• Vincent

    cau, chcu si koupit nakou integralu, zatim se premejslel o uvexce DH.. mate ji nekdo? jak vetra, kolik crashu vydrzi a tak..? dikec ;]

    0 0
    • JIPA  

      Když už chceš integralku tak bych se podival i po motokrosových přilbách. Cenově to vyjde téměř stejně(po slevě) váhově kupodivu taky a věřil bych tomu, že i lépe poslouží. Já mám motokrosovou LAZERku MX6 a je super. Jediná nevýhoda je, že malých rychlostech hůř větrá.

      0 0
      • Vincent  

        uz sem uvazoval.. libi se mi treba APS :] Jak je to v porovnani u crashu mezi MXkou a bike integralou? Ktera vydrzi vic? protoze helma ktera mi vydrzi na jednu ranu do hlavy mi je nanic :]

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Az na vyjimky (Spezialized, Giro MadMax…) mam v MX integralach vetsi pocit pohodli. Ty bikovy jsou vetsinou delany jako XC helmy s bradou (temer). Tem MX helmam bych veril vic. Snad jedina dan je, ze jsou vetsi a proti nekterym bikovym modelum tezsi (ale neni to pravidlo). Zase mas vetsi vyber a diky konkurenci a nizsi ceny. I kdyz v bikovych uz je to taky o necem jinem nez pred peti lety, kdyz jsem si vybiral ja. Ja mam Specialized a rozhodne ji po jednom crashi nemenim :) Ty APS jsou pohodlne (a jeste vetsi:) mozna az moc. V te nejakou malou ranu rukou ani nepocitis. V tech ultralehkych ti sedi hlava hned na polystyrenu a krom toho nepohodli citis kazdou mouchu a poradne spadnout na hlavu bych se dost bal. Tot muj nazor. Nekdo zase nema rad, kdyz je ta helma velika nebo ma pocit vetsi hmotnosti nebo spatneho odvetrani, ale je to jen o zvyku.

          0 0
          • Vincent  

            no konecne odbornik :] me o vetrani ani vahu moc nejde, pokjud to neni extrem.. spis bezpecnost a at dost vydrzi.. sem videl GIRO helmetku s tim sundavacim nahubkem.. sem si ucak smichem :] a vyplati se koupit helmu za 5kkc a vic? Ty drazsi sou z karbonu nebo kevlaru, me se to furt plete.. :] je mezi tim rozdil? Dik

            0 0
            • blue  

              helmy se sundavaci bradou asi nejsou svym urcenim cistokrevny DH helmy, takze sis mozna ucak zbytecne, pokud je tak beres :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Treba ten Switchblade je fakt jen XC helma a ta brada je tam pro krosare na cestu dolu. Proste vypnes Etu, odemknes tlumic, prezujes plaste, nasadis voditka, prisroubujes bradu a valis to dolu :)

                0 0
                • blue  

                  a nebo to muze byt doplnek pro zvyseni bezpecnosti na cestu z hospody po vyjizdce :-)

                  0 0
                  • drtyc  

                    sundavaci nahubek je teda k cemu? chapu to dobre, ze je to spis vec na asfalt, kdyz se vysekam bradou vpred, aby se skrabala prilba a ne hlava?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      tak je to asi spis pro enduristy, kteri chteji klasickou bikovou helmu a kdyz by nahodou byl nejakej drsnejsi sjezd tak ten nahubek urcite ochrani vic nez klasicka helma

                      0 0
                • TinkTink  

                  no na DH to samozrejme neni, ale svy opodstatneni to pro lehky FR muze mit…

                  0 0
          • Radek Broz  

            Jakej mas nazor na tu nejlevnejsi 661? (BTW: „nejlevnejsi“ je relativni, jelikoz vyrobce ji ma na strankach za 80$ a nektery online shopy dokonce za 45$ a Katmar ji prodava za 3 500Kc;-) Jinak ta Giro Mad Max sedi perfektne a uz ani neni tak desne draha, jak byvala.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Mad Max je dobra, ale prekvapila me ta vaha. To moje helma ackoliv nedisponuje obrimi vetracimi otvory ani prevratnymi materialy je lehci. Sedi perfektne i kdyz to zalezi na hlave:) Ta 661 se mi zda docela draha, na to ze je nejlevnejsi:) Vubec se mi nelibi ta brada a nelibi se mi, ze je mala, ale videl jsem i mensi. Nemam maly helmy rad. Mimochodem sem videl nabidku na dovezeny veci a da se tady koupit asi za dvojnasobek co venku, ale jeste porad o tretinu levnejc nez v katmaru :)

              0 0
              • Radek Broz  

                To je dost vec vkusu – mne se treba moc nelibi brada prave na ty tvy. Mas nejaky tipy na motoX helmy na netu? (znacky, co znam – lizzard, fox, ktm atd. jsou drahy a googl mlci;-)

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  arai, shoei, agv, hjc, lazer, met, shark, afx, boeri, nolan, cratoni, limar, suomy, leedom, vemar, nzi, yes, bieffe, kiwi, iron horse helmets, m2r, acid, BT, thor, jkc, cirus, KBC, cyber, MSR, cmg, vega …atd.

                  Nepripomina ti Acid helma Bellku? Me teda dost:)

                  jsou tam i bikovy znacky, treba si uz konecne vyberes :)

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Slusnej seznam;-) Klidne bys ho mohl zredukovat na par linku na tvoje tipy na neco s nizsi cenou.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Treba ta Vega. Za 1820Kc. Teda spis za 70$ :) Na to si ve statech vydela za dva dny kazdej negramotnej mexican. A tady… :( Darmo mluvit.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        A neco, co by se dalo koupit tady? Proste oporuc par helem, ketry by sis vybral, kdyabys ji kupoval ted.

                        0 0
    • Tomcat  
      • to co tu padlo o MX přilbách si myslím taky , váhově na to pri obyč DH nejsou špatně, cenově nastejno , ta v malý rychlosti nevětraj tolik ale nic hroznýho.
       

      Jika u každý přilby platí vyzkoušet, je sice hezký že máš nějakou vyhlídlou ale musí ti bejt!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.