Bovden na řazení vcelku nebo dělený?

24 nepřečtených
  • Roman

    Je nějaký rozdíl mezi tím, když vyměním bovdeny na řazení a na přesmyk místo původně dělených za vždy celý kus?

    0 0
    • Pekáček  

      Já to mám na šaltr vcelku a chodí to dobře, neleze do toho bordel, nemá kudy :o) Řazení mám komplet od Sramu.

      0 0
    • Mamut  

      Jazdim to od jesene a uz pri tom ostanem. Uz nemusim riesit, ze sa mi postupne zasieraju bowdeny, proste o nich neviem. Mam to iba na saltri. Smykac chodi takou silou, ze tam sa na nejake zasvinenie mozem…

      0 0
    • lubos  

      Zalezi tez, jestli mas lanka dolu, nebo nahoru. Nahoru se min zasvini. Ale kazdopadne ja si myslim, ze bowden v kuse je lepsi. Resp. nemusi byt bowden, staci ty trubicky. Ja to tak mam, a i presto, ze jsem se 9hodin valel ve Fatransko-Strazovskem bahnu, tak jsem s razenim zadnej problem nemel. Pozdejsi kontrola ukazala mirne zasvineni na zacatku bowdenu u pacek (brzdovych), ale razeni je ok.

      0 0
    • miťo  

      Pekáček je chytrej, když jsem mu to poradil já :)

      0 0
    • MartinXC  

      Na minulém biku mi v servisu dali bowdeny, které přečuhovaly vnitřní trubičkou očko o 1cm a z druhé strany na to gumovou prachovku asi 3cm dlouhou. Efekt z hlediska zanášení byl stejný jako u celého bowdenu (prakticky se to nezanášelo, ověřeno asi 7000km). Navíc to bylo montované v původních očkách a mělo to i původní tuhost při řazení. Teď to tam nemám a rozdíl po 2000km už je znát – nahoru to jde víc ztuha, dolu je to taky nějaké přilepené.

      0 0
      • Pekáček  

        Sram dělá „harmoniku“ co de dává k bowdenu na šaltr, je absolutně utěsněná a viděl jsem jí i u bowbenu na přesmyk s horním tahem, co takhle dát je všude? :o)

        0 0
        • MARIN  

          to o cem mluvite se uz nekolikrat rozebiralo. dodava to treba www.cykloprofi.cz a byva i soucasti setu lanek a bovdenu Clark a snad jsem to videl i u Jagwire a Avid

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.