Sram 9.0 SL Woody, horní kladka - kluzný ložisko

12 nepřečtených
  • pačes

    Nechal jsem si udělat nový ložisko horní kluzné kladky přehazky z Alu 7075. To původní (na foto vlevo) bylo ocelový, asi pochromovaný, celkem k váze přehazky velký těžítko. Můj dotaz zní, jestli ho mám nechat povrchově upravit, příp. elox nebo teflon? aby mi co nejdýl vydrželo plastový tělo (kolečko) desetizubový kladky, který asi už neseženu a má se to mazat, nebo to jezdí na sucho?

    Jsem sice pamětník, ale tak drahou přehazku jsem si v době jejího prodeje prostě nemohl dovolit, tak nevím jestli se ta horní kladka mazala :-)

    0 0
    • Vilém  

      Klidne jsi tam mohl dat treba nejakou loziskovou kladku. Na 9SL jsem dal plastovy BBB a neni s tim zadnej problem.

      0 0
      • pačes  

        dole je ložisková a nahoře maj tuhle, asi to má nějakej smysl, že tam dali tuhle s docela „zemědělskou“ vůlí, ale nechci dávat kuličkový ložisko, poněvadž bych musel odbrousit ten výstupek na vodítku a už by to nikdy nebylo jako origoš a navíc by kladka nebyla na původním místě. Tak zůstanu u toho dotazu, elox-teflon nebo mazat-nemazat, je to úplně nový nejetý :-)

        0 0
        • pepek  

          (Tvrdý) elox se zadírá i špatným pohledem, teflon by asi šel (tos mohl ale rovnou udělat celý z teflonu)

          0 0
        • se-se  

          Střed máš koukám duralovej a kladka je z plastu. To už je kluzná dvojice a teflon na tom středu by byl spíš na škodu.

          Takhle je to dobrý, nech to tak maž to.

          0 0
      • Soreno  

        dal jsem ložiskovou a už to přeskakovalo na největších pastorcích a za boha nešlo vyštelovat – je možný že je hnutá patka nebo hazka ale zlatý kluzný ložisko má vůli a vše funguje ok.

        0 0
        • se-se  

          No jestli se jedná o tentýž typ, tak jsem se podíval na nějaký fotky a ta horní kladka je upevněná excentricky za jednu z těch děr. Je to tak nebo jsem si ty fotky špatně vyložil. Já mám samý Sramky, ale tuhle fakt neznám. Stejný uspořádání kladek měla X7 ale horní byla normálně chycená v ose a ty víčka měly osový díry, tyhle je nemaj.

          Pokud je to mimoosově a dáš tam ložiskovou do osy, tak to fungovat nemůže.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Teoreticky to fungovat zcela jistě nemůže, ale já tak už několik let spokojeně a bez jakýchkoliv problémů jezdím X.9 s Shamany. Stačí upilovat ten výstupek.

            0 0
            • se-se  

              Já si to jen matně pokouším představit, protože mám novější modely, kde je to již čistě v ose. To ale znamená, že tu kladku posuneš kus jinam. Změní se tím tedy nastavení vůči kazetě a pak asi záleží na kazetě a na rámu jak to dopadne. Tak nějak jsem si to vyložil. Jinak samozřejmě všude kde je to možný tak už jedině ložiskový.

              0 0
        • Vilém  

          Nevim jakou jsi pouzil, ale u bbb, co jsem tam dal, se lisi horni a spodni kladka sirkou.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.