• kuzňa

    Během jízdy v terénu se mi postupně přibližuje pravá brzdová páčka Hayes ke gripu. Vlivem natřásání se otočí štelovací šroubek o několik závitů. Zkoušel jsem pod to máznout lak na nehty, ale nepomohlo to. Kontra matka by se nedala štelovat, ale je to krajní řešení. Znáte jiný fígl ?

    0 0
    • Tomcat  

      Hmm… to mi dělá taky, na asi měsíc pomůže pomohlo sekundový lepidlo .
      Teda poznámka já to nešlelu, nastanvím jak mi to vyhovuje a pak to nechám bejt.

      0 0
    • M1R3K  

      to znam taky a zacina me to stvat..kdyz jsem kolo koupil, tak jsem tim imbusem vubec nic nedelal (vlastne jsem ani netusil, ze tam je) az po 2000km jsem si snim pohral a ted se mi povoluje zpet…musim dotahovat :-/

      0 0
    • jihra  

      Jednoduchá rada. Ten šroubek je na inbus. Tak ten šroubek vyhoď a dej tam šroubek s normální válcovou hlavou s drážkou na normální nebo křížový šroubovák. A to hlavní – než tam ten šroubek našroubuješ, tak na něj „natáhni“ pružinku třeba ze starého přesmykače (staré obyčejné přesmykače mají na dorazových šroubcích pružinky proti povolování šroubků). Nebo třeba zkus pružinku ze staré průpisky či něco podobného. Některé brzdové páky to tak mají už udělané – pod hlavou nastavovacího šroubku je pružina, které zabraňuje samovolnému otáčení šroubku. A máš klid.

      0 0
      • Pekáček  

        Koukám, že pružinky z propisek jsou vhodný na víc věcí! Já je používám na véčkách navlečený na lanku hned jak končí plastová harmonika u smyku, když se vyvlíkne, díky pružince tam nelítá. Pak ještě lanko co vede dolů k přesmykači (Sram 5.0) a zas od šroubku nahoru mám v pružince, takhle se nemůže dostat k plášti zadního kola.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.