• Jarous1

    Zdravím všechny „postižené“… Mám teď menší dilema. Do sezóny chci koupit nový bike a dal jsem si limit max. 15k-16k Kč. Nevím teď ale, jestli se mám v této cenové kategorii zajímat o kola s kotoučovými brzdami… Moc bych je chtěl, ale jako u všeho jiného – něco za něco. Když to má kotoučovky, tak ta ostatní výbava není nic extra ( max. Alivio + vidle SR Suntour apod. ) a když by se mi líbila výbava, tak to kotoučovky samozřejmě nemá… Mohl byste mi někdo poradit ? Nejsem zase nějaký moc velký biker – „závodník“, ale chtěl bych dostat za ty omezené finance pokud možno to nejlepší…

    Zatím jsem uvažoval o:

    Merida Matts Sport 300 Disc, model '04– 14990,– Merida Matts Sport 300, model '04 – 12500,– Merida Kalahari 590 Disc, model '04 – 11000,–

    Mongoose Rockadile LED, model '04 – 12200,– Mongoose Rockadile LEX, model '04 – 13500,– Mongoose Rockadile LED, model '03 – ??? Mongoose Rockadile LEX, model '03 – _15000,–

    Kelly's Magnus, model '04 – _15000,– Kelly's Salamander, model '04 – _12–13000,–

    Schwinn Mesa GSD, model '04 – 13500,–

    A prosím, neraďte mi současné různé akce a výprodeje, ty peníze budu mít bohužel až v dubnu nebo v květnu… :-(

    Jinak předem dík každému, kdo mi k tomu dokáže něco říct.

    0 0
    • mastihuba  

      mrkni do názorů ( vidle vs. kotouce ) v této cenové relaci bych do kola s kotouči nešel. Já bych doporučil něco na aliviu s véčkama. Ve finále si to ale stejně rozhodneš sám. Přeju š?astnou ruku při výběru.

      0 0
      • Žanek  

        Přesně tak. Za ty prachy se dají koupit i kola na Deoréčku, ale já osobně bych bral raději to Alivko. S Deore nemám dobré zkušenosti a pokud nezávodíš, tak to 8 rychlostí stačí. Nehledě na nižší provozní náklady. Raději si připla? za vidlici…A kotou­če NE!!

        0 0
        • mastihuba  

          moje řeč, na deorečku sem nikdy neviděl nic převratnýho ušetříl by na kotoučích a deore a ty love elegantně přesunout na něco jinýho( za to má SPD i s botama.)

          0 0
          • Staenly  

            No me se deore docela libilo, kdyz sem ho mel. Ale nez kotouc bych taky radeji bral lepsi vidli. V teto cenove kategorii by ty kotouce asi nebyli nic moc…

            0 0
    • scourge  

      právě řeším stejný problém a asi si koupím meridu sport 500, která je v deore a s uzamikatelnou vidlou (u nás ji mají za 15.5k ale nekde sem ji viděl i za 15)

      0 0
    • Roman  

      Minulý týden jsem to pomáhal řešit sestře. Za 16.000,– si odnesla kolečko Meridu s véčkama a s „upravenou“ výbavou. Kdybych ji tam nechal kotouče, tak by z toho sice měla „módní pocit“, ale už by neměla „posilněnou“ výbavu.

      Odborně ohodnotila kolo slovy: „moc pěkná barva a ladí mi i k přilbě“.

      Myslím, že to vystihla přesně – má z toho kola radost a jestli někdo jiný nutně potřebuje kotoučovky na kole do 10K a bude z toho kola mít radost, tak mu tu radost z toho kola přeji!

      0 0
    • bikemanx  

      Přesně, pryč s kotoučema (teda do těch 10 tis jak říkáte)

      0 0
    • Meesha  

      Asi se budu opakovat, ale sel bych do RM Tsunami. Na akcebike.cz ho maj bud za 15690 se Suntour nebo za 17600 s Bombrem… Pokud pocitas, ze na tom budes jezdit alespon rok, tak bych prihodil tech 1500 a vzdal bych toho s bombrem. Budes mit nesrovnatelne lepsi kolo s kvalitni vidli…

      0 0
    • zwwak  

      U mě je ještě hodně důležitý, aby se mi líbílo ( barva, design, detaily ).Při řešení otázky kvalita nebo design vyberu radši design.Tak a? se ti taky hlavně líbí. Kotoučovky ožel, stejně je pro brždění rozhodující adheze penumatiky a podkladu.To zvládnou véčka hravě.

      0 0
    • Tommy  

      Neodpustím si oblíbené RAVO v téhle kategorii jsou asi tři rozumné modely… staví je PROGRESS CYCLE

      0 0
      • zwwak  

        Ravo má moje dítě ( bylo levný )a je lehounký a dobrý. Souhlasím.

        0 0
        • Lišák  

          Tvoje dítě bylo levný? :-)) Neboj-při provozu se ti prodraží… :-))

          0 0
          • Moom  

            Omyl, tady jde o unos, Ravo mu uneslo dite, ktere bylo jeste navic levne! Uz jsi to hlasil na policii?

            0 0
    • Jarous1  

      Dík všem za podnětné názory…

      Zatím to u mne vyhrává Merida Matts Sport 300 Disc, model '04… Je komplet v Alivku, kotoučovky jsou údajně taky Shimano Alivio… Jenom mně tam drásá ta vidle. Je tam Suntour XC-60M. Vzhledem k tomu, že jsem zatím jezdil jenom RST Cappa TL, tak nevim co mohu od téhle očekávat. Nejlepší na tom je, že na fotce od výrobce je pravděpodobně vyfocená úplně jiná, než je psaná v parametrech…:-)

      Jo, a abych byl upřímný – kolo si vybírám nejdřív podle ceny, pak podle výbavy a nakonec samozřejmě podle designu… Takže ty už vícekrát zmiňované kotoučovky bych tam chtěl mít spíš už kvůli frajeřině…;-) Pohybuji se mezi lidmi, kteří kolům rozumějí ještě míň než já nebo vůbec. Těžko budu nějakému analfabetovi vysvětlovat, proč to moje kolo stálo 20.000 Kč jenom kvůli vidlici… To tam radši nechám ty kotoučovky „na efekt“ a časem (až budou další penízky) tu vidlici vyměním za něco lepšího… Stejně si toho pak nikdo nevšimne… Těch kotoučovek myslím, že jo…

      Tak, doufám, že jsem se tu teď úplně ztrapnil a odepsal…;-) Kolo mám jen jako občasnou zábavu, loni jsem od dubna do října najezdil jen 1800 km. Víc jsem nestihl a takový fanatik taky zase nejsem.

      0 0
      • lubos  

        V pohode, jezdit pro radost je dulezite.

        0 0
      • fotis  

        V tom pripade nemas co stratit. Ked jazdis len par krat do mesiaca, tak ti ten bike vydrzi minimalne 5 rokov. Kludne s tym mozes jazdit nejake XC a maraton, ten bike to vydrzi.

        0 0
      • borda  

        člověče, ja teda nevím, ale podle mě toho s kotoučovkama alivio moc nenafrajeříš… a chtit na kole kotoučovky na kole proto aby si toho někdo všimnul? to mi přijde trošku ujety. To si kup radši ty našlapy a tretry.

        0 0
      • kOmE  

        jen aby jsi stihl zajet ty kotouce nez prijde dalsi zima :-)

        0 0
      • preacher  

        A co takhle Merida Sport 500???

        0 0
    • mastihuba  

      no nevim. Ja sem začal z uplně opačnýho konce. 15 000kč tvrdý kolo bez vidle STX RC potom upgreid na nášlapy potom teprvá slušná vidle.

      Známej se mě strašně divil co na tom kole je tak drahý, když von má za 12000 celovod­pružený.

      Tož tak – život je otázka priorit.

      0 0
      • Žanek  

        Seš můj člověk! Já kolo koupil i s vidlí a tu jsem, ludru, obratem prodal a koupil nášlapy a boty…

        0 0
        • mastihuba  

          jo ještě jedna věc. Úplně stejně sem se ptal před sedmi lety a dneska su rád že sem poslech a teď mám slušnýho zimáka.

          0 0
    • Picaso  

      Pokud ty kotoucovky v teto cenove relaci opravdu chces,doporucuji toho Schwinna s Hayesama,osmi kolo bohate staci,dostavas perfektni ram,jehoz technologie spadla z lonskych Moabu,coz jsou spickovy modely od Schwinna,zbyde ti 15stovek,pokus se zbavit ty Suntourky a pridej ty usetreny prachy na lepsi vidli a mas bika jako vino.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        No ale mechanicky Hayesy…no nic moc:( Teda aspon HMX 1.

        0 0
        • Jarous1  

          Tohle kolo má HMX 2. Ale stejně nevím, co mám od nich očekávat…;-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Snad jenom MX2, ne? Ale ja ti rozumim :) Jenom se v tom casto chybuje:)

            0 0
            • Jarous1  

              Opsal jsem, to co bylo na firemních stránkách Schwinnu u kola Mesa GSD…

              Front Brake Hayes HMX-2 mechanical disc w/ 6" rotor Rear Brake Hayes HMX-2 mechanical disc w/ 6" rotor

              Tak nevim…

              Jsou použitelný ?

              0 0
              • Picaso  

                Urcite,pokud po kotoucovkach v tehle cenove relaci touzis nemel by jsi litovat.

                0 0
                • borda  

                  prostě si nemůžu pomoct, ale vyvra?te mi, že kotoučovky v tyhle cenovy relaci jsou úplnej nesmysl

                  0 0
                  • RomanH  

                    Mas pravdu, ale pokud jde nekomu o image… ;o)

                    0 0
                  • mastihuba  

                    nema cenu ti to vyvracet viz. výše viz. viz kolo do 20kk. Pořád stejná písnička.

                    0 0
                    • jakub  

                      Ja uz to nemuzu vydrzet, zajed si do supermarketu, tam maj fajn kola, určitě si mezi nimi človek jako Ty vybere, dokonce tam sezens i celopero za dost rozumnou cenu – budes mit na kole fajn design – fakt nechapu lidi, co radsi utratej za design nez za (aspon) relativni kvalitu, v tech supremarketech to bude pro tebe to pravy – dokonce maj na nakych uz i kotouce jak ty hrozne potrebujes a usetris aspon 6 tisic to je good nabídka ne? je potreba shanet v trosku jinych shopech (-:. I moje sqav pochopila, ze je lepsi utratit za kvalitu nez za design a to je co rict.

                      0 0
                      • enjoy  

                        jenze ty ses nedokazal vzit do situace cloveka kterymu je to jedno,moc toho nenajezdi,bike neni jeho prioritni zalezitost.to mas jako bike moji holky,je to supermarketovka znacky attack:-) za 11 tisic,ma to uplne desnou vidli znacky merida:-),mela vakl uz snad nova a ja jsem ji to kolo presto v klidu schvalil.jezdi se ji na tom skvele protoze od toho nechce to co ja a bohate si s tim vystaci.co jsem vypozoroval tak jediny na co se diva je ze vidlice pruzi,razeni jde krasne(prehazka acera,razeni alivio) a to jako fakt:-) a ze kolo pekne jede(protoze tam ma semislicky rubena),to je cely.

                        0 0
    • Jane  

      Tak jo, od roku 2001 mám Meridu Kalahari 570 SX. Tehdy stála 12000 Kč a výbava Acera, vidle Top Gun. Co k tomu říci… Jako první odešly pedály – měly hliníkové tělo a při pádu prasklo. Takže určitě celokovové. Vidle s elastomery nestojí za nic. Přehazka Acera taky mnoho nevydržela, takže ji nahradilo Deore. A teď o víkendu jsem zjistila, že je rozbitá zadní brzdová čelist. Jinak se na tom dá jezdit, jenže je to těžký jako prase. Kdybych teď vybírala kolo, rozhodně bych ho chtěla bez kotoučů, nebo? je mým cílem mít kolo relativně lehké, se snadnou údržbou a brzdové špalky stojí pár korun. A takové Avidy jsou pěkné a myslím i dobré brzdy. Však taky nová brzdová čelist bude Avid Single Digit Ti (je to součást přestavby). Z vidlí by to chtělo min. Bombera, ale to by sis musel zřejmě připlatit. A na kotoučovkách bych netrvala, nebo? si myslím, že v takové cenové třídě budou efektivnější véčka. Mrkla jsem na chvíli na stránky Meridy a zamlouvá se mi model Merida Sport 500. Hlavně si vyber správnou velikost, přehazku min. Deore a pak to kolo nikde a nikdy nenechávej bez dozoru nebo ti ho parchanti ukradnou.

      0 0
      • enjoy  

        celokovove myslis ocelove?protoze hlinik je at se ti to libi nebo ne taky kov:-) jinak budou ty avidy vypadat pekne na tom top gunu:-) ale to je asi taky soucast prestavby,bych si typnul:-) deore bych neradil.alivio urcite staci a je to osmycka.jednou by se mu mohlo stat ze zjisti kolik penez dava zbytecne za retezy atd.ale buhvi jestli s nejakou vymenou cehokoliv vubec pocita.

        0 0
        • Jane  

          Chybička se vloudila. Pedály měly samozřejmě plastové tělo. Koupě brzdové čelisti Avid SD SL nebyla v plánu. Prostě to odešlo. A na svoje kolo jsem si naplánovala takové brzdy a už nechci dělat žádné kompromisy. Doma mi momentálně leží již sestavené přední kolo dle představ a nové pláště. Ještě „potřebuji“ dokoupit nožní pumpu s nanometrem – asi to bude od Park Toolu – je docela pěkná. Pak musím znovuobnovit pohon – nové kliky (RF Tubine), převodníky (Gebhardt), osa ISIS, kazeta (Sram 5). No, a poté by bylo fajn asi zkompletovat ty Avidy. Ale to ještě uvidím, protože jsem měla v plánu začít konečně šetřit na rám. Zatím vede Merida Magnesium Elite, ke které bych časem ráda viděla min. základního SIDa, a to hlavně kvůli nabízeným zdvihům – takže doufám, že to během několika let měnit nebudou. O 100 mm zdvihy nemám žádný zájem. Pro mě je to zbytečné. A jinak jsem rozhodnuta zůstat u 24 rychlostí tak dlouho, dokud to bude možné. Řazení k nim mám Shi LX 24 speed. Měniče by měly být XT (budou-li kompatibilní), převodníky Gebhardt, kazeta Sram 5 a řetěz Sram PC 58. A nebo se jednoho krásného dne naštvu a přejdu na devítkový Sram – Dualy od Shimana na moje kole nesmí. Howgh.

          0 0
          • Robbie  

            Kurník, chvílu sem přemýšlel, na co by jako měla mít pumpa tak přesný měřidlo = nanometr a jestli se to vůbec vyrábí. Pak mi docvaklo, že to bude manometr.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              :-) typicka zena. Vi naprosto presne co asi mozna by mela chtit kdyby, ale nevi jak se to jmenuje.

              0 0
              • Jane  

                Jasně, že se jedná o manometr. Prostě jsem místo „m“ napsala „n“ a hned to má jinej význam. Na co já dnes myslím, fakt nevím.

                0 0
            • martt  

              ja poznam akurat mikrometer. Nanometer to uz by bol pristroj s velkym P.

              0 0
          • djano  

            Upgrade by som celkom schvaloval, ale nesedi mi tam kazeta. Mam SRAM 5 na zimaku (+cesta do prace) a od jesene som musel kupit tretiu (resp. druhu, raz som kupil aj SRAM 3 a vymenil dva pastorky-nie je to znitovane). Jazdim radsej tazsie prevody – po meste 46/14, resp. 46/16 a mam pocit ze material nema dlhu zivotnost.Zuby sa mi celkom rychle vymackali. Preto som na bike „do lesa“ zvolil kazetu XT-8 a retaz Rohloff, u nich mam pozitivne skusenosti co sa tyka zivotnosti. Na dalsom mam kombinaciu XT-9 s retazou Campagnolo, len neviem kolko znesie ta kazeta. Asi by bolo rozumnejsie priplatit si a byt dlhsie bez starosti. Este k menicom – presmyk staci LX, jeden mam 10 rokov a pracuje ako novy, druhy 6 rokov bez zmeny funkcnosti. Pravda je ze treti mam XT, ale to iba preto aby to dobre vyzeralo :-))). Lepsie by bolo asi tam usetrit a zohnat XT radenie, ma presny kratky krok, LX je gumovejsie. Mam obidve, tak mozem porovnavat.

            0 0
          • Meesha  

            To ti tam toho moc nezbyde… Nechces spis chvili pockat a poridit kompletni bike?

            0 0
      • Pá-dlista1  

        Taky me ta formulace ohledne pedalu zaskocila, ale rikal jsem si, ze to necham byt. Ale opravdu nevim co jsi tim chtela rict. Fakt dost nechapu tu rozsahlou investici do klik atd., kdyz jezdis na vidlici Top Gun. Ta ma podle mne zasadni vliv na jizdni vlastnosti atd. Kliky nebo osa, pokud se nezlomi, te zabit nemuze, ale odskakujici predni kolo… A co tvoje zdravi, zapesti, lokty, pater atd. ? Pokud mas akutni potrebu vymeny klik a prevodniku, tak za 499,– korun by sis polepsila nekolikanasobne oproti tomu co mas ted (koukni treba na kliky Suntour v komponentech na Author.cz) a za tech usetrenych 7000,– si kup poradnou vidlici.

        0 0
    • radek z BF  

      Dovolte mi zařadit se :-))) A teď k příspěvku: jak praví Jane, Jakub a další… V téhle kategorii kotouče neber. Možná bych spíš dporučil půlkilové závaží do zadní kapsy od dresu… Budeš na tom váhově stejně a bude to určitě i stejně brzdit. No a cenově je to „nepatrně“ výhodnější :-))))

      0 0
    • Jarous1  

      Už jsem v pár hypermarketech byl a některá kola mě tam fakt zaujala…;-) Ale, už jsou dost levná a to bych nemohl moc machrovat… A celopéro kupovat nemůžu, protože na to kolo budu chtít občas přimontovat dětskou sedačku…

      Tak, ale teď už vážně !

      Je mi líto, že jste mne všichni pochopili tak, že se bez těch zpropadených koutoučů už nemohu obejít a že kolo bez nich už není kolo… A že chci bike hlavně kvůli frajeřině a proto, že je to v této době zrovna módní… S tímto přístupem jsem se nikdy neztotožňoval a doufám, že ani nikdy nebudu.

      Původně jsem se Vás všech chtěl jen seriozně zeptat, jestli v této cenové relaci ( 15k – 16k Kč ) má cenu o nich vůbec uvažovat. Na tuto otázku jste mi skoro všichni odpověděli, že radši ne nebo vůbec ne. Fajn, beru to a už jsem některé své názory během této diskuze začal přehodnocovat. Z finančních důvodů ho budu kupovat asi až v květnu a tím pádem mám ještě dost času dostat rozum…;-)

      Můj první relativně „slušný“ bike jsem si na zkoušku, a abych měl vůbec na čem jezdit, ( na radu kamaráda ) koupil loni na jaře a nějak mne to ježdění začalo hodně bavit. Pokud byl čas, tak večer po práci se vyrazilo na 10 – 20ti kilometrovou projížďku po okolí a párkrát o víkendu se jelo na celodenní výlet po kraji českém… ( Zatím máme rekord 115 km… ) Prostě jsem do toho vlítl po hlavě. Finance byly a stále jsou hodně omezené, takže si nemohu moc vymýšlet a musím vzít to, na co mám… Bohužel se mi stala nemilá věc, a to, že mi to moje kolečko loni v prosinci nějaká $#@_@_% ukradla přímo z balkonu… Takže nebýt této lapálie, tak bych teď znovu nemusel přemýšlet, co mám koupit a o nějakém „Jarous1“ byste tu asi nikdy neslyšeli…

      Všem tedy zatím moc děkuji !!!

      0 0
      • mastihuba  

        tomu říkám rozumná odpověď.

        0 0
      • jakub  

        jde mi jen o to, ze kdyz te tu vsichni presvedcuji, ze kotouce v teto cenovy relaci sou na prd tak maji asi pravdu. Podle mne kdyz ja budu mit scalpela a clovek kterej zavodi bude mit mrazku za 10 000,– stejne mi da na prdel neni to v drazsich kolech, i me by stacil urcite bike do 15 000,– sem hobik a vobcas se svezu na zavodech, ale ten pocit mit kvalitni kolo, kdyz te to chyti je proste silnejsi – esli mi rozumis, podle mne se vejdes s kvalitnim kolem pro tebe i do 15 000,– na svezeni staci ( to mi nikdo nevymluvi) – neutracej, ale premejslej. Tady sou kluci, ktery leta zvodej a zkousej vsechno mozny tak si nech poradit a podle mne budes spokojenej. Ja osobne upne kaslu na design, co je mi po nem, pojede se mi pak s lepsima samolepkama lip? Chci se suprove svezt a behem jizdy si kolo stejne neprohlizim ani nekoukam na to, jesli me nekdo bdivuje kvuli tomu, ze mam kraaasny kolo a po 5 km sem na chcipnuti, halvne aby se ti na nem dobre jezdilo a aspon trosku fungovalo jak ma a to za 15 000,– s poradnou udrzbou bude … tak drzim palce (-:

        0 0
        • enjoy  

          myslim ze v drazsich kolech to trochu je.kdyz jsem presedlal z kellyse za 14 tisic na visiona za skoro 40,tak ti povim,ze az ted jsem pochopil co je to zvladnuta geometrie a vubec vsechno.fakt neskutecnej rozdil!je jasny ze by nam profik na plecce natrhnul prdel,ale kdyby mel toho scalpela on tak bysme se nestacili divit.jo a k tomu designu,me se moje kolo fakt libi a i proto se mi na nem jezdi lip,fakt ze jo.

          0 0
        • martt  

          Moja zena celkom uspesne zavodi (obcas aj vyhrava) na Marine z roku 1993 za ktory som dal pred dvoma rokmi 1500 silingov, takze nemusi byt vsetko len najdrahsie. Mimochodom ten bike vazi 11 a pol kila.

          0 0
    • ravo  

      Rozhodnou se musíš sám! Záleží na tom, kolik a jak toho najezdíš. Pokud jsi nikam se nehonicí pohodář a kotoučovky chceš, tak si prostě kup bika do 16k i s kotoučema. Pokud toho najezdíš hodně, dej přednost funkčnosti před „krásou“…

      0 0
      • McBlacky  

        Za prvé kotoučovky mechanický jsou VELKÁ pruda. Viděl jsem dost takovejch který nešli seřídit tak aby zablokovali ve sjezdu kolo do smyku. A dokonce takový, který šli protočit při záběru z místa (promax) – poznámka do 20tkč to budou jen mechaniky… protože jsem ale pochopil, že nechceš závodit, kup si author basic a nech si vyměnit vidli za Axela, nebo levnější varinatu Six. Kolo samotný bez vidle vyjde na 10000kč, zbytek do 16000 dáš za vidli. Takhle to vyřešila moje přitelkyně a na 3000km/rok je to ideální.

        0 0
        • enjoy  

          poznamka Giant XtC 4 19990,– :-)hydrauliky a dokonce pry povedeny

          0 0
        • sharkcom  

          Tedy nevíc co jsi za ty promaxy viděl, nebo jak byly doprasený, já mám taky promaxy a neříkám že jsou špička. Ale když chytnu za přední brzdu a mám rychlost, tak mám pocit, že přetrham výplet, jak brzdí. Jinak jdou perfektně štelovat obě strany pouhým otáčením závitu. Teď hlavně nechci slyšet, že pouze hydra jsou dobrý. Ale že mech. nebrzdí, je možná jen někoho osobní zkušennost. Návíc při koupi kola s mechanikama si necháváš i prostor pro pozdější úpravu na hydry. Ono asi málo komu se bude chtít kupovat i náby a možná i ráfky až ho chytne rapl na kotouče. Prostě každý si koupí co chce a já osobně považuju i mechaniky lepší něž véčka kvůli jejich brzdným účinkům za každýho počasí.

          0 0
          • enjoy  

            presne tak,malo komu.me prave ten rapl chytnul a da to dohromady asi 15 tisic:-( a to jeste ty kotouce budou jenom za sedmicku.

            0 0
    • prochpetr  

      Zdravim, ja si vybral v patek Mongoose Rockadile LED 2004, hned v prodejne sem vymenil riditka – ty jejich vlastovky sou sileny, koupil blatniky a par drobnosti, v pondeli si pro nej jedu a celkem i recenze a ohlasy na netu v diskuzich jsou kladny, tak sem zvedav. Rocne najedu tak tech 5–6000, kombinace silnice-polni cesty je tak 60–40. Tak dam casem vedet, jak se na nem jezdi :).

      0 0
      • Jarous1  

        Tak jak jsi pořídil ? Jak se na něm jezdí ? Pochlub se … Já jsem asi tak na 99% rozhodnutý, že ho taky koupím…

        P.S. V Pell's ho mají i ve SRAMu … SRAM 5.0, X-7 … Dalo by se to sehnat i tady v Praze ?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.