Horni vodici kolecko mi brnka o pastorek

10 nepřečtených
  • wertigo

Ahojte, sem se hrabal v prehazovacce a kdyz zaradim nejlehci prevod, tak mezi nejvetsim pastorkem a hornim vodicim koleckem prehazky je tak mala mezera, ze to brnka o sebe. Zkousel jsem prehazku vice predepnout sroubkem co tam na to je, skoro cely jsem ho zasrouboval, trochu se to zlepsilo ale ta mezera je porad dost mala. Nekde jsem snad cetl, ze mezi osou horniho vodiciho kolecka a nejvetsim pastorkem ma byt cca 30–40mm, tak to nemam ani nahodou… Prijde mi, ze na tomhle zrovna neni co ke stelovani, snad jen spatna delka retezu by tohle mohla ovlivnovat ???

0 0
    • Daf  

No ja mam ten staveci sroubek uplne zasroubovanej a mam to jen taktak aby to nedrelo. Mam GT a prehazku shimano zajimalo by me jak jsou na tom jini majitele GT. Jinak reseni co me napadaji asi nejsou takove jake by jsi chtel slyset, protoze asi nebudes chtit kupovat prehazku Sram, nebo kazetu s mensim nejvetsim pastorkem :(

0 0
    • náčelník  

Horní vodící kladka má být k pastorku co nejblíže, ale tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokud je vzdálenost příliš velká, řetěz se ohýbá a pak to hůře řadí. Takže to máš vlastně v pořádku.

0 0
    • vladi78  

Skus skratit retaz.

0 0
    • Otto  

Sestra měla tenhle problém na kole s přehazovačkou SIS upevněnou na tzv. háku. Vyřešilo se to výměnou za Altuse(bez háku, přímá montáž), který má uváděný štelovací šroubek. Pokud nestačí délka šroubku, dej tam delší .

0 0
    • wertigo  

Sem zapomel, prehazka je Shimano Deore, pocet zubu pastorku bohuzel nevim. S tim max. predpetim je to o.k, takze to asi necham byt, do veci co aspon trochu fungujou se nema rypat…

0 0
    • vlk  

také se mi to dělo,zkrácení řetězu pomohlo.

0 0
      • wertigo  

zkusim, ted budu zrovna davat retez novy. menim retez vzdy dle delky stareho a s takto dlouhym retezem nikdy problem nebyl, vse fungovalo o.k. az ted, to predpeti…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.