• náčelník

    Přesmykač mám při zařazeném velkém převodníku a nejmenším pastorku správně seřízen, t.j. vnější vodítko je co nejblíže řetězu tak, aby to neškrtalo. Přehodím-li vzadu o dva pastorky nahoru, řetěz už škrtá o vnitřní vodítko. Řeším to mikroindexem na otočné rukojeti, ale nedovedu si představit, co bych dělal, kdybych měl jen třípolohové řazení (RF, DC). Máte s tím někdo zkušenosti? Pomohla by jiná délka středové osy?

    0 0
    • McBlacky  

      a koukám že došlo i na Náčelníka :-) máš osmičku nebo devítku vzadu? mě to taky jednou nějak prasilo ale to byl smyk na devítku a řazení na osmičku /myslel jsem si že je to jedno a nebylo/ vzadu osmička, pily na osmičku… a nemáš vůli ve středu? nebo křivou pilu?

      0 0
    • MartinXC  

      Tenhle problém na biku nemám, řazení XT-RF, smyk XT klasika. Na velké pile můžu řadit až na 7 pastorek, na střední –1 od každého kraje, na malou od 3tího. Smyk mám maličko těsněji nad velkou pilou (1mm), v podélné ose zadní část o cca3st směrem k rámu. Když zasukuju řetěz, občas to škrtne, to pak rovnám vodítko kleštěma. Na silnici – Campa 9×2 ano, řeším mikroindexem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A přesmyk je správně vejškově? Mně škrtal, tak sem ho trochu posunul a přestal. Mám alívko+sram x-7, 3×9, a těch 6–7 převodů na jednu placku to obsáhne. Na tom alívku je to ramínko tak nějak profilovaný, takže když to bylo trochu blbě posunutý, tak to škrtalo víc. Předtím jsem měl stx, tam jsem to řešil kleštěma a tvaroval a tvaroval. :o)

      0 0
    • Pekáček  

      S tím jsem zápasil pořád, když to šlo, opatrně jsem trochu rozevřel vodítka přesmyku. Co mám mikroindex na Sramu, neřeším to. Na velkou pilu prostě používám dvě polohy, tu nejkrajnější na tři nejmenší pastorky. Délka osy (107–113), její typ (4hran, ISIS), různé kliky (Sachs Centera, Sugino Impel Microdrive, Truvativ Stylo), přesmyky (Sachs, Shimano, Sram), rámy (Anlen, Duratec, MAX 1), nic nepomohlo.

      0 0
      • náčelník  

        Tak to je přesně můj případ – nepomohlo vůbec nic. Takže zůstávám u mikroindexu a vůbec mě to nemrzí.

        0 0
        • RomanH  

          Takovy problem nemam (razeni RF, TopSwing LX, 9 pastorku 11–32). Vetsinou radi mi to bez skrtani, ale obcas se asi presmyk trosku pootoci na sedlove trubce a to to pak dlouho ladim. Na razeni pouzivam brzdove bovdeny – jsou citliveji umoznuji lepe rucne doladit predepnuti lanka. Pokud mas voditko rovnobezne a ve spravne zdalenosti, mohla by Ti skutecne pomoci jina osa. Jeste me napada, ze mozna nemas vyplete zadni kolo na stred.

          0 0
          • MartinXC  

            To vypletení asi nebude ono… TO nic, je pátek :-)

            0 0
            • RomanH  

              No, mozna tomu nebudes verit, ale ted mam novej rafek a vyplet, stejny naboj i upinak, ale musel jsem poladit prehazku. Asi chyba v Matrixu :o)

              0 0
              • MaPa  

                By se snad změnila pozice ráfku vůči rámu a ne kazeta vůči rámu ne? Prostě pátek…

                0 0
                • RomanH  

                  A naboj i s kazetou mas chycenej dratama k rafku, ze. A kdyz by se Ti to cele posunulo na stranu… Je to mozna blbost, proste patek, takova mala sobota. Chci domu. Venku je krasne.

                  0 0
                  • MaPa  

                    No právě. Pozice přesmykače se nezměnila. Pozice klik se nezměnila. Pozice středu se nezměnila. Pozice rámu se nezměnila. Pozice upínáku se nezměnila. Pozice osy se nezměnila. Pozice kazety se nezměnila. Dráty jsou napleteny jinak. Pozice ráfku se změnila. Už se na tu sobotu taky těším.

                    0 0
    • zwwak  

      Mám zkušenost, že lepší než rovnoběžnej smyk je mírně vyhnutý zadní částí ven tak, aby právě řetez ani při větších pastorcích neškrtal o vnitřní vodítko přesmyku.

      0 0
    • Daf  

      Ja s tim u RF nemam problem. Retez mi zacne skrtat az kdyz tam dam spanela. Nemenil jsi nahodou prevodniky na klikach za neoriginalni?

      0 0
      • Daf  

        Nemas jeste nahodou Top-Swing? Ten se casto ohyba smeren a pak to takhle muze zlobit.

        0 0
        • náčelník  

          Top Swing to je. Pravda je, že jsem kombinoval kde co, ale přesmykače byly vždy Top Swing. Teď ho mám ale zánovní, takže až příště :)

          0 0
          • Daf  

            Ja mel jeden cas vekle problemy kdyz jsem koupil ke klikam prevodniky Gebhardt. Zkus precijenom kouknout jestli nemas smyk pokrivenej. Staci blbe zaradit a ohnes ho velmi snadno nahoru. Takova ta horni ploska co spojuje voditka musi byt rovnobezne se zemi.

            0 0
          • Cipan  

            tento problém jsem měl taky, vyřešilo to nastavení vodítka 1mm nad velkou pilu a teď to neškrta ani při velká-velký.

            0 0
    • radek z BF  

      mel jsem kuriozni zavadu, i kdyz Ty mas uplne vsechno v poradku :-)

      Popis: seridit polohu smylu na nejvetsim prevodniku (XTR) bylo cim dal tim horsi, furt jsem musel pritahovat (napinat vic lanko) na dualech na riditkach, az uz neslo ani prehodit dolu… Nakonec jsem „zjistil“ :-), ze mam lehce povolenou matku na 11-zubovym pastorkem 9-kolecka, takze pri zaberu zacne 11-zub opisovat jakysi osmickoid a rozkmita rezet tak, ze ze je mu vodiko tak akorat…Po dotazeni matky jsem pracne steloval smyk zpet, a zjistil jsem to, co uz vsichni vime: smyky topswing os Shimana stoji za …, protoze ten muj, XT po pulroce provozu, uz ma tak povadlo pruzinu, ze kdyz ho hodim na prostredni pilu, da se vlevo jeste 1–2 mm dokopnout tretrou, nez se lanko napne uplne… Topswing Shimano je shit, a je uplne jednou, jestli je to Acera nebo XT.. Mimochodem, i SRAM uz od letoska dela smyk klasiku s paralelogramem a objimkou nad voditkem (Sportlife 11.11.2004…)

      0 0
      • miki  

        moje řeč vozil sem topswing xt 4 roky a ted sem ho vyhodil dal klasiku XTR a super

        0 0
    • Twisp  

      Helet nacelniku a co mas za smyk? Sram? pac me to dela taky , kdyz budu ted pocitat kliky s integrovanou osou tak uz sem vymenil 3 osy a nepomohlo to. Jinak mam osmicku, hazecku devitku XT a prave ten zasr. sram smyk. Jo a resim to taky tim mikroindexem.

      0 0
    • RFK  

      Prosim odborniky o radu. V cem je zavada, kdyz na smyku XT05TOP musim pro prehozeni na mensi prevodnik jeste tu packu na RF razeni „domacknout“.. Jinak neprehazuje a proste se „nic nedeje“. To je malo utazene lanko? Kdyz to dotahnu na razeni, tak to pak zacne skrtat o retez pri exotickejch kombinacich (velkej-velkej)…

      0 0
    • jaski  

      razeni LX RF 3×9 smyk downswing LX kliky alivio/suntour a neskrtal ani na jednech prevodnikach.mam ale na velky pile o dost vetsi mezeru smyku nad zubama nez je doporucovana.ale neskrta nikde tak neresim a jezdim:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.