MTB: jaká velikost rámu k jaké výšce?

14 nepřečtených
  • itdev

    Ahoj, zajímá mě jakou máte velikost rámu při vaší výšce. Já mám cca 192 (92kg) a plánuji si koupit MTB s velikostí rámu 19". Nebude to příliš malé? Jak to poznám? Je lepší si vzít větší rám aby se nemusela příliš vysunovat sedlovka a zvětšovat představec? Díky moc za informace a rady. Michal

    0 0
    • Beeda  

      Tak to bude male, rekl bych na 192cm tak 21', ram je zaklad, predstavcem a sedlovkou to doladujes ±cm…B.

      0 0
    • vlk  

      ono také dost záleží od koho ten rám je.Já mám okolo 183cm a mám rám RockMachine 21.A je mi akorát.Předtím jsem měl klein maountain bike 19 a byla mi už ke konci na těch 183 malá.

      0 0
    • wertigo  

      mam RockMachine 21" pri vysce 196cm a nemuzu si stezovat.

      0 0
    • jonas  

      Ja meřím 181 a rám mám 19". Je to na mě asi trochu větší, ale srovnal jsem to kratším představcem, takže jsem spokojen. Dost velkou roli hraje výrobce. Tohle je rám od GF a je o kus delší než stejně velké rámy třeba od meridy.

      0 0
    • marco  

      Výška v normě já mám 187 a vlastním 22" rám je mi akorát i když v některých případech velikostí rámu utrpěla technika a ovládání v nižších rychlostech. Já doporučuji jít rozhodně na víc než 2O" ale chce to vyzkoušet. Větší rám se musí objednávat u některých značek. Doporučuji počkat na sezonní výprodej který začína koncem srpna to potom letí cena i o 20% dolů a to znamená pokud nechce člověk ušetřit, že za sumu původně určenou na danný typ kola si nakonec koupí o třídu lepší kolo než měl původně v plánu

      0 0
    • standa.nera  

      Sestra chce koupil fulla a testovala LP X-control.Co si myslite o velikosti ramu 46cm(M) na velikost jezdce 163cm.Vizualne mi ten ram prijde docela malej, ale velikost 46 jezdim se 180cm.Jak je ten ram progresivni? Pri vetsim sagu nez je doporuceno zustala cca 1/3–1/4 pistnice nevyuzita.

      0 0
      • Turbo  

        Já bych vzal klidně S…

        Aď si zkusí i menší a uvidí jak se na tom bude cejtit, to žádná rada nenahradí.

        Mám 168cm a zkoušel jsem HT v M a S (na M bych se taky svezl a kdybych neměl porovnání tak bych jezdil bez problému) Ale na S ku jsem o dost obratnější a můžu si víc hrát s težištěm.

        To M bude zase stabilnější…

        0 0
        • standa.nera  

          Dik za tip,vyzkouset by bylo nejlepsi.Obavam se,ze sehnat tento model na vyzkouseni v S je temer nerealny.Bude jezdit min technicky.

          0 0
    • mmm.edia  

      Je to značka od značky. Mnohé napoví délka horní rámové trubky a stand-over výška, kterou by měl výrobce alespoň přibližně uvádět (může se lehce lišit dle použitého pláště).

      Pro srovnání 180cm – Marin Nail Trail 26" 2012 velikost 20.5", upgradované Marin San Anselmo 2009 20.5".

      Na 192cm je 19 palců jednoznačně málo, leda by se jednalo o 29er, ovšem i v tom případě by to bylo spíš lehce menší než by mělo být.

      0 0
    • Georrge  

      čím je rám větší, tím by i měla být sedlovka víc vytažená, vypadá to tak nějak rovnoměrněji. A i dost výrobců dává na menší rámy 350mm sedlovky, a na největší velikosti pak 400mm.

      na 191cm mi přijde 19" ale málo, mám 188cm a 19,5" a je to na hraně, ideální by byl trochu větší rám. Ono ale dost závisí i na délce nohy a dalších věcech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.