• Páník

    Zdarec!Mam dotaz,chci si na Shifta koupit novou vidli,me financni moznosti jsou omezene a po dlouhem zkoumani a hledani mi vysla Tora.Jen nevim jakou vzit.Radeji bych pruzinu,ale nevim,jestli standartni pruzina nebude mekka.Mam v plne polni tak 78kg, jezdim XC/enduro,obcas si poposkocim. No a dalsi vec je,ze se nemuzu rozhodnout jakou barvu…valcim mezi bilou a stribrnou.Tak mrknete na moje kolo a vyjadrete svuj nazor.Diky

    Anketa: Jakou vzit?

    12x
    67%
    2x
    11%
    2x
    11%
    2x
    11%
    0 0
    • vlk  

      pokud nemáš tu splajsku pokaženou, tak bych na tom ještě jezdil.Kdyžtak si tam akorát místo vazelíny nalej olej, aby ti to lépe mazalo.Počítej s tím, že tora s pružinou je docela těžká.Já osobně bych preferoval pružinu, stříbrnou nebo černou.Ale asi bych si raději připlatit za pružinového recona.

      0 0
    • Mamut  

      Tiez prave riesim podobnu volbu a moja hlavna otazka je: Da sa vobec v CR zohnat prusina do U-turn Tory alebo Recona? A za kolko?

      Obvykle RS taxy su cca 1000, nebude U-turn prusina este mastnejsia?

      0 0
      • Meesha  

        budou asi za mesic a cena ma byt cca 1100 Kč

        0 0
      • vlk  

        zeptej se na pružiny v bikeranchi

        0 0
        • Mamut  

          No tak prave tomuto obchodu by som sa radsej vyhol, ale ak to maju oni, tak to bude mat aj niekto iny.

          0 0
    • Pebe  

      vzal bych stříbrnýho Recona Soloair www.koloshop.cz/index.php?… oproti Tora Soloair o ticku dražší, o 130gramů lehčí :-)

      0 0
    • Otelo  

      mam toru pruzinovu, este som ju neotvaral ale predpokladam ze je tam standard cervena pruzina do 70kg. vazim 80kg a kludne by mohla ta pruzina byt este trocha makksia. na doraz som ju v stoji dostat nevedel ani zosrubovanu na 85mm (mozno som len slaby). inac spokojnost.

      0 0
      • Páník  

        ja jsem myslel,ze standartni je do 80kg,myslim,ze jsem to cetl nekde tady na foru…standart do 70kg se mi zda malo,ale kdyz je to tak jak rikas,tak jenom dobre

        0 0
    • Páník  

      tu vidlici chci kupovat na kolokolo.cz…cena stejna jako na koloshopu,ale maji vsechny barvy (aspon podle stranek),vcera jsem jim posilal mejla…jaky mate zkusenosti s timhle shopem? www.kolokolo.cz/…a-302-u-turn

      0 0
      • Otelo  

        doplat si ku 318ke, ten motion control s lockom stoji za kazdu tu korunu navyse.

        0 0
        • Páník  

          no ja prave na kole lock vubec nevyuzivam,jezdim hlavne terenem.Navic chci jednoduchou vidli,cim vic „hejblatek“ tim vic moznych problemu. Jediny, co bych z ty 318-ky bral,je ta regulace predpeti.

          0 0
          • Otelo  

            no ak sa rozhodnes pre pruzinovku a kupis bez locku bude ta to stvat kym tu vidlu nevymenis, bez zamku sa na tom neda ist zo sedla … na koloshop.cz maju Tora UTurn s remote za 6900,– CKK myslim este skladom … nezavahal by som.

            0 0
            • cíca  

              Na bikezone 6.190,–

              0 0
            • fousek  

              Ja teda nevim, ale ja na 302 jezdim ze sedla docela bezne a zadnej zadrhel v tom nevidim, ale puvodne sem chtel 318, ale zrovna nebyla…

              0 0
      • apache6000  

        taky jsem tam bral vidlici.prisla asi za 2 dny zatim bez zavad takze jak je to s reklamaci tezko rict,ale jednani dobre

        0 0
        • VOiD  

          Jojo s tou fotkou v profilu bych nechtel byt prodejcem, ktery ti proda neco, co nefunguje :-))

          0 0
    • Pekáček  

      Já se rozhodoval taky, ale protože vážím skoro 90kilo, vzdal jsem vzduch než abych sháněl pružinu. Výhoda je jasná, nafoukáš si kolik chceš. Nevýhoda je malý několikamilimetrový prokluz na počátku stlačení neodlehčené vidle, o tom ale budeš vědět jen ve stoupáních pokud vůbec. Zdvih si můžeš přestavět a o citlivost vzduchu se tady bát nemusíš.

      0 0
    • Páník  

      tak po dlouhem vikendovem premitani v Novohradskych horach jsem se rozhodl,ze jeste nasetrim na nejakou vyssi radu RS a pujdu do pruziny.Bohuzel jsem zjistil,ze sehnat v pruzine bilou nebo strbrnou vidli RS je zatim nemozne,no uvidime casem. zatim jsem si pohral se Splice,dal jsem ji novej kabat ala Marzocchi (bila+cerna)…vys­ledek nafotim mozna uz dneska

      0 0
    • marapara  

      Jsme zháněl RS Recona U-Turn – pružinového a na kolshopu jej nemají. Tak jsem začal uvažovat o Relevationu na kupkolo. Nevíte, kde by mohli mít toho Recona s U-Turnem ?

      0 0
    • Páník  

      Tak nakonec se Tora prece jen konna…za ty prachy co jsem ji sehnal neslo odolat:).Zatim ma za sebou 100 kilaku a oproti Splice je to nebe a dudy. Pri koupi jsem 3/4 hodiny diskutoval o kvalite „vyhradniho dovozce“…chudak prodejce se snazil jak mohl,ale sehnat stribrnou nebo bilou barvu a verzi bez navarek na v-brzdy je pry v soucasnosti takrka nemozne.Tvrdsi pruzina je uplne sci-fi,nastesti ta standartni na me neni mekka jak jsem se bal. diky vsem za nazory

      0 0
      • Otelo  

        co je to za model? (cislo na obluku) fakt si mohol doplatit na remote poplock na 318-ke, teraz nemam komu zavidiet.

        0 0
        • Páník  

          je to 302-ka…jak jsem psal vyse,mam rad jednoduchost a bez LO jezdim uz dlouho a jsem spokojenej. Ted s ni budu splhat po Slovinskych Alpach,tak uvidim,treba zmenim nazor:)

          0 0
      • delfyn  

        pružinu si můžeš nechat udělat u na to specializovaný firmy vyjde max cca 300kč, jinak pokud se dá pořádná pružina tak není třeba se bát nějakýho houpání jak někdo straší. Jinak souhlasím s tebou nemusím mít na kole hromadu hejblátek a i na našich silnicích jsem rád že ta vidle pruží. Při pořádným šlapání tu vidli nemusíš rozhoupat i když je měkká.

        0 0
        • Páník  

          taky jsem premyslel,ze bych si nechal nejakou smotat,ale nevim jak na to…staci,kdyz tam dojdu s puvodni a reknu,ze chci stejnou,ale z „o cislo“ silnejsiho dratu?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Trochu ozivim:)

            Zkusl pruzinu nekde nechat umotat? Kdy se divam na u-turn tpuzinu, premyslim, zda je to vubec mozne. Zasadni problem vidim k upevneni pruziny na „mechanismus s tocitkem“ pro nastaveni zdvihu. Rozebiral nekdo ten spoj? Mam v planu skocit do navijarny pruzim a probrat s nima, jak/zda by to slo udelat.

            Jeste mne napadlo puvodni pruzinu trochu zbrousit-treba upnout do soustruhu, nechat pomalu otacet a jezdit treba pasovou brzskou po vnejsku. Ubral by se tak rovnomerne material, takze by byla mekci. Nejsem strojar a tedy nevim, jak by se to projevilo na poruseni struktury kovu.

            A kdyz uz tady pisu, nevali se nekomu doma zmrzacena RS vidlice s 32mm nohama? Na tore mam pokazeny turn-key, tak bych ho rad vymenil za novy, popripade za motion. Mam za to, ze pro vidlice s 32mm nohama by mohly byt systemy zamene pro jednotlive modely( tora, reba, relevation, dart).

            Diky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.