Seřízení přesmykače na dětské 24

5 nepřečtených
  • horolezec

    Mám dotaz, dával jsem dohromady starší kolo pro syna a nedařilo se mi stále seřídit přesmyk (Shimano C050 – levnej šmejd, ale funguje). Má tam 3×8 a stále to škrtalo na obou krajních pozicích (3×8 a 1×1). Myslel jsem, že jsem kopyto a tak jsem to ještě kvůli jiné závadě hodil do servisu. Po přivezení domů je to v podstatě stále stejném stavu. Je možné, že tyto krajní polohy budou vždy škrtat, kvůli menšímu rámu a tím pádem kratší stavbě nebo by to mělo chodit normálně? Případně pomohl by nějaký lepší přesmyk? Mátě doma někdo dětskou 24 s 3×8 a jak vám to chodí? Moc díky za rady.

    0 0
    • Alibaba  

      Ahoj Vítku, teď jsem byl pro kontrolu ve sklepě a obě kola 24" jsou v pohodě. Přesmykače – SR Suntour, druhý SIS Shimano.

      Zkontroluj dorazový šrouby, jestli ti opravdu pustí přesmykač do krajní polohy, něky bejvaj víc přitažený, pokud to bude vpohodě (osobně myslím, že ne), tak se podívej jak je vodítko přesmykače nastavený vůči řetězu (jestli není vychýlený), jestli i tohle bude OK, pak je to přesmyk na houby. Jen tak mimochodem, původní přehazka na 24" GT, šla asi po měsíci dolů, větší klump jsem neviděl…Tak co VF a rodinka?? Práší se na harmoniku, nebo zuřivě fotíš?

      0 0
    • Mark-H14  

      Nejsem mechanik a smyk ani neumím sám seřídit, ale když jsem loni nechával klukovi skládat 24" kolo celé na Aliviu, tak jsem přišel pro kolo a koukám smyk je Acera. Ptám se: „proč je tam Acera, když to mělo být komplet Alivio“? Prodejce mi vysvětlil, že mi tam klidně dá smyk Alivio, ale že nebude chodit jako ta Acera, protože není prostě dělaný na 24" rám.

      Jak jsem psal, nejsem mechanik a třeba píšu nesmysly. Je to jen má zkušenost.

      0 0
      • horolezec  

        Díky, rada k nezaplacení. Myslím, že to okouknu a proměřím v kameňáku. Je to otázka nějaké té stovečky, tak to nebudu kupovat naslepo přes net. Možná využiju někoho, komu se to válí doma, na takové to naše „domácí“ ježdění ta Acera bohatě stačí:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.