• Tom23

    Čaute bikeři, mám toho hodně na srdci, takže se to bude asi blbě psát, tak doufám že aspoň trochu mě pochopíte a napíšete váš názor. Jde o toto. Bohůžel peněz moc neni a já když si vybíral kolo tak jsem musel hlavně koukat a vybírat po finanční stránce. Limit byl 10000,– bohůžel do doby než jsem poznal bf jsem s doměním že kupuju něco lepší vybral Authora Basic cca 8999,–. Záhy jsem pochopil, že když kce člověk to ježdění trošku brát vážně a hlavně aby ho to bavilo musí mít něco trošku lepšího. Teď nemám na mysli žádné závody ani nějakou profesionální úroveň. Skrátka takové hobby ježdění trošku lepší. Když jsem na kole poprvé vyjel tak jsem byl nadčenej, protože „odpruženou vidlici“ jsem měl poprvé. Bohůžel Basic je osazen vidlicí RST Cappa což kdo měl možnost poznat je jako kámen, takže když jedu terénem dá se říct je úplně na nic. Tlumí maximálně obrubáky. Jemi 16 takže si ještě nevidělávám a jsem závislej na rodičích. Takže bych se chtěl zeptat má cenu dál s tímto kolem něco podnikat, když to člověk kce brát trošku vážně (viz. jak jsem psal nahoře, hobby ježdění). Třeba postupně měnit komponenty, nebo nechat rám a začít stavět (bohůžel ve stavění kol se moc nevyznám, možná jeden kámoš by mě pomohl). Nebo je lepší počkat a našetřit, nebo až si začnu vydělávat a koupit si rovnou celé kolo lepší. Omlouvám se za tak dlouhej sloh, ale prostě jinak to nešlo. Mě kolo baví, ale bohůžel nejsou finance na to pořídit něco lepšího. A když jedu po kamenité cestě tak jsem tak vyklepenej že se mě to hnusí a přitom mám „odpruženou vidlici“ :D:D. Díky za vaše názory ;). PS: Díky všem kdo to dočetl až jsem.

    0 0
    • Sebastian  

      jeslti tě to baví… neřeš to a jezdi :-P

      0 0
    • Tesco_Bike_Fan!  

      Ach, BF znicilo dalsi nadejny mlady zivot :(

      Ber to z te lepsi stranky, cim je vidlice tvrdsi, tim vic dostanou ruce zabrat a cim vic dostanou ruce zabrat, tim vic budou svalnatejsi a cim svalnatejsi ruce budes mit, tim vic na tebe poleti baby, coz je predpokladam k tvemu veku (16) celkem aktualni vec :)

      Co se tyce vybavy, sice mas mozna lowend vybavu, ale jak rika kolega, pokud to plni ucel, tak to neres a jed.

      0 0
      • TJK  

        to je ale pekna kokotina! nez mu narostou z drncani svaly to si driv „oddela“ klouby, v 16nacti kdyz ma telo jeste ve vyvoji…

        0 0
        • Martin.K1  

          dříve se jezdilo a kloubům to vadilo, nikdo nečekal až se vyvine.

          0 0
    • maajkee  

      Se stav, sundáme tu blbou cappu a za pár stováků ti tam dám alespoň Suntour XCR, ta bude oproti cappě fungovat určitě líp.

      z třebový do HK to máš jen nějakých 70 kiláčků :)

      0 0
    • bagr84  

      Neres hovadiny a jezdi, kazdej v mladi zacinal na „srotu“ (tim nechci rict ze tvoje kolo = srot :)), nekdo na ukrajine, nekdo na Basicu, je to uplne normalni. Hlavne z toho nemej mindrak.

      Kolo se naucis servisovat, sem tam si udelas radost novejma plastema nebo tak. Beztak v tomto veku clovek casto meni zajmy, muzes za tejden skoncit u fotbalu nebo treba u kokainu ;)

      0 0
      • tonik666  

        Jasně, mezi svým 13 a 18 rokem jsem jezdil na kole Trekking Fox s pevnou vydlicí, výbavou Acera/Altus a blbosti jako hmotnost kola jsem neřešil. A když jsem si po maturitě z našetřených peněz koupil loňský model Author Instinct s mechanickými kotoučovkami a nášlapy, tak jsem byl v sedmém nebi :D

        0 0
    • Rychlej turista  

      Akorát to kolo udržuj v pojízdném stavu a víc neřeš. Maximálně bych dal nějaké pohodlné pláště a rozumný tlak do nich. Sezónu, dvě na kole pojezdíš a pak uvidíš, co dál. Já jezdím na pevné vidli dodnes :-)

      0 0
      • maajkee  

        páč jseš stará konzerva :) a při objemu co najezdíš, bys musel s odpruženou pořád něco řešit :)

        0 0
    • Tom23  

      ok beru vas za slovo:D…jo a neni blby ze jezdim jen v tricku a kratasech a teniskach? docela by se sikli aspon naslapy a SPD pedaly…ale to zase by vypadalo taky blbe jen v kratasech tricku a najednou SPD:D…jo helmu mam a brejle taky to zase se nebojte:D

      0 0
      • Rychlej turista  

        Tretry a nášlapy určitě jo. Pak je můžeš dát na nové kolo, takže se využijí do mrtě. Navíc jejich efekt při jízdě poznáš daleko více, než výměnu čehokoliv jiného. Takže je to jedna z nejlepších investic. A cyklohadříky se dají pořídit v Lidlu za pár pětikaček.

        0 0
    • Tom23  

      no tak hlavne se tu nazacnete hadat…zase si rikam ze me treba jeste poroste noha, takze jestli to neni zbytecny..zrovna ty SPD pedaly ty jsou vpoho ale ty tretry jsou o dost drazsi..beru to ze bych tam dal ty Shimana pedaly tu M540 nebo jak proste ta klasika a tretry specialized sport taky ted nevim presne nazev…ma to kamos a pochvaluje si to…akorat mam strach ze bych se na tom zabil:D

      0 0
      • bagr84  

        Pokud ti porad roste noha tak snad jedine klipsny, jezdit se s tim da v pohode…

        0 0
        • Smith10  

          …v lese jsem s nima jel jednou a naposledy, to raději bez nich!

          0 0
      • blisterexist  

        v bazaru se daj docela slušně koupit, jakou máš nohu?

        0 0
    • Trey  

      Vůbec neřeš, já mám odpruženou vidli a pořádný kolo až teď a to už jsem taky něco najezdil :) Stejně i když máš sebelepší kolo tak pořád musíš mít něco v nohách, samo to nejede :) Z oblečení bych ti do začátku aspoň za sebe doporučil napřed slušný kalhoty, výstelka je fajn věc, teda když si na to člověk zvykne. Třeba kámoš by to na sebe nevzal, mě to vyhovuje. Stejně tak jestli nechceš hned investovat do SPD a treter tak klipsny to řeší. Zrakvit se v nich dá skoro stejně kvalitně ale stojí pakatel :) Hlavní je opravdu jenom to jestli tě to baví a máš z toho radost.

      0 0
      • DaSnail  

        hm, klipsny na bike do terénu..? to už snáď vozia len fixíci, ne?

        0 0
        • Trey  

          Mě už třeba nezbyly prachy na tretry+nášlapy a říkám si, že to už ten měsíc bez nich vydržím, než bude zase za co nakupovat :) Pořizovat nějaký jetý jenom abych je měl, když si stejně chci koupit nový mě přijde ne uplně ono.

          0 0
        • bagr84  

          Jezdil jsem s tim rok a prechod na SPDcka jsem temer nepoznal, navic se s klasickejma slapatkama lip sjezduje a balancuje, teda aspon me.

          Samozrejme to clovek nesmi mit dotazeny na krev :)

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Pfff a já čekal nějaké slibné vlákno o dopingu … :-)))

      0 0
      • Tom23  

        lolec :D tak to si tady spatne :D…radsi jsem hod tvuj nazor ma vec…hosi zatim diky ;)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Vesměs to, co ostatní, pokud tě to baví, tak neřeš a jezdi. SPD jsou základ, oblečení… pokud Ti nevadí, že chytíš nějakého toho vlka, tak taky neřeš. :-D

          0 0
    • jirka802  

      Určitě si kup pro začátek tretry a spd pedály.(myslím že v 16. ti noha už moc neporoste)

      Nějaký pláště na ježdění po silnici(Něco užšího tak 1,5)a nějaký slušný do terénu

      A hlavně jezdi a jezdi !!!, na to jestli potřebuješ dres, lepší kolo … přijdeš časem

      0 0
      • Tom23  

        Ty brdo to takhle menite jo? O tom jsem vubec nevedel ani netusil, no snad bych to zvladl vymenit. :D:D

        0 0
        • vikicek  

          ne, my si s pláštěma kupujem dycky další pár zapletenejch kol a když je sjedem, tak to vyhodíme komplet :)

          0 0
    • Tom23  

      jo a teda co si myslite uprimne o tech hadrach na kolo z lidlu?

      0 0
      • maajkee  

        je to pro socky, nebrat!

        0 0
      • RendyD  

        Sedni na vlak a koukni ve Svitavách u kruháče (kruháč u okr. ředitelství policie) je Sport ve druhým patře a sem tam se něco levnějšího najde. Minule jsem tam koukal na dresík za nějakých necelých 400,– a materiál a provedení vypadalo dobře, fa tuším Lasting, jestli to nekomolím. V Lídlu jsem jednou bral cyklobundu a potím se v ní jako prase, takže beru jen když prší se psem do lesa. Ale zase na druhou stranu jsem tam kupoval dlouhé běžecké kalhoty a v poho jsem s nima chvíli zmateně pobíhal…:-).

        0 0
    • Ondy  

      tak to si zvykej, já sem chudej pořád a to mě je 19 :D Viz můj profil :)

      Jinak k tématu, já bych dojezdil tohodle authora dokud to aspon trosku slape.. a pokud tě to opravdu baví, tak to dělej jako já střádej stovku ke stovce, tisícovku k tisícovce a pak si kup něco slušnějšího :) na pořádný mašiny budeš mít prachy až budeš vydělávat sám, nebo pokud budeš mít něakou supr brigádu :)Hlavně ty prachy postupně neutrácej :-)nejlepší na to je něaká obálka a ta musí bejt svatá = peníze musej jít dovnitř a né ven :) stylem stovka na tohle pětistovka na tohle atd :D to bys měl brzo prd ^^

      0 0
      • Tom23  

        ok, tak skusíme to no, ale to budu hodně dlouho šetřit, abych našetřil třeba aspoň 20000…no uvidime;)

        0 0
        • Ondy  

          šetři pořád a pořád, sháněj brigády. Třeba zjistíš že tě kolo ani nebaví ale že tě baví uplně něco jinýho a ty prachy použiješ na jiný věci.. :)

          0 0
          • maajkee  

            nejlíp na holky :)

            0 0
            • Ondy  

              A nebo jak říkáš :) seženeš si holku a to bude 300 na kino,2000na dárek, stovka na kafe :D atd atd.. kolo si nekoupíš, řekneš si… no co koupím si ho později .. náhoda je blbec a oženíš se s ní.. a pak si nekoupíš už tuplem nic .. :D

              0 0
              • Trey  

                Mu to maluješ hodně růžově :D A to jsem si myslel, že moje bývalka byla náročná :))

                0 0
                • Ondy  

                  Lepší je vždycky počítat s horší variantou :D a potom být příjemně překvapen než brát všechno růžově a pak dopadnout jak sedlák u Chlumce :D

                  0 0
                  • Trey  

                    No ale aspoň špetku naděje, že neskončí jako starej podpantoflák bys mu nechat mohl :p

                    0 0
              • Pedro404  

                Dotáhněme to do konce…

                Pak tě při rozvodu oškube o poslední peníze, ty začneš žal utápět v alkoholu, a umřeš o pár let pozdějc, když při zimnim návratu z hospody usneš ve škarpě a umrzneš.

                A to všechno jenom kvuli tomu, že ses dneska na BF zeptal na radu ohledně kola:)

                0 0
              • nox159  

                ale treba se mu na ni bude jezdit lip nez na tom kole ;-) :D

                0 0
        • RendyD  

          Tome, raději to ale zkus než skus, skus může být nůžkový nebo klešťový, taky podkus nebo předkus…:-D

          0 0
    • Tomahomo  

      Já vím, že to zjednodušuju, a vývoj je samozřejmě důležitý, ale tihle borci ujeli 4700km přes Alpy a Pyreneje průměrem 28km/hod…

      Vždycky si na to vzpomenu když čtu debaty jestli HT nebo full, jestli desítkovou kazetu nebo ne, jestli 32 zubů nebo 34 :o)

      0 0
    • Tom23  

      Ty brdo tak clovek se tu zepta na „bajkovym“ foru necekane na radu ohledne kola, a oni mu uz malujou celej zivot…no snad na tom budu lip:D:D:D

      0 0
      • Ondy  

        Nevím cos čekal jiného, kde jinde dostaneš kompletní rady do života než zde na B-F.

        0 0
        • Tom23  

          No rozhodne jsem nepovazoval forum a „kolech“ jako nejakou „manzelskou“ poradnu xD xD…

          0 0
          • jirka802  

            zajdi u vás do cykla a tam ti poraděj :)

            0 0
            • Ondy  

              V cyklu ti narvou to co zrovna potřebujou prodat nejlépe za co nejvíce peněz a na tvoje požadavky a potřeby nehleděj i když takové krámy nejsou všechny sám znám pár vyjímek :)

              0 0
            • LRRTM1  

              Na cyklo bacha. Občas bývaj až moc „zapálený“. Něco jak ajťáci. A budou tě nutit do něčeho dost drahýho. Ani ne kvůli zisku, ale občas bývaj trochu zdeformovaný. :o)

              0 0
              • jirka802  

                Tam u nich , je jedno cyklo a ten majitel se zdá docela srdcař.(asi bývalej závodník) by mu moh pomoct a poradit pár věcí

                0 0
                • Tom23  

                  jj to mas pravdu…pene cyklosport ten chlapek se zda ze tomu dost rozumi…a poradi, ale bohuzel tady maji jen Meridy coz neni spatny ale ani nic extra:)

                  0 0
              • Tomahomo  

                A BF není(zdeformo­vané)?!? :o)))

                0 0
                • LRRTM1  

                  No jasně že je… ale furt lepší, než cyklo. Tam by tolik otcovských rad nedostal :o)))

                  0 0
              • vikicek  

                horší než osazenstvo BF to bejt nemůže .. :o))

                0 0
      • LRRTM1  

        Ale to neřeš. Hlavně jezdi. Jestli Tě to baví, tak se časem třeba nějakej lepší bike objeví.

        A k tomu kolu: Taky bych na rám moc nevsázel. Udržuj kolo v provozuschopným stavu a nahoď maximálně SPD. To je fakt velká změna. A 520ky pode mě bohatě stačí. Stojí nějakejch 470Kč a boty kolem 1200–1500 seženeš. I když to nebudou zrovna třeba spešly, ale jenom Lake.

        Osobně mám dojem, že čím dražší komponenty, tím menší životnost… nebo že bych víc prasil? Každopádně u vyšších sad se na prvním místě řeší funkčnost a váha, teprve potom životnost.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Silně podceňuješ potenciál tohohle fóra! :-)

        0 0
    • milan-z-brna1  

      a až budeš mít finance pořídit něco lepšího, nebudeš mít čas na ježdění! Jinak v tvým věku bych asi volil upgradování po komponentech v cyklu narozeniny-vánoce. Tu spd+boty, tu pláště, tu epicon z kupkola :-)

      0 0
      • nox159  

        tohle se mu nevyplati, at koupi pedaly a boty a zbytek neresi a jezdi ;-)

        0 0
    • tonik666  

      Ani ty boty nemusí být hned závodní tretry. Moje první SPD boty – dnes X let staré Shimano SH-M034 stále drží a vozím je po městě na fixce.

      Dávám hlas SPD + boty.

      0 0
    • Tom23  

      Ok tak za chvily budou Vanoce tak si nasim reknu o ty SPD a boty, no a az neco nasetrim tak mrknu na neco na sebe do Lidlu

      0 0
      • Rychlej turista  

        Já v Lidlu sice ještě nebyl, protože poprat se tam s důchodci chodí kámoška, ale občas se v něm dá narazit na slušné kousky. Nevím jako to dělá, ale co mi přinesla, tak mi vždycky padlo, aniž bych si to vyzkoušel a to i přesto, že jí řeknu úplně jinou velikost. Naposledy mi donesla kraťasy za dvě stovky a ty mají tak boží vložku a střih, že v nich jezdím dlouhé štreky a několikanásobně dražší oblíkám jen na machrování okolo baráku.

        0 0
        • newbie  

          jooo… tak když Rychlej turista prohlásí, že v nich jezdí „dlouhé“ štreky, je to ocenění jako šest hvězdiček na Bikeradaru nebo 11 bodů na MBR :-))

          0 0
        • tonik666  

          Co v tvým podání je machrování kolem baráku? Do 150 km??:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.