Rumunsko - Fargaš spolucestovatel

31 nepřečtených
  • jirka88

    Ahoj, letos se chystáme s kamarádem přejet pohoří Fargaš, start ve městě Cirtisoara, cíl Baile Herculanea + plus závěrečný přejezd do Drobeta Turnu Severin. Termím máme naplánovaný od 9.7. – cca 21.7. což je deadline, kdy musíme opustit Rumunsko. Cestu plánujeme natěžko, doprava tam i zpět vlakem.

    Hledáme ideálně dva spolucestovatele, jelikož naši kolegové vyměkli.

    Případní zájemci(kyně) pište na forum, nebo na mail.

    Jirka a Stefan

    0 0
    • Kubajzs  

      Zájem velikej, podrobnosti by byly? :)

      0 0
      • jirka88  

        No tak trasa je přibližně takováhle. Zatím víc podrobností není, kempy v Rumunsku nejsou, tudíž tam kde bude pěkný plácek, tam stavíme stan.

        Cirtisoara > směr na jih > Lacul Vidraru (vodní nádrž) > Aretu > Perisiani > na sever do Talmaciu > jihovýchodně Riu Sadului > Saua Steflesti > ( buď smět Novaci nebo přímo Petrosani > Vulcan > soutěska Cheile Scoculi > soutěska Cheile Cernei > Baile Herculanea > Drobeta Turnu Severin

        Asi nastoupáme 7000 výškových metrů

        0 0
        • jIrI___  

          Medvědy máš ošéfované? Kámoš byl ve zhruba stejných místech před dvěma lety a říkal, že jich je tam mraky (spali vždycky v autě).

          0 0
          • jirka88  

            Nenapadá mě, jak rozumě vyřešit problém s medvědy, tím že to je poměrně proflklá turistická destinace, tak si nemyslím, že tam bude přemedvědováno. Jinak spíme ve stanu, takže jak na mě medvěd jukne přes tropiko, budu dělat mrtvého, což v tom okamžiku nebude problém, protože asi chytnu infartk…

            0 0
          • castro  

            byl jsem tam před 2 nebo 3 lety a spali jsme vždycky ve stanu. Medvěda jsme nepotkali. Já bych to tak nehrotil, oni jsou dost plachý a v sezoně je tam strašně moc lidí

            0 0
            • Pi†el  

              Ja byl tam byl loni v cervenci na trek a jediny zvire, co jsme videli , byla jedna zmije.. A bylo tam moc hezky, meli sme kliku na pocasi mrte..

              0 0
              • gazman  

                Byl jsem tam několikrát (Retezat, Godeanu, Fagaraš, Parink, Maramureš, Rodnei ,Bihor, Banat)a medvěda jsem neviděl,mnohem větší nebezpečí bych viděl ve smečkách potulných bývalých pasteveckých psů,kteří kvůli bití od pastevců utekli a volně se motají po horách.Mám s nima pár dost nepříjemných zážitků.

                0 0
                • Jituschka  

                  Taky jsme medvěda nepotkali, ale loni když jsme tam byli, tak ve stejný čas napadl nějaké české turisty… Dávali jsme jídlo a odpadky tak dvacet metrů od stanů a uklidňovali se tím, co by tam nahoře tak asi dělal, když tam kromě kamenů nic nebylo :)

                  0 0
                  • gazman  

                    Brumbrum se zdržuje tam kde je nejsnadnější získat potravu,takže v dolině,souhlasím že nahoře je mnohem menší pravděpodobnost potkat huňatého než dole.

                    0 0
                    • Jituschka  

                      Ursus :) Jinak na ty toulavý psy funguje náznak házení kamenů, jsou na to zvyklí. Když nepomůže náznak, následuje ostrá palba, nám to vždycky pomohlo. Někteří ale byli uplně něškodní, jako třeba tenhle kousek od vrcholu Moldoveana :)

                      0 0
                      • gazman  

                        Oni jsou jak cikáni, pokud jsou sami tak jsou v pohodě ale smečka je hodně agresivní.Taky se mi stalo,že jsem ráno vystrčil hlavu ze spacáku a půl metru od ksichtu jsem měl hlavu pséka,čekal až se vzbudíme a dáme mu třeba něco na zub. Měli jsme ale i fakt velký problém.Psiska přiběhli,okamžitě kolečko kolem nás doráželi na nás a cvakali do vzduchu zubama,museli jsme zádama ke skále a mlátit je klackama a tím si je držet od těla,byli jsme jen dva a vypadalo to s náma blbě,těch potvor bylo asi 6–8 Myslím že pokud bychom je nezmlátili tak by nás dojebali.

                        0 0
                        • Jituschka  

                          No tak to je nepříjemný…V horách jsme problém neměli, spíš potom na jihu v Constante a ve Vama Veche, když jsem je potkala sama v noci na kraji vesnice, ale vždycky se podařilo je zahnat.

                          0 0
                          • Andrzej  

                            no, na jihu jsou tihle mali, ty jde odehnt v pohode, zajed si nekam vic na sever, v Rodne byly pekne velke mrchy, a na hazeni sutru se nasrali akorat vic, tak jak pise gazman…

                            0 0
                            • Jituschka  

                              Tohle byly stenatka :) prisla k nam s oveckama a pasackem, nebyla divoka, nahore nad Turnu Roºu. Ale jako věřim že to může být pěkně nepříjemný. Na druhou stranu mi ale vyhovovalo, že ve městech lidi psi nemají.

                              0 0
    • marYIs  

      Nemyslíš náhodou Fagaraš?

      0 0
      • Kubajzs  

        Dedukuj chlapče, chybička se vloudila ;)

        0 0
        • marYIs  

          Jasně,pro ostatní…Jinak jsou to fakt velehory a sníh v létě tam není nic neobvyklého.

          0 0
          • jirka88  

            Tak sníh by mě letos dost nemile překvapil, přece jenom, člověk sebou nebere polárnickou výbavu :D

            0 0
          • Tušnak  

            byl jsem tam před dvěmi lety a sníh byl jen zrídka a navíc v malých polích, které šly v pohodě přejít… neviděl bych to tak dramaticky:)

            0 0
      • jirka88  

        Myslím, omlouvám se za přepsání…

        0 0
    • gazman  

      Hoši Fagaraš bych nešel je tam moc lidí.Do Rumun jezdím proto že jsou tam hory ve kterých lidi nepotkáš a v tom je to kouzlo.Fagaraš je jako o něco méně frekventované Ta­try.

      0 0
      • Jituschka  

        Jak kdy a jak kde, nepřišlo mi to tak hrozný. Když jdeš stejný turnus jako Kudrna, není se čemu divit :)

        0 0
        • gazman  

          Pokud můžeš srovnávat jen s českými a slovenskými kopci popřípadě Alpami tak se nedivím že se ti to tam přecpané nezdá.Já mluvím o horách kde nepotkáš člověka nekolik dní.

          0 0
    • scota  

      Pár postřehů z naší loňské cesty na Fagaraš:

      http://cestopisy.xf.cz/

      Cestovali jsme pěšky (na těžko) a byl jsem dost unešen z krásné krajiny ;-) Začátkem září tam sníh ještě (už) nebyl.

      0 0
      • Jituschka  

        Šli jsme v červenci taky z Turnu Rosu, akorát jsme vůbec nelezli dolů, jenom k tunelu, a došli jsme to skoro až na konec. Je tam krásně.

        Btw. v tom cestopisu máš pár chyb v názvech :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.