• Romulus

    Ahoj, vybírám crossové kolo pro přítelkyni, cenový strop je 10K, našel jsem nějaký slevněný kousky a potřeboval bych poradit který je lepší. Přítelkyně je rekreační jezdec.

    www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    Dalším zajímavým typům se nebráním. Díky

    0 0
    • Quake 9.0  

      Jen tak na úvahu. Jak je slečna vysoká (nemusíš sem psát) a na čem jezdíš ty? Jestli by se nevyplatilo koupit MTB se slicky. Měla by blíž k zemi a větší variabilitu. To ale jen na zamyšlení.

      Jinak dávám hlas těm Ravo. Vypadá že tam je kvalitnější výbava. Škoda, že nemůžeš zjistit hmotnost kol. Považoval bych také za velmi důležité, aby si slečna kolo vyzkoušela.

      0 0
      • Romulus  

        Přítelkyně je vysoká 163cm, já jezdím na starým MTB, ale už se pomale rozkoukávám po něčm novým, musí počtak až budu mít po promocích:-) Půjdu taky asi do crossu, líbí se mi Wakita.

        Ještě k tomu Ravu, jedno je na Deorku a to druhý na Sramu 7, deore znam, ale sram nee, jaký je v tom rozdíl??? Dik

        0 0
        • GTman  

          Tak co řešíš. Dej jí to svoje starý kolo a kup si nějakej novej bike. Jako gesto dobré vůle tomu dej např. nové obutí a zbrusu nové gripy.

          0 0
        • jivo  

          No, jak mam SRAM a plna spokojenost. Jedina udrzba je obcasne rozebrani napinaku vycisteni a promazani. Kazetu jenom obcas vezmu nejaky kartacem. Takze skoro zadna udrzba a radi asi po 4000km v poho. Ted sice uz trosku obcas nepreskoci, ale mam kroutici razeni a staci o par mm pretahnout a super (ale to spackovym asi neudelas, ale uz se dnes take delaj s packama). Predtim jsem mel ESKU a tak bych do Shimana nesel. Proc zkouset nepoznane, kdyz to co znam je super. A pri mem nesportovnim prerazovani treba o 5 najednou dostva vse pekne zabrat. Ale kazeta je mozna Shimano. ALE SRAM 7.0 jako amater doporucuji.

          0 0
        • Quake 9.0  

          Sram je méně choulostivý na údržbu a lépe se vypořádává se stárnutím a opotřebováváním mechanismu. Sám vozím ale už 7let starý model (bez sebemenších problémů a otočné řazení) a tak by bylo dobré, aby odpověděli zkušenější (hlavně někdo kdo jezdí s páčkami). Nejlépe ať si vyzkouší s čím se jí lépe řadí. Jinak je to kvalitou srovnatelné.

          0 0
          • GTman  

            Nepokládám se za zkušeného bikera, ale jezdím s páčkami. Mám Shimano XT řazení, házečku i smyk a taky plná spokojenost. Nemám problém, vše přeskakuje přesně a rychle jako hodinky. Řazení Sramu tu nemohu s XT srovnat, protože jsem ho nikdy nejezdil

            0 0
      • kurýr na bajku  

        Chceš crossa ? Kup MTB ! Nebuď lama ! To sou názory…

        0 0
        • Quake 9.0  

          A co na tom? Prostě mám zkušenost s tím, že některé malé slečny se na MTB přestavěném na Cross cítí mnohem lépe a to už jen kuli tomu, že si nepřipadají tak,dle jejich názoru, komicky. Kratší trubky také bývají lehčí a kola menšího průměru se snáze roztáčejí. Kdyby jezdil její přítel na MTB, tak cross je taky trochu napováženou…

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Tak ty myslíš děti ? Moje přítulka měří 167cm a má WAKANa velikosti 17" + 13cm představec (kolo má odpruženou vidli a váží cca 10kg). Můžu tě ujistit, že to akceleruje jak prase a jede to s nehoráznou lehkostí. Přitulka je absolutně netrénovaná, za celej rok najela tak 100km a potom sme se vydali na 120km tůru, kterou bez obtíží zvládla. Myslím, že na bajku by to neujela.

            0 0
    • Romulus  

      Ještě se vrátím k tématu. Takžě mě radší doporučujete to RAVO na Sramu???

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Možná spíše zkus využít vyhledávání. Nedávno se tu jedna holčina taky ptala na cross za 10ku. To RAVO na Sramu bych doporučil, anebo ten 4ever CREDIT, kde je měkčí, zavíratelná vidle a čistá sada Alivio, u který sou podstatně nižší náklady na údržbu ;-)

        0 0
        • Romulus  

          Na toho Credita jsem se taky dival, ale 05 design je proste hruza, a za 06 uz zase vylepim 11K. S tou udrzbou máš pravdu, ale nadruhou stranu toho zase tolik moje polovička nenajezdí, aby to bylo tak bolavý.

          0 0
      • jivo  

        Ja osobne ano. Ale letos mam rekor, o jara najeto 1300 km, coz zde vetsina da asi za mesic. Ale dal bych na radu Kuryra a sel do MTB. Take mam crosse a doted naprosta spokojenost. Ale horsi teren me dela problem. Proto s BF nikam nejezdim. Najdi si v historii vice informaci. Ja to tu dost probiral. Nejvis asi s Kuryrem.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          No, možná sme si trochu nerozumněli. V mém příspěvku byl kus ironie. Já přeci crossy dycky obhájoval.

          0 0
          • Romulus  

            Tak to potom jo:-)

            Jak už jsem psal výš, až budu kupovat nový kolo tak to nejspíš vyhraje Wakita – hodně muziky za málo peněz.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Až budeš kupovat kolo, tak to vyhraje nejspíš RAVO BRISTOL. To osazení je na tom líp než WAKITA a jestli bude WAKITA 06 stát 14tis jako 05, tak to pochybuju.

              0 0
          • jivo  

            Nojo, sorry. To bylo na radu Wewerky a vetsiny dalsich. Na tvoji radu setrim na ten nemeckej :)) Ale ten nebude. Leda, ze bych dostal treba 60% slevu :)) Jinak co si myslis o ramech od Authora ? Dost tu ty kola nechvalis, ale maj fulla, kam se nejspis 700× vejdou. A zbytek je prece stavebnice.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Nemám rád jejich přístup k reklamacím ani bratry Havlenovi. Jejich stroje sou obecně dražší, o nic lepší a výhled na kladné vyřízení reklamace je malej. Co sis od nich vybral ? Hoď link !

              0 0
              • jivo  

                Bylo to asi toto www.author.cz/…8&cat_id=118 proste jsem pri obede zasel do kramu a koukl na nabidku. Meli tam asi 4 znacky a do toho Authora bych na 90% 700× narval. Bylo ta vic mista nez na palec a tlumic je svisle. Ale bylo toprvni pohled. Proste bych si zatim koupil toto a postupne predelaval. Ale urcite bych vymenil razeni za SRAM. Jak jsem psal, naprosta spokojenost. Ale do te vidle se 700× asi nevejde. Takze sehnat i vidli. Ale ted budu dost mimo CR, tak se nekde mrknu co maji tam.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Pokud máš často příležitost vycestovat, tak tady nekupuj nic. Já bych to tak určitě udělal. Viděl sem tam slušnýho RED-BULLa. Vycházel asi na 45tis.

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  www.roseversand.de/…troller.aspx?… Tohle by bylo celkem finančně únosný. www.roseversand.de/…troller.aspx?… Tohle už je špica ,–)

                  0 0
                  • jivo  

                    Dik, tohle fakt vypada nadherne, ale odstupn enedostanu, takze az asi po vanocich. Ale musle bych si zjistit, zda tam narvu tlusty kola. No a nevi, zda bych ten 48 prevodnik uslapal. Ale tohel bude to pravy orechovy. Ale dneska jsem zase dostal pochvaleno. Prej by si moji jizdu nekdo na Biku natroufnul. Ale spis sjem se divil, ze talk kde jsem projel jentakatk lehkololo projelo take (az na tu vodu). Vypada to taky zajimave. Ale ja si nekde sezenu neco mezi Bikem a Crossem ve fullu. Ale ten ram (vypadaj stejne) fakt vypada SUPER. Jeste jednou dik, tohle si pohlidam. Kdyby nahoodu nejak sleva, tak reknu kamosivi a jedu s nim. I kdyz do Bocholtu nevim. Ale to se zaridi. Vzdyt jsem jezdil a par kluku jeste znam.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Předpokládám, že to jedou i v nějakejch obchodech, takže nebude problém se dohodnout na prodejnu co nejblíž hranic. BTW: nedělaj nový modely každej rok, takže nejlevnější je fuč a už sou jen tydle dva a proto bude možná sleva. Co se šíře plášťů týče, tak toho bych se nebál. Na svý obyč crossy dávaj standartně pláště 700×47 a 48 převodník je ok. Jo a taky je to jediná firma co dělá scandium crossy.

                      0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Tak myslim, že je vybráno. Na tuto nabídku nelze říci ne ! www.fahrrad.de/…06/2636.htlm

                      0 0
        • Romulus  

          Já už to to nějakej čas procházel, je tady tomo strašná sposta, nemohl jsem si nevšimnout, že se taky cross moc nenosí:-) To Durango vybíram pro holku, a ta nemá moc velký teréní ambice, spíš cyklostezky, polňačky a tak.

          0 0
          • jivo  

            A pak si jednou das s pritelkyni nejakou cestu, kde bude kratkej terenek. Pak zacnes hledat vidli a zjistis, ze mas smulu. No, a jak rika Wewerka, tak nejhorsi teren je Praha. Takze jedine fulla. A Kuryr ti poradi, kde sehnat full crossa. A vypada fakt skvele. Ale nekoukej na cenu, zkazi ti tu krasnou predstavu :))

            0 0
        • GTman  

          Buď v klidu.Já 1300 za měsíc taky neudělám. Člověk je furt v práci a kde pak vzít čas na bika. Pomalu ale jistě se ze mne, kterrý jsem jezdil pořádně od r.2001 stává víkendový válečník. Zachvíli skončím jen u nedělních odpoledních vyjížděk s maminou :-)

          0 0
          • Romulus  

            Ja jsu v klidu, beru to s nadhledem, ja dám ročně tak 2500km, přítelkyně ještě mín. Ale chci ji vybrat nějaký slušný kolo v rámci možností-rozpočtu. Asi nebudu už špekulovat objednáme Ravo na Sramu a bude vymalováno. Problém je že jaksi nemáme kolo kde vyzkoušet. Jak už jsem psal má výšku 163cm. Kola dělají ve velikostech 17,19,21,23 palců. Myslíte, že ta 17 jí bude stačit????

            www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

            a za tuhle cenu myslím luxusní kup:-)

            0 0
            • kurýr na bajku  

              17ka bude stačit.

              0 0
            • jivo  

              Neverim tomu, ze by se nedalo vyzkouset. Snad by te nechali v krame alespom trosku okolo projet. Rekni, ze jim das nevratnou zalohu. Na to snad uslysi. Vetsinou maji par kousku na vystavce sestavene.

              0 0
              • Romulus  

                To asi dali, ale bydlime kousek od Brna a nikde jsem to Durango v Brně nenašel.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  To je přeci fuk. Geometrie je u modelů conquest, durango, mercury, palomar, turneo a oregon stejná.

                  0 0
    • Romulus  

      Ted jsem narazil na zajímavou cenu kola Twister Cross 11 05

      www.bradsky.cz/index.php?…

      Co vy na to??? Srovnání s ravem???

      A jaký máte zkušenosti s Bradským, co jsem taky četl tak nic moc.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Mám jednoho TWISTERA v profilu. To LX v kombinaci s ALÍFKEM nedělalo dobrotu.

        0 0
        • Romulus  

          Díky za postřeh, taky se mě tato kombinace zdá jako zvěrstvo. Zatim vede Durango:-)

          0 0
    • Romulus  

      Tak se divam, že můj thread pomale ale jistě umíra, chtěl bych poděkovat všem přizpívajícím, že poradili. Právě jsme došli s přítelkyní z hospůdky a nějak se netváří na můj velice uvážený výběr kola, myslím tím Durango, bodlo by kdyby se někdo našel a pomol mě s promo pro tohle kolo:-)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        No pokud jí nezáleží na komponentech, ale na barvě, tak vyberem něco jinýho. Např. u FORTa a SPYDERa si může vybrat barvu i osazení. Ovšem ať počítá čistý Alivio, tak kolem 12tis., ale bude zas mít něco co jen tak někdo nemá ;-)

        0 0
        • dancing dog  

          z vlastní zkušenosti mé kamarádky, nadšené cykloturistky- Ravo Mercury, dá se sehnat za desítku na Shimanu- Alivio, ročně najede i 5 000km p.a. se zátěží na rámu, běžná údržba, velká spokojenost. Váží asi něco pod 60kg + cca 5–10kg na nosičích…
          + pokud bude Tvá holka jezdit na pohodu a rekreačně, tak vážně Sram nebo Shimano neřeš. Radí Ti tu často borci, pro něž je kolo životem a prožívaj to tak, že sebemenší detail je důvodem k docenturské práci…protože tomu prostě rozumněj do takových podrobností, které běžný uživatel kola neupotřebý. Co se týče croose pro Tebe, ačkoliv moc nejsem fanda „Author klanu“, jezdím na crossu Airline a slouží moc dobře, jestli moc nevážíš stačí i nějaký levnější,Rflex aspol. Přeji hezké zážitky a radost z jízdy. Mír všem

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Ja ti pomuzu. Kamose jsem naved minulej tejden prave tady na ty Duranga, na SRAMu uz je nemeli, jen SHI, a ted volal ze uz nemaj ani ty s Deore razenim 27 sp, jen ty s Alivio 24 sp. Velikost 17" (ne Lady). Mas po problemu, ale to jsi asi nechtel slyset…Mozna nekde jinde.

        0 0
        • Romulus  

          Čau, před chvilou jsem četl mail, že je nemají, a to jsem se dotazoval 3 dny zpátky na dostupnost a prej je mají, takže je to nakokot.

          Nic problémy jsou od toho aby se řešili, ted se dívam na 4EVER www.bradsky.cz/index.php?… www.bradsky.cz/index.php?…
          rozdíl bude jen ve vidli, že??

          Kdyby měl někdo nějakej další typ na zajínavýho crosse za pár kaček sem s ním, dik

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Bral bych pro holčinu model s RST, jekož je měkčí. Jinak koukni na FORTa. www.fort-uo.cz holčina si vybere barvu i design a bude šťastná. Tagle jí vybereš něco co se jí nebude líbit a zbytek známe, že ;-)

            0 0
            • Romulus  

              Tak jsem na to cucel, ale porad me vychazi lip vzit uz neco slozenyho ve vyprodeju, cista alivio sada nod foet me vyjde na 12 a za tolik uz muzu mit 4evera v deoru. No uvidim jak se bude polovicka tvarit na muj dalsi predvyběr:-)

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tam jaxi de o to, že DEORE nejni lepší než Alivio. U toho FORTa i kolo doladíš co se týče vidle atd. Zeptej se dívky.

                0 0
    • dancing dog  

      z vlastní zkušenosti mé kamarádky, nadšené cykloturistky- Ravo Mercury, dá se sehnat za desítku na Shimanu- Alivio, ročně najede i 5 000km p.a. se zátěží na rámu, běžná údržba, velká spokojenost. Váží asi něco pod 60kg + cca 5–10kg na nosičích…

      • pokud bude Tvá holka jezdit na pohodu a rekreačně, tak vážně Sram nebo Shimano neřeš. Radí Ti tu často borci, pro něž je kolo životem a prožívaj to tak, že sebemenší detail je důvodem k docenturské práci…protože tomu prostě rozumněj do takových podrobností, které běžný uživatel kola neupotřebý.

      Co se týče croose pro Tebe, ačkoliv moc nejsem fanda „Author klanu“, jezdím na crossu Airline a slouží moc dobře, jestli moc nevážíš stačí i nějaký levnější,Rflex aspol. Přeji hezké zážitky a radost z jízdy. Mír všem

      P.S. sorry, mělo to být hned zde, ne jako vejš odpověď kurýrovi

      0 0
    • Romulus  

      Ještě mě tak napadlo jestli nevíte kdy se slevnují kola APACHE???

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.