• Bártl

    Ahoj, poprosím vás o radu. Ukradli mi kolo GF wahoo 06 a hledám nástupce. Vyhovovala mi geometrie genesis (krátká zadní stavba, dlouhá horní trubka) a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte výrobci/kole, které používá podobnou geometrii. Měřím 185cm, 50%silnice/50%te­rén. Hledám lehké, rychlé kolo do cca 27k.

    Tipy: Hookooekoo 09

    http://www.kursport.cz/…okooekoo-09/

    Kona Kula

    http://www.origoshop.cz/…

    Anthem X3

    http://www.e-kola.cz/…them-x3-p877

    Scott scale 50

    Sup XP 920 apod.

    Do 29" se mi nějak nechce…

    Děkuju za nápady!

    0 0
    • madcat  

      No tak jestli se ti líbí Genesis geometry, tak vybírej u Garyho. Ten Giant možná ještě jakž takž bude mít nataženější posed, ale u Kony bych to spíš nečekal – tu bych zvažoval kdybych potřeboval kolo s kratší hravou geometrií. Nebo to tak aspoň vždycky popisovali v různých testech.

      0 0
      • Bártl  

        ještě bych měl dotaz, je nějaký (jaký) rozdíl mezi rámem Platinum Series aluminum, G2 Geometry, butted TT & DT, cold-forged dropouts & BB (GF) a Alpha Black Aluminum w/externally relieved head tube, hydroformed bi-axial down tube and top tube, monostay seatstays, forged disc ready dropouts (TREK). Popř. který je lepší a proč

        Výběr jsem zúžila na HKEK 09 a TREK 6700.

        0 0
        • Marskatin  

          G2 geometrie je jasná, dvojí a trojí zeslabování je určitě použito u obou rámů, Platinum…a alfa… jsou nějaké obchodní názvy slitin, samotné mechanické vlastnosti a složení nic neřeknou, záleží na zpracování, kované patky u obou strojů.

          Vůbec bych se tím nezabýval, vzniká to ves tejné továrně, GF patří pod koncern Trek. Takže kvalita je +/- stejná. Klidně si můeš vybrat podle vzhledu:) sympatii atd.

          0 0
          • Bártl  

            Moje sympatie ma GF, ale nejak nemuzu zkousnost ty stribrny rafky atd. Vzhled nejezdi, ale stejne…

            0 0
            • Marskatin  

              z druhého pohledu je to zase kolo netuctového vzhledu. V dnešní záplavě černo-bílo-červeného designu (který třeba mě nijak zvlášť neuchvátil, protože spousta kol ztratila tvář a podobají se sobě až příliš, já mám rád barvy). Stříbrné ráfky mají jednu výhodu, nejsou na nich tolik vidět rány od kamenů.

              0 0
              • Bártl  

                to minimálně… jak moc modrou nemusím, ten tvůj rám je krásnej. měděná je taky pěkná. root beer taky ok. třeba design (myslím barvy, „ozdobný prvky“ apod.) rámu trek mi přijde překombinovanej. ale je to jenom můj názor

                0 0
    • Marskatin  

      celkově delší, podobné garymu jsou SUPy řady MTB Team (cenové mimo) a MTB profi (nižší modely bys evešly) a PELLS řady razzer carbon.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.