouzdrům. To se akorát vejde do hlavní kapsy batohu, funguje to, nejdelší v tom vozím 70–200mm F4. Zatím jsem na ten batoh neleťel, takže odolnost netuším, ale to pouzdro je na podobný věci určený a líp už objektiv snad chránit nemůžeš.

        0 0
      • Deckard  

        to pouzdro je něco takovýho :

        http://www.oehling.cz/…6714%5D.html

        0 0
        • black.horse  

          tohle pouzdro doma mám a v případě pádu nevím nevím:-(

          Důvod proč to řeším, že bych si rád bral na kolo foťák s sebou na vejlety, ale např. zrovna nedávno jsem byl na Labských pískovcích a ve sjezdíku ve vysoký trávě přehledl šutr a po následné šipce přes řidla, jsem byl rád že jsem foťák neměl s sebou a to jsem váhal ho vzít… třeba se o něj bojím moc, ale bylo by mi líto si to rozbít takhle vlastní nešikovností:-(

          0 0
      • Docent  

        U toho LoweproDryzone je dobrá záložkaDiskuze s odborníkem)

        Boblebee Megapolis má kamarád a už se s ním párkrát vyválel.Technika vždy přežila a záda taky.Je to ranec peněz,ale co je to ve srovnání s výbavou za 50t.O zdraví ani nemluvě.

        0 0
    • fhb  

      Ahoj, já je vlastním a jsem s ním spokojeny, vozim v něm d5100 se základnim objektivem, při focení je faták rychle po ruce. Uložneho prostoru pro další věci je dost a dost,vozim v něm vše pro 2 lidi. Na kole je pohodlny a trailovat se s tim da taky, na pěší celodenní tury je taky ok – pohodlný. Zastihl me průtrž mračen, asi hodinova cesta v dešti – foták v suchu, a já komplet promočeny, batoh chránila integrovaná pláštěnka. Za mě vyborna koupě. Pád na kole z batohem jsem zatím nezažil take nemohu tímto poradit.

      0 0
    • Blazer  

      Vozím Kata a zatím nejlepší, který jsem měl. http://oehling.cz/…dni-55020100 Sice mám 30, ale tato 20. by Ti mohla stačit.

      0 0
      • Blazer  

        Omlouvám se za špatný předchozí odkaz http://www.ebrasny.cz/…0-velky.html

        0 0
        • black.horse  

          Na ten jsem kdysi taky koukal, ale nelíbil se mi moc, ankonec nedám dopustit na tyhle dva: Lowepro Flipside 400 a Lowepro Flipeside 300

          Dle potřeby množství techniky nebo věcí volím jeden nebo druhej a líbí se mi způsob otvírání: nikdo Ti to v davu neotevře a zároveň jsem schopen po vyklopení si měnit objektivy klidně i za pomalé chůze…

          Na kolo občas vozím ledvinku Inverse 200 ale moc to s sebou nevozím, bojím se poškození a navíc ji má teďka půjčenou tchán…

          0 0
    • snowfil  

      Podle mě nejlepší volba pro fotografující bikery, lyžaře… (a opačně) jsou batohy F-stop. Jsou dělané na ježdění, lezení, nebo pěkně „po našem“ tzv. action sports, ne jako outdoorové (turistika). Můj favorit je Loka (http://fstopgear.com/…ountain/loka), dost velký na všechno co potřebuju a hlavně:

      • podle mě sedí na zádech líp než např. Dakine Sequence
      • mají na výběr několik vnitřků na větší nebo menší výbavu
      • počítá se s místem na další (ne-foto) výbavu

      Takže až doslouží Sequence, jdu do něj :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.