• dawa

    Zdar nemáte někdo zkušenosti s těmahle tretrama jak moc se roztáhnou nebo neroztáhnou , chtěl bych si je pořídit a nevím si rady s velikostí , jestli si mám nechat trochu místa nebo ůplně akorát , jsou to moje první tretry . Dík .

    0 0
    • PePu  

      A co takhle pouzit vyhledavani? O techto a jinych i co se tyce velikosti tu bylo hodne. Myslim, ze jsou z kuze, tak by trochu mohly povolit, ale to je jen moje spekulace.

      0 0
      • dawa  

        Vyhledávání jsem samozřekmě použil , většinou se říká že kožený boty se roztáhnou , ale někdo zase psal , že měl nějakej model od Lake (nepsal jakej) a ten nepovolil ani o milimetr , tak jsem právě chtěl vědět zkušenosti konkrétně s tímhle modelem .

        0 0
        • gadzo  

          Cca 3 měsíce jezdím lake mx101 a můj subjektivní pocit je, že trochu povolily našířku.

          0 0
      • Air  

        to jsem presne cekal, ze mu reknes o vyhledavani, ale myslim si, ze v tomto pripade je to opravnene – pta se o kolik se tretry roztahnou. A me to taky zajima, pac o nich vazne uvazuju :))) Ale pro priste – mohl jsi pripsat dotaz do stareho threadu o Lake mx 160, at jich tu nemame zbytecne milion ;)

        0 0
    • panaczek  

      jezdim je asi 2 mesice a rozhodne se neroztahly o cislo nebo ani o pul, maximalne se trochu prizpusobily na noze. bral bych tu velikost, ktera ti !aspon! po 10 min. na noze nedela neplechu. jedina nevyhoda tehle bot je vaha – jsou pri potezkani evidentne o dost tezsi nez treba answer speeder v tehle kategorii

      0 0
      • dawa  

        A kolik máš místa ve špičce , já mám nohu tak 7–8 a zkoušel jsem si číslo 43 a když zvednu palec směrem nahoru tak se dotykam nehtem si?oviny hned za švem ktrej spojuje sí?ovinu s koženou částí špičky , a cítím při chůzi mírnej pohyb paty , tak nevim jestli si mám radši objednat velikost 42,5 .

        0 0
        • panaczek  

          …tak to ti teda zrovna nepovim, kolik tam mam mista – nemam je na noze;) – ale uplne nafest sem je nekupoval, misto tam mam (vetsinou mam 43 – tretry 44). chuze a jizda je neco jinyho – spis si myslim, ze pri slpani muzes mit mensi botu, pac se noha nema tendenci hybat jako pri chuzi… konecny vyber bude na tobe – nezavidim – taky sem byl nervozni jak prase, abych to neposral. vyzkousej oboje a uvidis.

          0 0
          • Air  

            a hodnotis je zatim dobre? Zajimaly by me prakticke zkusenosti s podrazkou – vibram – zkousels treba na kameni, korenech ap.? A nevite jakou podrazku maji Specialized Comp? Na stranky jsem koukal, ale nejde to poznat. Jde mi o prilehavost k povrchu a stabilitu pri chuzi (nechci v nich delat tury, ale nekdy proste tlacit musite)

            0 0
            • jakub  

              tuto podrazku mohu hodnotit a hodnotim jako skvelou, drzi fakt na ledaccem, jen bych doplnil, ze diky tomu, ze ma fakt kvalitni drapak, tak se v mokru, blate a jehlici pekne zanasej – to ale nema vliv na to ze porat drzej jen se hur zacvakavaj do SPDcek

              0 0
              • Air  

                ale s Shimano M520kama apod. s dobrym cistenim by asi tohle nemel byt problem…

                0 0
            • figur  

              Jezdím Lake MX 160 cca 3 měsíce.Velikosti jsou podle mě menší než deklarují.Do šířky jsem je nechal trochu roztáhnout na kopytu v botoopravně.Jinak hodnotím velice dobře.Jsou bytelné,nepovo­lují(i když je to prý kůže),prověřil jsem je v šutrech na Gardě v nesjízdným terénu,vibram drží perfektně,podešev tuhá – drží.Jediné mínus je větší váha(silná gumová podrážka).Vyndal jsem tkanice a místo nich mám kulaté gumové šňůry – pro líný lidi pohoda.Sucháče to bez problémů drží.

              0 0
              • Air  

                a je ta vaha problem? Ja se ptam, protoze budu kupovat prvni tretry… ale asi jo, kdyz je to de fakto rotujici cast (stejne jako pedaly a kliky). Vite zhruba ty hmotnostni rozdily, jestli jsou opravdu podstatne? SIDI asi delaji lehke tretry, ze?

                0 0
                • figur  

                  Mně to moc nevadí.Dříve jsem měl spešly,byly lehčí,ale ten vibram mně za tu váhu stojí.Pro mé ježdění(občas slezu) je tahle volba dobrá.

                  0 0
                  • Air  

                    prosim te, mohl bys mi jeste rict, jak se chodilo v tech spešlech vs. v tech lake mx 160? Myslim konkretne jaky je to pri chuzi v oblasti paty – jestli treby nejaky tretry nedrzi tu patu lip (neodiraj tak patu, pevneji ji fixuji). Tenhle dotaz plati pro vsechny, kdo muzou neco rict o ty chuzi :) Dekuju mnohokrate, asi pujdu pristi tyden nakupovat :) Jo, jeste kdybyste znali na netu nejaky odkaz kde je maji za dobrou cenu, tak napiste. Hledal jsem, ale nic jsem nenasel, jen oficialni ceny. DIKY

                    0 0
                • panaczek  

                  vaha te sere dokud stojis v krame a drzis je v ruce, na kole preci jedes a nemyslis na to… kdyztak si dej do kejmlu o decku min piti ;-). pred casem ses ptal na velikost – mam je presne, tzn. ze mi skoro spicka kopiruje prsty. asi 5. vyjizdku sem v nich ztravil cely den (7–19) s tim, ze sme najeli asi 50km, podstatnou cast sem nachodil po kempu (vcetne aktivnejsiho pohybu) – odpoledne uz sem je na chvili sundal – noha natekla. bal sem se cesty domu, ale jak sem je nasadil a utah, tak uz sem o nich nevedel. je to tim, ze pri slapani se noha v bote nema tendenci nejak hybat ci drit (oproti chuzi). jsou k nim spunty -ty sem nenamontoval, par kopcu uz sem s nima musel vybehnout a v pohode. vibram ma hlavne tu vyhodu, ze vydrzi dyl nez bezny podrazky – mam ho i na jinych botach: priserne klouze na hladkych kamenech za mokra (zulove kostky), tady by mohla byt zrada.

                  0 0
                  • Air  

                    diky obema za odpovedi! s kejmlem bych to nesrovnaval, protoze jsem psal,ze to je ROTACNI komponent a tam zalezi na vaze cca 3–5× vice nez u statickych komponentu (mysleno jako sedlo, vidlice, ram, riditka ap.), rotacni jsou rafek, spice, niple, plaste, duse a pak kliky, pedaly a … tretry (mozna jsem na neco zapomnel)… nejsem gramhonic, ale nevim co to znamena, ze jsou strasne tezky (jestli nevazi fakt nejak moc), ale 100 g preziju. S tim Vibramem me docela prekvapuje, ze silene klouze na mokrem kameni. Z bikecentra psal manik co je jezdi i na zavody, ze v nich jel GT BikeSabath a vubec nezklamaly, ze v nich i uz nejaky ten kopec vybehl a hlavne ze dobre drzi na sutrech (ty jsou aspon letos vetsinou mokry a zablaceny :) A taky vzhledem k tomu, jak je Vibram znamy v oblasti trekovek… Je ale podstatne uvazovat u SPD treter za jak dlouho se jim schodi podrazka? To u nich byva takova mekka? Fakt nevim, ale nemyslim, ze by se mely bezne tretry bez vibramu nejak rychle zchodit…

                    0 0
                    • figur  

                      Mně ten vibram neklouže,jen na mokrejch kořenech a tam klouže všechno.Chodí se v nich nesrovnatelně líp než ve spešlech.Ty měly jen takové plastové výstupky a noha se v tom vrklala a ty výstupky pěkně ubejvaly a pata se dostávala níž.V Lake bota drží rovinu.Řeknu konkrétní poznatek.Na Gardě jsem prorazil pláš? a musel jsem jít přes 10 km pěšky po silnici.Měl jsem jeden malej otlak.Opotřebení podrážky je nulový.Spešly bych asi zul.

                      0 0
                      • Air  

                        :)))))) tak tos me potesil ted uz jen aby mi sedely… snad SNAD!!! Porad neco vybirat a chodit po obchodech me fakt uz nebavi – tolik casu promrhaneho ktery bych mohl projezdit ;)

                        0 0
                    • panaczek  

                      …zkusenost s klouzanim vibramu na mokrych kamenech nemam od treter, ale ze sandalu (asolo) a bot (garmont) – na mokry zule jses jak na ledu. rek bych ze to je tvrdosti vibramu – ma spatnou prilnavost. a uz prestan laborovat – tretry to sou dobry. cenu lepsi nez oficialni tezko nekde sezenes – mozna budes rad, ze je vubec nekde sezenes ve svym cisle – v moc obchodech lake nemaji…

                      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.