• Daník

    Nevíte někdo, kde na ostravsku přeměří rovnost rámu (např. na stolici)? Už jsem to tady psal-něco mi jde na kole nepatrně křivě a při jízdě cítím levou ruku malinko (cca 0,5–1cm) vpředu. Křivá řidítka jsem vyloučil,prováz­kovou metodou jsem taky nic nezjistil.Obávám se zda není v zadní stavbě něco hnuté a trochu to netáhně doleva (čímž bych srovnával řidítky=levá ruka vpředu),ale na nic nepřicházím.

    0 0
    • kovar  

      podívej se na http://www.parktool.com/…G_2BIG.shtml a nějakým udělátkem nebo provázkem to prubni zhruba podobně. NEbo se mohu doma podívat na adresu brněnského soudního znalce, který změřil na stolici křivost mého kola, pokud tam adresa v posudku je…

      0 0
      • RomanH  

        Ty to zenes az k soudu ? :o)

        0 0
        • kovar  

          NA to nemám náladu ani peníze. A kromě toho kdybych požadoval výměnu, tak zatím není za co, nebo? všechny LRS meridy, co jsem viděl, mají zadní stavbu uhnutou doleva, když se na to letmo podívám. Takže soudit se případně budu až budou modely 05, třeba si už svářeči ve fabrice v Číně stovnali stolici, nebo seřídili robota:-)

          0 0
          • Daník  

            Tak vidím, že máme nejenom podobný problém, ale i stejnou značku kola!!! Jen já mám magnesiový rám. Asi jsem měl více poslouchat varování, kterého se mi na křivou zadní stavbu u Meridy dostalo.Musím ale řict, že na vlastnostech to jinak nepozoruju, maximální spokojenost s hmotností, osazením, vidlicí,živostí i tuhostí rámu. Mám doma starou Meridu a přítelkyně model 2003 a je to rovné.Asi by to šlo vrátit v reklamaci, naměřím -li úhyb..jestli mi to neutrhne srdce.Doleva při pohledu zezadu?

            0 0
            • kovar  

              jo, doleva při pohledu zezadu. (Ale ten posun je lépe vidět zepředu při zákrytu kola a sedlovky – při phledu zepředu je to doprava, že jo)

              0 0
      • Daník  

        to vypadá, že bych mohl to podobně mohl zkusit. Dík. Ještě může být asi varianta – rovný rám, ale nesouměrné upevnění zadního kola…skoro se mi zdá, že je nějaký mm blíž k jedné straně vidle.

        0 0
      • lubos  

        projevuje se to pri jezdeni ? Resp. je to znat oproti puvodnimu ramu cos jezdil (predpokladam, ze neni takhle postizen).

        0 0
        • kovar  

          nějak citelně se to neprojevuje, pozoruju jen, že vzorek zadního kola je málo znatelně ojetý víc z jedné strany – nevím teď z které, jestli od kazety nebo od kotouče. JSem sedlo posunul v sedlovce doleva a zadní kolo ješte víc decentroval doprava, ale víc už nemohu, boční vzorek plášte by mohl při jízdě terénem škrkat o vzpěru.

          0 0
    • Lada1  

      jaky ma vliv krivost zadni stavby na kolmost podelne osy (brano vuci riditkum) riditek a ose primeho smeru jizdy ??

      0 0
    • Mamut  

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      Pokial by si mal byhnutu zadnu stavbu, tak mozes este nemat predstavec rovnobezne s prednym kolesom, ale trochu nabok. Vo vysledku by si sice jazdil trocha „bokom“, ale namahalo by ti to ruky symetricky.

      0 0
      • Daník  

        Pořád mám ještě asi 10 dní na odstoupení od kopi, zaplatil jsem jen asi 2/3 ceny jako zálohu. Musím to do té doby rozhodnout. budu měřit.

        0 0
    • dudek35  

      A co si nechat přeměřit ruce? Nejsou přece stejně dlouhý! Tak to nesváděj na šikovný kluky z Asie..:o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.