Author Aura XR 2018 nebo Scott Speedster Gravel 30 2019

16 nepřečtených
  • juri_ukrajew

    Ahoj cyklisti / bikeři / kolaři,

    Chtěl bych se zeptat na váš názor. Přestěhoval jsem se do města cyklistů a začal jsem znovu využívat svého 15 let starého MTB – Rock Machine Thunder. Jak už to ale bývá, tak jsem z něho poněkud vyrostl a tak jsem začal uvažovat o novém kole. Jelikož jsem MTB snad nikdy na plno nevyužil, začal jsem přemýšlet o silničce, kterou jsem nikdy nevlastil (i když jsem jich měl pár půjčených). Jízda byla fajn, především lehkost těch kol… proto jsem se rozhodl se po nějakém ohlédnout. A to je příběh, jak jsem objevil kategorii Gravel…

    Začal jsem tak nějak spekulovat a došel jsem k 2 kolům:

    Můžete mi prosím poradit, jaké byste si vybrali? Pořád se nad nimi nemůžu nějak rozhodnout.

    Díky všem

    0 0
    • michomin  

      Jestliže nemají stejnou geometrii, tak není co řešit, protože ti pak nejméně jedno nesedne.

      0 0
    • Tom-T45  

      Mě to připadá dost těžko porovnatelné. Aura 18 je výprodejový model, nabízí se za 26 a dá se pořídit i levněji. Scott ani ještě není k dispozici a bude se asi prodávat za plnou. A pokud bych vybíral kolo za tyto peníze, tak bych už chtěl, aby to mělo aspoň hydry…

      0 0
      • juri_ukrajew  

        Dekuji za nazor. Existuje i verze Speedster Gravel 20 2018, ktera je hodne podobna jako nova verze. To me privafi k dalsi otazce…

        Je neco spatneho na koupy kola z minule sezony? Resp. je to vubec nejaky rozdil?

        0 0
        • Tom-T45  

          Je otázka, jestli ten Scott 2018 bude ještě k sehnání. Na koupi výprodejového kola není nic špatného. Nové modely mohou mít nějaká vylepšení – např. Aura 2017 měla rychloupínáky, 2018 přední pevnou osu a větší průchodnost přední vidlice a 2019 budou mít obě osy pevné a pravděpodobně větší průchodnost zadní stavby. Výhoda nových modelů je, že si můžeš vybrat přesně co chceš, u výprodejů vybíráš z toho, co zbylo.

          0 0
          • svoboda77  

            Jestli jsem to správně pochopil z http://www.bikeandride.cz/…istiho-roku/, tak pevnou osu vzadu dostane jen nejvyšší model XR5, který bude postavený na 105 a s koly Mavic Aksium, takže cenovka asi bude trochu jinde. Aktuálně má třeba Štěrba Auru 2018 ve velikostech 52 a 54 v akci za 20990, což je proti tomu Scottu dost zásadní rozdíl.

            0 0
            • Tom-T45  

              Jo máš pravdu, zadní pevná jen XR5. Každopádně ta nabídka u Štěrby je hodně zajímavá.

              0 0
              • juri_ukrajew  

                Bohužel na mou postavu má Auru XR pořád za necelých 26 tis. Pouze malé rámy jsou hodně výhodné…

                Já jsem se rozhodl vyzkoušet nového Scotta. Když bude sedět rám, vezmu si ho. Rozhodnutí plyne čistě z doporučení kamaráda závodníka a gravelistu.

                0 0
    • juri_ukrajew  

      Trochu jsem se rozhlížel kolem a našel jsem kola s lehce jinou / příjemnější geometrií pro delší vyjížďky.

      Co vy na to?

      0 0
    • MichalHofi  

      Taky jsem měl tu Auru v hledáčku ale než jsem se rozhoupal cena je zas zpátky u všech velikostí…

      A bylo mi doporučeno tento Kellys, ale ten bude v prodeje až po novém roce :-(

      https://www.kellysbike.com/…ot-70-p57995

      0 0
    • DonE  

      Nevím jak moc trváš na kotoučích. Já bych se bez nich asi na CX dokázal obejít. Cenově zajímavé mi přijde např. https://www.cyklonemcik.cz/…os-tiagra--1

      0 0
      • Tom-T45  

        Tak Aura samozřejmě není žádný zázrak, ale tohle mi přijde jako slepenec toho co zbylo na krámě případně doplněno tím nejlevnějším, co se dá sehnat. Kotoučovky i mechanické jsou super a s klasikou nesrovnatelné a vzhledem k jejich dostupnosti nevidím jediný důvod, proč je nechtít.

        0 0
        • Singlespeed  

          S těma kotoučovkama to zas není tak žhavé. Třeba mini-V Shimano BR-R353 strčí s přehledem třeba Spyre do kapsy. Já je musel dát alespoň vzadu pryč, neboť jejich účinnost s pákami Sram Apex byla brutální a kolo permanentně ve smyku..

          0 0
          • Tom-T45  

            Může být, já zase nemám zkušenost s mini – V. Naposledy jsem měl klasická Véčka před 10 lety na biku a předtím ještě cantilevery. Co si pamatuju, tak brzdilo to dobře, ale ten zvuk, když někde člověk projel bahnem a zasvinil si ráfek… Na Auře mám teď mechaniky Rever MCX2, které v nějakém testu docela chválili. Dávkovatelnost i účinnost perfektní i v dešti, bahno na ráfcích neřeším a pokud někde nabořím ráfek, tak pokud se mi osmice vejde do vidlice, dojedu domů – vyzkoušeno na biku. Je to prostě zase výrazný posun dopředu.

            0 0
      • tomas.nov8  

        Na CX určitě kotouče, trochu zaprší, bahno a nebrzdí to, já bych do cantíků nešel ani zadarmo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.