Rozdily mezi panskym a damskym MTB

21 nepřečtených
  • Turbo

    Chetel bych koupit kolo pro sestru. Nevim jestli se vyplati damsky model. Napriklad na strankach GT je rozdil v pouziti jineho ramu a sedla. Na webu Author pisou o jinem stredovem slozeni. Tak nevim. Nestaci koupit nejake slusne panske a dat jine sedlo?

    0 0
    • jakub  

      rozdil v tom kole je a to dost velikej v geometrii ramu a delkach trubek, kdybych kupoval dneska kolo pro zenskou, tak rozhodne damsky (Trek dela super biky damsky)

      0 0
    • Fido Mrlasek  

      Záleží jak jezdí a jáký má tělesný proporce, ale obvykle se vyplácí koupit kratší kolo s velkym slopingem. Asi bych se vykašlal na speciální ženský geometrie (gary fisher, author), páč tyhle speciality si zaplatíš a raději bych našel normálka kolo na malýho chlapa – chlapečka :-)))

      0 0
      • jakub  

        sem si teda nevsim ze by byl nakej cenovej rozdil mezi damskym a panskym kolem… mam zkusenosti (slovy 3) s tim ze kdyz si zenska koupi damsky kolo je to fakt rozdil babu pak bavi jezidt na biku vic

        0 0
        • Fido Mrlasek  

          Se podivej po krámech – všechno co je pro holky je o něco dražší, protože se toho jednoduše tolik neprodá. Gary fischer (třeba) si to nechá zaplatit.

          0 0
          • jakub  

            se priznam ze s garym tedanemam zkusenost ale s authorem a tim trekem joo a tvrdim ze to stoji za to a rozdil to teda neni (v techhle kolech)

            0 0
          • ravo  

            Authorovy ASL jsou za stejný peníze jako „pánská“ verze. Jinak mne se pro baby od oka zamlouva treba Schwinne Messa, který má výrazný sloping, leč zkušeností žádné…

            0 0
        • Fido Mrlasek  

          …ale souhlasim s tebou, že když jí připravíš podmínky a dáš jí možnost si vybrat co jí vyhovuje, tak jezdí o mnoho raději …

          0 0
    • Shotas  

      v podtsate je damske kolo hlavne kratsi. myslim ze treba 18" ASL od Authora odpovitda 17" klasice (delkou). priblizne. jinak jsou mekci sedla – sirsi pro babsky zadek, gripy, uzsi riditka, mekci predni vidle…

      jinak manzelka si vybrala minuly rok ASL Kinetika, a myslim ze to dost napomaha jeji chuti jezdit. proste ma neco extra (za tu samou cenu), ale nejdulezitejsi je ze si kolo vybrala sama :)

      jinak u zenske je asi nejdulezitejsi barva kola :) kdyz videla minulorocniho rudeho ASL Kinetika tak to byla laska na prvni pohled :)

      0 0
      • Turbo  

        Taky me zaujal ASL Kinetik. ZA stejnou cenu muzu mit GT Avalanche 2.0 disc. Ma smysl koupit kolo s kotoucovkama v tehle cenove kategorii? Musi se na mechanicke vyvijet stejny tlak jako na v-cka, nebo brzdi pri stejnem tahu vice? Jde mi hlavne o pohodli pri brzdeni.

        0 0
        • gersa  

          Nevim, jak zdatna je tvoje lepsi polovicka technicky, ale bacha aby si nenamlela „hubu“ pri prvnim zabrzdeni jako ta moje. Na krizovatce to trochu vic zmackla a ejhle, seznamila se s vozovkou hodne tvrde. Zjisteni, ze jeji vecka dosti brzdi (oproti stare skladacce :-P) bylo vykoupeno rukou na mesic v gipsu Myslim, ze pokud zenska nema neco najezdeno a neni s kolem szita, nema cenu o kotoucovkach uvazovat, to bych radeji ty prachy vrazil do neceho jinyho

          0 0
          • Thorn  

            Moja spravila presne to iste – po tom, ako som do nej pred jazdou hucal, nech v ziadnom pripade nezatiahne tu lavu packu, na prvej krizovatke zatiahla hadajte co – bingo, letela na tlamu a takmer pod auto. Takze pojdeme trenovat brzdenie :-)

            0 0
            • Thorn  

              …ale zase ja som bol na jej „biku“ na nakup, rozslapal som to asi na 25–30, chcel som pribrzdit a zatocit kolmo doprava a zabrzdil som cca 20 metrov za zakrutou :-))))

              0 0
            • vlk  

              Musí se naučit především dobře používat přední brzdu.Doporučuji proto na tréning zadní znefunkčnět-ale řekni ji o tom.

              0 0
        • Shotas  

          ted jsme projizdeli Zilinou (slovensko), a juknul jsem tam do authorackych kseftu. a svete div se vsechny modely authora zlevnene na ceskou cenu, coz dela skoro 30%. ale ja blb jsem se zapomel zeptat jstli je to jenom akce toho kseftu, nebo celoslovenska. na netu nic neni a ted me to vrta hlavou :( (ale take jsem si tam nevsiml ASL modely, tazke nevim jestli zlevnili i ty)

          jinak si myslim o brzdach to same co ostatni, pro zenskou bohate staci vecka a i ty nekdy brzdi az moc :)

          0 0
    • RapMan  

      No ja te svoji postavil kolo na ramu kellys 17.5 palce, ale uz se dvakrat prastila o predstavec kdyz zastavovala, jak neni zvykla na to ze to ma stangli. Nedela se nejakej ochranej molitan nebo neco co se pripevni na ten predstavec?

      0 0
      • Alesh  

        Damsky modely se vetsinou lisej jak geometrii tak komponentama (kratsi kliky, uzsi gripy, kratsi predstavec, sirsi sedlo, mekci widle atd.). Na jare si moje zena SAMA vybrala z mnou navrzenych adeptu a volba padla na Treka 4500 WSD. Design je u zensky VZDY na 1. miste :-)) Za ty prachy (MOC cca 16.000,–) je to good kolo a drazsi nez pansky ekvivalent dle mne neni.

        0 0
        • Dumbo  

          stym dizajnom by som to zrobil tak… :-) neviem ci sa da zene takto diktovat. :-) vybral by som niekolko bikov vhodnych pre zenu a potom stych vhodnych kandidatov nech si vyberie ten najkrajsi… PS: nemam zenu takze neviem ako to chodi :-)

          0 0
          • Shotas  

            Presne tak jak pises, dat ji na vyber a ona si vybere to ktere se ji barevne libi vic. Moji jsem daval na vyber ASL authory 2003, Traction (svetle modry a Kinetik – nadherna cervena). myslis ze ji zajimali komponenty nebo cena? Ma rada cervenou(hlavne auta :)), takze ti je asi jasne co si vybrala. :)

            ale zalezi od jednotlivce. :) ne kazde zene jde hlavne o vzhled kola, ale vetsine asi ano :) a taky je dulezite, jestli pak pujde s kolem barevne sladit obleceni :)

            0 0
            • Volf  

              K těm dámskej geometriím. Moje žena má Tractiona pánskýho na 17 rámu. Najezdí se mnou kolem 3 000 km ročně. Teď si její kámoška koupila 18 dámskýho Tractiona tak to porovnávali. Žena šla dokonce tak daleko, že si no toho kámoščinýho dala svý sedlo a svoje kola a testovala. Můžu vám říct, že tvrdí, že se jí na tom dámským jede líp. Teď jde jen o to, jestli tam nefunguje určitý placebo efekt, ale to už neumím posoudit.

              0 0
    • peen  

      Co Apache (http://www.apache-bike.cz), myslim, ze tam maj modely pro zensky oznaceni „L“ a vypadaj celkem pritulne…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.