ze studenta xc chrtem . jak? vite o nejakym tymu?

332 nepřečtených
  • lempl

    hoj tak se vas chci zeptat na par otazek. letos sem „absolvoval“ 1. xc zavod v Ceske Kamenici na to , ze sem netrenoval, sedel po 4. na kole to dopadlodobreů. tak 1. zavod je za mnou a ted ten 2., 3… shanim team, kde vezmouu lamu, ktera se bude snazit a delat jim reklamu(sem v katmaru- kvulilicenci…) ale je to jen kvuli licenci.. zadna podpora, zadnej trener… to mi vadi:/ jinak nejde mi o „logistiku“ ale slevy by byli dobry, shanim nejakej treninkovej rozvrh nevite o ne cem? no je to trochu zmateny .. a na dost veci sem urcite zapomnel:/ ale verim ze ostrileny mazaci me opravy, doplni a poradi tak moc dik:)

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Já ti poradim chlape. Dneska se bez náležitý protekce jen tak nikam nedostaneš. Takovejch jako ty je tu hodně. Proto ti asi nezbyde, než si sehnat vlastní sponzory a dřít jak mezek, protože i to je cesta. Buď dobrej, měj stabilní výsledky a pak zkus kontaktovat někoho z lepšího týmu. Budeš mít trochu lepší pozici pro vyjednávání než když jim teď povíš, že si letos netrénoval a seděl po 4 na kole.

      0 0
      • lempl  

        ale ted sem najel na kole aaasi jen 1000km:/ pac se mi sere kolo viz to co sem psal v odkazu author… na par zavodech sem byl(nemyslim xc…) a jezdim tak v polovine(ale bez treninku) jen tak ze tak 1× za tejden si vyjedu… jinak do tymu chi ne z duvodu aby me platili nebo tak… jen abych mel skym trenovat, trenovat pod dozorem… jinak o tu „logistiku“ se budu muset postarat brigadama…:/ to je mi jasny ze me nevemou do tymu jen tak a renu ze chi 15000mesicne+vybavu na kolo…:)

        0 0
        • Brouk_Pytlik  

          Jestli ti jde o to mít s kym trénovat, tak si zjisti který týmy jsou tvojemu bydlišti nejblíž a zkus se s nima svézt. Určitě tě neodmítnou pokud to neni profistáj, která nechce aby jim někdo čuměl do karet. Jenže on je rozdíl ve slově „trénovat“ a „jezdit ve skupině“. Pokud ti jde o trénink, nikoho dalšího k tomu nepotřebuješ. K tomu ti stačí nějaká šikovná literatura abys pochopil podstatu tréninku a pokud to myslíš hodně vážně, tak pak to bude chtít i sporttester spolu s vyšetřením pod zátěží, ale toho jsou plný časopisy a i tady se to už řešilo. Na každej pád ale platí, že vždy je to jen otázka píle a chtění něco dokázat. Výmluvy typu sere se mi kolo jsou k ničemu. Pokud nemáš kolo, dá se trénovat i jinak, abys neztratil výkonnost.

          0 0
          • jakub  

            esli se ti sere kolo, tak na cem chces jezdit, co vlastne chces (((-:

            0 0
            • lempl  

              mam artura suverena(toho ci vyreklamovat, pac se uz 5 posral…) a pudu do spydera…

              0 0
          • lempl  

            trenoval sem v zime na trenazeru celkem z vostra, pak me nejak naleptalo ze nebudu mit okolo do sezony v kupe a prestal sem a to kolo se fuck sralo.. ale ja sem letos pocital jen s tim , jak se budu pripravovat na tu prrristi sezonu, takze bych ted chtel sehnat sport testr(vdo 12.6) naucit se s tim, vyzkouset nejaky tipy treninku a celkove dostat vdo sebe vice informaci a zkusenosti…

            0 0
          • tuleník  

            dokonca by som povedal, že individuálne sa trénuje lepšie, lebo nie každému sedí rovnaký priebeh (a rovnaká dávka) tréningovej záťaže

            0 0
        • capis  

          Při tom trénování se taky mrkni na gramatiku, po tobě číst je jedna hrůza.

          0 0
          • JakeF  

            Od toho roku 2004 se to možná i naučit stihnul :D.

            0 0
      • dancing dog  

        jako naprosto poměrů neznalý ortodoxní nezávodník se smutně a zklamaně ptám- to už nutnost protekce a kontaktů dorazila i do tak podle mě zatím „průzračné + nevinné“ amater. cyklistiky ??!! :-( fakt?!

        0 0
        • mr.antik  

          věříšm že jsou amatérský týmy, který vezmou kohokoliv, stačí se podívat okolo, na závody, skoro každý větší bajkshop má nějaký tým

          0 0
          • McBlacky  

            jo jenže otázka je co z toho máš. To že by ti něco zaplatili nebo dali aby to mělo smysl, tak na to zapomen. Pokud nejezdíš bednu tak si to hezky lepíš za svoje… možná tak dres dostaneš a pak zdarma startovný na závodech kde jsou jako sponzoři/partneři.

            0 0
            • McBlacky  

              ale pointa byla taková, že trénink a drtivou většinu nákladů musíš dát z vlastní kapsy. Nikdo si tě nebude vychovávat s nejistým výsledkem. Na to už na naší malou republiku jezdí dost lidí kteří jsou vidět a jsou dobří

              0 0
    • Siddha  

      jako veleostrileny mazak ti radim: vyhraj par zavodu a nekdo si te urcite vsimne! profikum zdar!

      0 0
      • martt  

        asi je to skutocne ta najjednoduchsia metoda. Po tom ako sa mojej dcere nejakym omylom podarilo byt na bedni v troch zavodoch po sebe, hned prisli za nou sefovia viacerych klubov. Mne ako rodicovi sa ale ta intenzita „skutocnych“ treningov nepozdavala a tak som nesuhlasil s tym aby zacala naozaj jazdit.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To je jasny. Jak to neni aspon 3× denne v tydnu a 5× o vikendu, tak snad ani nema smysl zacinat. To si pak jezdim, aby mi chutnala vecere a bavilo me to. A nesmim byt pak nasranej, ze nic nezajizdim.

          0 0
    • jecnak  

      Nejak nechapu co vlastne chces. Chces zavodit, bejt na spici, nebo ti jde jen o ty slevy atd? Jestli to prvni, tak na to nepotrebujes team, ale dost casu a silnou vuli a nejakou literaturu. Vysledky se dostavi pomerne rychle, ale musis si proste ujasnit priority. Ja bych taky mohl seknout s praci, respektive najit si neco min casove narocnyho a zacit trenovat. Vim, ze na to mam, ale proste neni cas na nejaky vazne mineny trenink a ani se mi do toho uz znovu nechce, protoze vim co to obnasi. Je to proste drina, ostane jako cokoli co chces delat poradne.

      0 0
      • lempl  

        no ty slevy prave nepotrebuju(ne ze bych mel prachu ale proste chci jezdit…) jsem v katmaru)je to supr obchod a dobry jednani jsou tam dobry lidi…) ale ze by mi poradili...... no jestli to neni tim ze se spis specializujou na free veci… jinak tady se mam bavit prave o vecech jako jaka literatura, trenink..... tak vite o nejaky knizcde? trenink planu?

        0 0
        • jecnak  

          Ne vazne, nez neco napises, tak si to rozmysli. (nic ve zlym) No snad ale necekas, ze ti tady naservirujeme jak na to, to si budes muset zjistit sam, protoze stejne rady v tyhle oblasti z fora moc platny nejsou. Zakladem je asi vyuzit uchvatnou fci vyhledavani na foru a pka bych ti doporucil jeste http://kpo.cz/

          0 0
          • lempl  

            jo diky
            hele jinak me by slo o rychlejsi jizdu(takze tak 2–3 lidi vic asi ne..) ale na to ted stejne nemam.....

            0 0
        • Beeda  

          zkus http://www.cyklotrenink.cz Je to sice placeny, ale zas to mas s garanci odbornosti a pristupu – pan Martinek a spol. Pmatuj, ze >90% uspechu je na tobe…

          0 0
          • xo  

            nesuhlasim s tebou tento rok som zmenil uplne trening a som na tom vykonnostne uplne inde. podla mna je polovica uspechu spravny trening.

            0 0
            • Mamutt  

              Řekl bych, že beeda to myslel tak, že jen perfektně rozepsané tabulky tě na závody nepřipraví. Musíš především sám pořádně makat, a to vyžaduje značnou míru odhodlání (vyjet i když je hnusně a pod.). A chce to zkoušet ty závody, i když třeba odstoupí, nedojede v limitu… Zkušenosti jsou k nezaplacení.

              BTW: sám se jezdit v háku a střídat ve skupině také nenaučí.

              0 0
              • McBlacky  

                ale že na MTB maratonech je ochota střídat :-(

                0 0
              • Volf  

                Souhlas s Mamuttem. Jen doplním to co tady pravověrní bikeři dost často nechtěj slyšet. Objemy nenajezdíš v terénu. To jen k tomu Lemplovu naříkání, že se mu jeho slovy sere kolo. Takže pořiď si silničku a začni.

                0 0
                • jakub  

                  fuuuuj silnicka (((-:

                  0 0
                • MARIN  

                  … ta silnicka ale neni potreba :)

                  0 0
                  • Volf  

                    Hele a kdy si myslíš, že najížděj objemy, někdy v lese?

                    0 0
                    • MARIN  

                      Kliiiid ja jen ze je nemusim najizdet na silnicce=silnicnim kole Osobne je honim na MTB a posledni dobou dost v terenu samozrejme lehkem=mirne vlnite sotolinove a polni cesty+rozbyte asfaltky s min.vyskytem debiloridicu.

                      0 0
                      • Volf  

                        Taky by mně to mohlo bejt ukradený, protože dneska už dělám kolo jen pro zábavu, ale napsal jsem to jen aby věděl co ho čeká. A to ještě nemluvím o trenérovi, kterej na tebe řve jak kráva, že se v tom kopci moc flákáš a ty už můžeš vyflusnot plíce.

                        0 0
                        • MARIN  

                          v takovym pripade odflusavat plice smerem na trenera :)

                          0 0
                • blue  

                  svata pravda… a se silnickou se dostavit kazdou sobotu v 9 k zeleznicnimu mostu na smichovsky strane a je vystarano

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    Nebo i v nedeli v taky v 9, nebo v utery ve 4 a ve ctvrtek taky ve 4 – ale oci na stopkach protoze obcas to tam lehne – preci jen rozdilna vykonnost je znat (a hlavne neposlouchat ty obcasny kecy nekterejch „starsich“ silnicaru…)

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      He he. A kdy ten chudak bude zavodit, kdyz soboty a nedele bude tvrdnout nekde na silnicce? V tejdnu by asi moch, protoze kdyz chce poradne zajizdet mel by mit na trenink cas.

                      0 0
                      • ddd - andy  

                        No sam jsem projel 2 sezony v plnym nasazeni tzn. co vikend to minimalne jeden zavod a sem tam i neco v tejdnu.. A co budu povidat neni to dobry :-)) takze napr. pokud ladis formu, nebo se nechces utavit (zvlast na zacatku) je dobry, se nekterej vikend proste jen tak „projet“..

                        0 0
              • tuleník  

                chalan ale nerieši cestu, tam naozaj treba prax z jazdy v balíku…

                0 0
            • Beeda  

              XO mame stejny nazor:-) Mamutt to vysvetlil, cili spravny treninkovy plan je zaklad, bez nej se poradne nehnes…tech >90% uspechu je na tobe zda jej dodrzujes (drina, drina, cas, penize), zadny treninkovy tabulky v supliku to za tebe neodjedou… B.

              0 0
    • Meesha  

      Ses na tom podobne jako ja. Taky ted koukam, kde a s kym bych moch jezdit resp. trenovat. Zkuse se treba pozeptat v nejekejch bikeshopech. Hodne shopu ma svoje tymy. Nebudou to zrovna asi profi, ale myslim, ze s nekym na treninky bys moch a casem se uvidi…

      0 0
      • lempl  

        hele to je nahoda… kdybych nevvidel tak si myslim ze to sem ja(ty:) je mi za mesic 17:) jsem z praglu:) budem jezdit:-)??? co? diky jinak na tu silnici nekdy mozna vyrazim:-) ted nevim ale z jara 150%!!! hele lidi kdy zacinate s treninkem? ( je mi jasny ze vlastne ani neprestavate- jen jiny sporty+ trenazer…) ale kdy zacinate vyrazet na bike? silnici? kdy zacinate na trenazeru? diky

        0 0
        • Meesha  

          Jo, jasne nekdy muzem. Pres zimu sem hral 3× tydne florbal na vysoky urovni a od ledna jezdil na rotopedu (silnicku nemam a davat fulla do trenazeru se mi nechce)

          0 0
          • lempl  

            no super tak kdy? kde kam? :-)

            0 0
            • Meesha  

              Az asi v pristim tejdnu. Ted se snazim dohnat skolu, jinak mi tata prej zabavi predni kolo…

              0 0
              • McBlacky  

                neškodí cvičit manuálek :-)

                0 0
              • lempl  

                jasny tak presne je to u mne:-) taky muzu az od pristiho:-) ale s tim kolem to bylo nejdriv jako ze cely a pak sem jim rekl ze je mi to jedno, ze mam dost kamosu co maj kola 2 a ze si pucim…, a pak sem rekl ze kolo je zatim muj zivot tak at mi to neberou jinak zacnu chlastat… jinak sem zatim neokusil: travu, alkohol a cigarety(o tvrdych drogach ani nepisu… to bych do ruky nevzal ani ......) uz ted me sere, jak mi spoluzaci kourej, kdyz dou vedle mne…:-)

                0 0
                • Meesha  

                  Ja mam bika ted na chalupe a zejtra tam jedu a pak na Jistebnici. Snad to s tou skolou tak horky nebude! Ze skoly kouri tak 2/3 lidi a z toho pulka huli. Pred rokem sem si taky obcas dal, ale ted kdyz vidim, jak schanej dvacky na huleni a cely odpoledne sou zmasteny, tak bych to taky do ruky nevzal.

                  0 0
    • MARIN  

      Zkus se pozeptat v Bikeranchi. Tusim ze k nim patri FujiTeam a nekdo by snad poradil

      0 0
    • Daf  

      Porid si sporttestr a zajdi na vysetreni k do laboratore. Tam se presne dozvis jak na tom jses. V cene cca 600kc je laktatova krivka pohovor se sportovnim lekarem, ktery ti urcite poradi jak se zlepsovat. Najizdet objemy muzes s kamaradama, ale tezsi treninky stejne musis absolvovat bud sam nebo jen v male skupince podobne zamerenych cyklistu. Vzdyd vubec nemusis byt clenem tymu aby jsi s nim mohl trenovat.

      0 0
      • jakub  

        tak se mi zda ze na to jdete az moooc technicky, ne ja ty sport testery nepodcenuju, ani se v tom poradne nevyznam, ale myslim si, ze trenink dela hrace a dokud nebudes fakt poradne jezdit tak ti nepomuze ani lekarskej dohled, jo spousta bikeru jezdi na silnicce, prej to hodne posili nohy, ja silnicku nemam a ani ji nemam kam dat, ale me to neva protoze me hrozne neba po silnici jezdim, zavodim protu atmosferu a ne proto abych fakt zavodil. Vim ze jakmile zacnu tzv, trenovat tak mne to okamzite prestane bavit – jezdim pro radost. howgh (trosku mimo, ale proste sem vam to musel rict (((-:

        0 0
        • MARIN  

          to je pekny ale lempl chce zavodit a umistovat se (predpokladam kdyz se chce stat chrtem :) Takze jezdit musi hodne ale hlavne smysluplne

          0 0
          • fousac  

            jenze lempl je lama a slovo smysluplne mu ve slovniku chybi… :)))

            jeho spis vystihuje slovo zbrkle.. :-D

            0 0
    • Vojtíšek  

      Ještě k tomu tréninku. Nejdůležitější je stejně TVO :-)

      0 0
      • McBlacky  

        :-)

        0 0
      • PietroUL  

        Taky bych se zasmál, ale vůbec tomu nerozumim :)

        0 0
        • Vojtíšek  

          To je to, čeho ty jsi měl přebytek, když sis užíval ve špitále. Koukni do toho rozpisu tréninků, co je tu odkaz a tam je to taky :-)

          0 0
          • PietroUL  

            Já už jsem tak zregenerovanej, že se někdy musim proběhnout s berlema, abych to ze sebe nějak dostal :) … zatim jezdim po garáži se zasunutym sedlem a odrážim se jednou nohou :)

            0 0
    • McBlacky  

      tak pro trochu představu, abys věděl co tě čeká… http://www.bike-klub.cz/…nrok2003.htm

      0 0
    • kupce  

      chlapče, tak za prvé. Pořádně si v hlavě srovnej co vlastně chceš?Čeho chceš dosáhnout?Chceš jednou jet Tour De France?To už asi těžko.Reprezentant v juniorech z tebe taky asi těžko bude…a v mužích je to stálé možné.

      1. Stanov si ted cíle, čeho chceš v cyklistické „kariéře“ dosáhnout…jedině tak, máš k čmeu vzhlížet a na co se připravovat.
      2. aby měl někdo o tebe zájem, musíš zabodovat na nějakém závodě. Ze začátku, menším týmům je jedno, jesli se jedná o závody v Horní Dolní, nebo nějakej menší maraton.Musíš především odvést pár výsledků s kterými se nebudeš stydět přijít za místním trenérem a říct, esli nemají zájem o někeho jako jsi ty.

      3)kdybys byl mladší,nebyl by problém přihlásit se třeba na sportovní gymnazium, případně zapsat se do nějakého cyklistického oddílu. Protože v tvém věku 17let, už se dáš dost těžko začít přípravovat z ničhonic na vrcholovej sport (na ten zapomen).

      1. Není to jen o tom, že si řekneš chci byt nej, musíš tomu podřídit opravdu všechno (jídlo,čas na PRAVIDELNÉ tréningy,obstarat pravidelnej přísun spotřebního materiálu(řete­zy..)..
      2. Počítej, že pokud začneš opravdu tvrdě trénovat (nevím jaxi na tom dopsud s fyzičkou, zda-li jsi doted seděl x-let u PC a žádnému sportu se nevěnoval, či jsi hrál třeba aktivně fotbal..).Ale v každém případě počítej, 2roky tvrdého a hlavně pravidelního tréningu na silnici s velkymi objemi.Po 2 rocích opravdu kvaltiního treningu se začínají u většiny dostavovat první vysledky (organismus se adaptuje na zátěž,zakysele­ní,svaly posili o x-set procent).
      3. jesli máš zájem o další rady ohledně trénignu doporučji vesměs jakoukoliv moderní literaturu a zakjoupit sporttester, pokud možno s analyzou informaci na pc. Sam pracuji jako poradce pro trening junioru, a vím jak dokonale na těchto programech (od Polaru i Ciclosporut), mužeme sledovat kdo na tom jak je…
      4. další informace ti milerád poskytnu…takže zaítm a hlavně nad tím zapřemýšlej. většina juniorů pokud neuvidí během startovní první sezony, kdy tvrdě dřou jak koni nezáživný treningy na silnici to zabalí…prostě nemají výsledky, ztrací motivaci…ale někdy je lepší vědět, že ty vysledky opravdu přijdou…ale „dožije“ se jich opravdu jen malé procento z těch co začínají…to je vše a hodně štěstí
      0 0
      • McBlacky  

        je to i dost o vrozených dispozicích..

        0 0
        • kupce  

          neexistuje talent=jen nesmírná dřina.....talent můžeš mít maximálně pro výbušnost a sprint..nic jiné vrozené mít nemužeš.pokud bychom mluvili o vrozených dispozicích, museli bysme se mnohem víc zabývat fyziologiího toho kterého jedince.a i přes to, ty rozdíly jsou opravdu minimální a projeuvjí se právě až na vrcholových soutěžích (giro/tour).kde již rozhoduje opravdu každá maličkost,která může přinést jakoukoliv úsporu času a vyšší výkon

          0 0
          • Pá-dlista1  

            No jsou tu lidi jako Shaun Palmer nebo Cedric Gracia, kterym to jde vsechno tak nejak lehce… tomu se myslim rika talent :) Ale v tech sportech, kde jde jen o silu svalu, tak je talent druhorady.

            0 0
            • enjoy  

              je neco co Palmer neumi??

              0 0
            • lempl  

              talent a drina! myslis ze Garcia by byl tak dobrej jakoje kdyby sedl na kolo 1–2 za tejden? a myslis ze netrenuje? to muze bejt nejvetsi namakanec… to jenom neviss… jinak sem(pac se trochu zajimam o biologii…) koukal na nejakej porad o genech a prej sou 2 typy svalu(silovy a vytrvalostni) silovy maj vetsi zpotrebu kysliku ale maj silu a mysli ze na 4× a dh jsou dobry, pak ty vytrvalostni jsou na marratony…(proto ty lidi nejsou tak namakany na hore-teda je to tim ze horejsek moc neposilujou ale…) jinak i jarda vijagr rika ze nema nejvetsi talent , ze je jen prumernej ale ze se vypracoval drinou…to rikaj vsichni… na opak ty talentovany to moc nedotahnou pac je to vetsinou neba a nebo je nebavy furt bejt best…:-) ta tak sem se asi zase zapsal co?:/ a asi i uklon od tematu to by bylo podle naseho cj ucitele nejlip za 3.-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jasne. O tom zadna. Ja sem nemyslel jen silu. Samozrejme i tam kde rozhoduje jen vytrvalost je talent na prd :) Ale treba Palmer dela spickove tolik veci, ze pilovat kazdou by nemohl za celej zivot stihnout.

                0 0
              • Žanek  

                Nechci nějak rejpat, ale co se druhů svalů týče tak máme každej 3 druhy – Kosterní svalatvo, hladké a srdeční svalstvo. Je sice pravda, že hladké (tepny, stěny orgánů) dokážou pracovat vytrvale, malou silou, ale ty neovládáme vůlí, takže ta tvůj výkon při maratonu nemají vliv. To, co jsi měl na mysli byl asi vytrvalostní tréning.; A spíš než talent budeš potřebovaj pevnou vůli. Najíždět v zimě kilometry na silnici, pravidelně trénovat, upravit podle toho jídelníček a v podstatě celej tvůj život, to chce morál… Přeju hodně štěstí!

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  No jestli jsi nekdy sportoval, tak bys mohl vedet, ze nekdo svaly (ano ty svaly, ktere ovladas, pouzivas a potrebujes pro vykon) spis do sily a jiny do vytrvalosti. Pri vysetreni ti odeberou kus tkane a pak ti reknou, ze sprinter s tebe nikdy nebude a ty muzes zahodit ty leta treninku a jit cvrnkat kulicky za Pakistan :)

                  0 0
                  • Volf  

                    K těm svalovejm vláknům máš tady docela dobrý povídání. http://www2.webpark.cz/…ziologie.htm

                    0 0
                  • Žanek  

                    Sice sportuju, ale ne závodně – na žádným sportovním vyšetření jsem nikdy nebyl (zatím). To, že má někdo vlohy spíš pro vytrvalost a jinej pro sílu jsem samozžejmě věděl, ale netušil jsem, že rozdíly jsou v anatomické stavbě svalových vláken.

                    0 0
                    • lempl  

                      to co sem psal se tyka tech svalu jao je steheni, bicak… sou 2 typi lidi co se lisej jedny maj vytrvalostni(mensi spotreba kysliku, pomaleji se unavejj ale maj mensi silu..) a pak ty silovy coz je opak tech vytrvalostnich.. o typech svalu jako takovejch sem nepsal a za zmatecnost se omlouvam… mimochodem ted sem koukal na HAC4 plus titanium a asi do toho pudu nevite kde to koupit? llevne? a nejlip v praglu… diky mate s tim nekdo zkusenosti? diky

                      0 0
                      • enjoy  

                        kolik to kostuje?tak desitku?jsem myslel ze cvok jsem ja:-),ale ty me koukam lehce predcis.

                        0 0
                      • blue  

                        o HAC 4 se psaly dlouhy elaboraty na starym BF, tak si sezen ten archiv (nekdo to tady do daval na web zabaleny v zipu) a najdi si to tam

                        0 0
                • pelhrimov  

                  to lempl a Žanek: pánové, vy jste nedávali o biologii pozor ani jeden. „nexistujou vytrvalostní a silové svaly“, ale kosterní svastvo se skládá z tzv. „rychlých a pomalých vláken“ (používají se i jiná označení), jejich poměr se u různých jedinců liší a nechá se to laboratorně zjistit, viz. ta biopsie, o které mluví Pá-dlista o příspěvek níže

                  0 0
      • lempl  

        to s tou drinou mate pravdu(jako ve vsem:) jsem trenoval na roto pedu loni v zime… a oproti kamosovi sem byl maste a pak ssem toho nechal… a na nic:/ jinak do ted sem nic zavodne nedelal:/ ale jezdil sem na kole tochu, ted jezdim asi tak 3 rokem… loni sem jel koprivnickyho drtice (mimochodem ho vsem moc ammoc doporucuju je dost dobrej:) www.cykloart.cz) tak loni sem jel toho drtice… na to ze sem netrenoval a ze sem to jel spis na psyhyku tak to ze sem dojel vsechny kontroly je (minimalne pro mne) uspech:-) jinak silnici sem koupil(nejakou starsi …) a budu muset jezdit:) tak poresim kudy a kam a vyrazim:-) jestli mi muzete poradit co znamena objem na silnici? je to 200km?, 300km? 12hodin? 6 hodin? previseni 3000metru nebo 4000metru? sem uvazoval asi takhle toddle leto jeste nebudu uplne hrotit… v zari mam v planu mit: pondeli trenink, uterek volno pak sterda trenink… takhle proste ob den trenink a regeneraci(4 tre­ninky, 3regenerace:-) vo volnu se ucit.. kazdej den: rano tak (30)sed lehu, (30) drepu a tak 15 min sprintiku na trenazeru.. todle sem delal letos v zime a ddobry dokonce sem se i rano „probudil“ jinak ty cisla(30) je pocet, kterej postupem doby zvetsim na 50? jak me to bude bavit a zabirat cas… jinak taky ted ressim tuky mam moc tuku (fuck hodne..) tak jidelnicek no asi uplne bez tuku vidim to na zeleninu, ovoce , nizkotucny tvaroh!(myslim ze to je dobry na svali…), nizkotucny jogurt, nejaky testoviny s makem, cesnekem, kolac… a to bych asi nepotreboval asi nejakej tn L-carnitin…(neuznavam ty blbosti as speed8, energo…) jo este dotaz jak je to s kopcema, nekde sem cetl, ze se trenink nema zamerovat jen na ne(teda ze maj bej „jen“ parkrat za vijizdku a ne fuurt do kopce…) ale to v Praze asi nemusim resit:-) asi zalozim rubriku recept bez tuku… abych mel napady na stravu:) protoze to ze to bude drina tak to verim a asi si to dokazu ji predstavit , ale to ze budu jist veci co sem do ted nemusel tak to bude masakr(zelenina…)

        0 0
        • McBlacky  

          Ty seš fakt lama, to snad není možný :-)

          0 0
        • Meesha  

          Jestli chces schodit, tak si porid Toxoplazmozu! Prej to je ze zvirat, ale ja to mel z langose na vystavisti (z ceho asi byl? :-)) a za noc sem schodil resp. vyblil a vysral 5kg! Je pravda, ze to byly z velky casti tekutiny, ale stejne sem se uz na tu puvodni vahu nedostal a mam od 2kg min!

          0 0
        • aku  

          Ja te fakt zeru. Covece s takovou povahou si klidne mohl do suprstar

          0 0
        • kupce  

          rád ti odpovím a pomohu tě uvést v problematiku, pokud ti to pomuže.takže ti to rozbuduji, aby ses v tom vyznal:

          1. z toho co píšeš vyplývá, že „tréningům“(dá-li se to tak u tebe nazvat), se věnuješ zatím spíš pocitově a říkáš si, že začneš pořádně až od zimy.to je ta nejhorší věc co můžeš udělat.Chceš-li se sebou opravdu něco dělat, začni už dnes.Stanov si především přísnej dietní režím, protože léto je ideální, aby jsi shodil tuk, který pravděpodobně přes zimu stejnak nabereš (i vrcholoví sportovci se tomu neubární). v létě je totiž větší inteznita pohybu vyvolána předfevším pocením, a dochází tak nejen k ztrátám minerálů, ale i organismus spotřbeovavá o pár procent větší zastoupení tuků k pohybu. Doporučuji ti zkusit si zajít (pokud nemáš možnost odborného sportovního doktora) do Globusu, kde mívají přístroj, který analyzuje organismus za 10kč. Z profi hlediska je to jen takovy laicky přístorj, ale informace o tukovém obsahu to podává slušné.Mohla by to být pro tebe takovej první impuls..uvidíš li tam víc než 20procent..musíš začít tvrdě makat na sobě,esli se chceš prosadit…jen připomenu, že vrcholvý sportovci jako je Armstrong mají v těle kolem 5procent tuku…průměrný čech kolem 40(!). ovšem většina maratoncu i XCčkářů )těch běžných).se pohybuje kolem 12procent

          2)píšeš, že jezdíš 3.rokem…je mi jasné,že je to spíš „ježdění“, a spíš vyjíždíš dle pocitů.Opravdový tvrdý tréning, který musíš absolovvat i proti vůli (dnes se mi nechce/je tam škaredě)je opravdu o něčem jiném…zvlášt 3 nesystematicky roky…to odpovídá tak 2měíscům jízdy dle treinngového plánu (od oka)

          1. koprivnicky drtic je urcite dobra akce, i obtizna, sam sem se ucastnil, a ten kdo dojede a objede vsechny (i tajne) kontroly je opravdu dobrej…ale ono objet a objet je rozdíl

          4)trening na silnicce.opravdu většina to neslyší ráda, ale prakticky není žádný xc či maratonsky závodník, který by nabyl špičkovou formu v terénu. v terénu se da učit technika jízdy a silová, záběrová jízda. nic víc..organismu neustále změny tempa, frekvnece kmitání nohou nic nedají…(tedy pro závodníky xc je podobný treinng základ, ale ti dané tréningy absolvují na anerobních tepových frekvnceich k rozvoji síly). …takže jednoznačně jezdit na silničce.srdce si zvykne..nohy posílí…naučíš se rychlost, frekvenci jízdy…a hlavně shodíš přebytečná kila, protože silnička se poučívá k nabíraná vytrvalosti..

          1. pořádně před tím, než začneš trénovat na silnici, doporučuji si provést anaylzu okolních silnic a udělat si pár „okruhu“/cest na kteréch budeš trénovat…u nás máme pro tréningy vybráné po delší zkušenosti s provozem a stavem silnic ais 5 okruhu (80 / 120 /140 / 160 /330) na kterých víme, že je minimalní provoz, mají vše co potřebuhjeme (když jsou třeba kopce..jedem tu trasu..když vyrtvalost jedem tam)..opravdu je nutné zjistit si kde je jaky provzo!!!

          6/ k tem obejmum – ze začátku, bys měl pomalu, i když určitý základ už určitě máš.nevím kolixi v životě ujel nejvíce km za den,ale i netrenovany jedinec je po fyzicke strance schopny ujet naraz 600km!!…(vedecky prokazano). ovšem počítej s tím, že aby byl vytrvalostní tréning učinny musí trvat nejméně 2,5hodiny…pokud trvá kratší dobu, tělo se pohybuej v jiných pásmech, a na kratší výkony se svaly ani neadaptují..

          7 /celkový plán jako kdy kopce, kdy dvoufazoveé treinngy, kdy tenova rychlost, kdy a jak regenerovat, ti musí někdo stanovit případně sám, dle svých možností…ale říkám, chce to takový plán držet minimálně 2 roky..jinak vysledky nebudou (zeptej se momentálních vedoucích xc jezdcu / maratoncu – kolik sezon jezdili než si šáhli na umístění v první desítce..)-roky tvrdé dříny

          8/ jídlo – není třeba se omezovat razantně..i vrcho­loví sportovci mají v výživě povolen 20procentní přísun tuku.ale pozor nejedná se o umělé tuky (jako bílé pečivo apod)..

          8.1/ na drahy energeticky chemikalie zapomen, je to zbytency suplement, ktery nema vyznam pro bezne jezdce.Da se to nahrazovat normalnimi iontaky, musli tycinkami..jde o to, doplnovat včas cukry a tekutiny

          9/ no myslím,že informací jsem prozatím podal dost.takže si to prober pořádně, jsem přirpaven zodpovědět i další

          0 0
          • lempl  

            jen odpovim(cetl sem ani ne bod jedna a (tim ze mam tuk myslim prave asi 20%- to vim od dotorky… ale na jare se zmansi.. vo pres tu zimu se asi opravdu nabere…:-)

            0 0
            • McBlacky  

              neboj když budeš jezdit s náma častejc, tak schodíš. Já byl po zimě slušně vyžranej a teď mám něco mezi 11–13% :-)

              0 0
              • McBlacky  

                shodíš :-( (autocenzura)

                0 0
              • fousac  

                na tom neco bude… :) taky me uz ubylo asi 7kg co s vama jezdim… a to sezeru na co prijdu.. :))

                0 0
            • blue  

              neni to cislo nejak prehnany? pod obleceni teda videt neni, ale nezdal ses mi nejak prehnane „tucnej“ :-)

              0 0
            • enjoy  

              hele prestan blbnout.podivej se do zrcadla:-) jestli ty mas moc tuku tak ja a blacky asi neprolezem dverma:-)

              0 0
              • McBlacky  

                no hele já už bych klidně nějakem tuk i bral navíc, začínám vypadat jako kostra :-(

                0 0
                • enjoy  

                  povidej mi o tom:-).ja se rano probudim,stoupnu na vahu a ukaze 67 kilo,fakt super.k veceru tak 69,ale jak nabrat jeste 6 kilo jako jsem mel v zime tak to fakt nevim:-(

                  0 0
                  • McBlacky  

                    tak se na to vyserem a začnem vrcholově chastat. Váha je prevít 183/70 nejsou zrovna Arnoldova čísla :-(

                    0 0
          • lempl  

            tak ty tajny kontroly mi nic nerikaj.. ktery to jsou?(to byly nejaky ty u redhoste ne?) jakej sport tester by ste mi doporucil? ja sem ze zacatku uvazoval o 12.6 vdo ale to neni ani tak sport tester jako tachac… a ten s programem je drazsi:/ ale asi se to vyplati nikdy sem ten program nevidle… je to v cestine? jak moc bejva vymakanej? videl sem nejaky veci od cyclo sportu?(ten katalog co je tam veci od pellsu tak ta znacka) to mi prislo ok a bylo to za 6000? coz neni ok ale budu to muset zkousnout:/ jinak jaky ma bejt to tempo na silnici? ja si si kazdou vyjizdku vezmu mapu 1,5 hodiny pojedu nekam od Praglu a(po nejakejch mikro silnicich) a pak se vratim podle mapy nebo ukazatelu zpet pac asi nevim jeestli bych neco nasel co je ok…

            0 0
            • Mamutt  

              Právě teď je na Bikestore v akci tepák SigmaSport PC14 2004 za 1890,– To je slušný základ, ale možná vážně není od věci připlatit si za spojení s PC (s tepákem nejezdím, takže nemám páru)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No jestli to chce na trenink a ne jen na zmereni tepu pro pobaveni kamaradu, tak by mel mit moznost ty data nejaky zpracovavat a vyhodnocovat.

                Ale me spis prijde, ze lempl vlastne nevi co chce a hlavne co to obnasi :)))

                0 0
                • McBlacky  

                  Na začátek úplně stačí tepák kde se dají nastavit AP a ANP prahy a intervaly, aby věděl v jaké zóně trénuje. To spojení do PC a vyhodnocování je až vyšší level, když už má něco natrénováno, což v Lemplově případě hrozí až za rok, bylo by zbytečný zahodit 8000kč a za rok zjistit, že už to dělat nechce.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    V lemplove pripade bude skoda i tech 1890Kc :))

                    0 0
                    • McBlacky  

                      ale jo dvojka je adekvátní cena, z nejhoršího to prodá, ted se to dost rozmáhá :-) Já ho měl doma už asi čtyři roky (původně na běh) ale začal ho používat na biku až vloni…

                      0 0
                  • lubos  

                    Me by zajimalo jak zjistit, kolik casu, nebo kdyz zacina prevazovat spalovani tuku po zacatku. Uvadi se 30–60minut, jenomze, je to dost velke rozpeti.

                    0 0
                    • Beeda  

                      Ahoj, to se neda presne urcit, nejsou to skokove zmeny, a navic je to ovlivneno i trenovanosti jedince. Obecne plati, ze se v radech minut zacne aktivovat system spalovani cukru i tuku a postupne se pomer spalovani tuku na ukor cukru zvetsuje, cili pocitej mozna tak 10–20min, kdy by mely tuky prevazovat. Samozrejme mluvim o TF do AN prahu. B.

                      0 0
                      • lubos  

                        A nejake priznaky nejsou ? :) Nekdo tady spomenul, ze po poziti nejake latky (karnitin?) mu najednou bylo teplo .. nebot ak nejak. A rychlost zahrati je podmineno tepovkou od nejake urovne predpokladam .. asi minimalne kompenzacni pasmo ale je omezena i shora. Cili rychleji se zacnou spalovat tuky kdyz nepujde pres ANP nez kdyz tech 10–20 minut pujde hodne pres ANP ?

                        0 0
                        • McBlacky  

                          IMHO: když budeš v ANP od začátku tak se akorát utavíš, ještě dřív než si tuky všimnou, že jsi se rozjel :-)

                          0 0
                          • lubos  

                            No, jenomze kdyz jeste nespalujes tuk, tak stejne spalujes cukry a je jedno jestli jeden 10 tepu pod nebo 10 tepu nad ANP. Nebo ne ?

                            0 0
                            • Beeda  

                              Tak nevim co presne potrebujes, spalovat tuky, zahrat organizmus, nebo ucinky karnitinu???

                              Pokud se chces zahrat tim, ze to od zacatku prezenes nad ANP tak to je blbost, vzdycky se rozjizdej(a pomalu zahrivej) v kompenzacnim pasmu cca 10min, pak prejdi do vytvalostniho pasma, totez plati i na konci treninku – vyjeti..... Jinak obecne plati (ale zase muze byt ovlivno trenovanosti) ze:

                              • Do ANP(aerobni pasmo) spalujes vetsinou tuky(po tech >10 min), telo temer nevnima laktat koncentrace < 2 mmol/l.
                              • Mezi ANP a AANP(anaerobni pasmo) se pomer spalovani cukru/tuky zacina zvysovat, telo je vsak stale jeste schopno odbouravat laktat.
                              • Nad AANP spalujes vyhradne cukry, s tim ze se

                              se laktat zacina hromadit, konc. > 4 mmol/l.

                              No co se tyce cukru, jestli jedes 10 pod nebo 10 nad ANP, to rozhoden jedno neni, 10 pod ANP budes cukru spotrebovavat mnohem min nez pri 10 nad ANP, a pro 10+ nad ANP muzes byt dokonce uz na AANP a tim zacinas kyselet. B.

                              0 0
                              • Beeda  

                                to jsem idiot, samozrejme AP – aerobni prah(ne ANP), ANP anaerobni prah(ne AANP).psal jsem adminoj, bohuzel to ne updatnul:-(.

                                0 0
            • Meesha  

              Ja mam tu 12.6 Zatim mi to staci, ale je to fakt zakladni. Ted pokukuju taky po HAC4,ale spis se mi libi Polar S510. Tam je i zajimava VOC cena. Ale jak je to s propojenim s PC, to netusim…

              0 0
          • lempl  

            jinak je jedno jestli jedu venku a nebo na trenazeru ne?(silnice) pac kdyz bude venku prutrz a nebo bude nejaka kalamita, kroupi a tak tak ze bych je doma tech 2,5 h… jinak na 2,5 h to pres leto pude upn pekelne s prehledem:-) to dam za dopoledne:-) jinak prestava se napodzim nebo v zime? s jezdenim?(venku asi jo ?) a na trenazeru si taky da clovek voddych ne nebo se jede rok nonstop s tim rozdilem ze vlete vo hodne vic:-) jinak ja bych mel minimal ne ze zacatku)ty prvni 2 roky jezdit furt co?) a jaak je to s trenovanim pred zavodem? plnim svuj plan na 103% a najednou vidim ze pristi sobotu se jede zavod… ten tejjden pred nim nejezdim? jezdim ale min? nebo jak? jinak myslite, ze s tim jidlem bych to nemusel tolik hrotit? jaka norma je dobra? tech 13%??? moc dik za vsechny prispevky a jeste vetsi dik za ty k tematu a co mi pomahaji v shromazdovani dat:-) na trenink jinak premluvili ste mne a uz od pristiho tejdne vyrazim na sssilnicu:-) tak si to dam na 150km:-) 1. den(pondeli:-) no to mam do 15.30 … tak to dam spis tak neco pre stovku… nebo ne uvidim kolik bude hodin a jak se budu citit.. tak me napada ze ty treninky mam jezdido uplnyho vycerpani(asi ne) nebo na do bolesti svalu(asi tak?) a nebo jen na cas, pocit? uz sem na to prisel podle sport testru:-)… tak zacinam sporit P.S. vite nekdo o zdroji kazet a retezu?diky

            0 0
            • Mamutt  

              o to mam do 15.30 … tak to dam spis tak neco pre stovku… nebo ne uvidim kolik bude hodin a jak se budu citit..

              Neber si to špatně, ale slušně řečeno, hledáš výmluvy. S tím daleko nedojedeš.

              0 0
              • marhi  

                Ty si věříš. Na ty stovky pomalu. Nebo tě zradí tělo. Začnou tě nehorázně bolet úpony svalů kolem kolen a pak je to mazec. Vím to sám. A není stovka jako stovka. Stovka kilometrů třeba kolem Říčan je něco jiného než jezdit Praha Vlašim a zpět. To máš tak sto dvacet km. To si projeď a uvidíš jaká je to sranda. Na staré Benešovské trénují i skoro profíci(tímto se omlouvám všem na které jsem zapoměl a nebo neviděl) a proč to asi dělají. Jinak sportu zdar.

                0 0
                • Volf  

                  Já jen doufám, že toho Lempla tady někdo zná, protože mě připadá už fakt jak druhej Jarin. Jednou chce toto, pak zase tamto, co jsou objemy na silničce, slovník jak od přidavače přidavači. Kdysi se na starým fóru používala hláška běž si vymačkat uhry a dej pokoj.

                  0 0
                  • MARIN  

                    podle prispevku jsi mohl prijit na to ze ho tady par lidi zna osobne vypada to ze by chtel sezrat vsechnu moudrost sveta ve vterine :)

                    to lempl: ty treninky ob den (den trenink/den volno) asi nebudou nejlepsi receni. Vetsinou se jezdi po-volno; ut,st-trenink(intenzita); ct-volno nebo lehky vyjeti (podle toho jak se citis:); pa,so,ne-trenink(vytrvalost)

                    0 0
                • lempl  

                  hm tu mam u chaty a uvazuju ze tam budu jezdit.. jinak z praglu do vlasimi a zpet je to pres 100? ne? neni tam moc velkejj provoz?

                  0 0
            • Beeda  

              Uplne se vyprni na naky kilometry!!! Jezdi se na tepove frekvence a casy v ni jety!! B.

              0 0
            • kupce  

              takže jsem tu s dalšími odpovděmi, snad ti to pomuže, ale jaxem řekl, většina junioru (tak 70procent s těma tvrdejam treningama sekne ještě dřív než přestoupí do mužů – nemaj výsledky, najdou si holku..apod).­.takže jedem:

              1)je obrovský rozdíl jesli příprava probíha venku nebo na trenažéru.venku mužeš cílovat intenzitu a pásma, ovšem na trenažeru tělo dostává spíše přeavaužující silový trening; nemužeš cvičit jízdu ze sedla, a prakticky hodina jízdy na trenažeru simuluje asi tak 2 hodiny venku (včetně z kopců apod, kdy organismus uklidnuje). takže to rozdíl je a velkej. ale v zimě je to ideální prostředek, jak udržet formu..protože a to je hodně duležité abys věděl, pokud je organismus měsíc bez činnosti, které se věnjue (vytrvalost/silové treningy) klesá vytrvalost o 10% a síla o 15%!! A je to vážně pravda, zkus se zeptat fitnessáku svalnateéch, co jim udělají svaly po měsíci, když uplně vypnou…pak zdvihnou maximálně tak 70% závaží ktereé zdvíahji v formě…stejne je to s cyklistiko..jak vypneš na měsíc, okamžitě nastane brutální ±10proc propad.takže i tepy se trochu pohnou na jinou urocven!!!

              1. treningovej plan, kdy jak kolik si musíš udělat sam..ale hlavní není ani tak esli pojedeš 100 nebo 200 km..ale hlavně čas strávený v sedle a aby byl v těch správnych tepových pásmech…můžeš jet 5hodin jen v fitness pásmu, které oragansmiu nic nedá..nebo jet 2 hodiny na maximum..a přijet dom vytavenje, v křečích, a přitom to jet komplet na cukry, čili přijedeš dom…hladnej..a žereeš..a žereš..a furt hlad…

              2.1) takže fakt chce to třeba ten den 2 hodiny anerobní trening..další 3–4hodiny aerobni…ale to ti musí někdo udělat…v žádném případě nedělat tréningy typu.přijedu dom..a svaly budou uplně zakyseleny že nevyjdeš do schodu..tudy cesta vede ke komplexnímu přetrenování, a stržení organismu…o pře­trhaných vazech a nátahnutých šlachách ani nemluvě…

              1. na závody zapomen v současné době zapomen, tedy pokud je nechceš brát jako cykloturistiku, jinak pokusy rvat co to de..jsou to nejhorší pro nováčky…nikdo v předních řádách nemá rád „blbečky“ co se cpou dopředu naplno..a po půl hodině a většino dřív shasno…a zbytek závodu se plaácají v křečích, zvracejí…apod…

              tím neříkám,že by nebylo od věci si nějaký závod zajet..ale opravdu s citem…a neměl bys přijet do cíle s tím, že budeš mít nohy zakyselené, že ani nedojdeš do auta…

              4)jinak k sporttester­..myslím,že je opravdu dobré koupit si rovnou model s PC psojemí (nejlépe vychazí ten set HC4+ za 6,5kkč.) než kupovat levnej a pak po roce zjistit,že by se hodil ten lepší..ale tak je to se vším.....fakt není nad to analyzovat výsledky po výjezdu…zjistit, kdy došly cukry v těle, a už jsi nebyl schopny podat vykon..jakou jsi měl v kopcích výkonost ve Wattech, kadenci…ale pokud člověk fakt tím nežije..je to dobrý na ukazování kamarádům…ale pro výkonnostní tréning je spojení s PC nutnost..to mi věř.

              Přeji hodně zdaru v shromaždovaní infromací o treningu, a jak tady čtu příspěvky ostatních, myslím, že se tu nic moudrého kromě pár lidi nedozvíš :)))) taxe klidně ptej dál…

              0 0
              • lempl  

                hele moc diky zacinam se ptat min a zacnu jezdit:-) tak

                1. kde se da koupit hac4+ za 6500? je to v cestine? asi ne co.. aaale videl sem ze ted je novinka cesky prostredi za 250kc jen nevim jestli to je do kompu nebo do ty masinky samotny… 2, kde se mam nechat vysetrit? a kde mi udelaj trenink plan? ja sem student a asi si to budu muset hradit sam..:/ tak abych na to mel… co to tak stoji? 3.jen tak mi doporucte trenink… myslim ze tak 4× tydne by na zacatek melo byt ok a abych se neznicil… 4, jk je to s jidlem po treninku?(jist se ma tak 2 hodky pred nim ne? a jak a co se ji v prubehu? diky jinak tem co si myslej ze si delaj prdel tak si ji nedelam to do ceho se poustim je dost narocny vim to ale asi si to stejne nedokazu predstavit, jinak vy co mate ty vtipny prupovidky ste to pro jistotu ani nezkusili a jen tak prudite co? p. s. az se bude te bavit vytrhavanim patniku jako ja a cabbage) ne ze by to byylo nejak tezky ale lehky to neni… sem potreboval sutry na skalku, tak sem sel do lesa hledal sutry … ty patniky byly am beste:-) jinak kupce moc diky… ty asi z prahy nejsi co..:ú

                0 0
                • kupce  

                  takže snad už máš jasno :) 1/ hcčko seženež na webu nejspíš za tu cenu zkus www.bikestore.cz to tam,a odečtou ti kreditove slevy a vyjde to tolik…jinak www.bikezone.cz jo ta čeština je jen pro jeden program CicloTrainer, ten je z nich pro trénink nejideálnější, opravdu dá se s tím dělat spousta věci… 2/ vyšetření určitě absolvuj minimálně ted, at víš jak na tom seš, a at mužeš na jaře udělat novy, a zjistit jesli už nejsi takový suchar, a zlepšil ses…uděla ti to každý doktor „s atestací na sport“..ale v Praze konkrétně to dělaj na dost místech…myslím,že na Bforu už to pražáci probírali, taxi zkus udělat nové tema, oni se určo ozvou…to vyšetření základní stojí 500± opravdu detailní, s komplexním přehledem o tvém sportovním stavu vyjde na 1200…čast hradí většinou pojištovna/tedy vím,že u nás to par klukum juniorum hradila z poloviny/..ale je to fakt nutnost, chceš li trenovat smysluplně a ne se placat dle pocitu…typu..jedeš do kopce..seš zadejchanej…a­ha…musím zpomalit…

                  3/trening sestavovat na dálku když nevím jake jsou tvé časové možnosti a tělesný schopnosti, ředhcozí zkušenosti je prakticky nemožný. teda aby k něčemu byl..

                  4/v pruběhu treningu především doplnovat cukry, především jednoduché ato ve fromě iont nápoju či energ.tyčinek(tam pozor na druh, některé jen zaplácají žaludek,a jejich vstřebání a následné učinkování muže zabrat i několik hodi!!)..před tréningem bys měl především jíst jídlo energeticky bohaté, ale přitom lehké s velkym zastoupením sacharidů…laicky řečeno, jsou pro to ideální špagety (bez kečupu), nebo uplně nejlevnější piškoty…

                  5/snad ti to zas pomohlo…ale kdybych si ted vsadil, tak určitě vyhraji sázku, že za rok touto dobou nebudeš pravidelně jezdit s tepákem, jest jen to co je netučné apod :)))

                  6/ jinak hodně štěsttí a jesli tě něco ještě zajímá ptej se…jako současný trenér junior a kadetu s tren.licenci toho vím hodně o metodice tréningu a rád obecně poradím

                  0 0
                  • Beeda  

                    bod 5. ze by jedna z motivacnich metod:-)), ale prikladam se take k sazce ze nebude, kurz 1:5 :-))

                    0 0
                  • luCas  

                    mrkni na svuj mail co uvadis v users, chtel bych taky helfnoutů:-)

                    0 0
                  • Meesha  

                    Takovej nazornej priklad, jak se to asi delat nema: Patek – pred zavodem: Kamoska mela svatbu, takze svatebni obed (Uzeny, veprovy, klobaska, bily a cerveny zeli + houskovy a bramborovy knedliky). Smozrejme porce jako svine. Dort uz sem odmitl. Pak rychle nakolo, protoze sem spechal do jednoho shopu. 20km naplno a zpatky sem se taky moc neudrzel. Pak pokracovala svatebni party a sel sem spat v jednu. Rano stavani v 6 a hura na maratonek… Taky ten vysledek tak vypadal! :-))

                    0 0
                    • McBlacky  

                      znám moc dobře :-) přeborníkem je ovšem Fousáč, dát si 14 piv a 6 panáků před závodem, ani bych nevstal :-)

                      0 0
                      • fousac  

                        co me tady drbes??? :)

                        ja nevim od koho chodi ve tri rano smsky: sem nasrot, nevim jestli dorazim…

                        :))

                        0 0
                        • Beeda  

                          Cau Fousac, a tohle te nenastve:-))))

                          Pinové pedály Feimin FP-A912 vyhává: McBlacky

                          Výherci gratulujeme

                          B.

                          0 0
                          • Luka  

                            Ku cemu pedaly ked nemash ram? :) Vid Fousi!

                            0 0
                          • fousac  

                            budiz mu to prano… :)

                            0 0
                          • McBlacky  

                            hele Beedo, víš že zrovna potřebuju skoro všechno jiný na bika kromě pedálů :-( ale co, zahazuju SPD, měnim rám za 17" a jdu jezdit trial, když už je mám…

                            0 0
          • lubos  

            To je takovy ten bazmek, kde si stoupnu, vhodim minci a zmeri mi vysku, vahu a pres drzadla do mne pusti stavu a vyplivne kolik mam tuku ? Jsem to jednou zkousel ..

            0 0
            • ddd - andy  

              A moc presny to neni..

              0 0
              • lubos  

                Asi ne. Na sportovnim vysetreni mi merili eletricky tuk na n-ruznych mistech. Ale zas tak moc se to myslim nelisilo. Jako orientacni zaklad to snad staci. Tak nejake jestli kolem 15,20,25,30,35,40% tuku … :)

                0 0
                • ddd - andy  

                  To jo, pro orientaci.. Ja pokud mam v zime pres 10% taxi rikam jexem tlustej :-) takze v sezone kdyz mam pod 5% pak chci velmi presne hodnoty..

                  0 0
                  • lubos  

                    To je jasny. To uz nejde merit jen tak od buka do buka. Jako ten prah co jsem si nechal zmerit, a doktorka odvolavajic se na atestaci mi nestydate tvrdila, ze mam anaerobni prah pri 2mmol.

                    0 0
          • hribik A1  

            tak tych 600 km naraz u netrenovaneho by som teda rad videl :-) pretoze som videl, ako to „obcasnym vyletnikom“ islo po prvej stovke, a to tam nebol ani ziadny extremny profil (1 kopec a nejaka drobotina)

            0 0
            • Jogador  

              Kurňa, přesně jsem čekal, že někdo na 5 let staré vlákno, sem naprosto neštastně vloženo,  odpoví, jen jsem netušil, zda to uděláš ty nebo wojtek:)

              0 0
              • hribik A1  

                ja viem ze je 5 rokov stare, tak som ho v podstate pre zabavu zacal citat, a ma zaujala jedna konkretna vec…to sa nesmie?

                0 0
          • Toutou  

            Neměl by někdo zdroj bodu 6/, konkrétně těch 600 km netrénovaného jedince?

            0 0
    • zirecek  

      brekeke, 100, :-)

      0 0
    • jecnak  

      Mno hledal jsem neco uplne jinyho a nasel tohle. Tak co chrte ;-)

      0 0
    • lempl  

      hoj lidicky nechtelo se mi zakladat: ZE STUDENTA XC CHRTEM . JAK? VITE O NEJAKEM TYMU? PART TWO :) ale mel bych opet nakej ten dotazek… na ktery mi odpovi jen B-F specialista;) pristi rok bych se konecne chtel pokusit o to zatrolene xc… trenink na xc se od treninku na marathony asi dost lisi (to ze oba hoblujou silnici snad zustava ;) spis by me zajimalo, jak se lisi pocatecni objemy, jak… proste jestli nekdo dokaze aspon trosicku srovnat treninky a popsat rozdily diky moc… lempl

      0 0
      • petebike  

        objemy jsou porad stejny, ty ti nikdo neodpare, akorat musis ziskat vybusnost, nejaky ty intervali – kratsi atd. vic ti rekne treba Andy, nebo nekdo kdo poradne jezdil ceskej pohar v Xc, ja jezdil jen jednu sezonu a byla to dobra skola…chce to i techniku a ne bez hlave jezdit…

        0 0
        • lempl  

          diky vim ze objemy sou a budou, spis mi slo o to jak je to s tema intenzitama… jak dlouho red zavodem se maj nabirat… jooo techniu budu muset hoooodne poladit :-( cil pro nastavajici sezonu je jasnej nevim jestli dosazitelnej ale je jasnej a to dojet aspon 1 xc bez kola… kategorie u23 ;)

          0 0
          • petebike  

            tohle ti rekne spis nejaky trener a nebo nekdo kdo ma uz nejaky plany doma, jinak k tomu Xc bez kola v U23 – docela si fandis, ALE tak to ma byt, vzhledem k tomu ze Elita a U23 jezdi spolu a je tam Kulhec,Skarny atd. tak to bude dost tezky, znam par lidi co jezdilo Open – driv Hobby kolem 5 fleku, pak sli jezdit Elitu a razem dostavali kolo :-(, ale bez motivace by to neslo, takze drzim pesti…XC uz neni pro me…

            0 0
          • petebike  

            jeste si polad kolo – to je hodne dulezity, na XC se pozna kazda prkotina ktera nechodi tak jak ma :-(

            0 0
            • lempl  

              muj zebrinak (rozumej marathon sfinx;) se na xc nehodi, strasne spatne toci… takze pudu do novyho ramu.. asi toho supa co ma jecnak, beeda… jestli ho nekde sezenu..:-/ no ja vim ze to neni prdel a mozna se to pristi rok nepovede:-( ale zase nevim s cim mensim bych tam mel jit… proste se budu snazit zajet co nejlip…:) technickej poddotaz;) kdyz dostanu kolo od elitaka, tak du z trate pryc, kdyz jezdim kategorii pod 23? no je to jedno, pac to kolo mi i kdokoliv jinej… nez elita.. :-(

              0 0
          • Meesha  

            konecne budu mit komu fandit! Zalozim ti Fanklub! :-D

            0 0
      • Beeda  

        tak

        1. mel jsi svou hlavu a promarnil sanci, holt komu neni rady tomu nen pomoci, ale zase davas Pha-Jested, takze si nejdriv srovnej co vlastne chces…
        2. ten ram co mam – S960 ja je typove spis martonskej, kdo umi ten umi i na sfinx ze:-)
        3. cus bus B:-)
        0 0
        • lempl  

          srovnat?? to prave vubec nevim…:D no to jo, ale myslim ze to my idealni neni… no zkusit to muzu;) no pristi rok bych chtel zkusit to xc, bez dlouhejch… asi i bez salky:-( ...... ....... lempl lemplem…

          0 0
        • jecnak  

          Pravdu mas… Lemplovi by pomohlo jedine vzit palickou pres hlavu. Pak by se mu mozna na chvili rozsvitilo.

          0 0
          • cabbage  

            pak by to ovšem nebyl lempl, ale biker jak pes, nebo něco podobnýho a vůbec… neni důležitý jak jezdíš, ale jak si o žíváš!;)

            0 0
    • jecnak  

      Hele tak mane si vzpominam, ze jsi mi rikal neco o tom ze prej netrenujes…

      0 0
    • versusio  

      stejně si myslím že v Elitě nezajede a stím že dostane kolo at počítá skoro na 100% teda pokud ještě předtím nezabalí. Totmujnázor

      0 0
      • McBlacky  

        já bych zase tak skeptickej nebyl. Lempl má hrozný výkyvy formy, ale když mu to sedne tak dokáže jet hrozivou kudlu – vím o čem mluvim. Sice jezdim relativně sračku, ale to jak mi občas naloží nechápu, zvlášť když jindy mu zase dám já.

        předpoklady má super. Čas, vrozený dispozice, techniku, relativně dobrý kolo, navíc mladý nezničený tělo – co bych za to dneska dal :)

        je jasný že k tomuhle všemu bude potřebovat kurevskou dávku vůle a tréninku. Ale to přece odlišuje ty nejlepší od nás ostatních…

        0 0
        • Meesha  

          otazka je jak dlouho to neznicitelny telo vydrzi nez ho Lempl znici :-) A jeste tu hlavu no…

          0 0
        • jecnak  

          je jasný že k tomuhle všemu bude potřebovat kurevskou dávku vůle a tréninku. Ale to přece odlišuje ty nejlepší od nás ostatních…

          Vazne mluvis o tom cloveku co si rika Lempl?

          0 0
          • McBlacky  

            měl by vědět do čeho jde. asi mu musí bejt jasný že kdyby to bylo snadný tak jezdíme všichni jak Lance :)

            0 0
        • Elwing  

          „tvrdá práce ti úspěch nezaručí, ale bez ní nemáš šanci na něj dosáhnout“

          až přestane dělat lemploviny ;)

          0 0
          • jecnak  

            Ja mam rad tohle >> Kdo chce ve sportu opravdu ve sportu něčeho dosáhnout, musí počítat s bolestivými tréninkovými metodami. Sebevětší objemy nemohou nahradit trénink, kdy je sportovci na zvraceni a myslí si, že je na pokraji svých sil. K vítězství se nepřichází po lehkých cestách. Každý skutečně špičkový výkon ve svém závěru představuje silovou práci. O výsledku pak rozhoduje jen hrubá síla a psychická odolnost sportovce. Proto i v tréninku je třeba pracovat na samé hranici vyčerpání. Neexistuje jiný způsob jak si svoji sílu a odolnost vyzkoušet a upevnit. //F. Conconi //

            0 0
            • Gorgov  

              Tak v tom případě bych Lempla teda nezatracoval:)

              0 0
            • McBlacky  

              mě se líbí „sportovec musí nenávidět sebe víc než svoje soupeře“ nevím kdo to řekl, ale myslím že to je docela pravda

              0 0
            • cabbage  

              jo, to mi lempl jednou posílal, dal za to hodně smajlíků a komentář: „takže nakonec je to zase jen hrubá síla“ (další kolona smajlíků) ;)

              0 0
            • raceman  

              tohle se mi libi ;-)

              0 0
      • petebike  

        pod tohle se muzu taky podepsat, pac vim co je to CP Xc a jak se tam jezdi…

        0 0
    • Medunka  

      Kruci, 201

      0 0
    • jecnak  

      Mam neblahy pocit, ze toto vlakno je opet s jarem aktualni :-D

      0 0
    • xshreck  

      Já bych prosím chtěl taky být XC chrt .-)))

      0 0
      • HROOLI  

        Tak makej :=D

        0 0
        • Biker jak Pes  

          ten smajlík vypadá jak Hitler :-D

          :o=|

          0 0
        • xshreck  

          makám, snažím se :-) ale chtělo by to nějakou podporu :D Kdo by mi poradil co a jak před závodem ( nepsorat si to jak před rohálovskou .-))) )

          Jak trénovat, někoho kdo mi pomože se startovným … :D

          0 0
          • jIrI___  

            Až budeš mít výsledky, tak se tohodle všeho možná dočkáš :)

            0 0
            • M13  

              To je začarovanej kruh, aby měl výsledky potřeboval by vědět co jak před závody, ale co a jak před závody mu někdo poradí až bude mít výsledky :)

              0 0
              • Chaingang  

                Poradit mu někdo poradí snad i bez výsledků. Ale těžko mu někdo hned něco zaplatí…

                0 0
                • Beeda  

                  tak tak, neni to hop na kolo a je uz mistrem, a v tom je kolo spravedlivy:-D

                  0 0
            • xshreck  

              dobré výsledky = co? :(

              zatím to semnou vypadá takhle … ale vím že dělám hodně chyb :(( http://www.sportave.com/…isera-ondrej

              0 0
              • nox159  

                ja vim v cem delas chybu kdybys jel v prvnim zavode rychleji cca o 18min tak by bylo vsechn ok :D

                to same plati o druhem zavode ale tam stacilo byt rychlejsi jen o 10 min ;-)

                0 0
                • xshreck  

                  :) jojo, v prvním možná stačilo nestartovat z konce :D

                  v druhém abych půl kiláku neběžel :D:D:D

                  a třetí jsem totálně posral, přetrénovaný :D:D na šecko mám výmluvu! Proto bych nejradši aby mi někdo pomohl udělat zázemí atd :)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Kdyby, kdyby… Na to se nehraje ;). Musíš být buďto fest vidět nebo mít známosti na správných místech. Bez toho to asi moc nepůjde.

                    0 0
                    • xshreck  

                      (proto tam jsou ty smajlíci :D )

                      Já vím, jendou to třeba ale přijde :)) :D známých právě moc nemám, viditelný taky nejsu :D maximálně na foru :D:D:D

                      0 0
                  • nox159  

                    na zazemi se vyser, udelej si testy nech si udelat plan a jezdi ;-)

                    0 0
                    • xshreck  

                      toš jezdím trošku víc teprv půl roku … testy bych si udělal až s pořízením vlastního tepáku. šecko bude, jednou.

                      Btw někde v okolí zlína – nevíte kde se ty testy dělaj?:D

                      0 0
                      • McBlacky  

                        já bych nejdřív dva roky jezdil a pak se začal zajímat o plán a testy

                        0 0
                        • xshreck  

                          Proc myslis.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            protože potřebuješ základ od kterého se odrazit. Když jezdíš tak krátce tak jakékoli větší ježdění bude znamenat nárůst formy a nemá smysl za to platit. To má smysl až v bodě, kdy začneš mít pocit, že už se nezlepšuješ.

                            teď ti bude stačit nejezdit jako magor pořád podlahu, dát 2× týdně 4–6 hodin, 3× 2–3 hodiny a 1× 1–2 hod se dnem volna.

                            0 0
                            • martin_bakov  

                              a jednou za mesic si dej volnejsi tejden kde si dej 2–3 dny volna a klidne si zasportujes jinak at z toho kola nezblbnes.

                              0 0
                            • jecnak  

                              Pokud nebude blbej a tu krabicku si nekoupi jen aby ji mel, tak mu prave celkem pomuze nejezdit tu podlahu. Vime jak jezdil Lempl a ze prave na to doplatil.

                              0 0
                              • HROOLI  

                                Taky jsem ty peníze radši použil na něco jiného. Teďka jezdím zatím asi rok a půl a smysluplně a správně až od listopadu, takže taky nemá smysl něco platit za testy. Možná něco zkusím po příští sezóně, když letošní zimu budu mega moc švihat + hodně hodin na válcích k tomu .

                                0 0
                                • jecnak  

                                  Tepak se da koupit za par stovek. Pripadne se nam doma jeden vali tak za flasku vina je k dispozici. Pri cene ostatnich nakladu spojenych s provozem kola mi to prijde jako minimalni investice.

                                  0 0
                              • Paja  

                                a co se stalo s lemplem?

                                0 0
                          • jecnak  

                            Protoze potrebujes zkusenosti. Na druhou stranu podle me tepakem nic nezkazis. Stejne ale pocitej, ze bez dvou az tri let pravidelneho jezdeni se nahoru nedostanes. To co ted jezdis je diky mladi a snaze.

                            0 0
                            • xshreck  

                              No, nejezdím … jezdil jsem i předtím ale to jsem najezdil máálo. Do toho nějaké ty jiné sporty, chodím občas plavat. Dík za rady, podlahu furt nejezdím – spíš to střídám. Někdy si dám extra dlouhé lemra trasy, někdy kratší rychlejší. Podle nálady a jak se cítím.

                              Tepák si du teď nastavit a jdu to zkoušet. Já chtěl ty testy hlavně kvůli tomu abych si zjistil hodnoty, ale co jsem tak študoval že by stačilo pro orientační měření spší vyjet nějaké prudší kopečky a podle toho si to odvodit… tak uvidím jak to dopadne :)

                              0 0
                              • jecnak  

                                Hledej Conconiho test a pak si procti fyziologickou poradnu na kpo.cz. To druhe studuj minimalne 3×. A pak se tim hlavne rid.

                                0 0
                                • xshreck  

                                  conconiho test – podle něj mám max tepovku kolem 190 … vyšel mi zajímavý graf :) Teď jdu nastudovat to druhé

                                  0 0
                              • HROOLI  

                                Na to je myslím nejlepší běh. Najdeš si dlouhý kopec, do kterého naběhneš a pořád plynule zrychlueš a běžíš do doby, než ti úplně dojde.Tam máš max. tep.

                                0 0
                                • xshreck  

                                  běhat mě nikdo nedonutí :-!!! ensnáším to :((( to radši vyflusnu duši na kole

                                  0 0
                                  • HROOLI  

                                    Já jsem přes zimu naběhal hodně, je to super.Při prvním běhu 8 km , totálně ko, a pak postupem času 20 km v pohodě přes kopce, lesem, fakt krása ve sněhu běžet, podle stop od srnek .. :)

                                    0 0
                                    • Lada,s  

                                      Nápodobně. Nejhorší jsou začátky, ale když si pak člověk najde takové tempo které mu vyhovuje tak je to super. A na rozdíl od kola mě nevadilo běhat při sněžení atd :-)

                                      0 0
                                      • HROOLI  

                                        jj,přesně tak.. Nejvíc luxus běhy v –10 , v chumelenici, pod zasněženými stromy, mimo cesty, uprostřed lesa,přeskakovat potůčky, přijít domů a sníst půlku cukroví :D

                                        0 0
                                        • martin_bakov  

                                          tak tak

                                          0 0
                                        • vrazdit  

                                          To zni tak dobre, ze bych skoro zacal behat… :))

                                          0 0
                                          • HROOLI  

                                            určitě :-) jen si pořiď nějaké boty, do terénu to chce crossové , já mám tyhle a maximální spokojenost http://www.ponek.sk/…uct_info.php?…

                                            0 0
                                          • Biker jak Pes  

                                            Ono to hlavně ve skutečnosti taková pohádka není. :-D

                                            Loni v zimě jsem šel na delší výběh. Když jsem byl cca hodinu od baráku, tak mě chytlo neskutečné ******. Ale takové, jako nikdy v životě. Musel jsem se otočit a letět domů. Takové pichy jsem už dlouho neběžel. Neposral jsem se… :-D

                                            0 0
                                            • martin_bakov  

                                              smrkova vetvicka by to vyresila na miste :D

                                              0 0
                                              • Biker jak Pes  

                                                Moje prdel nemá ráda středověk. Já už brečím, když místo toaleťáku je jenom takové to staré struhadlo, které se prodávalo za komunistů. :-D

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  jj, taťka ho má taky rád. Vždycky říká, že aby si člověk po použití tohodle kvalitního hajzláku musel tahat z ****** třísky :-D

                                                  0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Však na koleji už jsem si musel zvykat. Tam jsme koupili na začátku semestru balení asi 50 rolí tady toho masochismu a bylo vystaráno. :-D

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    nesmis srat desetkrat denne. typicky jedno hovno po ranu a do druhyho dne ti kadimil zregeneruje ;-).

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    :-)) to si musím napsat do poznámkového bločku

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Kadimil :-D

                                                    Když ono to jde těžko, já jdu jeden den třeba 5× během dopoledne a pak 4 dny nejdu vůbec… :-D

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    zajímavý metabolismus

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tomu serika buffer:) Zkus se pred a po zvazit at vidis jak moc se vyseres zpodoby:D

                                                    Jinak teda ja po posledni vyzidce, kterou jsem odjel na vodu a dva banany, mel nejak nafoukly bachor…az sem se bal, ze mi to prozere perinu jaky to byl kvalitni matros…

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    To se mi stává běžně po dlouhém tréninku. Hlavně na jaře, jak jezdím bez jídla. :-D Břicho se ti nafoukne, protože v něm nic nemáš a pak to jen lítá ven… :-D

                                                    0 0
                                            • HROOLI  

                                              to znám :D

                                              0 0
                                            • hribik A1  

                                              preto máš behať do lesa a nie v meste. stromovému porastu ani medveďom to zas toľko nevadí, keď to urobíš rovno tam

                                              0 0
                                      • HROOLI  

                                        A co jsem nejvíc do teď nepochopil. K večeru mě začlo pálit v krku i při polykání. Druhý den jsem odpoledne běžel 15 km v –10 a nehorázném uráganu. Vůbec jsem nemohl dýchat, přes pusu jsem si musel natáhnout rolák,at se aspon nadechnu.. Domů jsem doběhl s obavami, co to se mnou udělá. Druhý den nebyla po bolestech ani stopa ..

                                        0 0
                                    • jIrI___  

                                      Bohatě mi stačí běžet 20 m na šalinu, jsem skromný :-D. Běhání je zlo.

                                      0 0
                        • nox159  

                          s timhle bych nesouhlasil,

                          mi testy a vedeni dalo děsně moc tedla lituju toho ze jsem do toho nesel drive… hlavne poznani vlastniho tela… jak se kdy chova, co to znamena… par knizek jsem o tom precetl… ale nedalo mi to tolik jako kdyz muzu cokoli resit s nekym kdo tomu rozumi…

                          za me je to nejlepsi investice jakou jsem v oblasti cyklistiky udelal ( teda az po teleskopicke sedlovce ;-)

                          ( jen muj nazor :)

                          0 0
                          • xshreck  

                            Jsem na vážkách :) hoši tak co! :D Já bych do toho ještě klidně i něco investoval, pokud mi to pomůže … :) hlavně mě i zajímá jak na tom budu podle toho doktora či tak.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Zátěžový testy se určitě hodí, ty bych doporučil. Tréninkový plán podle mě na začátku moc smyslu nemá, pokud aspoň trochu víš, jak na to (což po nastudování KPO vědět budeš) a máš trochu vůle se vykopat ven trénovat, i když nejsou úplně ideální podmínky.

                              0 0
                              • nox159  

                                a máš trochu vůle se vykopat ven trénovat, i když nejsou úplně ideální podmínky. – tohle mi delalo bez planu značné problemy… :D

                                mel jsem jedno obdobi kdy mi to nejak nejelo a rikal jsem si ze kdyz nevim jak trenovat tak nebudu trenovat vubec a vysral jsem se na to uplne ( doba cca před rokem po uraze :D )

                                0 0
                            • nox159  

                              jako ja ti rikam jen svuj nazor…

                              blacky ma najeto vyrazne vice a taky tomu vic rozumi…

                              nevim jak na tom budu fyzicky oproti tobe – rekl bych ze na tom budes o trochu lip nez ja ( na tak dlouhych trasach jak ty bych zdechl a na kratsich bych te mozna dal ale to neni treba resit )

                              jinak vychazi me to vychazi na cca 10k rocne coz mi neprijde tolik ale kdyz clovek studuje a neždíma rodice tak to je celkem dost no…

                              0 0
                              • xshreck  

                                Jojo, právěže vím že blacky do toho dělá.

                                Já ti nevím, zase říct že na dlouhé bys mě dal a na krátké ne – ono by to mohlo být třeba i naopak.

                                Např dneska jsem se nějak zamyslel a jel jsem, jel a jel … až jsem místo 50km měl 125 :)) http://sportypal.com/…ails/1165854

                                Tam je možná i vidět jak jsem zkoušel měřit ty tepy(napajedla-otrokovice a pak ještě za otrokovicema), začínal jsem od 25 a končil u 42 .. .víc jsem neutočil :(

                                Jinak mám to jak ty, študuju a plánuju kolem 10k najet. Dneska jsem se přehoupl přes 5k na biku, další litr mám na druhejch verglech. leze to do peněz :( Aspoň závody mi naši sponzorujou, teda nějaké. Proto kdyby to šlo ještě nějak zefektivnit… byl bych jen rád.

                                jakef: kpo budu studovat zítra, je tam toho kopa a ještě větší kopa. Teď se půjdu tak max učit :(

                                0 0
                                • nox159  

                                  nestuduju a myslel jsem 10 000,– za ten treninkovy plan…

                                  jestli se vlezu s najezdem do 10k km to fakt nevim, v praci koncim v 5 takze abych najizdel 5h… to fakt nehrozi… a pres vikend jdu radeji blbout na fulovi takze z toho km zadne :D

                                  btw: to tvoje mereni tepu nechapu vubec :D

                                  0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Já jsem 4 roky závodil bez testů a bez víceméně bez trenéra. Info akorát co jsem načetl, nasbíral od známých lepších cyklistů, atd…

                              A to jsem závodil docela obstojně. Krále 200km jsem dal na 7. místě celkově. Takže je to jenom na tobě.

                              Pokud budeš trénovat sám, poznáš pořádně své tělo a budeš vědět, jak se chová v jakých situacích. Pak můžeš hodně vyčíst… K tomu se trochu hodí testy. S plánem už to bude horší. Budeš se nutit do tréninku, i když budeš vědět, že se dneska necítíš.

                              Ale jak chceš… :-)

                              0 0
                              • McBlacky  

                                myslím si to samé. Než se nechat efektivně ale v podstatě tupě vodit je lepší -pokud se tomu chce věnovat déle se stabilní výkonností- začít si zlehka sám a prošlápnout si cestičku vlastníma zkušenostma. Pak ho jen tak něco nepřekvapí a hlavně posílí hlavu, což dělá ve finále v závodě obrovské rozdíly.

                                0 0
                                • xshreck  

                                  Takže pokud bych chtěl profesionálně, jít do testů. Pokud jako jen tak pro zábavu + být trocha lepší = radši zkoušet co si můžu dovolit a zkoušet se zlepšovat? Tak to myslíš? :)

                                  Např že jedu delší trasu a pak si budu na sobě zkoušet, jak rychle můžu jet do výjezdů, abych ujel potom ještě dalších 30km do cíle apod?

                                  0 0
                              • Zerocool  

                                když máš aspoň trochu vlohy, tak se zlepšuješ i bez plánů a testů dlouho…

                                když nemáš vlohy, tak se ani s plánem moc nezlepšíš a navíc se ti zhnusí kolo a trénink, protože očekáváš víc, a ono pořad nic, pořád jezdíš kolem stovky (třeba v kolopro)

                                je to hlavně o tom být soudný, přijmout třeba i krutou pravdu o svých predispozicích, a že těm dobrým (nejlepším) nebudeš nikdy stíhat a kolo si užívat…tož asi tak

                                0 0
                                • Sipal  

                                  Každej to má jinak, pro mě je první stovka v kolopro naopak super umístění, na to už přece jen musíš mít něco natrénováno. Já to teda dávám jen na dlouhých, kde o moc víc lidí ani nejede ;-).

                                  0 0
                                • McBlacky  

                                  to je taky fakt, psaný trénink dokáže dost otrávit.

                                  Musí se to brát tak, že ten opruz celý týden je podřízen tomu, aby mi to v sobotu jelo.

                                  jinak :/

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    i psany trenink se da lehce doupravit podle chuti… ne ? ;-)

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Jako myslíš se na něj vy…t? :-)

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        jj nekdy je to treba :D

                                        jinak dneska mam jet silnici 150 min v zdv (rovina) + do toho silove intervaly na hranici ANP nebo lehce nad ni (v kopcich)…

                                        ale dam si fula na singlech si dam ZDV (rovina)do kopce si dam ty intervaly a z kopce si to uziju :)

                                        tepy nemam problem udrzet tam kde maji byt…

                                        na silnici bych vic natrenoval ale na fulovi si to uziju tak neresim a beru fula ( a jeste k tomu dost fouka tak jedu radeji do lesa ;-)

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          a za pár let se dopracuješ k tomu že tepák zahodíš, budeš jezdit napohodu ve skupině lidí s různou výkonnosti a v půlce švihu na fullech si dáte jedno dvě pivka v oblíbené hospodě s výhledem na kopečky.

                                          ČR je dle mého dost abnormální počtem závodů a hlavně počtem lidí co to „žerou“, přestože z toho nic nemají.

                                          0 0
                                          • vrazdit  

                                            velka pravda…

                                            pro me je bike predevsim o zabave a parte kamaradu, vyjet nekam do hor na poradnou bajkovacku a tak… ale celkem svizne, ne zadne pluzeni :)

                                            s tim poctem zavodu me to nenapadlo, ale je pravda ze jsou toho neskutecne mrte…

                                            ps: ja jsem nikdy teda jako nezavodil, jen maratony obcas a ne na vysledek

                                            0 0
                                          • nox159  

                                            zkusit se ma všechno… ;-)

                                            zkusim to pokud se za 3 roky nedostanu tam kam chcu a neuvidim to realne ze by se dal dostat dalo tak na zavody uplne kašlu…

                                            ale nechci se na to vykaslat ted a pak si rikat proc jsem to aspon nezkusil… :)

                                            0 0
                                            • McBlacky  

                                              určitě to zkus, ale nedři to za každou cenu.

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                vsak ne… ale zatim je zlepseni s kazdou sezonou ******** velke takze zkusim kdy se to zastavi…

                                                pokud se vykašlu na zavody jdu do endura…

                                                0 0
                                          • xshreck  

                                            To mi někoho připomíná .-)))

                                            0 0
                              • HROOLI  

                                A letos budeš do pětky ,ne ? Jak vidím ty tvé průměry v kopcích :D

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Už tehda to mohlo být 4. místo, ale trochu jsem si to pohnojil takticky. Letos chci bednu. :-)

                                  0 0
                                  • HROOLI  

                                    Tak to ti držím palce .

                                    0 0
                                  • HROOLI  

                                    Když už jsme u toho, tak trochu offtopic dotaz..Můžeš mi říct, jak je možné,že Ježek s jednou nohou loni vyhrál Mamuta ? Proti zdravům závodníkům ?

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Má na to prostě… :-)

                                      Ježek je borec, strašně ho obdivuju. Letos jsem za ním byl „jenom“ 3 minuty, i když je hodně blbé se takhle srovnávat s beznohým.

                                      Dokonce, myslím, že dva roky zpátky, zůstával na zimu v Austrálii a tam závodil s profíkama jako Robbie McEwen apod… :-) Tak si to přeber :-)

                                      0 0
                                      • xshreck  

                                        Taky jsem na to koukal … šílenec :) klobouk dolů …

                                        0 0
                                      • prvniodkonce  

                                        Jirka tam byl i tuhle zimu. Je to profík se vším všudy a nandavá si pořádně. Není opravdu ostuda s ním prohrát, normální amatér nemá šanci ho porazit.

                                        0 0
                                      • HROOLI  

                                        Určitě má tu zrdavou nehu nezkutečně vypracovanou a oproti druhým … Ale to není o tom,že na to má. Hold dře ,dře,dře,dře,dře. Někde jsem s ním viděl rozhovor a říkal,že prostě trénuje více,něž jeho soupěři ..Je to bůh.

                                        0 0
                  • HROOLI  

                    To máš ještě dobré .. :-)

                    0 0
    • Baba-Ji  

      Zdravím, potřebuju do nějakého, jakéhokoliv, týmu kvůli získání licence (kvůli závodu v zahraničí). Licenci si zaplatím, rozumnému klubovému příspěvku se nebráním.

      Jen doplním, že se u mě nejedná o XC, ale spíš Enduro ježdění.

      Upřednostňuju Brno, ale není to podmínkou.

      0 0
    • Medunka  

      POPOJEDEM NE?

      0 0
      • celevra  

        musim říct, že za dlouhejch studijních večerů tohle vlákno rád pročtu, asi moje nej na BF :)) jinak já to taky teda tady hodim do placu.. CHCI BÝT CHRT! :D moje výsledky: http://sportave.com/…hofman-lukas?1.1

        za ty letos 3 roky sem zjistil jednu věc, a to že na xc vždy dostanu hrozně na prdel i od lidí, co na 1/2×cm a xcm sem schopnej v poho zajet, kde je chyba? :)) No takže pokud někdo poradí, jak se zlepšit, abych nejezdil tužku, budu rád.. a mentálně na to mám! :D

        0 0
      • cabbage  

        Jo, lempl prej dal po letech dohromady kolo, tedy skoro..:o)

        0 0
    • Jetson  

      Když to čtu, radši ještě chvíli zustaň u toho studia abys nakonec neskončil u šlapání bez pedálů.;-)

      Jo a jak to dopadlo?

      0 0
    • xshreck  

      Já či takýýý

      0 0
    • petebike  

      jó podzimní večery u BF :-)

      0 0
    • black.horse  

      Tak jak to dopadlo? Jsem koukal na Svěťák do výsledků a nikde nic? :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.