Suntour - tunning, kdo je v Praze upravuje?

15 nepřečtených
  • micho

jo vsak ja vim, vsichni to rikali, ale prachy proste nebyly. mel jsem judynu TT a vadilo mi, ze netlumi a kope. tak jsem sel do XCP 75 LO (mel jsem ji za hodne dobrou cenu – 2000,–). nekde jsem se docet, ze je delana z jakz takz kvalitniho matrose. tak me napada, jestli by ty pruziny (mam 90 kg a stejne je dost tvrda) nesly vymenit..... zkuste mi prosim nekdo nezaujatej poradit jak, popr. kdo to dela, co to stoji..... dik moc ps: na marzosku ani jinou lepsi proste nemam!!!!

0 0
    • widlicka  

skus zvysit zdvih na 100mm. mozno bude maksia pod tvojou vahou…

0 0
      • micho  

jo tak to fakt nevim. nekde jsem tu cet, ze staci vyndat jakasi podlozka, ale na tohle jsem fakt levej (nebo spis nevim jak na to). jeste ke vsemu me v servisu strasili, ze kdyz ji rozeberu (cisteni…) tak mi muze vytect olej z tlumeni. vubec nevim, jak bych to pak daval dohromady. neni nekde na webu nafocena rozborka, ci nejakej navod??

0 0
        • ravo  

Olej ti nevyteče, protože je v uzavřené olejové patroně, pokud opravdu máš XCP75LO…

0 0
          • micho  

super nakres dik, ale nepochopil jsem, jak zvysit zvih na 100 a taky nevim co je tam ta tlumici patrona… diky za trpelivost, nakonec se na to urcite vrhnu, protoze to fakt nevypada tak strasne slozite. jinak jeste co a cim se tam maze, cisti…

0 0
        • Bobor  

No, pěknej návod je tady www.simplon.com/…od/54d-4.pdf , ale je pro xcp-d, pro demontáž dostačující.

0 0
        • sedlis  

No a to je prave to. Vetsina obchodniku vubec nevi o co GO. Pred casem vsichni prodavali cvicky a ted jsou to „odbornici“ na kola. Kdyz ji nebudes rozdelavat krompacem, tak zadnej olej vytect nemuze!

0 0
    • micho  

jak na ten zdvih, nevite nekdo??

0 0
      • sedlis  

Popravde receno mi pri pohledu na nakres neni jasny jaky podlozky by se daly vyndat, aby se zvetsil zdvih. V manualu stahlym z Suntouru, je psano ze 100mm available.Precetl jsem si cely navod a pochopil to takto: Kdyz je „travel“80mm(zdvih) pa „Sag“ musi byt 12–16mm. Kdyz je „travel“100mm pak „sag“ musi byt 14–18mm. Pricem Sag je cesky klesnout. A mysli tim, ze kdyz na kolo sednete, tak musi jit vidle dolu o vise zminene milimetry. Jinymy slovy se rozlucte z vytahovanim podlozek z vidlice. Vyrobce asi mysli temi 100mm, ze to pri dorazu pujde az na 100mm. Jedine, co se v manualu uvadi je vymena pruzin za tvrdsi. To je vsechno. Jedine v co zbyva verit, ze cesky clovek neco vymysli a pak se s nami podeli. MSF

0 0
    • micho  

a co takhle tedy vymena pruzin?? ma suntour ruzne tuhosti? jdou tam nejake no name, ci od jine znacky? co to stoji? jak se znaci jejich tuhost – podle ceho se to pozna?

0 0
      • sedlis  

:-)) Hmm, to by me taky zajimalo. Bohuzel, kdyz clovek prijde do vetsiny obchodu, tak maji prodavaci, potazmo majitele plnou hubu kecu, chvali svuj sortiment, vsechno ostatni stoji za hovno a pritom vedi uplnej prd. Vetsina z nich prodavala pred casem cvicky a ted jsou to odbornici na kola. Ja jsem z Brna a tuto zkusenost proste mam.
        Kdyz jsem byl v jednom servisu, tak jsem se dozvedel, ze s dilama na vidle to neni nejlepsi a vetsina znacek se musi poslat primo do autorizovaneho servisu na opravu a ten je -jak jinak nez v Praze. Ze Suntour je to pry lepsi a dily tady nekdo prodava. Zkusim zjisit kdo a dostat z neho nejake info. Kdo vic uz by mel vedet nez prodejce dilu. Kdyz neco zjistim, napisu to sem. MSF

0 0
    • jihra  

Podívej se na http://www.xbike.cz/…_tuning.html

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.