• Marcinka

Jaké jsou tyto gripy s utahovací objímkou, systémem Lock-ON? Jisté držení, tlumení rázů do ruk? Spoléhám, že se mi nebudou vůbec protáčet (dosavadní gripy Tioga se držely pohodlně – teď už jsou ohmatané – hodně se však protáčely… a to už od začátku). Uvažoval jsem taky o RUFFIANech, ale jejich profil se mi zdá moc úzký. ODI s utahovací objímkou jsou asi nejdražšími gripy a já doufám, že jedněmi z nejlepších. Nebo víte o nějakých záporech? Je nasunutí na řídítka a utažení fakt snadné a jde hladce?

0 0
    •  

z ODI mi tyhle vyhovovaly nejvic, jsou opravdu pomerne tlusty a mekci, takze se mi dobre drzely, druhou stranou mince mekci pryze je to, ze po case trochu „lepi“, ale bez rukavic nejezdim, takze to me netrapi

montaz a demontaz je naprosto trivialni a bez problemu kdykoliv opakovatelna, zadny protoceni jsem nikdy nezaznamenal, pro me ODI zadny zapory nemaj a bezpochyby to jsou nejlepsi gripy :-)

(ale Bontragery Big Earl se taky drzej perfektne :-))

0 0
      • black.horse  

jojo, tak pod tohle bych se snad i podepsal, ty gripy maj jedničku s hvězdičkou, mám doma asi troje, měl sem je vždy na každým kole a nikdy jinak, sou prostě super:-)

0 0
        • Marcinka  

Tak to mě jenom utvrzuje v tom, abych je koupil co nejdřív. Že by taky rovnou aspoň dvoje?

0 0
          • black.horse  

možná jen jedny a vyzkoušej, každýmu sedí něco jiného podle ruky… ale já mám ve výběru jasno:-) dal sem je experimentálně Eile na kolo a taky je z nich nadšená:-) ale věřím, že se najde i odpůrce…

0 0
        • Marcinka  

Včera jsem byl s bráchou v bajkšopu v našem městě (UH). Šel si pro zreklamovaný náboj Quando (vyměnili mu ho za nový, takže OK… Hlavně, že dostali gripy ODI a já si je moh konečně pořádně prohlídnout, osahat. Mají je tam za 750 korun, na netu jsem je už viděl „jen“ za 650. Zdá se opravdu precizní prácička…no nádhera. Ale nevím, Rogue se mi zdají přece jenom hodně široké. Měl jsem totiž možnost porovnat Ruffiany i Rogue. Tak teď se rozhoduju…

0 0
      • Marcinka  

Jo, měkčí pryž trošku „lepí“…malá daň za pohodlí…to mi nevadí. Moje Tiogy už „lepí“ fakt slušně, hlavně teď…když jsou takový vedra. Tvrdší gripy jsem měl kdysi dávno na starém kole a už NIKDY VÍCE! Takovou masáž si opravdu nepřeju.

0 0
      • Marcinka  

Měls i Ruffiany?

0 0
        •  

jo, jako prvni a jak psal black horse, uzky a tvrdy…

0 0
      • Scotty  

Já se přidám k tomuto hodnocení. Taky je vozím a zatím to NEJ co jsem vyzkoušel. Kolegové bajkeři,kteří měli možnost si je na mém bajku „osahat“,už je objednávají taky..

0 0
      • Radek Broz  

hmmmm, jenze jdou utahovat jen specialnim klicem a kamosovi se uz asi po 14 dnech zacaly neprijemne vaklat a povolovat, takze je hodil na pevnaka, na kterym jezdi do prace a na DHcko dal ODI.

0 0
      • Honza z H  

Jaké jsou ty ODI-intense, v porovnání s roque?

0 0
    • smallbrother  

no, kamarád je má a stalo se mu že si na tom utahovacím šroubku strhnul hlavu pro imbus. Jinak se mu to ale vůbec neprotáčí ani naposunuje. Teď dokonce ani když to chce sundat. :)

0 0
      • black.horse  

ještě doplním, že šroubky se dají koupit jako náhr. origo díl a nebo i ty objímky… ale jednodušší tam je dát po stržení šroubek z železářství, funkci to taky odvede:-)

0 0
      • Marcinka  

To ale musel použít dost velkou sílu, néé?

0 0
    • jecnak  

Jediny zapor je cena. Je o nich dost v recenzich.

0 0
      • Marcinka  

Jo, dát za gripy skoro sedm stovek…to je fakt moooc. Ale jestli se fakt neprotáčejí, jsou pohodlné a snadno se dávají na řídítka…tolik za ně dám.

0 0
      • Radek Broz  

Kazdej, kdo je jednou na kolo dal, ti potvrdi, ze to byly dobre investovany penize.

0 0
    • Jane  

Jsem si koupila tady ty od Cane Creeku, ale na kolo půjdou až tak na podzim a vyšly na 805 korun. V testu ve Velu je hodnotili dobře, prý ty výstupky v podobě ještěrek tlumí, gripy jsou pohodlný, dobře se drží a tak. Na XC kolech od ODI se spíše objevují ty Ruffiany – podobný měli taky v tom testu ve Velu a s pohodlím to bylo horší – jemně kostičkovaný design toho asi moc nepochytá. Myslím, že pohodlnější by mohly být Rogue… A optimem bude určitě Cane Creek…:-D

0 0
      • Marcinka  

Jo, na ten test gripů si pamatuju…Cane Creek vyšly dost dobře. Taky si pamatuju na fotku u tohoto testu s názvem „Ocelový grip – záležitost pro kultovní masochisty“. Ale takový grip je zas asi na furt, že jo?

0 0
        • Snoopy  

Kez by… ubyvaji, tak jako kterykoliv jiny, ne-li rychleji :o/ Aspon ze lze dokoupit nahradni stred s cenou neco pres 400Kc (ODI), coz uz lze psychicky ustat…

0 0
      • Snoopy  

Mozna se mylim, ale nevyrabi tento kousek pro Cane Creek fy. ODI?

0 0
      • black.horse  

jojo, taky nejsou nejhorší… měl sem možnost si je zkusit a ty výstupky mi neseděli vůbec do ruky, vadili mi tam… a k těm Rufianům… sou fajn, ale na můj vkus moc úzké, ale k Rogue asi nejlepší alternativa pro lidi s malou rukou:-)

0 0
        • Jane  

Já ještě furt jezdím jakýsi gripy od Meridy a ty maj podobný výstupky – bez rukavic by to nebylo ono, ale ty já zase nosím vždy a myslím, že Cane Creeky mi sednou a budou fajn i pro delší vyjížďky. Jestli to vyrábí přímo ODI těžko říct, každopádně jsou kompatibilní a nejspíš to bude na základě nějakého patentu – aspoň na obalu je uvedeno: Odi Lock-On Grip System PAT. 6,263,759…

0 0
          • Zdyn  

Jo dela je ODI. Stejne jako treba objimkove gripy pro Race Face

0 0
          • Snoopy  

Hmm, tak to asi budou mit ty CC s ODI preci jen neco spolecneho. Treba vystridaji moje Ruffiany az doslouzi… Kazdopadne az budes mit s nimi neco najeto, hod recenzi. Myslim ze ne-jednoho by zajimal vysledek. lool

0 0
      • MlokCZ  

Ty Cane Creek jsem zkoušel v provedení bez koncových objímek. Díky tomu stály jen 200, dobrej rozdíl. Ale moc mi nesedly, ty ještěrky zas moc netlumí a spíš mě vadily a celý ty gripy jsou hodně tenký, takže spíš docela nepohodlný. Ale zase díky tomu jsem na nich měl jistej úchop.

0 0
      • Bea  

Muzu vedet kde jsi je koupila? Diky

0 0
    • karlik  

takovy dotaz kde je vlastne prodavaji?

0 0
      • black.horse  

seš z Prahy… takže sem je viděl v 901bikes, v Bikeranchi a hlavně jich dost měli v Razzu, dále i Dookie a pak u Tinka na bazáči;-)

0 0
    • raceman  

700 je dost, ale vypadaj fajně, taky bych je bral.

0 0
    • wroum  

ODI sou nej. me treba ale vyhovujou vic Ruffiany – uzsi a tvrdsi.

este se koukni nekde kde prodavaj veci Bontrager, ODI pro ne dela jedny gripy (jsou to proste 100% ODI akorat s logem B) a ty stojej cca 450. az je ochmatas, tak si tam muzes klidne koupit nahradni od ODI

0 0
    • mountaineer  

Jestli ti prijde 700 moc zkus ODI Rampage,maji stejnej vzorek ale jsou bez objimek,vozim uz druhy(pres 3 roky),stali kolem 200,– 300,– ted uz nevim,kdyz je vevnitr odmastis perchlorem tak drzi fakt dobre(asi se trochu neleptali na hladkym uhliku drzi jak cert jestli pujdou dolu to nevim:o)

0 0
      • black.horse  

také sem měl, nebyly špatný, ale podle mě se investice do Rogue vyplatí:-)

0 0
      • Toams  

jj, tiez ich mam .. v uzasnej zltej farbe:-) … ten vzor je rovnaky ako pri Rogue, mam ich za kilo z vypredaju (asi kvoli farbe), pretacaju sa minimalne, len su trochu dlhsie, nez je zdrave (ale vsak su DHckove:-), ale inac bez vyhrad, grip vpoho

0 0
    • enjoy  

jak napsal blue.. jinak me se trosku uz odrbavaj,jsou proste z mekci pryze.zase tolik nenajezdily,aby uz jim to toleroval.. takze skoro maximalni spokojenost:-)

0 0
      • Seadat  

kamo – sou super!!!!!! ja mam ty tenky a ty sou super na dlouhou jizdu! tuty sou akorad pro lidi, ktery chtej peknej a prijemnej uchop!

0 0
    • chodec  

Přidávám se k doporučení – původní bezobjímkové Bontrangery co jsem měl na kole byly na mě moc tenký, takže jsem nakonec pořídil objímkové Cane Creek s ještěrkama (to samé co ODI jen s jiným vzorkem gumového středu) a jsem maximálně spokojen v rukavicích jemná „lepivost“ gumy neva a naopak se mi alespoň nestane, že by se něco pokoušelo mi grip vytáhnout z ruky. Jsou to také první grypy vůbec, které IMHO při správném nasazení a dotažení nemají šanci se protočit.

0 0
    • ddd - andy  

Vozim Ruffiany i Rouge. Ruffinay na XC a Rouge na DH a 4X. I kdyz se na prvni projeti zdaj Ruffinay tvrdy, tak po nejaky dobe se mi natolik zalibili, ze premjslim, ze je dam i na zbyvajici kola, jeste je ale budu chvili vozit na XC abych si udelal finalni obrazek..

0 0
    • Pebe  

já teda mám Ruffiany, asi mám kratší prsty či co, ale Rogue jsou už moc tlustý…

0 0
      • Marcinka  

Já mám zas poměrně dlouhé prsty. Že mi Rogue budou moc tlusté se zas až tak nebojím…ale nevím, nikdy jsem je nedržel…snad mi padnou.

0 0
    • vojtechposmourny  

Mam a dobrý. Tlumení rázů do rukou – od toho mám vidli. Montáž a demontáž – paráda (jak už bylo nahoře psáno).

0 0
      • KubaBajk  

to jsem rád,že mají takové uznání bikerstva…když jsem je uviděl v šopu,musel jsem je mít!

0 0
    •  

Ječňák je borec!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.