• jan 2

    Zdravím

     

    Je to tady rozebrané mnohokrát, ale nepřečetl jsem jednoznačnou odpověď. Takže se ptám – Koupil jsem rám Merida Matts HFS 4000 model 08, brzdy Avid Juicy 7 model 08 – kotouč 185/185, zapletená kola Mavic Crossride model 08. Vše je originál včetně adaptéru. Výsledek  = zadní brzda vybruje jak k…a. Dle vyjádření Meridy je patka na rámu frézována.  POMOC PROSíM !!!!!!!!

    0 0
    • tomek  

      mi to dělaly origoš desky taky a tak jsem tam dal desky MRX a je to O.K.

      0 0
    • wraith  

      Mě by spíš zajímalo, jestli kvůli těm vybracím bude něco odcházet dřív nebo to na životnost nemá vliv?

      0 0
    • roud  

      kotouče máš origo avidy nebo něco jinýho ??? pokud tam máš náký rotory tak ve 180tce ti to může dělat bordel…

      0 0
      • jan 2  

        G2 CLEAN SWEEP AVID a originál desky jsem vyměnil za alligator

         

         

        0 0
        • roud  

          S těma by neměl bejt problém zkus ještě jiný desky snad to bude lepší

          0 0
    • Archer  

      Zkus dozadu dat 160mm.

      0 0
      • jan 2  

        Stalo se a pořád to vybruje

        0 0
        • dieegoo  

          Můj příspěvek nebude moc k věci, ale… vYbruje hrozně tahá za oči.

          Jinak taky jsem měl Avidy, sice 3, ale to nebude mít vliv, kotouče Avid CS2, originál desky a žádný vibrace se nekonaly. Pochybuju, že to bude destičkama.

          0 0
          • MlokCZ  

            Vibrace Avidů se tu řešili v historii ve velkém a občas se prostě sešla kombinace, kde i po zkontrolování úplně všeho (ofrézování, seřízení brzd, správné dotažení kotoučů – tedy i napřetažení, kontrola náboje, kontrola rámu, kontrola upínáku), tak stejně problém byl. A jiné desky nebo jiné kotouče často pomohly (to samozřejmě neznamená, že ty desky jsou primární příčina a že většině ostatních nebudou fungovat ok). Často je v takovém případě problém v rámu, ale s tím se jednoduše nic neudělá a když jiné desky mohou pomoct (ale také nemusí)…

            A tohle se může stát i u jiných brzd.

            0 0
        • Vondra  

          já zkusil vymenit pláste, tezky plášt a nedocentrovane kolo toto muze delat

          0 0
    • marapara  

      Klidně bych dal dozadu menší kotouč, 185 je tam celkem zbytečný, zvlášť na HT. Dál bych raděj sundal adaptér a podíval se, jestli jsou opravdu ofrézované plochy na úchytu. A jinak bych zkusil jiné desky, než Avid. Já mám J7 na HT, 185/160 a nevibrujou mi.

      0 0
    • Almond  

      Testoval jsem Meridu AM 500 a AM 3000… na jedny Shimano M485 180 a na druhy Magura Louis Bat 180… zadni brzdy rezonovaly u obou Merid… Ty Shimana byly o dost hlasitejsi a navic nebrzdily uplne dokonale, u magury se ten zvuk uz snest dal a navic brzdila super… Urcite to neni problem konkretni firmy, ale presnej duvod proc tomu tak je ti rict nedokazu… kazdopadne ber to z ty lepsi stranky… je to ucinnejsi nez zvonek :oD

      0 0
      • MlokCZ  

        Zvuková projevy a vibrace jsou dva odlišné projevy. Pokud vibruje, tak slyšet to nemusí být vůbec, zato když to dělá hodně, tak to rozvibruje celé kolo tak, že musíš okamžitě brzdu pustit, protože to se nedá vydržet (jak vibrace z celého kola přechází na jezdce).

        Vibrace je jeden z mála problémů (narozdíl od různých zvukových projevů), který se nedá ignorovat a jezdit se s tím fakt nedá.

        0 0
        • Almond  

          Mel jsem za to, ze tyhle 2 projevy spolu vzdycky souvisi… Pokud tomu tak neni, tak jsem mel jenom proste „stesti“ ze na obou kolech se mi to projevovalo obema zpusoby :o) vibrace nebyly az tak velky, abych musel poustet brzdu, ale obzvlast u shimana to nebylo fakt nic prijemnyho…

          jeste technicka: Mel jsem pucenou Meridu AM 800 a AM 3000, v predchozim prispevku mam preklep

          0 0
          • soc  

            No mě teď začly vibrovat Shimana M485, po výměně destiček za Fastopy. Kvílení a zvukové projevy přičítám spíš nějaké nepatřičné látce na destičkách/ko­toučích, vibrace pak kombinaci kotouč/destič­ky/rám… je to hodně nepříjemné…

            0 0
            • soc  

              Ještě abych doplnil, brzdy jsou teď opravdu tiché, nevydají ani hlásek, ale pokud pořádně zmáčknu brzdu, dojde k vibracím… nejsou moc silné, ale dělá mi to přední brzda a tam je to teprv nepříjemné…

              0 0
    • Hurka  

      zahoď cleansweep kotouče a avid adaptéry a dej tam něco s hladkým okrajem, třeba a2z TY-160 nebo 180 včetně a2z adaptérů. mne to pomohlo. jo a zlepší to taky měděná pasta pod destičky (na kontakt pístku a  a destičky).

      0 0
    • Crempa  

      ehm, takovej lama dotaz k juicinam… na co je ve vicku expanzky ta mala dirka..? :)

      jo a netusite zda je problem kdyz jsem hadicku jednou komplet obtocil kolem nohy vidlice (29" takze tam prostor je).. jednak to vyresilo problem s delkou a pak me to taky prijde stabilnejsi..

      0 0
      • StevensSFC  

        Tohle mi to taky dělalo.Pomohlo to že jsem odmastil destičky,kotouč a znova vše sešteloval.Ale když ty to máš nové tak to odmaštení je zbytečné.Já bych aspon skusil znova seštelovat tu brzu.

        0 0
    • Karaya  

      Ja jsem resil vibrace pul roku, viz vlakna tady. Konecne reseni zatim je, ze jsem vymenil rychloupinak u zadniho kola za temer novy Shimano, protoze ten puvodni uz byl dost ohlazenej.

      Zjistil jsem ze  nejpozdeji po par desitkach km se zadni kolo trochu posunulo a zacalo by mirne krive vuci destickam. A jakmile se to stane, tak Avidy zacnou vibrovat. Ani to nemusi skrtat, ale jak nejsou desticky a kotouc souose, tak vibrujeme :-)

      Od vibraci mam uz mesic pokoj. Jo a desticky jsem vratil zpatky puvodni Avidy, ale tim to nebylo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.