• klasik

    Ahoj, uvažuji nad koupí tohoto kola. Myslel jsem, že koupím aktuální model 2018, ale teď vyprodává i ročník 2017 (22 000Kč). Základní rozdíly, které jsem našel v popisu jsou jasné – 2017 nemá pevné osy, má užší pláště apod. To je z mého pohledu nepodstatné.

    Co je pro mne podstatné, to je rám a vidlice. Víte někdo zda jsou stejné? Podle všeho ano, ale někde jsem narazil na popis, že 2017 má hliníkovou vidlici. To by znamenalo méně pohodlí a to bych nechtěl.

    Tak pokud máte někdo zaručené info ohledně rozdílů rámů a vidlic mezi 2017 a 2018, budu rád.

    0 0
    • GULIN  

      Hoď sem aspoň odkazy

      0 0
      • klasik  

        Tady jsou:

        https://www.ramala-silhavy.cz/…brna-50-2018

        https://www.ramala-silhavy.cz/…-560-mm-2017

        Podle těch já, ale nic nepoznám, proto jsem se ptal.

        0 0
        • Tom-T45  

          Možná by bylo lepší kouknout se na web výrobce, kde je vše přesně popsané:

          http://cz.author.eu/…7-ua42881201#…

          http://cz.author.eu/…8-ua42899902

          Jakou potřebuješ velikost?

          0 0
          • klasik  

            OK, znamená to tedy, že jsou ty rámy a vidlice stejné?

            Omlouvám se za debilní opakovanou otázku, ale jsem laik.

            Ohledně velikosti jsem také na rozpacích. Podle Authorácké tabulky bych měl mít vel. 540 ( mám 182cm). Jediné „silniční kolo“, které mám vyzkoušené je starý Favorit, ten mi rozměrově vyhovuje, ale odpovídá spíš vel. 560.

            0 0
            • Cavendish  

              Já bych řekl, že ta velikost cca sedí. Jinak jsou rámy stejné. Model 2017 má lepší brzdy.

              0 0
            • Tom-T45  

              Mám model 2018. Rám by měl být stejný, 2018 má vidlici s pevnou osou a větší průchodností pláště a obě jsou s karbonovými nohami. 2018 je má masivnější a podle mě je její vliv na tlumení minimální, důležitější je rozměr plášťů a na kolik jsou nafoukané. Další rozdíly jsou:

              • V brzdách, jak píše Cav. 2017 má osvědčené TPR Spyre, 2018 novinku REVER MCX2, které brzdí skvěle, ale mě už se bohužel podařilo rozlomit stavěcí šroub destiček na zadní brzdě. Po rozebrání brzdy si myslím, že mechanismus nastavování je silně poddimenzovaný a jeho zničení je jen otázkou času. TPR to snad jako zkušenější výrobce bude mít vychytané.
              • Pláště, ty má určitě lepší 2018.
              • Řídítka, 2017 má „klasičtější“ tvar, 2018 se už veze na módě gravel řídítek a třeba mě vůbec nesedly. To je ale samozřejmě individuální

              22 t. není špatná nabídka, za 26 bych už možná hledal alternativy.

              0 0
              • klasik  

                Díky oběma.To je to co mne zajímalo. Toho jsem se obával – toho, že ty rámy nejsou úplně stejné. Ta menší průchodnost pláště u 2017 je nepříjemná v případě, že bych chtěl později širší pláště.

                Peníze nejsou úplně priorita. Chtěl jsem vydat tak do 30T. Bohužel je pro mne nabídka nepřehledná, díky tomu, že jsem se o tento segment nikdy nezajímal.

                Rozhodující by pro mne bylo pohodlí, ale ne za cenu plášťů širokých 40 a víc mm.

                Chci si splnit sen a mít silničku pro občasnou vyjížďku. Protože se však nechci motat na hlavní mezi autama, chci abych mohl jezdit po rozbitých okreskách a případně přejel lesní cestu. Nehledám nic do terénu na to mám MTB.

                0 0
                • Tom-T45  

                  Jestli Tě netlačí peníze a nepotřebuješ to hned, tak se zkus kouknout na Kellys Soot 50 model 2019 https://www.kellysbike.com/…ot-50-p57707 .

                  Je na sadě 105, obě osy pevné, hydraulické brzdy, nižší váha, atd. Viděl jsem, že někteří prodejci nabízí na předobjednávky slevu, takže by ses s cenou mohl dostat blízko k těm 30t, ale i za plnou cenu 33t to těžko hledá konkurenci.

                  0 0
                  • klasik  

                    Dík za odkaz. Původně jsem si myslel na letošní Soot 50, ale pravděpodobně se nedá sehnat. Ten 2019 je v brzdách lepší, takže ta cena je OK, jak píšeš.

                    Budu se muset rozhodnout. V mém případě se jedná o pár vyjížděk za rok. Kombinuju to s koloběžkou (doufám, že se to tady smí napsat :-)).

                    Určitě je pro mne Aura 2017 dost dobrá, ale ten červík pochybností, že za trochu víc peněz můžu mít něco lepšího, hlodá. Je to vždy nekonečnej příběh a ta hranice se hledá těžko.

                    Uvidím. Celá léta jezdím na MTB a trochu jsem se morálně vyčerpal. Už mne to do lesa tolik netáhne. Letos jsem se několikrát svezl na starém Favoritu a bylo to osvěžující. Proto chci mít v garáži něco novějšího, abych se mohl občas svézt na místních silnicích.

                    Díky všem za rady. Dozvěděl jsem se co jsem potřeboval a teď je to na mně.

                    Ohledně Gravelů za 30T jsou tady jiná vlákna.

                    Kolu zdar :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.