• cíca

    Chceme s kámošem vyrazit na rumunský kopečky. Máte někdo nějaké zkušenosti?

    0 0
    • JMT  

      jo, turistika ok, s trailama problemy, nikdo to nezna a mapy nejsou

      0 0
    • wroum  

      byl sem tam dvakrat pesky. moc pekny. v horach bacha na psy (sice je pobliz vetsinou baca, ale moc ho to nezajima). jak psal JMT mapy se daj sehnat bud spatny nebo este horsi. ve vetsich mestech bacha na corky, jidla se netreba bat.

      na kole nevim, ale potkali sme tam CK adventura a ti tam byli s kolama a vypadali spokojene :-)

      jinak myslim ze nejaky info ziskas i tady (minimalne pokud existuje nejaka mapa, tak ji budou mit):

      www.kiwi.cz

      0 0
    • cubas  

      No byl jsem minulej rok na podzim v oblasti BAnatu (cesky vesnice). Na kole super, znaceni ktery tam delali cesky turisti, taky paradni. Problem jsou fakt ty coklove – jsou uplne neuveritelne vorazeny a jediny co pomaha je hazet kameni. No ale kdyz jedes na kole tak je fakt prdel projizdet kolem salase s nohama na riditkach. obecny inforamce na: www.banat.cz

      0 0
      • lendl  

        Coklove su uplne v poho

        0 0
      • lendl  

        Treba k nim spravny pristup

        0 0
        • cíca  

          Kolega říkal , že když je jich tam tolik tak prej bere česnek .Bude srnčí od boudy a alespoň nemusíme přemýšlet co k večeři.

          0 0
          • RUR  

            Česnek se tam bere z úplně jinejch důvodů. Taky je potřeba přibalit krucifix( ano ten s tím artistou), svěcenou vodu a dřevěný kůl:-))))))

            0 0
            • cíca  

              Nestraš nebo budem doma. A Drákulu si dáme radši v telce.

              0 0
              • RUR  

                Upírú je tam opravdu dost, pokud nedodržuješ jistá pravidla mají tendenci ti pustit žilou celkem pořádně. Hlavně pozor, mají tam teď dvě měny, takže za žádných okolností neměnit na ulici!!! Taky na žebrající romské děti, nedělají to kvůli tomu, že by měli hlad ale jejich rodiče se tím živí a pokud jim jen naznačíte, že jste si jich všimli už se jich nezbavíte!!! Psi sice dělají ramena, ale lacek(treková hůl) je zastaví na 10 metrů. Příroda je nádherná. Při dodržení základních bezpečnostních opatření se lze upírům většinou vyhnout:-)))) Dacia pulchra est…

                0 0
                • cíca  

                  Mám doma taky jednoho co mi pouští žilou už 15 let. Občas se mnou dokonce i spí . A s těma dětma dobrá rada. Koukám, že tam budu jako doma.

                  0 0
                  • lendl  

                    Zebrajici deti, v com ma byt problem? Aj tie sa daju zachytit do digitalbej formy.

                    0 0
    • Mamut  

      Je tam super, mapy celkom su. Bud v CR, alebo priamo v Rumusnku za 1/3 ceny (za uplne tu istu mapu). V prahe su napr. v Kiwi, ale asi budu aj inde. Rumuni celkom vedia jazyky. Nas tam bolo 11 a vedeli sme kolektivne anglicky, nemecky a francuzsky a s tym sme sa dohovorili uplne vsade. Na uplnych vidlakov sme pouzivali prirucku rumunstiny.

      0 0
      • wroum  

        si mi ted pripomel jak sme v horach potkali bacu kterej na nas vybafnul: umite rumunsky (rekl to rumunsky), umite francouzky (rekl franc.), mluvite rusky (rekl rusky), tak tedy aspon anglicky? (anglicky) a jeste se rychle zeptal na totez nemecky, coz uz nam fakt hlava nebrala :-) tak sme tam s nim kecali asi pul hodiny a pak z nej vypadlo ze ve meste udelal nejakej pruser, nerek co, a ted je uz nekolik let schovanej v horach a pase ovce.

        0 0
        • blue  

          podobnej zazitek mam s policajtem na policejni stanici, ktera sestavala ze ctyr zdi, stolu, zidle a staryho psaciho stroje, v uplne zapadly vesnicce :-) k vyjmenovanejm jazykum jeste tusim pridal italstinu

          0 0
          • Mamut  

            Pre nich je to hodne lahke sa to naucit, teda az na tu rustinu. Pretoze rumunstina je priamym pokracovatelom latiny a teda k talianstine, spanielstine ma dost blisko. francuzstina tie nie je daleko. Nemcina a anglictina je uz dalej, ale stale im je to blizsie ako slovanske jazyky.

            Rok na to som bol v Bulharsku a tam som naopak celkom slusne rozumel len tak. Nieco ako zmes rustiny a pravou vychodoslovencinou. Moja moravska priatelka rozumela podstatne horsie.

            V centralnom rumusnku v malom mestecku v elektro obchode sme kupovali baterky a 55-rocna predavacka s nami na urovni komunikovala po anglicky. Toto by bol problem dosiahnut v Prahe.

            0 0
    • blue  

      kamos tam byl ted s kudrnou, jestli chces, dam mu tvuj mail, at ti neco napise

      0 0
    • pary  

      cus, minuly rok jsem presel s bandou pohori fagaras, jsou to paradni, technicky neprilis narocne hory a kdyz vyjde pocasi tak je tam nadherne…jestli chces naky blizsi info tak se ozvy na email, popr zajed, jsem z prachatic :-))

      0 0
      • cíca  

        Určitě se ozvu . Příští týden máme na Kubově huti nějakou prácičku tak se možná stavim . Zajdem někam na pivko a pokecáme kolega řídí tak je to v pohodě. Platim já.

        0 0
    • grafik  

      znama ma malej hotylek u nove/stare huti (cca 100 km od hranic), v patek ukazovala fotky a musi tam bejt nadherne. Za rok tam asi zajedem. Znacene cyklostezky zadne, ale lesnich cesticek nepocitatne … a ty kopce :)

      0 0
    • RUR  

      zkušenosti mám s Rodnou a Fagarašem. Jazyková vybavenost obyv. je tu popisována ponekud nadsazeně, nicméně spousta věcí se dá domorodcům nakreslit. Do Rodny by se dalo asi i s bikem až na hlavní hřeben, tedy pokud přežijete stoupání do sedla Rotunda a pak jaeště cca15 km na hřeben. Nebo po červeném trojúhelníku ze sedla nad Borsou. Fagaraš je úplně mimo, možná pro žiletky výjezd po transfagarašské dálnici. V Rodně je taky podstatně míň lidí.Jinak viz foto-

      0 0
    • vtt  

      byl jsem pred cca 3 roky to pohori Fagaras a Lotru. Tady si muzes prohlidnout par profilu co jasem tam jeli:) Data za 12–18/72003.

      0 0
      • cíca  

        Všem moc dík . Vyrážíme v půlce srpna tak se snad i vrátíme.Poš­lu fotky.

        0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.