• paww

    snad svým hloupým dotazem neurazím odborné osazenstvo bikefora. Při řazení na větší pastorek (palcem) jsem si napřed po přeřazení musel ještě trochu pomoct tlakem na páčku aby řetěz čiště přeběhl na další pastorek, ale teď už musím zařadit dvakrát, aby řetěz přelezl. Pak to zase o jedno vrátím. Na opačnou stranu řetěz přechází čistě a bez problémů. Vím že to jde určitě úplně jednoduše seřídit, ale nechce se mi absolvovat hodinové martirium, kdy budu systemem chyba omyl Ÿkoušet dotahovat a povolovat včechny možné šroubky než zjistím jak to reaguje. Tohle jsem vždy nechal servisu, ale chci teď překonat vlastní stín. :o))) Díky za chvilku času v kterém mi něco napíšete.

    0 0
    • Daf  

      Na prehazce, nebo vlastne i na razeni je plastovej ctaveci sroub. (Je v nem zasazenej bowden). Musis ho povysroubovat tak aby jsi vic predepnul lanko.

      0 0
    • Aiax  

      Anebo se naucit cist a precist si clanky treba na: www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… www.ambike.com/…/lekce4a.htm se da na b-f nebo pomoci google vyhledat za 50 sec. :)

      0 0
      • paww  

        i kousavý odpovědi beru, počital jsem s tím že mě roznesete na kopytech. :o))) …takže díky :o)

        0 0
      • paww  

        ty tvoje odkazy vypadají dost dobře, takže fakt díky!!!!

        0 0
    • Air  

      Naprosto totoznej problem. Servisak mi vycistil prehazovacku, chvili to radilo jak ma a ted opet stejne. Tvrdi, ze je to bocne vytahanym retezem na jednu stranu (jako ze jsem jezdil male a male koleso), cemuz se vyhybam jak cert krizi, takze to nehrozi. Takze to proslo rukama mechanikovi a rikal, ze to bude asi tim retezem. Ale nemuze to byt silou a stylem upnuti rychloupinaku? Me to trochu pomohlo. Ale poradne jsem to jeste nezkousel, ted nemuzu jezdit… :(

      0 0
      • Pá-dlista1  

        A co teda obratit retez, at mu dokazes, ze to neni ono. Teda doufam, ze se nedozvim, ze se retez da jezdit jenom jednim smerem, to by mi asi rozhodilo sandal :)

        0 0
        • Pavlos  

          A neda?:)

          0 0
        • Air  

          prave se to chystam provest :) Jeho to tehda nenapadlo… ale jinak je docela dobry mechanik (taky zavodil v mladi, ted mu je asi 50 a ma docela prehled a zkusenosti). Ale nemam nytovac (mam retez HG53), tak mu to tam zanesu, az budu mit bajk doma. Jak jsem jiz psal v jinych diskusich, ma ho pujceny pritulkyne, abych dopsal diplomku :) Ale uuuuz ve ctvrteeek :) Hned se stavim za tim mechanikem a dam sem pak vedet, jestli se to zlepsilo. I tak diky! :)

          0 0
      • Buri  

        Zkus zkontrolovat bovdeny a lanko jestli dobre chodi nebo vymenit uplne. Kdyz mi zacne blbnou prehazovani a nejde to lehce doladit tak je to v bovdenech. Pokud retez neni vytahany. Ale to ti asi servisak zmeril.

        0 0
      • náčelník  

        Taky by mohla být příčinou velká vzdálenost horní kladky napínáku od pastorků. Šteluje se to tím malým šroubkem, který se zezadu opírá o patku rámu.

        0 0
        • Air  

          ano, to mi servisak sesteloval, chvili to radilo na 95 % nove prehazky, pak se to zhorsilo (po cca 50 km v lehkem a mirne prasnem terenu, zadne blato). Vytahanost retezu meril, neni podelne vytahany. Asi to bude tou bocni vytahanosti – je tam vule a tim padem ma mensi ochotu preskocit vzadu na vetsi pastorek. Zkusim to otocit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.